Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes hány hónapos (104 db)

A kérdező hozzászólása: Kösz
Ha kölyök, akkor 8 és 12 hetesen. Aztán 9 hónaposan jön a veszettség elleni, majd 12 hónaposan, és 2 héttel azután megint a szopornyica meg májgyulladás elleni, aztán évente. Ha már felnõtt lány kutyus, akkor tüzelés elõtt 1-2 hónappal.

Hányadik héttol kezdodik az otodik hónap? 17 hetesen hány honapos is vagyok? Még 4, vagy már az 5. ik?

Legjobb válasz: Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.

Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.
betöltött 4, tehát ötödik
Én az utolsó mensitõl számolom a kerek hónapokat, és nem a hetekbõl, így egyszerûbb, csak hetet kell elcsalni. :-)
A kérdező hozzászólása: de vannak akik megkérdik hogy hány honapos vagyok, de honapokre kerdezni csak a gyerekek meg az idosek szokták, akiknek meg tok mindegy hogy 4 et vagy 5 ot mondok, azok nem tudják hogy hetekben szokás számolni, ugysem ertnek hozzá, nyilván 8 et vagy 9et nem fogok mondani de a pocakom meretebol meg ha 6 honapot is mondanék, abban sem ketelkednének, szoval ennyi
A kérdező hozzászólása: én a kerek 20 ast várom, és már orulok hogy eddig eljutottam, majd az fog szépen hangozni:-)a honapkra csak kiváncsiságbol kerdeztem
Én is azt mondanám, hogy 4 hónapos múltam! Most azért, mert máshogy mondom, még nem leszek közelebb semmihez! De a 10. hónap tényleg vicces lenne. Nem bántás, de az egyik barátnõm is siettetni akarta a dolgokat és õ is így mondta, ahogy te. Aztán többször rákérdeztek, hogy az hanyadik hét is. És nyilván mivel laikus kérdezik, úgy számolták, hogy az még csak 4 hónap. Kicsit hülyén jött ki a szitu. Én a koromnál sem mondom azt, ha egy hete volt a szülinapom, hogy 29 vagyok. 28 vagyok és kész!:)
A kérdező hozzászólása: már utánna olvastam, és valoban a 17.ik már az 5.ik honap, ezt találtam, de mindegy, már a lényeg hogy kozeledem a szép kerek 20. hétehez:-)az jobban hangzik Az orvosok nem igazán számolnak hónapokkal, ha mégis, akkor náluk a terhesség nem 9, hanem 10 hónap, hiszen õk holdhónapokkal számolnak. Vagyis náluk 1 hónap csak 28 nap, vagyis pontosan 4 hét. Így a betöltött 4 hét az 1 hónap. Eszerint én a 18+1-gyel az 5. hónapban vagyok, hisz 16 hetesen betöltöttem a 4 hónapot.
4hónapos és 1 hetes vagy
Én mindig a betöltött hónapokat mondtam, fõleg mikor túlhordtam, mert akkor vicces lett volna, ha azt mondtam volna, hogy a 10. hónapban vagyok. :) Szerintem 4 hónapos terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: koszonom, én is igy gondoltam
Hoppá, kimarad az 1-es a hetet elõl! :-)

Hány hetes illetve hónapos kortol lehet elindulni hosszabb vonatutra a babaával (200 km )?

Legjobb válasz: HA szopik, akkor 6 hetesen már lehet. Babakocsit gondolom viszitek, abban elalszik, fel tudsz vele állni a vonaton, ülve meg tudod szoptatni, babakocsiban tisztába tudod tenni! Mostanság már hidegek sincsennek hogy megfázna. Mi 4 hetesen elvittük bevásárlóközpontba, semmi baja nem lett! Fél napot kibírt simán. Engem 1 hetesen vittek ki külföldre megmutatni mamának, ami 450 km.

