Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes csinálják (14 db)

Az elsõ genetikait 12 hetesen csinálják, az a tarkóredõ mérés. A 18. héten pedig átnézik a babót tetõl-talpig.

Hány hetesen csinálják a vérvételeket? Mikor mit néznek? Melyiknél kell éhgyomorra menni?

Köszi!

Legjobb válasz: Utolsó elõtti vagyok. Én csak arra tudok gondolni, hogy nekem ugye 12 hetesen volt nagyvérkép, amiben egy halom éhgyomros volt (vagy 7 kémcsõ). Viszont nekem afp-re csak 1 kémcsövet vettek. Szóval akinek afp-kor vették a sokat, annak lehett éhgyomor. Ezt tartom logikusnak.

Utolsó elõtti vagyok. Én csak arra tudok gondolni, hogy nekem ugye 12 hetesen volt nagyvérkép, amiben egy halom éhgyomros volt (vagy 7 kémcsõ). Viszont nekem afp-re csak 1 kémcsövet vettek. Szóval akinek afp-kor vették a sokat, annak lehett éhgyomor. Ezt tartom logikusnak.
apf szürést 16 hetesen csináltak ott nem kellett éhgyomor 22hetesen cukorteszt ott igen !
16 hetes afp-n nekem éhgyomorra kellett menni, még inni sem ihattam.aztán most volt a 24 hetes, arra szintén éhgyomorra kellett menni.és még lesz 1 valamikor a végén, azt még nem tudom, milyen lesz.
Nekem 12 hetesen volt olyan nagy vérkép éhgyomorra. Az afp pedig nem éhgyomor volt.
Kész kabaré ez a magyar egészségügy! Fõ a következetesség és egységesség. Nekem a 16. heti afp vérvétel szigorúan éhgyomorra volt. Akkor most mi a tuti?

A gebetikai vizsgálatot hány hetesen csinálják meg és biztonságos? Biztosra kimutatja a baba nemét és hogy nem e beteg?

Legjobb válasz: Nem, nincs 100%-os vizsgálat. Arányokat mondanak, esélyeket latolgatnak. Semmi sem 100%, csak ha megszületett a baba. Biztonságosnak biztonságos, kockázata nincs, hisz csak vérvétel és ultrahang.

Nem, nincs 100%-os vizsgálat. Arányokat mondanak, esélyeket latolgatnak. Semmi sem 100%, csak ha megszületett a baba. Biztonságosnak biztonságos, kockázata nincs, hisz csak vérvétel és ultrahang.
A kérdező hozzászólása: Ez a magzat viz vétel kockázatos?hány hetesen végzik?kérhetem az orvostol hogy végezzék el?
Magzatvíz vétel 16. terhességi héten, de nem 100%-os eredmény sajnos, mi is így jártunk nekünk jó lett az eredmény, és még is beteg babánk született most 4. éves, de a nemét azt 100-ra eltalálták.
Így van a 19 hetes, máshol 18-20 hetes a genetikai. A 12. héten csak az orr csontot nézik, ebbõl megállapítható, hogy van e esély a down kórra. De a 19 hetesen mindent néznek. De semmi nem biztos. Még a neme sem. Nekünk csak a 24. héten mutatta meg magát, hogy látható legyen a neme. Az pedig, hogy beteg lesz- e vagy sem, a szülés lefolyásától is függ, hiszen ha ne talán úgy tekeredik a nyakára a köldök zsinór, hogy elzárja az oxigén útját, akkor az egészséges magzatból is lehet beteg újszülött.
18-20. hét környéke. A 12. heti csak Down- és Edwards-kórra szûr, azt kombinált tesztnek hívják A rákövekezõnél leltárazzák a belsõ szerveket, végtagok méretét/meglétét.
Mi itt voltunk: http://www.4d-ultrahang-vizsgalat.hu/araink.html Sok minden okosat leírnak...
Genetikai uh 12. Hét..ez sem teljesen biztos, ha problémás a lelet, akkor továbbküldenek magzatvízvizsgálátra (ez nincs meghatározva medig lehet, és nem kötelezhetnek, mert a vetélés kockázata "magas" Itt egyértelmûen kiderül, hgy baj van-e és ebben az esetben a gyerek neme is 100%
A legbiztosabb eredményt a magzatvíz-vizsgálat adja, annak van egy minimális kockázata.
Úgy tudom a 12. hétben. Én is arra várok :-)
Szerintem amire te gondolsz az a mehlepeny mintavetel vagy masneven a corionboholy mintavetel ezt tudtommal 11-13 het kozott vegzik el.. Ennel is van 1-2% esely a vetelesre. Erdeklodj utana a dokidnal. Nem tudom magyarorszagon ez hogy mukodik mivel en nem otthon elek. Nekem volt az elso terhessegemnel rossz eredmenyek miatt. De hal istennek minden eredmenyem rendben volt sot a nemet is meg mondtak 100%ra. Viszont a vizsgalat eredmenye ugy tudom csak 99%os pontosan amiatt mert vannak betegsegek rendelleneseggek. Amiket nem tudnak szurni.

