Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes hány hónapos az (22 db)

Hányadik héttol kezdodik az otodik hónap? 17 hetesen hány honapos is vagyok? Még 4, vagy már az 5. ik?

Legjobb válasz: Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.

Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.
betöltött 4, tehát ötödik
Én az utolsó mensitõl számolom a kerek hónapokat, és nem a hetekbõl, így egyszerûbb, csak hetet kell elcsalni. :-)
A kérdező hozzászólása: de vannak akik megkérdik hogy hány honapos vagyok, de honapokre kerdezni csak a gyerekek meg az idosek szokták, akiknek meg tok mindegy hogy 4 et vagy 5 ot mondok, azok nem tudják hogy hetekben szokás számolni, ugysem ertnek hozzá, nyilván 8 et vagy 9et nem fogok mondani de a pocakom meretebol meg ha 6 honapot is mondanék, abban sem ketelkednének, szoval ennyi
A kérdező hozzászólása: én a kerek 20 ast várom, és már orulok hogy eddig eljutottam, majd az fog szépen hangozni:-)a honapkra csak kiváncsiságbol kerdeztem
Én is azt mondanám, hogy 4 hónapos múltam! Most azért, mert máshogy mondom, még nem leszek közelebb semmihez! De a 10. hónap tényleg vicces lenne. Nem bántás, de az egyik barátnõm is siettetni akarta a dolgokat és õ is így mondta, ahogy te. Aztán többször rákérdeztek, hogy az hanyadik hét is. És nyilván mivel laikus kérdezik, úgy számolták, hogy az még csak 4 hónap. Kicsit hülyén jött ki a szitu. Én a koromnál sem mondom azt, ha egy hete volt a szülinapom, hogy 29 vagyok. 28 vagyok és kész!:)
A kérdező hozzászólása: már utánna olvastam, és valoban a 17.ik már az 5.ik honap, ezt találtam, de mindegy, már a lényeg hogy kozeledem a szép kerek 20. hétehez:-)az jobban hangzik Az orvosok nem igazán számolnak hónapokkal, ha mégis, akkor náluk a terhesség nem 9, hanem 10 hónap, hiszen õk holdhónapokkal számolnak. Vagyis náluk 1 hónap csak 28 nap, vagyis pontosan 4 hét. Így a betöltött 4 hét az 1 hónap. Eszerint én a 18+1-gyel az 5. hónapban vagyok, hisz 16 hetesen betöltöttem a 4 hónapot.
4hónapos és 1 hetes vagy
Én mindig a betöltött hónapokat mondtam, fõleg mikor túlhordtam, mert akkor vicces lett volna, ha azt mondtam volna, hogy a 10. hónapban vagyok. :) Szerintem 4 hónapos terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: koszonom, én is igy gondoltam
Hoppá, kimarad az 1-es a hetet elõl! :-)

Hány hetes vagy hónapos volt a babád amikor elõször végig aludta az éjszakát?

Pl. Éjféltõl aludt reggel 6-ig vagy 7-ig?

Legjobb válasz: 1. fiam kb 14 hónapos korában kezdte átaludni. 2.fiam 9 hónapos koráig átaludta,azóta ébred...néha nem is kevésszer...:/

