Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes hány hónapos (110 db)

A kérdező hozzászólása: Kösz
Ha kölyök, akkor 8 és 12 hetesen. Aztán 9 hónaposan jön a veszettség elleni, majd 12 hónaposan, és 2 héttel azután megint a szopornyica meg májgyulladás elleni, aztán évente. Ha már felnõtt lány kutyus, akkor tüzelés elõtt 1-2 hónappal.

Hányadik héttol kezdodik az otodik hónap? 17 hetesen hány honapos is vagyok? Még 4, vagy már az 5. ik?

Legjobb válasz: Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.

Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.
betöltött 4, tehát ötödik
Én az utolsó mensitõl számolom a kerek hónapokat, és nem a hetekbõl, így egyszerûbb, csak hetet kell elcsalni. :-)
A kérdező hozzászólása: de vannak akik megkérdik hogy hány honapos vagyok, de honapokre kerdezni csak a gyerekek meg az idosek szokták, akiknek meg tok mindegy hogy 4 et vagy 5 ot mondok, azok nem tudják hogy hetekben szokás számolni, ugysem ertnek hozzá, nyilván 8 et vagy 9et nem fogok mondani de a pocakom meretebol meg ha 6 honapot is mondanék, abban sem ketelkednének, szoval ennyi
A kérdező hozzászólása: én a kerek 20 ast várom, és már orulok hogy eddig eljutottam, majd az fog szépen hangozni:-)a honapkra csak kiváncsiságbol kerdeztem
Én is azt mondanám, hogy 4 hónapos múltam! Most azért, mert máshogy mondom, még nem leszek közelebb semmihez! De a 10. hónap tényleg vicces lenne. Nem bántás, de az egyik barátnõm is siettetni akarta a dolgokat és õ is így mondta, ahogy te. Aztán többször rákérdeztek, hogy az hanyadik hét is. És nyilván mivel laikus kérdezik, úgy számolták, hogy az még csak 4 hónap. Kicsit hülyén jött ki a szitu. Én a koromnál sem mondom azt, ha egy hete volt a szülinapom, hogy 29 vagyok. 28 vagyok és kész!:)
A kérdező hozzászólása: már utánna olvastam, és valoban a 17.ik már az 5.ik honap, ezt találtam, de mindegy, már a lényeg hogy kozeledem a szép kerek 20. hétehez:-)az jobban hangzik Az orvosok nem igazán számolnak hónapokkal, ha mégis, akkor náluk a terhesség nem 9, hanem 10 hónap, hiszen õk holdhónapokkal számolnak. Vagyis náluk 1 hónap csak 28 nap, vagyis pontosan 4 hét. Így a betöltött 4 hét az 1 hónap. Eszerint én a 18+1-gyel az 5. hónapban vagyok, hisz 16 hetesen betöltöttem a 4 hónapot.
4hónapos és 1 hetes vagy
Én mindig a betöltött hónapokat mondtam, fõleg mikor túlhordtam, mert akkor vicces lett volna, ha azt mondtam volna, hogy a 10. hónapban vagyok. :) Szerintem 4 hónapos terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: koszonom, én is igy gondoltam
Hoppá, kimarad az 1-es a hetet elõl! :-)

Hány hetes illetve hónapos kortol lehet elindulni hosszabb vonatutra a babaával (200 km )?

Legjobb válasz: HA szopik, akkor 6 hetesen már lehet. Babakocsit gondolom viszitek, abban elalszik, fel tudsz vele állni a vonaton, ülve meg tudod szoptatni, babakocsiban tisztába tudod tenni! Mostanság már hidegek sincsennek hogy megfázna. Mi 4 hetesen elvittük bevásárlóközpontba, semmi baja nem lett! Fél napot kibírt simán. Engem 1 hetesen vittek ki külföldre megmutatni mamának, ami 450 km.

