Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes ajánlott a (15 db)

Hány hetesen ajánlott 4D UH-ra menni? A baba nemét is szeretnénk már tudni akkor.

Legjobb válasz: 30. hetesen voltam, akkor már gyönyörûen látszott mindene!

30. hetesen voltam, akkor már gyönyörûen látszott mindene!
16. héten egyértelmûen megmondták a nemét. Utána a 27. héten voltunk. Nekünk még belefért az egész bébi a képbe, mert a lába az arca elõtt volt. Szóval teljesen össze volt gömbölyödve. :) De azért a lába közé így is beláttunk. :)
A legjobb 24-25 héten.
28. héten voltunk, már a haja is látszott, nem csak a neme :)
Amikor én voltam, azt mondta az ultrahangos, hogy 22. hét környékén a legjobb, mert még látszik egyben a baba, de már nem túl pici. Én a 23. héten voltam, és nekünk háttal volt a kisasszony végig, de azért meglestük, hogy mi van a lába között :) Nagy élmény, de ennek ellenére lehet, hogy a másodikkal nem megyek el, azért nem biztos, hogy újra áldozok rá 10 ezer forintot. Élõben látni, amikor megszületett, sokkal jobb :)
utolsó vagyok. Mi nem a neme miatt mentünk, csak kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen. Meg, hogy mindene tényleg meg van-e.
23 héten voltunk. Szuper volt. Nekem a doki azt mondta, hogy 25 hétig el kell menni, mert akkor még látszik rendesen a képernyõn. De utána már akkorát nõ, hogy csak részletekbe lehet látni.
Mindenkép a 17 hét után...Azt tudnod, kell, hogy hiába a 4d, ha a baba úgy fekszik, és nem sikerül felébreszteni, akkor nem tudják megmondani a nemét. De azért általában ügyesek ott ám:-))) Minden jót!
18. hét 100%-ra mondták és az is lett:)
20 és 22 hetesen mentem el (két különbözõ gyerekkel), én is kimondottan a nemét akartam tudni, sikerült is mindkétszer biztosra megmondani. :)
Mi a 22.héten voltunk, és teljesen biztosra meg tudták mondani a babánk nemét, és tegnapelõtt az orvosom is megerõsítette azt, amit ott mondtak, úgyhogy teljes a nyugalom.

Hány hetesen ajánlott kontrollvizsgálat a babának?

nekem nem mondták,hogy menni kéne meg zárójelentésen se volt feltüntetve. Egészséges négy hónapos lányom. kíváncsi vagyok a véleményetekre. olyan ostoba véd?n?m van mindenre magam kell,hogy rájöjjek.

Legjobb válasz: Nem értem, milyen kontroll? A sima háziorvosnál? Mert oda az oltások miatt úgyis menned kell. Négy hónaposanis van pl. pont oltás. Ha más baja volt, akkor ha nincs feltüntetve a zárójelentésen, akkor nem kell menni. De ehhez mi köze a védõnõnek??? Hogy neked mikor kell visszamenni a gyerekkel az ORVOSHOZ? Nem is értem... Talán inkább a háziorvost kérdezd, amikor mész a 4 hónapos oltásra.

Nem értem, milyen kontroll? A sima háziorvosnál? Mert oda az oltások miatt úgyis menned kell. Négy hónaposanis van pl. pont oltás. Ha más baja volt, akkor ha nincs feltüntetve a zárójelentésen, akkor nem kell menni. De ehhez mi köze a védõnõnek??? Hogy neked mikor kell visszamenni a gyerekkel az ORVOSHOZ? Nem is értem... Talán inkább a háziorvost kérdezd, amikor mész a 4 hónapos oltásra.
Volt valami probléma, a szülésnél?Nekem egyáltalán nem kellett a kórházba (ahol született)visszavinni kontrollra.Egyetelen 1 kontrollra kell majd vinni és ez az orthopédia, de majd csak ha már jár.4 hónaposan voltunk orthopédián, nem találtak semmit, minden rendben.
Nem tudom, nekem havonta egyszer kijött a gyerekorvos magától és megnézte a gyerekeket.
6 hetes volt a kisfiam, amikor vinni kellett kontroll vizsgálatra a kórházba. Ahhoz a fõorvos asszonyhoz, aki a csecsemõosztályon is vizsgálta. Ezután kb 3 hónapos korában még egyszer. Azóta csak a gyerekorvoshoz járunk.
Szia! Nekünk 6 hetes kontrollra kell menni a kórházba, de idõpontot csak a 8. hétre kaptunk :) Egyébként a védõnõ mondta hogy ez nem kötelezõ. Problémamentes volt a szûlés, meg minden, de a záróni nálunk rajta van, hogy 6 hetes kontrollra telefonon kérjünk idõpontot.

