Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes ha a (133 db)

Mikor érdemes felfogadni a szülésznőt, hány hetesen? Ha mondjuk 30 hetesen felfogadom, onnantól hívhatom őt, ha van valami gond, kérdés?

Legjobb válasz: 30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)

30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)
Persze, hogy hívhatod!! Én 37^2 naposan fogadtam szülésznõt, rá 2 napra szültem... Még jó, hogy nem halogattam akkor tovább a dolgot! :)
30-34 hét körül szokták általában (saját tapasztalat, szülésznõ vagyok). Amennyiben nekem is és az anyukáknak is van szabadidejük, állok rendelkezésükre bármikor, bármilyen kérdésben, akár intézményen kívül megbeszélt helyen. Tudják a magán számom is, ezen bármikor hívhatnak, ha kérdés van (valaki csak megnyugtatást kér). Szerintem ez a protokoll, legalábbis felénk így csinálják a szülésznõk.
Nálunk az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a család jó barátja szülésnõ, úgyhogy mi már 12 hetesen felkértük! Azóta mindenben segít, lefixálja a vizsgálatokra az idõpontokat, stb...! 20 hkm

Miért kell odaírni egy-egy válasz után, hogy hány gyerekes anya, hány hetes kismama a válaszoló, ha a kérdés nem indokolja?

Legjobb válasz: vannak olyan aláírások amiket mindig odatesz az illetõ könnyebb beazonosítani mint visszakeresgetni ki hányadik volt meg melyikre is akarsz válaszolni. Egyébként számomra ez sose számít hogy mondjuk valakinek 3 gyereke van e mert attól lehet buta mint a föld, és lehet nagyon jó ötlete tanácsa egy gyerektelen vkinek is (pl. gyerekvállalás témakörben).