HA szopik, akkor 6 hetesen már lehet. Babakocsit gondolom viszitek, abban elalszik, fel tudsz vele állni a vonaton, ülve meg tudod szoptatni, babakocsiban tisztába tudod tenni! Mostanság már hidegek sincsennek hogy megfázna. Mi 4 hetesen elvittük bevásárlóközpontba, semmi baja nem lett! Fél napot kibírt simán. Engem 1 hetesen vittek ki külföldre megmutatni mamának, ami 450 km.
Az én lányom három hónapos volt mikor elõször mentünk vonattal pont 200méterre a nagyszülõkhöz. A párom intézte a babakocsit, össze volt csukva fel le szálláskor. A vonaton pedig próbáltunk olyan helyet keresni ahol szét tudjuk nyitni és abban volt a baba. Ja és június volt tán. A kocsi meg az a lehajtókája megvédte a huzattól, ha aludt tudott kényelmesen, akkor betakartam, ott tisztába tudtam tenni. Az enyém tápszeres volt, illetve fõleg tápszeres, úgyhogy akkor nem szoptattam meg azzal a picivel, hanem ki volt mérve a víz, jó forrón a forralt víz és körbetekertem vastag pelussal, bele a táskába, mire kellett addigra pont jó hõmérsékletû volt. A tápszermennyiséget kimértem hozzá egy zacsiba és összekötöttem. Evés elõtt levágtam a sarkát a zacsinak és bele az üvegbe, összeráztam és ehette. Ha kért még, akkor volt még tartalék zacsi kimérve adagra és ugye víz tartalékba azt meg gyorsan belemértem. Volt hogy a szolnoki állomáson cumiztattam egy padon. Két vonat várakozás között. Kicsit macerás volt, de õ jól volt, jól el volt látva ahogy otthon, és ez volt a lényeg. De ha volt olyan vonat nyáron ami végigment az még jobb volt. Egyszer úgy jártunk egy olyan vonattal ami Hatvan és Szolnok között közlekedik, hogy nem nyílt ki az ajtó és a vonat legelejére kellett menni. Na hát én fogtam a babát, a párom az összecsukott kocsit és usgyi elõre. Na de jött egy ajtó amin nem fért át a babakocsi összecsukva sehogy sem. Úgyhogy én ott maradtam a picivel a vonaton, míg a párom elõreszaladt hogy nyissák már ki az ajtót valahogy, mert végképp nem tudunk tovább jönni a babakocsi miatt, mert nem fér el, pedig már fél vonatot végigszaladtuk. Erre azt válaszolták nagy nyugodtan, hogy szóljunk a mozdonyvezetõnek. De már majdnem ment a vonat a mosóba, meg a szerelõbe. Aztán mire a párom szólt volna valami csoda folytán begyulladtak a gombok és ki tudtuk nyitni. De hát rossz élmény volt! De a lányom mikor egy éves lett, rá egy-két hónapra már egyedül is elmentem vele.

Hány hetes vagy hónapos volt a babád amikor elõször végig aludta az éjszakát?

Pl. Éjféltõl aludt reggel 6-ig vagy 7-ig?

Legjobb válasz: 1. fiam kb 14 hónapos korában kezdte átaludni. 2.fiam 9 hónapos koráig átaludta,azóta ébred...néha nem is kevésszer...:/