1. fiam kb 14 hónapos korában kezdte átaludni. 2.fiam 9 hónapos koráig átaludta, azóta ébred...néha nem is kevésszer...:/
Istenem!!! Ma reggelre! 22 hónapos múlt és ez volt az elsõ átaludt éjszakánk. Este 11 körül megébredt, szopizott egy kicsit, visszaaludt és reggel fél nyolckor ébredt. El sem hiszem. Remélem ez egy új idõszámítás kezdete. (eddig minden éjszaka 2-10 alkalommal megébredt, nyekergett, sírt.)
Pici fiam ma 5 hónapos! :-) születése óta 15 alkalommal aludta át az éjszakát... Nem tudom miért de sajnos nála ez nem állandósul. Sõt! Most szinte még rosszabbak az éjszakák mint újszülött korában! Kb egy hónapja volt az utolsó ataludt éjjel. (én átaludt éjszaka alatt azt értem h estétõl reggelig)
Kérdeztétek, mi az az "Aludj jól, gyermekem!" módszer. Nos ez egy könyv, ami nagyon leegyszerûsítve arról szól, hogy letesszük a kiságyba a babát és otthagyjuk reggelig, hagyjuk szépen keservesen üvölteni. Egy idõ után szerencsétlen baba beletörõdik, hogy hiába könyörög, senki nem reagál a jelzésére, így csendben marad. Ennek aztán késõbb meglesznek a következményei: egy szorongó, bizalomhiányos, viselkedési zavaros gyerek, késõbb pedig egy szenvedélybetegségekben szenvedõ, kapcsolati problémákkal küzdõ, szerencsétlen felnõtt. De így legalább az anyukának kényelmesebb, hurrá!
14 hónaposan kezdte rendszeresen átaludni az éjszakát. (már 2 hónaposan volt olyan mikor 8 órát aludt egyben, de az ritka volt, és az még nem teljes átalvás)
Nekem kezdetektõl átalussza az éjszakát de 4-5hónapos korától nem akar nappal aludni max 1szer 45percet. így estére nagyon elfárad és átalussza az éjszakát :) 8hónapos
Aludj jól gyermekem! kipróbáltam de soha többet. 1 hétig próbálkoztunk a könyv szerint. Szegénykém a végére már fürdés elõtt elkezdett sírni, mert tudta, hogy ott fogjuk hagyni. Ekkor fejeztem be próbálkozást és inkább összebújva altattam el. Õ a kiságyba én meg a földön fekve, de a kezemet simogatva alszik el.
Nekem is 5 honapos a lanyom, de eddig volt kb 1 het amit vegigaludt. Mostanaban egyre rosszabb....mar akasztani akarom magam :) Azt nem akarom hogy orakig sirjon. Probaltam es 1 oran at orditott ejjel....de semmi fejlemeny.
Elárulnátok, mért kell lepontozni azt akinek a gyermeke átalussza az éjszakákat ne legyetek már ennyire irigyek! Komolyan mondom nevetséges?!!!
Ugyan én nem pontozgattam, de úgy gondolom, hogy nem azért pontozták le, mert a gyerek átaludta az éjszakát, hanem azért, mert az anyuka igencsak brutális módszert választott ahhoz, hogy a baba "megtanuljon" aludni. A kérdés szerintem arra irányult, hogy magától mikor aludta át az éjszakát a baba, nem pedig arra, hogy ha nem foglalkoztak a sírásával, akkor mennyi idõ alatt törõdött bele a sorsába, ezért volt kevésbé hasznos az a válasz.
Második vagyok Akkor csak hogy tudjátok, ez nem a sírni hagyásról szól Az elsõ este 5 percet sírt, második este 3 percet és utána sírás nélkül ment az alvás. Aki azt állítja, hogy az õ gyereke sosem sírt 5 percet, az hazudik.
Senki sem állítja, hogy soha nem sírt a gyereke, én pl csak annyit állítok, hogy soha nem hagytam SZÁNDÉKOSAN sírni a gyerekemet. 5 percre sem!
A kislányom 18 hónapos lesz a héten, és egyszer sem aludta át az éjszakát. Nem is kívánom megtanítani, vagy megszoktatni rá, mert az elvvel nem értek egyet. Ha már szeretnénk megsegíteni, akkor inkább Békés álom, könnyek nélkül címû könyvet ajánlanám, az babaközpontú. De elõtte nem árt tanulmányozni az Éjszakai gondoskodás címû könyvet is, ebben bizonyosságot nyer, hogy az éjszakai fent lét a babáknál ösztönös, mert õk egy kis "õsemberek", akik ha mélyen aludnának bizony zsákmányuk lehetne a ragadozóknak ;)...
De jó nektek!! :) az én fiam 5 hós lesz de már egy élõ halott vagyok! enni max kétszer kelne, de mire vége lett a hasfájásnak oltást kapott majd egyéb "gondok" msot meg a foga indult meg így 10-20 percenként a cumiér felnyekereg, már azon vagyok rágumizom a fejére :D eléggé kivagyok én is inkább évekrõl beszélek tuti lesz 2-3 éves mire talán az ember fog tudni pihenni is! sajnos nálam minél idõsebb annál rosszabb, még kb két hója aludt 6-8 órát egy huzamba most a plafon 4 óra de ez is egyre ritkább