22 hetes kismama vagyok! Nyíregyházán Dr. Medve Lászlónál mennyibe kerül a 4D-s ultrahang és, hány hetes korban ajánlott, hogy a baba jól látszódjon?

Legjobb válasz: Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.


Most léptem be a 8. hétbe. Párommal már beszélgetjük, hogy miket kell venni, mert egy csomó mindent kapunk. Mivel anyagilag nem vagyunk elhalmozva, igy nem egyszerr akarunk mindent megvenni. Mit ajánlotok, hány hetesen vásárolgassak?

Másik kérdés:

Legjobb válasz: én megvártam hogy fiú vagy lány lesz,24 hetesen megtudtam hogy fiú(4D ultr.)és utánna kezdtem szépen lassan mindent megvenni 28 hkm

én megvártam hogy fiú vagy lány lesz, 24 hetesen megtudtam hogy fiú(4D ultr.)és utánna kezdtem szépen lassan mindent megvenni 28 hkm
Szia! Mi a babakocsit megvettük már a 18. héten. Viszont vásárolgatni most kezdtünk el a 25-26. héten igazán. Szerintem egyelõre tegyétek félre a babára szánt összegeket, és ráértek késõbb vásárolgatni. Majd ha már esetleg a nemét is tudjátok. Ha meg kaptok egy csomó mindent, akkor érdemes azt is megvárni, hogy felesleges dolgokat elkerülhessétek. A második kérdésedre nem tudok válaszolni igazán, mert bennem még nem törtek fel félelmek e témával kapcsolatban :) . 27km
Szia Én se akartam egyszerre mindent megvenni, így ha valamit láttam jó akcióba akkor tuti nem hagytam ott.Sokan mondták, hogy minek vásárolok ilyen korán , hát a ruha stb nem romlik meg és úgyis tovább próbálkoztunk volna ha rossz vége lett volna.Szóval én szinte a 9 hónapot végig vásároltam, a 20. hét után volt az amikor a drágább dolgokat vettük meg mint pl kiságy, babakocsi az utolsó hónapra már csak apróságok maradtak amik inkább csak extrák voltak pl fürdetõ szivacs, vízhõmérõ....
Én már elég korán, a 18. genetikai uh után már elkezdtem megvenni egy-két dolgot, amit nagyon jó akcióval láttam, de a többit kb a 26-27. héttõl. Ha nagyon korán el akarsz kezdeni vásárolni (én mindenképp megvárnám, hogy kiderüljön a neme) , akkor is legkorábban a 12. heti uh után ajánlanám.
Mi úgy jártunk egy-két dologgal, hogy túl korán megvettük, majd végül kaptunk alig használtan, vagyis totál pénzkidobás volt így.
folyt. elõzõ: mivel még nagyon az elején vagy, így gondolom még nem sokan tudják a környezetetekben, hogy babát vársz, ezért mindenképp érdemes megvárni az a bizonyos 12. hetek, amikor már úgyis világgá kürtöli az ember és lehet, hogy ekkor ajánlanak majd fel pár dolgot az ismerõsök!
Szerintem még csak gyûjtögessetke, mi is azt tesszük, én 18 hetes vagyok. Még ráérek 25-30 hét között elkezdeni a vásárlást. Nem kell mindent egy helyen megvenni, és jó ha kaptok ismerõsöktõl használt cuccokat. Az érzéseid tök normálisak, én is így voltam, fõleg az elején, hiszen még soha nem növekedett egy kis bébi a pocimban, ahogy telnek a hetek és látom uh-n, úgy erõsödik az öröm érzése.De aggódni mindig is fogunk.
Én bodykat a Tescoból vettem, még amikor csak terv volt a baba. Néhány uniszex csodaszép holmit, amerre jártam, ha akcióban volt:) Rengeteget kaptunk öcsémktõl, (nekik ikreik vannak). De azt nem bánom, hogy lesznek új, általam válaztott dolgok is. A 18. héten tudtuk meg, hogy kislány, és akkor még egy adag csodaszép kislányholmit vettem. A nagy dolgok most következnének, de mi se állunk túl jól anyagilag, mevel én minimál bér után kapok táppénzt, aa férjem meg közalkalmazott. Boldog babavárást, vásárolgatást!:) 31 hetes kismama
És a második kérdésre: mostanában én is meg-megriadok, pedig nálunk is tervezett baba, 4 év házasság, 2 vetélés után.