1. fiam kb 14 hónapos korában kezdte átaludni. 2.fiam 9 hónapos koráig átaludta, azóta ébred...néha nem is kevésszer...:/
Istenem!!! Ma reggelre! 22 hónapos múlt és ez volt az elsõ átaludt éjszakánk. Este 11 körül megébredt, szopizott egy kicsit, visszaaludt és reggel fél nyolckor ébredt. El sem hiszem. Remélem ez egy új idõszámítás kezdete. (eddig minden éjszaka 2-10 alkalommal megébredt, nyekergett, sírt.)
Pici fiam ma 5 hónapos! :-) születése óta 15 alkalommal aludta át az éjszakát... Nem tudom miért de sajnos nála ez nem állandósul. Sõt! Most szinte még rosszabbak az éjszakák mint újszülött korában! Kb egy hónapja volt az utolsó ataludt éjjel. (én átaludt éjszaka alatt azt értem h estétõl reggelig)
Kérdeztétek, mi az az "Aludj jól, gyermekem!" módszer. Nos ez egy könyv, ami nagyon leegyszerûsítve arról szól, hogy letesszük a kiságyba a babát és otthagyjuk reggelig, hagyjuk szépen keservesen üvölteni. Egy idõ után szerencsétlen baba beletörõdik, hogy hiába könyörög, senki nem reagál a jelzésére, így csendben marad. Ennek aztán késõbb meglesznek a következményei: egy szorongó, bizalomhiányos, viselkedési zavaros gyerek, késõbb pedig egy szenvedélybetegségekben szenvedõ, kapcsolati problémákkal küzdõ, szerencsétlen felnõtt. De így legalább az anyukának kényelmesebb, hurrá!
14 hónaposan kezdte rendszeresen átaludni az éjszakát. (már 2 hónaposan volt olyan mikor 8 órát aludt egyben, de az ritka volt, és az még nem teljes átalvás)
Nekem kezdetektõl átalussza az éjszakát de 4-5hónapos korától nem akar nappal aludni max 1szer 45percet. így estére nagyon elfárad és átalussza az éjszakát :) 8hónapos
Aludj jól gyermekem! kipróbáltam de soha többet. 1 hétig próbálkoztunk a könyv szerint. Szegénykém a végére már fürdés elõtt elkezdett sírni, mert tudta, hogy ott fogjuk hagyni. Ekkor fejeztem be próbálkozást és inkább összebújva altattam el. Õ a kiságyba én meg a földön fekve, de a kezemet simogatva alszik el.
Nekem is 5 honapos a lanyom, de eddig volt kb 1 het amit vegigaludt. Mostanaban egyre rosszabb....mar akasztani akarom magam :) Azt nem akarom hogy orakig sirjon. Probaltam es 1 oran at orditott ejjel....de semmi fejlemeny.
Elárulnátok, mért kell lepontozni azt akinek a gyermeke átalussza az éjszakákat ne legyetek már ennyire irigyek! Komolyan mondom nevetséges?!!!
Ugyan én nem pontozgattam, de úgy gondolom, hogy nem azért pontozták le, mert a gyerek átaludta az éjszakát, hanem azért, mert az anyuka igencsak brutális módszert választott ahhoz, hogy a baba "megtanuljon" aludni. A kérdés szerintem arra irányult, hogy magától mikor aludta át az éjszakát a baba, nem pedig arra, hogy ha nem foglalkoztak a sírásával, akkor mennyi idõ alatt törõdött bele a sorsába, ezért volt kevésbé hasznos az a válasz.
Második vagyok Akkor csak hogy tudjátok, ez nem a sírni hagyásról szól Az elsõ este 5 percet sírt, második este 3 percet és utána sírás nélkül ment az alvás. Aki azt állítja, hogy az õ gyereke sosem sírt 5 percet, az hazudik.
Senki sem állítja, hogy soha nem sírt a gyereke, én pl csak annyit állítok, hogy soha nem hagytam SZÁNDÉKOSAN sírni a gyerekemet. 5 percre sem!
A kislányom 18 hónapos lesz a héten, és egyszer sem aludta át az éjszakát. Nem is kívánom megtanítani, vagy megszoktatni rá, mert az elvvel nem értek egyet. Ha már szeretnénk megsegíteni, akkor inkább Békés álom, könnyek nélkül címû könyvet ajánlanám, az babaközpontú. De elõtte nem árt tanulmányozni az Éjszakai gondoskodás címû könyvet is, ebben bizonyosságot nyer, hogy az éjszakai fent lét a babáknál ösztönös, mert õk egy kis "õsemberek", akik ha mélyen aludnának bizony zsákmányuk lehetne a ragadozóknak ;)...
De jó nektek!! :) az én fiam 5 hós lesz de már egy élõ halott vagyok! enni max kétszer kelne, de mire vége lett a hasfájásnak oltást kapott majd egyéb "gondok" msot meg a foga indult meg így 10-20 percenként a cumiér felnyekereg, már azon vagyok rágumizom a fejére :D eléggé kivagyok én is inkább évekrõl beszélek tuti lesz 2-3 éves mire talán az ember fog tudni pihenni is! sajnos nálam minél idõsebb annál rosszabb, még kb két hója aludt 6-8 órát egy huzamba most a plafon 4 óra de ez is egyre ritkább