jelentem.. ma elôszôr átaludta az éjszakát! 12hetes lesz csütörtökön. mindig késôn este 10 óra körül aludt el és éjjel 2-3 körül egyszer fölébredt szopira aztán utána reggel kb. 7-ig aludt. mivel sok pici nem tud különbséget tenni nappal és éjszaka között én úgy csináltam h nappal mindent úgy csináltam ahogy szoktam, zajosan. és 3-4 óránàl tovább nem hagytam aludni. este 7 órakor fürdetünk, utána szopi és játêk.. fürcsi után kap kicsi has ês talpmasszázst, mert eléggé hasfájós volt..éberen tartani amig csak bírja.. majd mire elaludna akkor tisztába teszem és újra a cicire..utána szinte percek alatt elalszik.. kitartást, màst nem tudok mondani
Mindkét gyerekem 6 hetesen aludta át az éjszakát este 9tõl reggel 7ig. Majd ez kitolódott és egyre késõbb ébredtek. A vége az lett, hogy este 9tõl reggel 10ig aludtak
A kérdező hozzászólása: A 2. válaszadó nagyon szerencsés. Az én kislányom még csak 3 hetes, nappal gyönyörûen alszik, de éjszaka sír reggelig.
A 2. válaszoló tényleg szerencsés...vagy valamit jobban tud, mint én :) , mert az én kisfiam 13, 5 hónapos, de még 2-3x felébred éjszaka. Õ még ilyenkor szopizik.
2es vagyok. Jelenleg 37 hetes vagyok a harmadik babával. Most már tuti nem lesz ilyen szerencsém, túl szép is volna :-) Amúgy én mindkettõt megtanítottam aludni az aludj jól gyermekem alapján
Az elsõ naptól átaludta a fiam az éjszakákat. (6-7 órát) 2 hónaposan már 10 órát aludt, 4 hónaposan 13-14 órát.
Haha! :) Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy hány évesen? A fiam 2 éves volt, mire átaludta az éjszakát.
2-es! Leírnád mi ez az aludj jól gyermekem?
Kisfiam az elsõ nap óta, átalussza az éjszakákat sosem kell fel éjjel, kiegyensúlyozott szép nagy baba 3840 grammal született, most 26.-án lesz öt hónapos 8450 gramm. A lányaimmal nem voltam ilyen szerencsés õk 4-5 hónapos korban aludták át az éjszakát!
Mazlistak:) a lanyom mar harom eves mult es meg felkel egyszer minimum.
8 hetesen aludt a fiam este 8-tól reggel 6-ig, aztán ez 2 hét alatt beállt este fél 8-tól reggel fél 8-ig történõ alvásra. Most 1, 5 éves, este 8-tól reggel fél 8-8-ig alszik.
Kisfiam 2, 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát este fél 8-tól reggel fél 6-ig.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem 3gyerekem van. Mind jó alvó volt, bár az 1 volt talán a legmacerásabb. :) Õ 1hónapos koráig 2x kelt enni, óramû pontosan éjfélkor és hajnali 4kor, de közben aludt, altatni sem kellett, evett, villany le és alukált. Ezután 3hós koráig 1x, hajnali 3kor, és szintén csak az evés idejére volt fent, és így nem volt olyan fárasztó, mármint nem éreztem magam zombinak miatta. Ezután kezdett kitolódni az alvása, és elõtt 4óra majd hajnali 5-6óra lett az az egy evés idõpontja. Fél éves volt, mikor este 8-9között elaludt és reggel fél8ig aludt. Onnantól ezt tartotta, de ha szeles idõ jött, vagy kiesett a cumija, akkor azért meg-megérbred. A 2. gyerekem kis súllyal született, 8naposan vittük haza a kórházból és onnantól 1x kelt enni, kb 2kor. De õ is olyan volt, hogy evett és már aludt is vissza. Kerek 4hetes volt, mikor reggel 6kor kipattantam az ágyból, hogy jesszus nem evett a gyerek! Erre felébredt és evett. Másnap már nem ugrottam ki, és fél7ig aludt. ESte kb. 8-tól. Onnantól így mentek az éjszakák, este 8-9között elaludt és reggel 7-8között ébredt. A harmadik babám csak aludt másfél hós koráig és evett. Hangja sem volt. Õ is csak 1x kelt mikor hazahoztuk a kórházból, hajnalban kb 4körül. És 5hetesen kelt elõször reggel 7körül. Azóta is így van, este 8kor berakom a kiságyba, sosem kellett alatni õt sem, akárcsak a tesóit, és reggel 8-9ig egy mukk nélkül alszik. A 2-3gyerekemet se szél, se idõjárás, se fogzás, semmi a világon nem zavarta meg az alvásban. MInden éjszakát egy nyöszörgés, vagy mármi nesz nélkül aludtak végig.