HA szopik, akkor 6 hetesen már lehet. Babakocsit gondolom viszitek, abban elalszik, fel tudsz vele állni a vonaton, ülve meg tudod szoptatni, babakocsiban tisztába tudod tenni! Mostanság már hidegek sincsennek hogy megfázna. Mi 4 hetesen elvittük bevásárlóközpontba, semmi baja nem lett! Fél napot kibírt simán. Engem 1 hetesen vittek ki külföldre megmutatni mamának, ami 450 km.
Az én lányom három hónapos volt mikor elõször mentünk vonattal pont 200méterre a nagyszülõkhöz. A párom intézte a babakocsit, össze volt csukva fel le szálláskor. A vonaton pedig próbáltunk olyan helyet keresni ahol szét tudjuk nyitni és abban volt a baba. Ja és június volt tán. A kocsi meg az a lehajtókája megvédte a huzattól, ha aludt tudott kényelmesen, akkor betakartam, ott tisztába tudtam tenni. Az enyém tápszeres volt, illetve fõleg tápszeres, úgyhogy akkor nem szoptattam meg azzal a picivel, hanem ki volt mérve a víz, jó forrón a forralt víz és körbetekertem vastag pelussal, bele a táskába, mire kellett addigra pont jó hõmérsékletû volt. A tápszermennyiséget kimértem hozzá egy zacsiba és összekötöttem. Evés elõtt levágtam a sarkát a zacsinak és bele az üvegbe, összeráztam és ehette. Ha kért még, akkor volt még tartalék zacsi kimérve adagra és ugye víz tartalékba azt meg gyorsan belemértem. Volt hogy a szolnoki állomáson cumiztattam egy padon. Két vonat várakozás között. Kicsit macerás volt, de õ jól volt, jól el volt látva ahogy otthon, és ez volt a lényeg. De ha volt olyan vonat nyáron ami végigment az még jobb volt. Egyszer úgy jártunk egy olyan vonattal ami Hatvan és Szolnok között közlekedik, hogy nem nyílt ki az ajtó és a vonat legelejére kellett menni. Na hát én fogtam a babát, a párom az összecsukott kocsit és usgyi elõre. Na de jött egy ajtó amin nem fért át a babakocsi összecsukva sehogy sem. Úgyhogy én ott maradtam a picivel a vonaton, míg a párom elõreszaladt hogy nyissák már ki az ajtót valahogy, mert végképp nem tudunk tovább jönni a babakocsi miatt, mert nem fér el, pedig már fél vonatot végigszaladtuk. Erre azt válaszolták nagy nyugodtan, hogy szóljunk a mozdonyvezetõnek. De már majdnem ment a vonat a mosóba, meg a szerelõbe. Aztán mire a párom szólt volna valami csoda folytán begyulladtak a gombok és ki tudtuk nyitni. De hát rossz élmény volt! De a lányom mikor egy éves lett, rá egy-két hónapra már egyedül is elmentem vele.

Szerintetek hány hetes vagy hónapos kortól lehetne vinni a picit kb 1 órás útra kocsival?

Legjobb válasz: Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)

Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)
4-6 hetes lehetett, mikortól mentünk vele. Végigaludta az egészet. 10 hetes kortól pedig már több órás utakra mentünk, vidékre a nagyszülõkhöz, 2-3 órás utakra....azokon is szunyált :)
A kórház tõlünk 50 perc autóval, 4 naposan mehettünk haza és akkor utazott 1 órát hazafelé Nem is értem mi a különleges egy egy órás autóútban
2 hetesen vittük 2 és fél órás útra. Végigaludta az egészet.
A kórház tõlünk kb. 1 óra kocsival, ha baleset van akkor 1, 5 óra. Mi is 4 naposan jöttünk haza és akkor már 1 órát utaztunk haza, aludt végig. 2 hónaposan pedig 4 órás útra kellett mennünk, egyszer álltunk meg. és még aznap haza is jöttünk. Szerintem ez inkább késõbbiekben probléma amikor már nem alszik egész nap, ha nem mozgást igényel. Bár ha kocsihoz van szoktatva akkor késõbb is kibír hosszabb utakat, 1 órát pedig fõleg kibír.
2 és fél naposan hoztuk haza, szintén egy órás út volt. Másfél hetesen orvosokhoz rohangáltunk, többször utazott egy-egy órát. Másfél hónaposan 2 és fél órás útra mentünk, nem volt gond. Viszont kb. kéthónapos kora óta utál autózni. :(
4 naposan 50 percet utazott (haza a kórházból) Azóta is gyakran megyünk, mert a nagyobb igényli a kirándulásokat. Eddigi leghosszabb 3, 5 óra volt 9 hónaposan. Semmi gond nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Hány hetes vagy hónapos koruktól kell/ lehet oltatni a cicusokat? És az oltások kb milyen árban vannak?

Legjobb válasz: 6 hetesen elõször, majd négy hét után meg kell ismételni, különben nem ér semmit az elsõ. Nekem az elsõ 4.000,- Ft volt, az ismétlõre most viszem, gondolom ugyanennyi.

6 hetesen elõször, majd négy hét után meg kell ismételni, különben nem ér semmit az elsõ. Nekem az elsõ 4.000, - Ft volt, az ismétlõre most viszem, gondolom ugyanennyi.

Kismamik! 30 hetesen hány hónapos terhes vagyok? Esetleg jár valaki az Uzsokiba szülésfelkészítőre? Ez egyszeri alkalom vagy előbb kellett volna jelentkezni? Hogy működik ez?