A 3. császárt hány hetesen csinálják? Kérhetem, h várjunk legalább 39 hétig?

még nem jön a 3. de 1-2 hónap és nekilátunk :)

Legjobb válasz: Nekem 38. betöltött hét volt, nem engedett várni az orvosom.

Nekem 38. betöltött hét volt, nem engedett várni az orvosom.
nekem 38. hét volt, de megindult a szülés. ha nem indul, még várunk.
Nekem 38+1, szintén azt mondta, nem enged tovább várni.
Szembe szomszédomnak 38 hetesen lett volna, de 34 hetesen szétnyílt a heg, így azonnali császár lett, és el is kötötték. Én most nem várnék a 38 héten kérem majd, félek a heg szétválástól, szeretném felnevelni a gyermekeimet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat!

Programozott császárt hány hetesen csinálják?

Legjobb válasz: A 38. héten, elõbb nem. Nekem a jövõ héten lesz.

A 38. héten, elõbb nem. Nekem a jövõ héten lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Szuper, akkor 38 hetesen megcsinálják, nem kell kivárni a 4o-et?
Nekem is 38.héten volt.
Nekem 38 hét 6 naposan csinálták.
Nekem 38+2 hetesen volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Hol végeznek sóoldatos abortuszt, milyen papirok kellenek hozzá és hány hetes korig csinálják?

Legjobb válasz: kb 6-8 hetes korig, utána már nem lehet és más a megoldás . 12 hét után nincs abortusz. '8 éves kor alatt a szülõ kell hozzá... Terhességi gondozót, nõgyógyaszt kell megkeresni, annak szólni, hogy mit szeretnél. Van néhany abortuszellenes doki, az majd elküld máshova. személyiigazolvány , taj kártya vizsgálat a terhesség megállapításáról koráról. Legközelebb védekezz . inkább.