Hány hetes vagy hónapos koruktól kell/ lehet oltatni a cicusokat? És az oltások kb milyen árban vannak?

Legjobb válasz: 6 hetesen elõször, majd négy hét után meg kell ismételni, különben nem ér semmit az elsõ. Nekem az elsõ 4.000,- Ft volt, az ismétlõre most viszem, gondolom ugyanennyi.

6 hetesen elõször, majd négy hét után meg kell ismételni, különben nem ér semmit az elsõ. Nekem az elsõ 4.000, - Ft volt, az ismétlõre most viszem, gondolom ugyanennyi.


Kismamik! 30 hetesen hány hónapos terhes vagyok? Esetleg jár valaki az Uzsokiba szülésfelkészítőre? Ez egyszeri alkalom vagy előbb kellett volna jelentkezni? Hogy működik ez?

Legjobb válasz: Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.

Szia! Akkor én válaszolok a kérdésed második felére! :) Én már voltam az Uzsokiban szülés felkészítõn, ez egy egyszeri alkalom, nem kell bejelentkezni, a kórház honlapján vannak az idõpontok! Szerintem hasznos volt én olyanra mentem el ahol egy szülésznõ mesélt mit-hogyan kell, mit kell vinnünk stb. és körbevezettek minket a szülõszobákon is! Boldog babavárást és könnyû szülést! :) 32hKm.
Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.
A kérdező hozzászólása: HÛÛÛÛha!Nem gondoltam volna, hogy ennyien nem vagyunk vele tisztába:) , többek közt én se.Köszönöm a válaszokat, boldog babavárást nektek!
Így van.A hónapot holdhónapnak kell érteni.Ezért is használják a hetet a szakmában.A köznyelvnek elég a hónapnyi számítás.Betöltött 9 (hold)hónap után meg már mindenórás vagy :) ))-a szülési perceket meg már hagyjuk is talán...
Vicces, akkor aki 36 hetet betöltötte, az a 10. hónapban van ezek szerint...
Olyat senki, mert azt 40 hetesnek monnyák inkább. :) Akárhol orvostól megkérdezed, nem a naptári hónapokkal számolnak...
És ki hallott már olyat, hogy valaki 10 hónapos terhes???
9.34 ezzel az erõvel a 12 hetes terhesség sem 3 hónapos? :) Igen, 10 hónap a terhesség, a 32-36. hétig vagy a 9. hónapban, utána pedig 9 hónapos terhes vagy.
Attól függ, hold, vagy naptári hónapban számolsz. Az orvosok holdhónapban.
Elsõ: egy hónap nem 28 napos (négy hetes), ha így lenne, akkor a 40 hét éppen 10 hónap lenne, nem 9.
Betöltött 31 hét=betöltött 7 hónap, tehát betöltött 6 hónapos vagy, a hetedik hónapban jársz. A többit nem tudom.
7 és fél, 7x4=28, tehát 28 hetes 7 hónapos, 30 hetesen 7 és fél.

Hány hetesen vagy hónaposan lehet egy kiscicát elszakítani az anyjától?