Hány hetes terhességig megengedett a szex? Mindenféle póz lehet, vagy van ami nem ajánlott?

Mi még csak tervezzük a babát, de páromban felmerült egy ilyen kérdés.

Legjobb válasz: Amig az orvos meg nem tiltja. Bármit lehet, ami kényelmes es kellemes.

Amig az orvos meg nem tiltja. Bármit lehet, ami kényelmes es kellemes.
Ha orvosilag nem indokolt az eltiltás akkor a kezdetektõl egészen a szülésig.Nálunk is így volt, abszolút nem volt korlátozva semmi.Késõbb persze a nagy pocak okozott némi fejtörést, de leleményes ember feltalálja magát. ;) Mindent szabad, ami jólesik!
szülésig szexelhetek, a pároddal ha az orvos nem tilt el titeket.
ha orvos nem mondja hogy kerüljétek a nemi életet akkor ameddig jol esik, én 19hetes vagyok és nagyon jokat szoktunk szerelmeskedni a párommal igaz mostmár kicsit nehézkesebb a pocakom miatt(koromhoz képest elég nagy) amugy megkérdezném kismama társaimat hogy ti milyen pozban csináljátok mikor már nagy a pocak?
2. vagyok.Nekünk a vége felé okozott már "problémát" a pocakom mérete, mondjuk nem is volt nagy hasam a terhességem alatt. Kedves utolsó!Ahol és ahogyan elért a párom, úgy ment a dolog. :D Azért voltak vicces próbálkozások, de leleményes emberek mindent megoldanak. :D ;)
36.hétig.
36-ig.
én is úgy tudom, hogy 36.hétig, mert befolyásolja a méhösszehúzodásokat, és ebben az idõben már nem baj ha érzi az ember a josló fájásokat... stb Nekem ezt mondta a védõnõm, természetesen van olyan eset amikor indokolt a tovább szedése. lsd elõzõ kismama 31 km
Off- bocsi hogy belekerdezek, de miert nem ajanlatos a 36. het utan?
36. hét után már nem gond, ha keményedik a poci és az sem gond ha ilyenkor megszületik a baba, ettõl az idõponttól kezdve már nem számít koraszülésnek.
Nekem a szülésznõm azt mondta, hogy nem kell abbahagyni a 36. héten, nyugodtan szedhetem utána is. Meg, hogy a 36. hét még koraszülés, ne akarjak szülni a 38. hét elõtt.
Elvileg a 36. hétig. Nekem viszont 36 hetesen a ctg-nst olyan sok és magas méhösszehúzódást mutatott, hogy az orvos mondta, hogy még szedjem a 37. hétig. Ennek az lett az eredménye, hogy most szinte nincs is összehúzódásom. Szóval úgy tûnik valóban segít abban, hogy a baba ne érkezzen idõ elõtt... Most már viszont kikukucskálhatna. :) 39 heteske

Hány hetes korig ajánlott szedni a terhesvitamint (Elevit)?

Mert azt már hallottam, hogy nem javasolt végig szedni.

Legjobb válasz: Én 16. hétig szedtem. Utána azt mondta a doki, hogy csak néha vegyek be egyet-egyet, de ne szedjem folyamatosan.