kb 6-8 hetes korig, utána már nem lehet és más a megoldás . 12 hét után nincs abortusz. '8 éves kor alatt a szülõ kell hozzá... Terhességi gondozót, nõgyógyaszt kell megkeresni, annak szólni, hogy mit szeretnél. Van néhany abortuszellenes doki, az majd elküld máshova. személyiigazolvány , taj kártya vizsgálat a terhesség megállapításáról koráról. Legközelebb védekezz . inkább.
Sómérgezéses abortusz Ezt a technikát második és harmadik trimneszterben(1 trimneszter 3 hónapot jelöl) lévõ gyermekek abortálására alkalmazzák. Az abortuszt végzõ egy hosszú tût szúr az anya méhébe. A tûben só van, melyet aztán a babát körülvevõ magzatfolyadékba fecskendeznek. A baba lenyeli a sót és sómérgezésben, kiszáradásban, agyi vérzésben meghal. Közel egy óráig tart mire a gyermek belehal a beavatkozásba. Ezt követõen 24-48 óra elteltével az anyára szülési görcsök jönnek és megszüli a halott gyermeket. Teljesen egyetértek az elõttem szólóval, én remélem, hogy ha szeretnéd elvetetni sikerül és aztán testileg és lelkileg is rendebe jössz, most kell erõsnek leni. Egy nõ életében átlagosan 30 évnyi aktiv szexuális élet van, ez sok idõ, egy hiba beleeshet.
A legutóbbi hozzászólónak címezném elsõsorban és a hasonló igazságosztó szellemületûeknek, akiknek eddig ezen az oldalon olvastam a kommentjeit: Nem feltétlenül a pénz hiánya a mérvadó ezekben az esetekben, hanem hogy valaki fel van-e készülve az anyaságra vagy nem.. és fõként aztért védem meg a kérdezõt mert igen! én is hasonló cipõben járok.mielõtt jönne a szöveg hogy "aki nem akar gyereket védekezzen", hozzáteszem védekeztünk de tudod a tabi is csak 98%-os... és akkor jön a másik hogy "aki meg nem akar gyereket ne dugjon"-hát ezt mindenki próbálja bemagyarázni magának, nekem nem ment/nem fog menni. És igaza van annak aki azt írta hogy jobban jár az a gyerek, ha míg nem fáj neki megölöm, mint ha tõlem(a korom és az ebbõl adódó felfogásom/felelõtlen viselkedésem miatt) nem kapá meg azt a szeretet és törõdést amire szüksége van a felcseperedéshez, vagy esteleg a nagyszülõkhöz lenne passzolva ideje 70%-ában pl..JA ÉS EZ CSAK EGY MAGÁNVÉLEMÉNY!!
Elõrehaladott terhességnél csinálják, nem az úgynevezett koraterhességben 3 hónapos korig. 12 hetet meghaladóknál. Nem tudom, milyen papírok kellenek hozzá, és azt sem tudom hol. És innen ne olvass tovább, mert a véleményem jön: Valószínûleg Auschwitzban. Tudod Te mit kérdezel? A magzatvízbe fecskendeznek sóoldatot, melynek koncentrációját fokozatosan növelik, így kb. 2!!!!!! nap, mire elhal a magzat és kilökõdik. Aki szánt szándékból ezt a módszert választja, arra a szlengszótár majd' egészét idézhetném. És az anyagi résszel érvelõknek: nem kell a gyerekeknek chipsen, kólán meg tibicsokin felnõnie, nem kell 6 hangot kiadó hintán meg játszószõnyegen játszania, nem kell kenguru goldos ruhákat hordania, én sem tettem és nagyon boldog gyermekkorom volt.
Igen, igaza van az elõttem szólónak, elég nehéz lehet a kérdezõnek enélkül is. Mert a rovatos válaszoló csak elitél, de nem is ismeri a körülményeket. De én is leirom mit gondolok róla nagyon röviden: még nem ember, csak embrió, ezáltal még nem gondolkodik, nem érez. Jobb lenne neki, ha megszületne, az anya esetleg nem lenne képes teljes odaadással szeretni, rossz anyagi- és egyéb körülményei, és gyerekkora lenne? Ez igazán humánus! Szüljük meg, hogy szenvedjen, mi nem tettünk semmi rosszat, és elitélni valót!