Legjobb válasz: A 21. naptól lehet megkezdeni a fokozatos elválasztást, ami kezdetben abból áll, hogy az anyatej mellé adhatunk nekik tehén/kecsketejet, hígítva vízzel, de csak fele annyira kell felhígítani, mintha csecsemõnek adnánk. Egy hónapos kortól lehet szilárdabb ételt is etetni velük, erre a lagalkalmasabb a cicáknak készült speciális macskatáp. A teljes elválasztásra ideális esetben a 8. héten kerülhet sor, de a 6. hétnél semmiképp ne korábban!!! A korán elválasztott kiscicákkal sokkal több "baj" van, szükségük van a kiegyensúlyozott élethez arra, hogy mindent megtanulhassanak az anyjuktól, és ehhez idõre van szükségük...

A 21. naptól lehet megkezdeni a fokozatos elválasztást, ami kezdetben abból áll, hogy az anyatej mellé adhatunk nekik tehén/kecsketejet, hígítva vízzel, de csak fele annyira kell felhígítani, mintha csecsemõnek adnánk. Egy hónapos kortól lehet szilárdabb ételt is etetni velük, erre a lagalkalmasabb a cicáknak készült speciális macskatáp. A teljes elválasztásra ideális esetben a 8. héten kerülhet sor, de a 6. hétnél semmiképp ne korábban!!! A korán elválasztott kiscicákkal sokkal több "baj" van, szükségük van a kiegyensúlyozott élethez arra, hogy mindent megtanulhassanak az anyjuktól, és ehhez idõre van szükségük...
Minél tovább maradnak a cinyók a mamánál, annál könnyebb lesz velük bánni késõbb. Ha hamar elválasztják, nem lesz olyan szelíd, könnyebben összeszedi a betegségeket, neurotikussá válhat. A legokosabb, legszuperebb macsom 12 hétig a mamája mellett volt. Nem nyafogott, nem sírt a mama után, nagyon bátor és vidám kis fickó vált belõle.
6-8 hetesen ajánlott, bár pl a rendes tenyésztõk 12 hetesen adják oda a kölyköket a vevõnek.
4 hónap és 3 hetes.20 hetesen leszel 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Igen én is erre gondoltam csak kerekítettem :) .
mond meg az ismerõsödnek hogy menjen vissza általános iskolába és tanuljon meg számolni!
Én a hónapokat elválasztottam a hetektõl (mivel a hónapok ugyebár nem 4 hetesek, hanem 30-31 naposak), mindig a kiírás idõpontjához mértem. december 1-re voltam kiírva, így mindig egy-egy hó elsején töltöttem be egy-egy hónapot. Tehát mondjuk június 1-én mondtam magam 3 hónaposnak, mert még 6 hónap volt hátra a szülésig. A 40 hét amúgy is csak körülbelül 9 hónap (akkor jön ki a nagyjából 9 hónap, ha 38 héttel számolsz, vagyis a fogantatástól számítod a terhességet, nem az utolsó mensitõl). De szerintem is jól mondtad, kb. 4 és fél hónapos terhes lehetsz. Amúgy meg, hogy ki hogyan számolja és mondja, szerintem nem olyan téma, amin érdemes lenne összeveszni, ha valaki nagyon köti az ebet a karóhoz (akármennyire hülyeséget is mond), hát hagyd rá :o)
A kérdező hozzászólása: Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa, hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt. Köszönöm a választ.
Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz??? Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk. A honapok ritkan 28 naposak. Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het. Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb. Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.
Én is úgy számolom, ahogy az utolsó hozzászóló írta. Mivel egy hónap nem négy hétbõl áll, hanem pár nappal mindig több, így én is a szülés kalkulált dátumától számolom visszafelé. okt.25-re vagyok kiírva, tehát minden hónap 25-én töltök be egy újabb hónapot. Gondolj csak bele, a terhesség 40 hét, de csak 9 hónap! A 40 hét alapján 10 hónapnak kellene mondani, ha egy hónapnak 4 hetet számolsz. Így nem igaz, hogy 20 hetesen 5 hónapos valaki.
A terhesség 9 naptári hónap de 10 holdhónap.
:) )))))Nagyon vicces ezt olvasni:) Mindig csak vitáztok

Az 56-os méret meddig jó a babának? Hány hónapos korig, vagy hány kg-ig? Első babám lesz, 30 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Az én lányom 3150 g-mal született és átlag 3 hónapos koráig jók voltak rá az 56-os ruhák. Sõt van 3 db 56-os bodyja ami még most is jó, pedig 7 hónapos és 7300 g!:-)))A Kikában vettem és szó szerint nyúlt a gyerekkel...:-)