De jó, hogy csak ennyi bajod van kérdezõ!
A kérdező hozzászólása: De akkor tényleg, miért nem használjátok a neveteket?
vannak olyan aláírások amiket mindig odatesz az illetõ könnyebb beazonosítani mint visszakeresgetni ki hányadik volt meg melyikre is akarsz válaszolni. Egyébként számomra ez sose számít hogy mondjuk valakinek 3 gyereke van e mert attól lehet buta mint a föld, és lehet nagyon jó ötlete tanácsa egy gyerektelen vkinek is (pl. gyerekvállalás témakörben).
Mondjuk a beazonosítás miatt nem lehet, mert akkor miért nem írja ki a nevét.
Szerintem sokszor már megszokásból írják oda. Én kifejezetten szeretem néhány hozzászóló válaszát, néha csak átfutom a válaszokat, de ha meglátom egy "kedvencem" aláírását, talán én is válaszolok. Egyébként én szeretem az ilyen aláírásokat, mert mondjuk egy testvéres kérdésnél biztosan elõbb hagyatkoznék egy öt gyerekesre, mint arra, akinek egy van, tehát nem biztos, hogy annyira tapasztalt. Ettõl még adhatnak jó válaszokat, de akinek öt van, az ötször annyira tapasztalt, öt különféle kis embert nevel. :)
Fogalmam sincs, még az iskola kategóriában is láttam ilyent.
Azért ez nem gondolom.
Hát én az "aláírásomat" (5 gyerekes Anyuka) nem azért írom a válaszom után, mert felsõbbrendünek érzem magam, hanem egyszerûen tényleg egy szignónak szánom. Nem tudom, ha csak egy gyerekem lenne, mit írnék, ezen még nem gondolkoztam. Néhány témában tényleg "hozzáértõbb" lehetek egy gyerekes társaimnál, de ezzel én soha nem szoktam visszaélni.
Szerintem azért, hogy ha késõbb újra hozzászólna a kérdéshez akkor be lehessen azonosítani. Én sose szoktam.
Ez akkora tuskóság!! Már ne is haragudjatok! Senki nem tudja, valójában ki ír! Egy megélt nõ is írhat akkora baromságokat, mint egy tizenéves! Egy megélt nõnek sem biztos hogy van bármi nemû tapasztalata! És nem szokásom pontozni- egyesekkel ellentétbe, mert ezt is tahóságnak tartom!!- de attól, hogy valaki diplomás, és az "iskola padban" tanult pár dolgot, nem biztos, hogy az úgy is van! Minden gyerek más! A könyvekbõl nem lehet tapasztalatot szerezni! És tudom, rám is értettétek a dolgokat, de kössz szépen, a gyerekeim jól neveltek, tiszták és a Velük felmerülõ problémát megoldom, és a ház is tiszta!! Üdv: 26 éves, 3 lányos 22hetes Anisz becenévre hallgató Magyar anyuka!!
Szerintem itt téged lehetne hasogatni maximum. Ez mindenkinek a saját döntése , hogy gondolod hogy jogod van megítélni?Az hogy egy +információt ki hogy kezel a maga dolga.Te pl lehetnél az atyaúristen a stílusod miatt fikarcnyit sem ér amit mondasz
Amit odaír azt elhiszem :) ennyi .Sorsdöntõ kérdésekben úgy sem rá hagyakszom. Ha oda írja 1 gyerekes ne akarjon arról papolni milyen könnyû neki a háztartás, ja :) ))
A kérdező hozzászólása: :) Örülök is neki.:P Az életedért te vagy a felelõs, te tudod jobbá tenni. Próbáld meg, aztán nem fogja szúrni a szemed, ha másnak csak ennyi a baja.:)
A kérdező hozzászólása: De honnan tudod, hogy a 2 gyerekes anya pl. nem 20 éves? Mert lehet az is. Akkor ennyi erõvel legyen mindenkinek egy profilja. De akkor ez meg fórum lenne, de nem az.
Én szeretem ha olvasom hogy milyen hátterû a válaszadó, nem a nevére vagyok kíváncsi , hanem hogy milyen tapasztalata van. Egy 20 éves anyát nem veszek annyira komolyan, ahogy egy 8 gyerekest sem , mert az Én értékrendemtõl távolabb áll.
A kérdező hozzászólása: 12-es, ebben az esetben értem. De vannak olyan kérdések, ahol tök felesleges tudni, hogy kinek hány gyereke van.
Én arra tippelek, hogy ezzel akarják azt hangsúlyozni, hogy kompetensek a témában. Pl. ha a terhesség tüneteirõl kérdez vki, és a válaszadó odaírja, hogy "35 hkm", akkor sejthetõ, hogy tapasztalatból beszél, nem egy 15 éves, aki a tinimagazinban olvasta. Én szinte sose írok "aláírást", de ha mondjuk van egy olyan kérdés, amiben a tanulmányaim miatt kompetensnek érzem magam, és látom, hogy elõtte már 85-en beírtak valami kegyetlenül nagy baromságot, akkor néha odaírom, hogy "orvostanhallgató". Nem hiszem azt, hogy felsõbbrendû vagyok, csak azt jelzem vele, hogy ebben a kérdésben inkább nekem higgyen, ne a másik 85-nek.
Szia! Anisz vagyok! És azért írok a végére amit, hogy tudják, van tapasztalatom, nem egy 10-en éves gyermektelen valaki vagyok, komolyan vegyenek! Sokszor megnyugtatja a bizonytalan, 1. gyermekes anyukát, hogy látja, hogy egy tapasztalt anyuka ír! A nevembõl erre nem tudnál Te sem következtetni!! Üdv:3 lányos, 22hkm :-D
A kérdező hozzászólása: Jó lenne illetékesektõl is választ kapni
A kérdező hozzászólása: Akkor a hsz számával is be lehet azonosítani. Nem valami olyasmi lehet, hogy felsõbbrendûnek akarja magát mutatni, mert egynél több gyereke van vagy épp terhes és jobban tudja a dolgot annál, mint aki nem terhes?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ezt nekem írtad?
Mióta késik? Mert nekem 4+4 hetesen volt =-mm a petezsák. Gratulálok! 22hkm
4+4 hetes azt jelenti, hogy négy hetes plusz négy napos vagy. Még elég az elején vagy. Nekem 16mm-es petezsák volt olyan 5-6 hetesen.
kellett - lemaradt egy t, bocsi
Nem lehet, hogy a crl volt 4mm? Ha 9 napja kellet volna megjöjjön, akkor sanszosabb, hogy 5-6 hetes között vagy, viszont akkor a petezsák nagyobb, mint 4mm.
Azt jelenti, hogy kb. 4 napja késett neki! Nekem pl. 5 hetesen volt 9mm-es a petezsák.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszadó ha annyit még kérdezhetnék, hogy mit jelent a 4+4 hetes? Még nagyon az elején vagyok és sok mindent nem tudok. Köszönöm És szép babavárást! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az elsõ válaszolónak válaszolva 9 napja késik és már a nem várt elõtti reggel halvány + lett a tesztem! És bízom benne, hogy egészséges lesz, nagyon féltem és mindent óvatosan csinálok nehogy gond legyen! :-)
Kb. 4 hetes.
7mm. bocsi. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Új a helyzet de majd megszokom és tanulok! :-)
julius 28-29 korul
Hali, hát lehet, hogy rosszul vagy kiirva tényleg, de szerencséd van mert nekem meg az egyik ismerõsöm pknt november elején sett teherbe és õ ugusztus 20 ra van kiirva pont!! szerintem beszélj az orvosoddal és számoljátok ki valahogy! remélem segithettem!:)
30. hetet betoltotted
Ha mondjuk optimális esetben félidõben, vagyis a ciklus 14. napján fogant, akkor mondjuk október 22 én volt meg utoljára. 22+7, az 29, vissza 3 hónap, az július 29. valószínuleg az UH alapján pár nappal nagyobb, mindig van eltérés. Én számolás alapján március 8-ra voltam kíírva, de az UH szerit március 5-re. Szerintem nagyjából jó a kiírás napja.
Július 29!
egyrészt a fogantatás napját (hacsak nem lombikbébi) nem tudod. max. azt tudod, hogy melyik napon... mivel a hímivarsejtek 2 napig termékenyítõ képesek (és 4 napig élnek), ha te nov. 5-én..., akkor lehet, hogy csak nov. 7-én termékenyültél meg. másrészt az orvosok az utolsó menstruáció elsõ napjától számolnak, mert ez az, amivel lehet. a fogantatással nem. minden táblázat, elvárt érték stb. erre vonatkozik. számodra egyébként a fogantatástól eltelt idõ plussz 2 hét kb. ha kislány, akkor akár 2 héttel is jöhet elöbb, az sem különleges...
Nekem az utolsó menzesz elsõ napja november 2, ciklusok 28 naposak, a doki szerint a szülés várható idõpontja augusztus 9, az Uh szerint viszont 2 héttel nagyobb a babám és így a dátum július 25. Kíváncsi leszek melyik lesz a nyertes, valószínûleg a két idõpont között.
Én is nov. 5-én estem teherbe, 2 idõpontom volt: július 30. és augusztus 3. Július 22-én szültem.
A kérdező hozzászólása: Ha a fogantatás dátuma 5-9.között van akkor se lehet augusztus 20.