muszájból kell az abortusz, vagy mert fiatal vagy, és még nem akarsz gyereket? mert ha nem a baba egészségtelen, akkor lehet, hogy tényleg nem itt kellett volna feltenned ezt a kérdést, mert ezen az oldalon az emberek 90%-a azért küzd, hogy sikerüljön neki egy baba! amúgy sajnos nekem is volt, és utána lelkileg 2-3 hónapig nem tudtam felépülni, de azt nem én akartam, hanem beteg volt a magzat! tudomásom szerint 12 hetes korig csinálnak abortuszt! gondold át nagyon, ha lehet tartsd meg! szia
Szia! Én is úgy tudom, hogy 8 hetes korig. Ha elméssz egy nõgyógyászhoz mindent elmond. A második válaszoló válaszát nem értem miért nem törlik. Senki nem kiváncsi az erkölcsi és etikai nézeteire. Gondolom azért ide írta a kérdését mert ezen az oldalon nincs abortusz rovat, és jelenleg õ is terhes.
Ez a fenti egy cikk, ma jelent meg, és szerintem felettébb elgondolkoztató. Meg az is, hogy miért ebben a topicban tetted fel a kérdésed - van erre más fórum.
A kisbabát hány darabban kaparják ki a méhbõl? Pont, pont, vesszõcske, készen van a fejecske. Még mindig meggondolhatom magam. Még mindig nem késõ. Csak le kell hajolnom a papucsomért, beszállni egy taxiba és elhúzni innen, vissza se nézni. Már hat a nyugtató. Szédülök. Nem menne az a lehajolás sem. És ha menne is, mi van, ha elveszítem az egyensúlyomat és lefejelem a radiátort? Ha olyan helyen ütöm be, akár meg is halhatok, jaj nekem. Miért pont az ablak alá fektettek, miért? És ha még túl is élem az esést, a taxisok olyan figyelmetlenek sokszor, biztos áthajtana a piroson, miközben azt meséli épp nagy lelkesen, hogy ebbõl a kórházból hozta el minap annak a színésznek a kisbabáját, ott van a nyelvén már, biztos tudom, a Barátok köztbõl. Meg hogy hej, de szép csöppség volt az, pedig nem szoktak ezek még hónapokig kikupálódni. Csak ezek után ütköznénk frontálisan a kis kék autóval. Nem mehetek el. Itt vagyok biztonságban. Ágyban fekve. Csukott szemekkel nem érhet baj. Kicsi nyaka, naaagy a hasa. Sírni volna jó. Majd akkor veszem le a bugyit, mielõtt. Jó? Mert én még a gyilkolás elõtt is szemérmes vagyok. Fel fogok ébredni utána? Megfogja a kezem. Hideg. Fel. Jó. És mi van akkor, ha nem akarok? Jobb lett volna az a radiátor, tudom már. Ne sírjon, hamar túl lesz rajta, semmit nem fog érezni. Én semmit nem fogok érezni. Már azt sem érzem, hogy sírok. Lejjebb alázom magam az állatnál is. Mert hiszen az többnyire némán szenved. Számolja csak a bárányokat, mire tízig eljut, el is alszik. Nagyon vicces ember ez a doktor. És a bárányok mit számolnak elalvás elõtt? A bárányok mit számolnak abortusz elõtt? A bárányok hallgatnak, ugye így van ez. Megérdemelném, hogy ne is altassanak el. Megérdemelném, hogy végig kelljen néznem. Megérdemelném, hogy utána a tenyerembe adják, hogy itt van, tessék, búcsúzzon el tõle. Megérdem... Kész is van a török basa. Jó reggelt, most tolom vissza a szobájába. Mosolyogva néz rám, még elmosódik a feje, de így is látom, mit vigyorogsz, üvöltenék rá legszívesebben, ne nézz hülyének, eleve délben kerültem sorra, nem lehet reggel. De nem. Valami hiányzik, érzem, valamit elveszítettem... A bugyim. Hol a bugyim? Tudja, az a rózsaszín. És jó lenne rágyújtani is. Hiányzik a nikotin. Majd, ha kisbabát fogok várni, majd akkor leszokok. Majd akkor.
Egy részletes választ láthatsz ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=nh-z4COwP9o Csak bírd végignézni.