Az én lányom 3150 g-mal született és átlag 3 hónapos koráig jók voltak rá az 56-os ruhák. Sõt van 3 db 56-os bodyja ami még most is jó, pedig 7 hónapos és 7300 g!:-)))A Kikában vettem és szó szerint nyúlt a gyerekkel...:-)
Az én fiam 3460 grammal és 54 cm-rel született, és kb. 6 hétig voltak jók az 56-os ruhák. Azóta is általában 2 havonta kell méretet cseréljünk.
Szia! Az attól is függ, hogy mekkora lesz a picid! A kislányom 3, 45 kg-val, 52 cm-rel született. Nem emlékszem, meddig volt jó rá az 56-os méret, de hamar a 62-eseket hordtuk. A 68-as méretet kihagytuk, jelenleg 5 hónapos 70 cm, és 9, 11 kg , 74-80-as méretet hordunk, picit lötyög rajta, de legalább szellõzik ebbena melegben. Üdv.
Lányom 3330 gral és 51 cmel született, az 50-es ruhák is nagyok voltak rá... Most 2 hónapos és most jó rá az 56-os méret.
56-os méret az 56 cm-es babákra jó. És a környékén...:) 52cm-es babámra még picit nagyok voltak, most 60cm-es és picit egy-kettõ már kicsi. 62es ruhák a 62cmes gyerekekre jók...stb nyilván függ a szabástól és a babuci alkatától is. Mint a nagyoknál. 3 váltás ruhával kihúzod amíg meg nem erõsödsz és meglátod mi jó rá. Ha azt mondja a doki átlagos a baba, akkor az 56os jó lesz rá. Ha pl. vitaminokat szedsz és nagyobb baba várható, akkor 62est vegyél. üdv: zsuzska
Szia, tescoban lehet kapni 0-3 hónapos korig hosszú rugit 3 db-os 2500 ft, egyszínû fehér is van (én olyat vettem és veszek is mert abban a legszebb a lányom:) )de van fehér és kék mintás, meg fehér és rózsaszín mintás is! Nekem nagyon bevált mert a lányom most 3 hónapos és két hete cseréltük le a rugiait 3-6 hónapos korúra! Még árban is nagyon jó, ha utána számolsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Boldog babavárást, és babázást!

Hány hetes terhes/és hány hónapos az aki aug. első napjaira van kiírva?

Mert mindenhol máshogy számolnak.

Legjobb válasz: Hat a leg egyszerubb az lenne ha megnezned h mikor volt az utolso mensid elo napja es onnan elkezdened szamolni a heteket egesz mostanaig,mert az lenne a tuti.Ugyan is a dokik azert mondanak mast mert ok az ultrahang kepek utan itelik meg a heteket,azt mondjak amit a gep mutat,amugy az en dokim mindig megmondja h egyezem e az akkori hetemmel,de ezt te is tudod kovetni(az a hulye gep be van allitva 1 fix adatra,h ettol-eddig X hetes vagy.Mi is voltunk mar 1 hettel es masfel hettel is kisebbek,de legutobb megegyeztek az adatink azzal amit a gep mutatott. Gratulalok a babahoz! 14 hetes kismama

Hat a leg egyszerubb az lenne ha megnezned h mikor volt az utolso mensid elo napja es onnan elkezdened szamolni a heteket egesz mostanaig, mert az lenne a tuti.Ugyan is a dokik azert mondanak mast mert ok az ultrahang kepek utan itelik meg a heteket, azt mondjak amit a gep mutat, amugy az en dokim mindig megmondja h egyezem e az akkori hetemmel, de ezt te is tudod kovetni(az a hulye gep be van allitva 1 fix adatra, h ettol-eddig X hetes vagy.Mi is voltunk mar 1 hettel es masfel hettel is kisebbek, de legutobb megegyeztek az adatink azzal amit a gep mutatott. Gratulalok a babahoz! 14 hetes kismama
A baratnom is augusztus elejere1-4 re van kiirva most 34-35 hetes.
Én augusztus 4-re vagyok kiírva és holnap kezdem a 33. hetet.