jelentem.. ma elôszôr átaludta az éjszakát! 12hetes lesz csütörtökön. mindig késôn este 10 óra körül aludt el és éjjel 2-3 körül egyszer fölébredt szopira aztán utána reggel kb. 7-ig aludt. mivel sok pici nem tud különbséget tenni nappal és éjszaka között én úgy csináltam h nappal mindent úgy csináltam ahogy szoktam, zajosan. és 3-4 óránàl tovább nem hagytam aludni. este 7 órakor fürdetünk, utána szopi és játêk.. fürcsi után kap kicsi has ês talpmasszázst, mert eléggé hasfájós volt..éberen tartani amig csak bírja.. majd mire elaludna akkor tisztába teszem és újra a cicire..utána szinte percek alatt elalszik.. kitartást, màst nem tudok mondani
Mindkét gyerekem 6 hetesen aludta át az éjszakát este 9tõl reggel 7ig. Majd ez kitolódott és egyre késõbb ébredtek. A vége az lett, hogy este 9tõl reggel 10ig aludtak
A kérdező hozzászólása: A 2. válaszadó nagyon szerencsés. Az én kislányom még csak 3 hetes, nappal gyönyörûen alszik, de éjszaka sír reggelig.
A 2. válaszoló tényleg szerencsés...vagy valamit jobban tud, mint én :) , mert az én kisfiam 13, 5 hónapos, de még 2-3x felébred éjszaka. Õ még ilyenkor szopizik.
2es vagyok. Jelenleg 37 hetes vagyok a harmadik babával. Most már tuti nem lesz ilyen szerencsém, túl szép is volna :-) Amúgy én mindkettõt megtanítottam aludni az aludj jól gyermekem alapján
Az elsõ naptól átaludta a fiam az éjszakákat. (6-7 órát) 2 hónaposan már 10 órát aludt, 4 hónaposan 13-14 órát.
Haha! :) Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy hány évesen? A fiam 2 éves volt, mire átaludta az éjszakát.
2-es! Leírnád mi ez az aludj jól gyermekem?
Kisfiam az elsõ nap óta, átalussza az éjszakákat sosem kell fel éjjel, kiegyensúlyozott szép nagy baba 3840 grammal született, most 26.-án lesz öt hónapos 8450 gramm. A lányaimmal nem voltam ilyen szerencsés õk 4-5 hónapos korban aludták át az éjszakát!
Mazlistak:) a lanyom mar harom eves mult es meg felkel egyszer minimum.
8 hetesen aludt a fiam este 8-tól reggel 6-ig, aztán ez 2 hét alatt beállt este fél 8-tól reggel fél 8-ig történõ alvásra. Most 1, 5 éves, este 8-tól reggel fél 8-8-ig alszik.
Kisfiam 2, 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát este fél 8-tól reggel fél 6-ig.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem 3gyerekem van. Mind jó alvó volt, bár az 1 volt talán a legmacerásabb. :) Õ 1hónapos koráig 2x kelt enni, óramû pontosan éjfélkor és hajnali 4kor, de közben aludt, altatni sem kellett, evett, villany le és alukált. Ezután 3hós koráig 1x, hajnali 3kor, és szintén csak az evés idejére volt fent, és így nem volt olyan fárasztó, mármint nem éreztem magam zombinak miatta. Ezután kezdett kitolódni az alvása, és elõtt 4óra majd hajnali 5-6óra lett az az egy evés idõpontja. Fél éves volt, mikor este 8-9között elaludt és reggel fél8ig aludt. Onnantól ezt tartotta, de ha szeles idõ jött, vagy kiesett a cumija, akkor azért meg-megérbred. A 2. gyerekem kis súllyal született, 8naposan vittük haza a kórházból és onnantól 1x kelt enni, kb 2kor. De õ is olyan volt, hogy evett és már aludt is vissza. Kerek 4hetes volt, mikor reggel 6kor kipattantam az ágyból, hogy jesszus nem evett a gyerek! Erre felébredt és evett. Másnap már nem ugrottam ki, és fél7ig aludt. ESte kb. 8-tól. Onnantól így mentek az éjszakák, este 8-9között elaludt és reggel 7-8között ébredt. A harmadik babám csak aludt másfél hós koráig és evett. Hangja sem volt. Õ is csak 1x kelt mikor hazahoztuk a kórházból, hajnalban kb 4körül. És 5hetesen kelt elõször reggel 7körül. Azóta is így van, este 8kor berakom a kiságyba, sosem kellett alatni õt sem, akárcsak a tesóit, és reggel 8-9ig egy mukk nélkül alszik. A 2-3gyerekemet se szél, se idõjárás, se fogzás, semmi a világon nem zavarta meg az alvásban. MInden éjszakát egy nyöszörgés, vagy mármi nesz nélkül aludtak végig.

