Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes kezdenek el (12 db)

Hány hetesen kezdenek el enni a kiskutyák? És mit szabad nekik adni?

Legjobb válasz: 4-5 hetesen lehet elkezdeni a kutyákat hozzátáplálni. Áztatott kölyöktápot kaphatnak. Ilyenkor még 2-3 hétig szopnak, de már nem elég nekik (fõleg ha nagy az alom) csak a tej.

4-5 hetesen lehet elkezdeni a kutyákat hozzátáplálni. Áztatott kölyöktápot kaphatnak. Ilyenkor még 2-3 hétig szopnak, de már nem elég nekik (fõleg ha nagy az alom) csak a tej.
Áztatott kölyök táp mellett lehet adni rizst csirkehússal összekeverve, esetleg illatnak némi junior konzervet is bele lehet még rakni. Ha fõzöl nekik csirkét, akkor a junior száraztápot érdemes a levével felengedni, úgy még fincsibb ;). Olyan 4 hetes kor környékén már el lehet kezdeni a hozzátáplálást, de egy pár nap, mire megértik, az is kaja, és meg lehet enni. Az elsõ napokban inkább csak széttúrják és belemásznak a tányérba, nyammognak, mintsem szépen megeszik. Pici vizestál mindig legyen elõttük, amit fel is érnek.
A kölyköket (alomszámtól függetlenül) 3 hetes kortól KELL napi egy alkalommal, jó minõségû, beáztatott junior táppal etetni. Rizst, húst felesleges hozzá adni, ezzel csak felesleges stressznek teszed ki a kölyökkutya szervezetét. A konzerveket (még ha a legmárkásabb, legjobb minõségûek is) felejtsd el, mert bélférgességet, hasmenést okoznak. A legegyszerûbb a sima száraz junior táp, 5 hetes korig napi 1x tej mellé kiegészítésként áztatva, majd 6 hetes korban már sima szárazon (egy normálisan, egészségesen fejlõdõ kölyökkutya már el tudja rágni a kisebb csontokat is) adhatod, napi 3-4 alkalommal. Remélem, segítettem (2x aranykoszorús mestertenyésztõ vagyok)
Egy kiskutya 8 hetes korában választható el az anyjától. Kölyöktáppal lehet kínálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!:)

Hány hetesen kezdenek el menni a kiscicák?

Legjobb válasz: Miután kinyitják a szemüket kb. másfél hetesen, utána már elkezdenek kúszni-mászni, és kb 1 hét és már fognak menni, de még elég bizonytalanul :)

Miután kinyitják a szemüket kb. másfél hetesen, utána már elkezdenek kúszni-mászni, és kb 1 hét és már fognak menni, de még elég bizonytalanul :)
kb. 2 hetesen kezdenek "járni". Ez éppen elég gyors ahhoz, hogy lemaradjon az ember az aranyos pillanatokról...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!=) Akkor már hamarossan járkálnak!=)

Hány hetes kortól kezdenek el enni? Mikor lehet elválasztani az anyjuktól? És mikor kezdenek el ugatni, futni, játszani (labdázni) a kiskutyák? Stb.

Legjobb válasz: 6-7 hetesen már igencsak játszanak meg ugrabugrálnak és amelyik olyan, az ugat is. enyém csak nem régóta kezdett el, már azt hittem néma, de csak egy husky/most 12 hetes/ ! :D

6-7 hetesen már igencsak játszanak meg ugrabugrálnak és amelyik olyan, az ugat is. enyém csak nem régóta kezdett el, már azt hittem néma, de csak egy husky/most 12 hetes/ ! :D
6 hetesen lehet elválasztani, (Azt hiszem szinte minden állatot:o )
Hát én a sajátomról tudok csak nyilatkozni. Õt kb 4 hónaposan hoztuk el a menhelyrõl és ugatni már akkor tudott néha (de elég bátortalanul, meg olyan furcsa rekedt volt a hangja) és inkább sírt... Labdázni már akkor tudott, illetve ahogy kiraktam elé a labdát és elgurítottam (ez az elsõ napján volt) már hozta is vissza. Jaaaj olyan édes volt, még kicsit meg is könnyeztem, hogy szegénykém kitudja milyen helyrõl keveredett be a a menhelyre, és be voltak csukva vagy 10-en egy kis ketrecbe, szóval soha sem játszott vele sztem senki, de õ mégis tudta hogy mit akarok :) De egyébként szerintem ha már tudnak biztonságosan szaladozni és már nem olyan kis esetlenek akkor már szaladoznak/labdáznak.
A kérdező hozzászólása: Aranyos lehetet.:D Az én kutyusaim mindjárt 1hónaposak csak azért kérdeztem.:D Írok neked privibe. Akarok kérdezni valamit.:D:D:D Ha nem baj. Köszii a válaszokat.
3 hetes kortól kaphatnak áztatott tápot tápszerrel keverve turmixolva vagy összetörve a táp lehet egyre szilárdabb. 6 hetesen már nem szopnak és elég élénkek de a legkorábban 8 hetesen lehet elválasztani a kicsiket
Nekem az egyik mar 2 hetes koratol ugat. 5 kiskutyus van, de csak az egyik ugat, a tobbi ugymond nyavog :) Most majdnem 4 hetesek egy mar kezdenek igy birkozni, es mar a szoba egyik vegetol a masikig sikerult az egyiknek elszaladni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! A mienk már nincsenek meg elajándékoztuk õket de az egyik meg maradt!:) De õ már ugat, harap, játszik, ugrál össze-vissza, futkároz.:)