Én 16. hétig szedtem. Utána azt mondta a doki, hogy csak néha vegyek be egyet-egyet, de ne szedjem folyamatosan.
Én nem elevitet szedtem hanem gravidát, de azt is csak egy hónapig. A védõnõ mondta hogy ez a terhesség korai szakaszában nagyon fontos amikor a picinek az alapvetõ szervei fejlõdnek ki. Õ tanácsolta hogy nem muszáj szednem végig mert telenyomja a babát is vitamminal és nagy lehet. Viszont a vérképzõt (vas, folsav) illetve magne b6-ot szednem kell, mert ezek a legfontosabbak. Egyébként elég vegyesen eszek tehát ennek elégnek kell lennie. Régen sem voltak ilyen "divatvitaminok" mégis születtek egészséges babák, talán még több is mint manapság. Természetesen az egyéntõl függ hogy kinek mire van szüksége, ezért fontos hogy ezt mindenki az orvosával beszélje meg, erre õ tud egyértelmü választ adni az egészségügyi állapotunk alapján.
Én is végig szedtem az elsõ babámmal, a megmaradt 9 szemet is beszedtem, miután megszületett.Most a második babámmal is végig fogom szedni!
Én sajnos abbahagytam, mert sok helyen lehet olvasni, hogy nem is fontos szedni, meg nyáron inkább gyümölcsöt egyen a kismama. jól meg is szívtam, olyan [email protected] lett a vérképem, hogy most gyógyszerrel kell pótolnom a hiányosságokat. Szóval szedd csak végig!
Nekem azt mondta a doki, hogy nyugodtan szedhetem végig, nem kell minden nap, csak két-három naponta, mert a vitaminpótlás nem árt. A baba elveszi, ami neki kell, így fõleg a mamának kell utánapótolni. 35 hetes kismama
Szia! Én a fogantatás elõtt elkezdtem szedni, és most 36+4km vagyok még mindig szedem azt mondta a doktornõm, hogy a vitamin nagyon fontos szedjem.(Nem tudom lehet a korom miatt is, 38 éves vagyok) Egy hónappal ezelõtt még pluszba elkezdtem szedni vasat is mert a vérképem kimutatta , hogy kevés. A baba megszületése után is fogok szedni, na nem ezt a drágát amit most de a szoptatásnál hamar kiürül a vitamin, hiába étkezem egészségesen. Ezt olvastam és a dokim is ezt mondta. De szerintem mindenkinek joga eldönteni, hogy szedi nem szedi, de a szervezet reagál ha valami fógyoban van. Boldog babavárást kívánok.
20 hétig szedtem folyamatosan. Utána teljesen elhagytam. Minden oké a babával is és velem is. 34 hetesek vagyunk
vegig szedtem. nem mondta senki hogy nem kell.
minimum 12. hétig. utána ha gondolod szedhetsz felet (negyedet), így legalább semmi sem marad ki
Én végig fogom szedni. Elsõ terhességnél is végig szedtem. Mi az, hogy nem javasolt? Vitaminra az utolsó hónapban is szükség van szerintem.
En nem elevitet szedek, ezt a fajtat a fogantatas elottol szoptatas vegeig ajanljak.
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam még a terhességem elõtt valahol, hogy kutatások bebizonyították, hogy azoknál, akik a terhesség végéig szedték a terhesvitamint, ott nagyobb számban születtek túl nagy babák, mert a terhesvitaminok által feleslegesen tömték vitaminnal a kismamák. S állítólag valójában csak a tizenvalahanyadik hétig szükséges, utána pedig a vérképzõk és társaik a legfontosabbak. Aztán szülés után, szoptatáskor újra lehet szedni a terhesvitamint.

A törpe Yorkik mekkorára nőnek? A törpe yorki mennyire szivós? Mikor lessz szobatiszta egy yorkshire terrier? Hány hetes korában ajánlott elhozni egy yorki kölyköt az anyjától? Mit adjak neki enni amíg kölyök?

Nagy döntés el?tt állunk hogy jó választás lenne -e a yoki!!!mennyire neveljem meg a yorkim?????

Legjobb válasz: köszi nektek!!!!!!köszönjük hogy írtatok.és( jó tanácsal)láttatok el minket.nagyon köszönjük.

A kérdező hozzászólása: köszi nektek!!!!!!köszönjük hogy írtatok.és( jó tanácsal)láttatok el minket.nagyon köszönjük.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNJÜK.SOK HASZNOS TANÁCSOT ADTÁL NEKÜNK , ABBAN HOGY MIKÉNT BÁNJUNK A YORKIVAL. AZ IKREK
Akkor el se vihetem setaltatni? az udvarra se vihetem ki?

A szívhangfigyelőt hány hetes kortól lehet leghamarabb használni? Milyen fajtát ajánlotok?

Legjobb válasz: Nekem AngelSounds van, ezt elvileg a 12. héttõl lehet használni, de én csak a 14. héten találtam meg vele a szívhangot. Onnantól viszont mindig megvolt, amikor kerestem. És nagyon hasznos volt, mert én igazi paramami vagyok, volt már egy elhalt terhességem, úgyhogy sokat aggódtam, nagyon megnyugtató tud lenni, hogy bármikor hallgatózhatok, hogy minden oké-e odabenn. Én tudom ajánlani ezt a fajta szívhang hallgatót. 33 hkm

Nekem AngelSounds van, ezt elvileg a 12. héttõl lehet használni, de én csak a 14. héten találtam meg vele a szívhangot. Onnantól viszont mindig megvolt, amikor kerestem. És nagyon hasznos volt, mert én igazi paramami vagyok, volt már egy elhalt terhességem, úgyhogy sokat aggódtam, nagyon megnyugtató tud lenni, hogy bármikor hallgatózhatok, hogy minden oké-e odabenn. Én tudom ajánlani ezt a fajta szívhang hallgatót. 33 hkm
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Tényleg jó készülék és megnyugtató érzés. Ha már a tesót várjátok, akkor a nagynak egy külön élmény, hogy hallgatózhat. :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!