Legjobb válasz: Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.

Szia! Akkor én válaszolok a kérdésed második felére! :) Én már voltam az Uzsokiban szülés felkészítõn, ez egy egyszeri alkalom, nem kell bejelentkezni, a kórház honlapján vannak az idõpontok! Szerintem hasznos volt én olyanra mentem el ahol egy szülésznõ mesélt mit-hogyan kell, mit kell vinnünk stb. és körbevezettek minket a szülõszobákon is! Boldog babavárást és könnyû szülést! :) 32hKm.
Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.
A kérdező hozzászólása: HÛÛÛÛha!Nem gondoltam volna, hogy ennyien nem vagyunk vele tisztába:) , többek közt én se.Köszönöm a válaszokat, boldog babavárást nektek!
Így van.A hónapot holdhónapnak kell érteni.Ezért is használják a hetet a szakmában.A köznyelvnek elég a hónapnyi számítás.Betöltött 9 (hold)hónap után meg már mindenórás vagy :) ))-a szülési perceket meg már hagyjuk is talán...
Vicces, akkor aki 36 hetet betöltötte, az a 10. hónapban van ezek szerint...
Olyat senki, mert azt 40 hetesnek monnyák inkább. :) Akárhol orvostól megkérdezed, nem a naptári hónapokkal számolnak...
És ki hallott már olyat, hogy valaki 10 hónapos terhes???
9.34 ezzel az erõvel a 12 hetes terhesség sem 3 hónapos? :) Igen, 10 hónap a terhesség, a 32-36. hétig vagy a 9. hónapban, utána pedig 9 hónapos terhes vagy.
Attól függ, hold, vagy naptári hónapban számolsz. Az orvosok holdhónapban.
Elsõ: egy hónap nem 28 napos (négy hetes), ha így lenne, akkor a 40 hét éppen 10 hónap lenne, nem 9.
Betöltött 31 hét=betöltött 7 hónap, tehát betöltött 6 hónapos vagy, a hetedik hónapban jársz. A többit nem tudom.
7 és fél, 7x4=28, tehát 28 hetes 7 hónapos, 30 hetesen 7 és fél.

Hány hetesen, vagy honaposan, tartsa már meg a babuci a fejét? Mert igy joformán csak polyába merem fogni, mégcsak másfél hetes.

alig merem fürdetni,forgatni öltöztetni,mert még billeg a fejecskéje,és nem tudom ugy fogni szegényt.a fürdetés a legnehezebb.

Legjobb válasz: Nem baj, ha picit billeg a feje, ha közben támasztod, biztos nem lesz semmi baja. Minél késõbb veszed ki a pólyából, annál késõbb fogja tartani a fejét sztem. Nekem az anyukám azt mondta, ne félj, nem fog összetörni!

Nem baj, ha picit billeg a feje, ha közben támasztod, biztos nem lesz semmi baja. Minél késõbb veszed ki a pólyából, annál késõbb fogja tartani a fejét sztem. Nekem az anyukám azt mondta, ne félj, nem fog összetörni!
Az elején minden anyuka fél hozzájuk nyúlni, olyan kis picikék. 1 hónap múlva meg már olyan magabiztossággal fogod forgatni, egyik pózból a másikba tenni, hogy csak nézel. :) Fürdetésnél az alkarodra támaszd a buksiját, a kezeddel meg a hóna alatt nyúlj át és úgy fogd meg. Így biztos nem esik ki a kezedbõl bele a vízbe és a buksija is meg van támasztva. Nálunk 3 hónapos lesz holnap a picike de néha még az õ buksija is billeg, ha nem figyel oda.
Nyugi, ne félj megfogni, pólya nélkül. Elég nagy a kezünk, hogy megtartsuk. Az én fiam erõs baba, de rendesen csak 3hósan tartotta a fejét, addig billeget. A c fogás a fürdésnél nagyon megkönnyíti a dolgot. Ha jobb kezes vagy akkor a bal kezeddel alátámasztasz, könyökhajlatban a fejecske, a hónajban meg fogod. Jó babázást:)
Amig nem tartja a fejére neked kell vigyázni, tartani.Ha felemeed a kezed is legyen a takoján.Olyan 3hónaposan fogja tudni tartani.

Mikor a legjellemzőbb a mellgyulladás, a gyerek hány hetes vagy hónapos kora körül?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ 6 hétben a legjellemzõbb, de elõfordulhat utána is. Nekem 5 hetes volt a fiam, amikor nagyon begyulladt a mellem. Közel 40 fokos lázam volt, a mellem pedig olyan kemény lett, mint a kõ. A gyulladástól teljesen bepirosodott. Nem gondoltam, hogy ez ennyire tud fájni. Gyógyszert is kellett szednem rá.