A kiscicák hány napos/hetes koruktól kezdenek el járkálni?

Legjobb válasz: az enyém hetes körül már próbálgatta:D most 9 hetes:P már futkározik :)

az enyém hetes körül már próbálgatta:D most 9 hetes:P már futkározik :)
5 hetes körül *
általában 4 hét körül próbálkoznak menni :)

Hány hetes kortól kezdenek el enni a kiscicák? És mikor lehet elválasztani az anyjuktól?

Legjobb válasz: tévedés,mert 6 hetes korban már a cicákat el lehet választani az anyjuktól...és nyugodj meg nem lesz traumája! :)

Az én kiscicám HÁROM hetesen került hozzám és semmi traumája nincs XD
tévedés, mert 6 hetes korban már a cicákat el lehet választani az anyjuktól...és nyugodj meg nem lesz traumája! :)
Elválasztáshoz a legkedvezõbb idõpont a 10-12 hét. HA KORÁBBAN VÁLASZTJÁK EL AKKOR A MACSKÁNAK OLYAN TRAUMÁT OKOZNAK HOGY A KÉSÕBBI VISELKEDÉSÉRE IS KIHAT.
6-7 hetes korukban lehet õket elválasztani. És 5-6 hetes korukban már lehet nekik kiscicáknak való ételt adni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Elszámoltam a heteket :) 6. héten fogom elhozni.
Az túl korai még, várj még legalább 2-3 hetet, ha teheted.
Én most fogok elhozni egy 4-5 hetes kiscicát.
Jól mondja az elõttem szóló, 8 hetes kornál hamarabb nem ajánlott elszakítani az anyjától. De a legoptimálisabb idõszak a 10-12 hetes kor lenne. 3-4 hetesen pedig már pépesebb kajákkal is lehet kezdeni ismerkedni. Persze nem kell bele erõszakolni, ha ekkor még nem mutat különösebb érdeklõdést a kaja iránt.
tévedés. 8 hetes korukban lehet elválasztani. az állatorvos szerint is, és mert szinte minden hirdetõ oldalon csak 8hetes kortól engedik hirdetni.
Az enyémet kb 5 hetesen hoztuk. A régi gazdi miatt nem várhattunk, nekik így volt jó. És semmi baja nincs, vidám, bújos, szeretnivaló cica. :) Ettöl még én is annak a híve vagyok, hogy a késöbb az jobb :)

Hány hetes korukban kezdenek el enni a kismacskák?

Legjobb válasz: kb 5-6 hetes korban

kb 5-6 hetes korban
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm! És bolti tejet adhatok az 1 hónapos kiscicáknak? Mert az anyamacskának már kevés a teje.
Neeeeeem!!!!!! Macska Tejpótló tápszert kell venni, és cumisüveggel, vagy fecskendõvel kell etetni õket 3óránként!!!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi!

Hány hetes korban kezdenek el látni a babák?

Az én babócám 7hetes lesz, és azt veszem észre, hogy már kb két hete figyel mindenre, mintha látna már engem..

Legjobb válasz: Szia. A babák a születésüktõl kezdve látnak, de csak kb 20 cm-re. Az én babám 5 hetes volt pénteken, de õ már követ egy ideje a szmével tárgyakat, persze csak ha közel tartottam hozzá. Pár napja vettem észre, mikor a babakocsiban volt, hogy engem nézett és ahogy mentem arébb követett a szemével.