Hány hetesen, vagy hónaposan vittétek nagyobb közösségbe vagy pl boltba a babát?

Legjobb válasz: Másfél - két hónapos volt kb, amikor voltunk együtt Auchanban.

Másfél - két hónapos volt kb, amikor voltunk együtt Auchanban.
Vasárnap engedtek ki a kórházból, talán pénteken mentünk el bevásásolni a babával. Szép õszi, járványmentes idõ volt.
egy hetesen voltunk vele nagybevasarlason tescoba, azota rengeteg helyen volt velunk es semmi baja (: ja, es még csak 3hónapos [=
Februári baba, 5naposan voltunk vele Lidl-be.1hetes kora óta mindenhová jön velünk.
3 hetes korában, karácsonykor mentünk a nagyszüleimhez a nagy karácsonyi ebédre :) 17en voltunk... karácsony után meg minden nap sétálás közben bementünk a boltba. nagyobb bevásárló központba csak késõbb, olyan 3 hónapos korában kezdtünk vele járni, addig vagy egyedül mentem vagy a nagyszülõk vigyáztak rá
Ha jól emlékszem 3 hetes volt.sparb muszáj volt menni. Aztán már vittem mindenhova.
1 hónaposan
1.5 hetes kora körül, babakocsi pelussal letakarva.
5naposan.... mivel egyedul nevelem es nincs aki boltba postara es hivatalokba jarjon helyettem. 3eves es egeszseges... a muszaly nagy ur
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szerintetek hány hetes vagy hónapos kortól lehetne vinni a picit kb 1 órás útra kocsival?

Legjobb válasz: Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)

Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)
4-6 hetes lehetett, mikortól mentünk vele. Végigaludta az egészet. 10 hetes kortól pedig már több órás utakra mentünk, vidékre a nagyszülõkhöz, 2-3 órás utakra....azokon is szunyált :)
A kórház tõlünk 50 perc autóval, 4 naposan mehettünk haza és akkor utazott 1 órát hazafelé Nem is értem mi a különleges egy egy órás autóútban
2 hetesen vittük 2 és fél órás útra. Végigaludta az egészet.
A kórház tõlünk kb. 1 óra kocsival, ha baleset van akkor 1, 5 óra. Mi is 4 naposan jöttünk haza és akkor már 1 órát utaztunk haza, aludt végig. 2 hónaposan pedig 4 órás útra kellett mennünk, egyszer álltunk meg. és még aznap haza is jöttünk. Szerintem ez inkább késõbbiekben probléma amikor már nem alszik egész nap, ha nem mozgást igényel. Bár ha kocsihoz van szoktatva akkor késõbb is kibír hosszabb utakat, 1 órát pedig fõleg kibír.
2 és fél naposan hoztuk haza, szintén egy órás út volt. Másfél hetesen orvosokhoz rohangáltunk, többször utazott egy-egy órát. Másfél hónaposan 2 és fél órás útra mentünk, nem volt gond. Viszont kb. kéthónapos kora óta utál autózni. :(
4 naposan 50 percet utazott (haza a kórházból) Azóta is gyakran megyünk, mert a nagyobb igényli a kirándulásokat. Eddigi leghosszabb 3, 5 óra volt 9 hónaposan. Semmi gond nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Hány hetes vagy hónapos koruktól kell/ lehet oltatni a cicusokat? És az oltások kb milyen árban vannak?

