Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes hány hónapos az aki (2 db)

4 hónap és 3 hetes.20 hetesen leszel 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Igen én is erre gondoltam csak kerekítettem :) .
mond meg az ismerõsödnek hogy menjen vissza általános iskolába és tanuljon meg számolni!
Én a hónapokat elválasztottam a hetektõl (mivel a hónapok ugyebár nem 4 hetesek, hanem 30-31 naposak), mindig a kiírás idõpontjához mértem. december 1-re voltam kiírva, így mindig egy-egy hó elsején töltöttem be egy-egy hónapot. Tehát mondjuk június 1-én mondtam magam 3 hónaposnak, mert még 6 hónap volt hátra a szülésig. A 40 hét amúgy is csak körülbelül 9 hónap (akkor jön ki a nagyjából 9 hónap, ha 38 héttel számolsz, vagyis a fogantatástól számítod a terhességet, nem az utolsó mensitõl). De szerintem is jól mondtad, kb. 4 és fél hónapos terhes lehetsz. Amúgy meg, hogy ki hogyan számolja és mondja, szerintem nem olyan téma, amin érdemes lenne összeveszni, ha valaki nagyon köti az ebet a karóhoz (akármennyire hülyeséget is mond), hát hagyd rá :o)
A kérdező hozzászólása: Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa, hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt. Köszönöm a választ.
Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz??? Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk. A honapok ritkan 28 naposak. Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het. Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb. Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.
Én is úgy számolom, ahogy az utolsó hozzászóló írta. Mivel egy hónap nem négy hétbõl áll, hanem pár nappal mindig több, így én is a szülés kalkulált dátumától számolom visszafelé. okt.25-re vagyok kiírva, tehát minden hónap 25-én töltök be egy újabb hónapot. Gondolj csak bele, a terhesség 40 hét, de csak 9 hónap! A 40 hét alapján 10 hónapnak kellene mondani, ha egy hónapnak 4 hetet számolsz. Így nem igaz, hogy 20 hetesen 5 hónapos valaki.
A terhesség 9 naptári hónap de 10 holdhónap.
:) )))))Nagyon vicces ezt olvasni:) Mindig csak vitáztok

Hány hetes terhes/és hány hónapos az aki aug. első napjaira van kiírva?

Mert mindenhol máshogy számolnak.

Legjobb válasz: Hat a leg egyszerubb az lenne ha megnezned h mikor volt az utolso mensid elo napja es onnan elkezdened szamolni a heteket egesz mostanaig,mert az lenne a tuti.Ugyan is a dokik azert mondanak mast mert ok az ultrahang kepek utan itelik meg a heteket,azt mondjak amit a gep mutat,amugy az en dokim mindig megmondja h egyezem e az akkori hetemmel,de ezt te is tudod kovetni(az a hulye gep be van allitva 1 fix adatra,h ettol-eddig X hetes vagy.Mi is voltunk mar 1 hettel es masfel hettel is kisebbek,de legutobb megegyeztek az adatink azzal amit a gep mutatott. Gratulalok a babahoz! 14 hetes kismama

Hat a leg egyszerubb az lenne ha megnezned h mikor volt az utolso mensid elo napja es onnan elkezdened szamolni a heteket egesz mostanaig, mert az lenne a tuti.Ugyan is a dokik azert mondanak mast mert ok az ultrahang kepek utan itelik meg a heteket, azt mondjak amit a gep mutat, amugy az en dokim mindig megmondja h egyezem e az akkori hetemmel, de ezt te is tudod kovetni(az a hulye gep be van allitva 1 fix adatra, h ettol-eddig X hetes vagy.Mi is voltunk mar 1 hettel es masfel hettel is kisebbek, de legutobb megegyeztek az adatink azzal amit a gep mutatott. Gratulalok a babahoz! 14 hetes kismama
A baratnom is augusztus elejere1-4 re van kiirva most 34-35 hetes.
Én augusztus 4-re vagyok kiírva és holnap kezdem a 33. hetet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!