Szia. A babák a születésüktõl kezdve látnak, de csak kb 20 cm-re. Az én babám 5 hetes volt pénteken, de õ már követ egy ideje a szmével tárgyakat, persze csak ha közel tartottam hozzá. Pár napja vettem észre, mikor a babakocsiban volt, hogy engem nézett és ahogy mentem arébb követett a szemével.
Szió! Több helyen is utánaolvastam ennek. A leghihetõbb, hogy kb. 6 hetes koruktól látnak "rendesen" a babák. A saját lányomon teljesen nyomon követhetõ volt ez az "elmélet", mivel onnantól kezdve sokkal nyitottabb, érdeklõdõbb lett és ami mindezektõl is fontosabb, rám nevetett. Felejthetetlen volt. Ha úgy látod, hogy figyel Téged, akkor biztosan lát is, mert én azt tapasztaltam, hogy 6 hetes kora elõtt még pici zombiként csak úgy "nézett ki a fejébõl". Boldog babázást!!! Most jön az egésznek a legszebb része, túl vagy a nehezén!!! Zita

Hány hetes koruktól kezdik el nézegetni a kezüket?

Legjobb válasz: nálunk már 2 hónapos volt, de akkor már elkezdett fogni is és a megfogható dolgok jobban érdekelték, mint a saját keze. szóval nem tartott sokáig... elõtte is láttam 1-2szer, de inkább csak az öklét vette észre, ahogy hol berepül, hol eltûnik...

nálunk már 2 hónapos volt, de akkor már elkezdett fogni is és a megfogható dolgok jobban érdekelték, mint a saját keze. szóval nem tartott sokáig... elõtte is láttam 1-2szer, de inkább csak az öklét vette észre, ahogy hol berepül, hol eltûnik...
3 hónap környékén
az en lanyomnal ez kimaradt :) O nem nezegette, csak kostolgatta es nem ehseg miatt :D
Az én fiam 10 hetes kora körül kezdte. Nagyon lefoglalta, elvolt vele, forgatta, mozgatta, majd be a szájába. :)

Hány hetes korukban kezdenek el színesedni a guppyk?

Most 3 hetesek, de még nem színesek. Mikor lesznek azok? Már nagyon várom :-)

Legjobb válasz: Az attol is függ hogy mivel eteted. Mert ha élö eleséget kapnak akkor sokkal hamarabb elkezdenek színesedni és sokkal intenzívebb lesz a színük. Amugy változo....

Az attol is függ hogy mivel eteted. Mert ha élö eleséget kapnak akkor sokkal hamarabb elkezdenek színesedni és sokkal intenzívebb lesz a színük. Amugy változo....
Nekem a guppik csak hónapok után kaptak egy kis színezést... mondjuk ha nõstény a guppid akkor ne várj szívárványszíneket!!!

Hány hetes korukban kezdenek el színesedni a guppy ivadékok?

Van 20 db kis guppim a mai napon 1 hónaposak, de szerintem elég lassan fejlődnek, kb 15 mm-esek, a csapat felének elkezdett fekete foltok megjelenni a farkán (az anyjuk farka is ilyen) a másik fele simi szürke /barna. Mikor kezdenek el színesedni? vagy előfordulhat, hogy az egész csapat nőstény?

Legjobb válasz: Szépen fejlõdnek, nem kell aggódnod. Most kezdtek színesedni, még legalább 1 hónap kell nekik, hogy alakuljanak, de teljesen színesek csak kb. 2 hónap múlva lesznek. Biztos nem mind nõstény, bár minden elevenszülõre az jellemzõ, hogy sokkal kevesebb a hím utód. Én általában 25-75% körüli arányt figyeltem meg.

Szépen fejlõdnek, nem kell aggódnod. Most kezdtek színesedni, még legalább 1 hónap kell nekik, hogy alakuljanak, de teljesen színesek csak kb. 2 hónap múlva lesznek. Biztos nem mind nõstény, bár minden elevenszülõre az jellemzõ, hogy sokkal kevesebb a hím utód. Én általában 25-75% körüli arányt figyeltem meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Most ilyen szülõ hálóban vannak az akvárium belsõ falán, mikor lehetõ õket beengedi a többiekhez? (Az aksiban guppyik, neonok, plattik vannak)
Nekem is volt "seszínû" guppim ami szült. Mindegyik kishal sima szürke lett kis kékkel a farkán. A szülõktõl is függ, hogy milyen lesz a guppik színe. Ha 2-3 hét múlva sem lesz változás akkor maradnak ilyenek.
Már nyugodtan kiengedheted õket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!