Legjobb válasz: 6 hetesen elõször, majd négy hét után meg kell ismételni, különben nem ér semmit az elsõ. Nekem az elsõ 4.000,- Ft volt, az ismétlõre most viszem, gondolom ugyanennyi.

6 hetesen elõször, majd négy hét után meg kell ismételni, különben nem ér semmit az elsõ. Nekem az elsõ 4.000, - Ft volt, az ismétlõre most viszem, gondolom ugyanennyi.

Kismamik! 30 hetesen hány hónapos terhes vagyok? Esetleg jár valaki az Uzsokiba szülésfelkészítőre? Ez egyszeri alkalom vagy előbb kellett volna jelentkezni? Hogy működik ez?

Legjobb válasz: Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.

Szia! Akkor én válaszolok a kérdésed második felére! :) Én már voltam az Uzsokiban szülés felkészítõn, ez egy egyszeri alkalom, nem kell bejelentkezni, a kórház honlapján vannak az idõpontok! Szerintem hasznos volt én olyanra mentem el ahol egy szülésznõ mesélt mit-hogyan kell, mit kell vinnünk stb. és körbevezettek minket a szülõszobákon is! Boldog babavárást és könnyû szülést! :) 32hKm.
Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.
A kérdező hozzászólása: HÛÛÛÛha!Nem gondoltam volna, hogy ennyien nem vagyunk vele tisztába:) , többek közt én se.Köszönöm a válaszokat, boldog babavárást nektek!
Így van.A hónapot holdhónapnak kell érteni.Ezért is használják a hetet a szakmában.A köznyelvnek elég a hónapnyi számítás.Betöltött 9 (hold)hónap után meg már mindenórás vagy :) ))-a szülési perceket meg már hagyjuk is talán...
Vicces, akkor aki 36 hetet betöltötte, az a 10. hónapban van ezek szerint...
Olyat senki, mert azt 40 hetesnek monnyák inkább. :) Akárhol orvostól megkérdezed, nem a naptári hónapokkal számolnak...
És ki hallott már olyat, hogy valaki 10 hónapos terhes???
9.34 ezzel az erõvel a 12 hetes terhesség sem 3 hónapos? :) Igen, 10 hónap a terhesség, a 32-36. hétig vagy a 9. hónapban, utána pedig 9 hónapos terhes vagy.
Attól függ, hold, vagy naptári hónapban számolsz. Az orvosok holdhónapban.
Elsõ: egy hónap nem 28 napos (négy hetes), ha így lenne, akkor a 40 hét éppen 10 hónap lenne, nem 9.
Betöltött 31 hét=betöltött 7 hónap, tehát betöltött 6 hónapos vagy, a hetedik hónapban jársz. A többit nem tudom.
7 és fél, 7x4=28, tehát 28 hetes 7 hónapos, 30 hetesen 7 és fél.

Hány hetesen, vagy honaposan, tartsa már meg a babuci a fejét? Mert igy joformán csak polyába merem fogni, mégcsak másfél hetes.

alig merem fürdetni,forgatni öltöztetni,mert még billeg a fejecskéje,és nem tudom ugy fogni szegényt.a fürdetés a legnehezebb.