Ha január 23-án fogant a baba, akkor hány hetesnek számít a baba most? Hogyan számolják ezt?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni.

Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni.
Azt nem tudhatod pontosan, hogy mikor fogant, maximum, hogy mikor volt az együttlét, amibõl fogant, ahhoz még hozzájöhet pár nap, akár 4-5 is szélsõ esetben, de majd az UH pontosít a méretek alapján. Amúgy meg utolsó menstruáció elsõ napjától. Írd be a keresõbe, hogy szülési kalkulátor, és ki fogja Neked számítani...
A fogantatás napja+2 hét. Tehát így 9 hete fogant, és 11 hetes terhes vagy. Azért így számolják, mert az utolsó menstruáció 1. napjától számolják, és az egész rendszer, a mérettáblázatok is feltételezi a közéidõs fogantatást. Miért, az orvos mit mondott, hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Csakhogy nem tudom a mensim dátumát. Pont ezt nem írtam föl. Ez is csak velem fordulhatott elõ. Az UH-án megmondták már, hogy 10 hetes a babám, csak kíváncsi voltam, hogy ha tudom a pontos fogantatás dátumát, ki lehet e számolni abból? Hogy lehet, hogy az orvos jan.10-tõl számolja, vagyis +2 hétet tett a fogantatás dátumára?
A kérdező hozzászólása: Pont azt mondta, amit Te kedves utolsó.:) Köszönöm a válaszokat!
nekem febr. 9 volt annó a mensim elsõ napja, nov. 9-re irtak ki, és nov. 9.-én éjjel 1:25-kor megszületett a fiam