Szerintem az elsõ 6 hétben a legjellemzõbb, de elõfordulhat utána is. Nekem 5 hetes volt a fiam, amikor nagyon begyulladt a mellem. Közel 40 fokos lázam volt, a mellem pedig olyan kemény lett, mint a kõ. A gyulladástól teljesen bepirosodott. Nem gondoltam, hogy ez ennyire tud fájni. Gyógyszert is kellett szednem rá.
Majdnem 3 hónapos volt a kicsim, amikor begyulladt a mellem. Csomó lett benne, majd az egyik fele teljessen bekeményedett. Szerencsére idõben észrevettem, így hamar elmút- maszírozás, gyakori szoptatásnak... köszönhetõen. Akkor még hordtam melltartót, és a csont megnyomta a mellem. Annak a helyén lett a csomó. Amúgy én is úgy tudom, hogy az elején a jellemzõ.
Nekem 3 vagy 4 hetes volt a babám. Orvost kellet hívni reggel 5kor arra keltem hogy vmi nem stimmel 38.7 fogos lázam volt a bal mellem gyulladt be gyógyszert is kaptam Semicillint.
Nekem 6 hónapos a kisfiam, de pár hete volt mellgyulladásom, hát nem egy kellemes dolog! Hidegrázás, hányinger, végtagfájdalom, rossz közérzet, nem beszélve a mellben lévõ csomó által okozott fájdalomról. Masszírozás, fejés folyamatosan, nekem ez segített, mivel a kisfiam nem volt hajlandó kiüríteni a cicit.
Elején, akkor amikor elkezded a hozzátáplálást, és kevesebbet szopizik miatta, illetve akkor, ha magától hagyja abba a szopizást, vagy leakarod teljesen szoktatni és nem fejed ki rendesen.
Igen, 3, 5 hó körül.
A 4. hónapban vagy.
Ez már a 4.hónap
Szia! Elméletileg a terhességnél 10 holt hónapot számolnak, ( 1 hónap 4 hét) így e szerint 4 hónapos vagy. De amúgy ha rendes naptár szerint 3, 5 körül lehetsz, mert ugye nem minden hónap 4 kerek hétbõl áll.

Hány hetes vagy hónapos korában fordítja át a fejét a baba egyik oldalról a másikra zökkenőmentesen hasonfekve?

Az enyém 8 hetes, de "akadozva" megy neki.

Legjobb válasz: ez babafüggõ. az én manóm 1 hetesen már simán forgatta a fejét. tedd szerintem többet (sokat) hasra,akkor is,ha utálja,nappal nyugodtan altasd hason,az is segít

ez babafüggõ. az én manóm 1 hetesen már simán forgatta a fejét. tedd szerintem többet (sokat) hasra, akkor is, ha utálja, nappal nyugodtan altasd hason, az is segít
Hason fekve a lányomnak az elsõ perctõl ment, még a kórházban.
Szia! Az én babám 3 hónapos, és UTÁL hason! Már elértük azt, hogy ha hasra rakjuk, akkor felemeli a fejét, de nme sokáig tudja tartani... Nagyot keveset van hason, mert nem szereti! Csak azért rakom hasra naponta egy 5-10 percet, hogy erõsödjon a hátizma, másért nem nyargatom!
Szia. Butaság, hogy rendesen le vagytok maradva. Az én fiam sem szeretett hason lenni, csak 8 hetes kora óta tudom úgy tenni. Azóta úgy tud a legjobbakat aludni. Õ tartotta a fejét már pár hetesen, de úgy igazán forgatni, és megtartani csak azóta tudja a fejét. Ne aggódj, ez tényleg nem azt jelenti, hogy le van maradva. A babák nem egyformán fejlõdnek. Majd ha már tud forogni, akkor úgyis többet lesz hason.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtatást!
Az enyém is már a kórházban átfordította.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor rendesen le vagyunk maradva. :( Sajnos sír nagyon, ha hasra teszem, de akkor próbálgatjuk.
Szia! Az én babám most 4, 5 hónapos, Down - szindrómával szuletett. Ezeknél a babáknál alapban gyengébb az izomzat. Eleinte nagyon féltem, mire lesz képes ezen a téren, de alig 1 hónaposan hason fekve forgatta a fejét, felemelte és rovid ideig meg is tartotta. Most nem nagyon szeret hason fekve - bár tornáztatni kellene a hátizmok miatt - egy idõ után sír. Ne aggódj, a Te babád sincs lemaradva, van még rá bõven idõ. Minden baba másképp fejlõdik, ahogy az elõttem levõk is írták.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!