Legjobb válasz: Nem baj, ha picit billeg a feje, ha közben támasztod, biztos nem lesz semmi baja. Minél késõbb veszed ki a pólyából, annál késõbb fogja tartani a fejét sztem. Nekem az anyukám azt mondta, ne félj, nem fog összetörni!

Nem baj, ha picit billeg a feje, ha közben támasztod, biztos nem lesz semmi baja. Minél késõbb veszed ki a pólyából, annál késõbb fogja tartani a fejét sztem. Nekem az anyukám azt mondta, ne félj, nem fog összetörni!
Az elején minden anyuka fél hozzájuk nyúlni, olyan kis picikék. 1 hónap múlva meg már olyan magabiztossággal fogod forgatni, egyik pózból a másikba tenni, hogy csak nézel. :) Fürdetésnél az alkarodra támaszd a buksiját, a kezeddel meg a hóna alatt nyúlj át és úgy fogd meg. Így biztos nem esik ki a kezedbõl bele a vízbe és a buksija is meg van támasztva. Nálunk 3 hónapos lesz holnap a picike de néha még az õ buksija is billeg, ha nem figyel oda.
Nyugi, ne félj megfogni, pólya nélkül. Elég nagy a kezünk, hogy megtartsuk. Az én fiam erõs baba, de rendesen csak 3hósan tartotta a fejét, addig billeget. A c fogás a fürdésnél nagyon megkönnyíti a dolgot. Ha jobb kezes vagy akkor a bal kezeddel alátámasztasz, könyökhajlatban a fejecske, a hónajban meg fogod. Jó babázást:)
Amig nem tartja a fejére neked kell vigyázni, tartani.Ha felemeed a kezed is legyen a takoján.Olyan 3hónaposan fogja tudni tartani.

Mikor a legjellemzőbb a mellgyulladás, a gyerek hány hetes vagy hónapos kora körül?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ 6 hétben a legjellemzõbb, de elõfordulhat utána is. Nekem 5 hetes volt a fiam, amikor nagyon begyulladt a mellem. Közel 40 fokos lázam volt, a mellem pedig olyan kemény lett, mint a kõ. A gyulladástól teljesen bepirosodott. Nem gondoltam, hogy ez ennyire tud fájni. Gyógyszert is kellett szednem rá.

Szerintem az elsõ 6 hétben a legjellemzõbb, de elõfordulhat utána is. Nekem 5 hetes volt a fiam, amikor nagyon begyulladt a mellem. Közel 40 fokos lázam volt, a mellem pedig olyan kemény lett, mint a kõ. A gyulladástól teljesen bepirosodott. Nem gondoltam, hogy ez ennyire tud fájni. Gyógyszert is kellett szednem rá.
Majdnem 3 hónapos volt a kicsim, amikor begyulladt a mellem. Csomó lett benne, majd az egyik fele teljessen bekeményedett. Szerencsére idõben észrevettem, így hamar elmút- maszírozás, gyakori szoptatásnak... köszönhetõen. Akkor még hordtam melltartót, és a csont megnyomta a mellem. Annak a helyén lett a csomó. Amúgy én is úgy tudom, hogy az elején a jellemzõ.
Nekem 3 vagy 4 hetes volt a babám. Orvost kellet hívni reggel 5kor arra keltem hogy vmi nem stimmel 38.7 fogos lázam volt a bal mellem gyulladt be gyógyszert is kaptam Semicillint.
Nekem 6 hónapos a kisfiam, de pár hete volt mellgyulladásom, hát nem egy kellemes dolog! Hidegrázás, hányinger, végtagfájdalom, rossz közérzet, nem beszélve a mellben lévõ csomó által okozott fájdalomról. Masszírozás, fejés folyamatosan, nekem ez segített, mivel a kisfiam nem volt hajlandó kiüríteni a cicit.
Elején, akkor amikor elkezded a hozzátáplálást, és kevesebbet szopizik miatta, illetve akkor, ha magától hagyja abba a szopizást, vagy leakarod teljesen szoktatni és nem fejed ki rendesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!