Ha nem a vérzésem első napjától nézik a terhességet, hanem az aktus napjától, akkor hány hetesen látszódhat a petezsák?

Legjobb válasz: A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.

A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.
En julius 11.en voltam egyutt a parommal es es augusztus 8.an voltam huvelyi UH.n es ott mar latszott a 12 mm petezsak es benne a 2mm embrio.

28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

Ha elhal a baba, hány hetes kortól kell megszülni és hány hetes korig fejezik be mûvi úton? Ha meg kell szülni mennyi idõt kell a kórházban tölteni?

Bocs a morbid kérdésért, szimplán érdeklõdöm.

Legjobb válasz: 12 hetes kor után kell megszülni

12 hetes kor után kell megszülni
Korhaza es orvossa valogatja. Nalunk megkerdezzuk a kismamat mit szeretne. A mehet muvi uton ki lehet uriteni elmeletileg a 16 hetig is. De nagyon fontos elbucsuzni a babatol akkor is ha mar nem el. Egy keznyomat egy lablenyomat egy fenykep nagyon fontos lehet a gyaszban kesobb. Egy halott kisbaba nem felelmetes semmi csunya nincs benne egyszeruen nem el. A szulok ha nem nezik meg a babat fantazialnak maguknak egyet es az mindig remesebb mint a valosag.
De szépen elmagyaráztad!! Remélem nekünk ilyen nem lesz de köszönöm neked!!
Amikor én szülõszobán voltam, a mellettem lévõ szobába volt egy csaj, 14 hetes volt sajnos elfojt a magzatvize. Meg akarták születni, de aztán valami gond volt és vitték a mûtõbe. Hozzáteszem szörnyû volt végighalgatni, annyira sajnáltam szegényt.
Nekem az elsõ 8 hetesen halt el , õt mûvi uton vették el , a második a 16. hét köróül , õt viszont meg kellett szülni. Általában 4 nap körül kell bent lenni a kórházban. Az elsõ nap felteszik a méhszájtágitot , belgyogyász megvizsgál , labort vesznek. Másnap bekötik az infuziot , amivel meginditják a szülést. Innentõl kezdve a szervezeteden mulik , hogy mikor születik meg a magzat , lehet , hogy aznap , lehet , hogy csak másnap. Miután megszületik , elaltatnak , hogy eltávolitsák a méhlepényt. Utána a nõgyogyászaton kell bent lenni még 1-2 napot.

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

Ha elmegyek a tini ambulanciára, megállapítják hogy hány hetes terhes vagyok. Attól még én közölhetem a szüleimmel ha fiatal korú vagyok vagy ezt kötelességük már nekik jelenteni?

Azt tudom,hogy abortusz csak szül?i beleegyezéssel lehet 18 éven aluliaknál

Legjobb válasz: valamint az is segítség lenne ha valaki tud kifejezetten ilyen esetekre létrehozott klinikát.Mielött a szüleim elé állok tudni szeretném pontosan hány hetes valamint elõször egy szakértõtõl kérni tanácsot!

A kérdező hozzászólása: valamint az is segítség lenne ha valaki tud kifejezetten ilyen esetekre létrehozott klinikát.Mielött a szüleim elé állok tudni szeretném pontosan hány hetes valamint elõször egy szakértõtõl kérni tanácsot!
14 év alatt biztos jelentik. 14 év felett szerintem nem. Viszont miért éppen tiniambulancia kell? Elmész egy nõgyógyászhoz és megnézi hány hetes terhes vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!