Kinek hány hetesen/hónaposan állt be a babájánál az éjszakai rendszeres felkelés?

tudom hogy sok dologtól függ hányszor kel fel egy baba de úgy kb. mikor állt be nálatok?

Legjobb válasz: Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.

Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.
A kérdező hozzászólása: akkor nálunk az lehet a baj hogy este 7-8 között vacsizik és utána már nem kel fel csak 12-1 körül???! Lehet fel kéne keltenem még 11 körül és akkor utána végig aludná õ is az éjszakát??
En este 11kor megetetem, de akkor ki se nyitja a szemet, ugy eszik, hogy kozben alszik. A bofizesre se szokott felkelni vagy max kinyitja a szemet es mar csukja is vissza. De ha nem eszik keson, akkor kel ejjel. 11kor meg ugyis tevet nezunk, szoval az abba az idobe esik, amikor nem kell kelnem etetni. Probald meg. Mi eszunk 7, 11, 15, 19 es 23 orakor. Mondjuk en kozben nem szoktam extra ciciztetni, ha valami baja van kozben, akkor cumit kap a szajaba, igy elegendo nagy adag tejcsim van, mire eves ido van. De ha tapos, akkor meg meg egyszerubb. Remelem sikerul ataludnotok az ejszakat!
Mostanában biztos, hogy nem fog beállni, vagy majd 1-1, 5-2 éves korára. Babám 10 hónapos és legtöbbször 1-szer kel, sokszor 2-szer, de ha néha rosszul alszik akkor 3-szor. Ez újszülött kora óra így van. Annyi minden befolyásolja egy 1 év alatti baba alvását, hogy ha be is áll 1-2 hétre az éjszakája, jöhet egy front, hasfájás, másik nap és felborul a rend.
én ugy csinálom hogy fél 9-kor megfürdetem, felöltöztetem, játszok még vele egy kicsit és olyan 9-fél 10-kor megetetem.Általában Reggel 7-ig alszik.És ez az eleje óta igy megy!Nagyon ritkán kel/kelt fel éjjel!Most 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem is felkéne keltenem 10-11 körül enni? akkor lehet végig aludná az éjjelt?
Lányom 3 hetes kora óta este 7-8tól alszik hajnal 3-4ig.Ha késõbb teszem le, mert nem vagyunk itthon, vagy valamiért nem tud elaludni és csak 10körül alszik el, akkor 5-7körül kel.ALudt már prászor este 7tõl reggel 7ig is, de nem sokszor még.Szóval õ már 3 hetesen is csak 1x evett éjjel.
Valami fejlemeny? Hogy alakul az alvas?

Csípőficam vizsgálatra hány hetes korban szokták vinni a babákat? Én 3 hónapos korára kaptam időpontot. Az nem késő?

Legjobb válasz: Szia. Èn Ne´met országban lakom,nekünk az U1-es 2.vizsga´laton ne´zték.uh-val,a lányom 5 hetes volt. most voltunk U3-on,3 hónaposan,megkaptuk az elsö szurit,e´s megint megnézte´k a csi´pöt,+mindent.

Szia. Èn Ne´met országban lakom, nekünk az U1-es 2.vizsga´laton ne´zték.uh-val, a lányom 5 hetes volt. most voltunk U3-on, 3 hónaposan, megkaptuk az elsö szurit, e´s megint megnézte´k a csi´pöt, +mindent.
Mi 3 hetes korban voltunk elõször, mert állandóan felhúzza a kisbabánk a lábait.Kontrollra most megyünk 3 hónapos korba, igaz, azóta már 2x voltunk Pesten a Karolina úton, hogy tényleg minden rendben van-e.Szerencsére igen.
A kérdező hozzászólása: A Karolina úton mi van? Mi a Heim Pálba jelentkeztünk be.
Szia! Minket 2 hónaposan vizsgáltak meg, mivel nálunk volt a családban és a picinek az egyik lábánál a doktornõ felfedezett egy kisebb eltérést. Mások 3 hónaposan is vittek babákat, tehát ha nincs különösebb ok rá, szerintem nem késõ.
Nálunk(Nyíregyházán) 4 hónapos korban van a csípõficam vizsgálat. Hamarabb nem csinálják meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!