Sos. Sefítsetek! 14 hetes westie kutyám napraforgó olajatt nyalt, eddig "fofott" és hányt. Mit csináljak vele? Ugye nem lessz komoly baja?

Legjobb válasz: Napraforgó olajtól semmi baja nem lesz. Igen, meghajtja, és annyi. Nem mérget evett, csak sima étolajat. Nem kell ezen fent akadni, nyugodj meg!

Napraforgó olajtól semmi baja nem lesz. Igen, meghajtja, és annyi. Nem mérget evett, csak sima étolajat. Nem kell ezen fent akadni, nyugodj meg!
ma 15:35 kedvesem, nem azért ilyen a kutyád, mert westie, hanem kifogtál egy csirkére allergiás kutyát.
semmi baj csak mondtam hogy figyelni kell a csirkével! meg írtam hogy az enyémnek hullott a szõre !
Az én kutyám 2 hete nyalt be 3 decit... Hányt egész nap és fosott is. Koplalt 2 napig és rendbe jött. Semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Azse
Azért én elsõsorban az állatorvost kérdezném meg. Még most sem késõ elvinni, vagy legalább felhivni a dokit és tanácsot kérni. De a diétázás mindenképp javallott.
5. a westie-nek nem szabad csirkemellet adni!!!!! az enyémnek hullott a szõre tõle a csirkés táptól is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, és az se baj, hogy a hányása habos volt???
ha kiürült a kutya, adjál fõtt rizst neki enni Pici fõtt csirkemellel.Bõre nélkül.

4D-s UH-ot hol lehet csinálni Székesfehérváron vagy Dunaújvárosban? Mennyiért csinálják vmint hány hetesen érdemes elmenni rá?

Legjobb válasz: Gólyafészek Szfvár Gyümölcs utca. Árat nem tudok, de nézd meg a honlapot, hátha rajta van. 2 éve kb. 10000 ft volt. Ha csak egyszer szeretnél menni, a 20-ik hét körül már jól látszanak az arc körvonalai is.

Gólyafészek Szfvár Gyümölcs utca. Árat nem tudok, de nézd meg a honlapot, hátha rajta van. 2 éve kb. 10000 ft volt. Ha csak egyszer szeretnél menni, a 20-ik hét körül már jól látszanak az arc körvonalai is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, utánanézek. Még "csak" 14 hetes vagyok, szóval akkor még bõven ráérünk elmenni rá :D
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a honlapjuk: http://www.ddgroup.hu/index.php?page=ult_magz&ActiveLayer=v-.. E szerint 11 ezer ft. Akkor nem lett sokkal több
A kórházban is lehet Székesfehérváron 4D-re menni. Én nagyon elégedett voltam. Kaptam dvd-t, fényképeket. Tavaly volt 10EFt, orvosok szerint 24-30-ig hétig érdemes menni.

Hány hetes korig csinálják meg a magzatviz vételt?

Legjobb válasz: Nekem genetikán a doki 17 hetet mondott, mert kb 2-3 hét mire lesz eredmény, és ha baj van, akkor a 21. hétig szakítják meg a terhességet.

Nekem genetikán a doki 17 hetet mondott, mert kb 2-3 hét mire lesz eredmény, és ha baj van, akkor a 21. hétig szakítják meg a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia.. Ha jól tudom 20 hétig.
A legutolsó idõpont a 20. hét, mert max. a 24. hétig lehet elvetetni a babát, ha igazolódna, hogy baj van. (A 4 hét az eredményre való várakozás.)

Hány hetes korig csinálják meg az integrált tesztet?

Legjobb válasz: Itt, Olaszorszagban 11-13 hetig. Gondolom ez Magyarorszagon is igy van.

Itt, Olaszorszagban 11-13 hetig. Gondolom ez Magyarorszagon is igy van.
12.héten UH és vérvizsgálat, 16.héten vérvizsgálat. A két vizsgálat eredményét együtt értékelik, a kockázatbecslést a 2.vérvétel után csinálják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszotokat!!
http://www.downszures.hu/ Itt megnézheted!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!