Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes ajánlott (23 db)

5-6 hetesen már nyugodtan mehetsz.
A kérdező hozzászólása: hogy Birtátok várni a napokat? iszonyatosan frusztrált vagyok sírni tudnék hogy ennyire nehezen telnek a napok vizsgálatig 12 nap min.
Itt van az a július már jövõ héten, minden rendben lesz kedves utolsó!
Nekem még 6 hetesen nem volt szívhang, csak petezsák és szikhólyag. 7 hetesen kellett visszamennem, akkor már dobogott a kis szíve. :) De 1 hét alatt lerágtam a körmömet, hogy minden rendben lesz-e, lesz-e szívhang 1 hét múlva stb. Így utólag csak 7 hetesen mennék elõször, akkor már tuti, hogy van szívpulzálás, és nem idegeskedsz.
8 hetesen már biztos. én az elsõvel 6 hetesen voltam, amásik kettõvel már csak 8 hetesen
Második vagyok. Hát, ez ilyen. :) Nekem is nagyon nehezen teltek a napok, most pedig még nehezebben. 17 hetes vagyok, és alig várom a következõ ultrahangot, hogy lássam a kis drágámat. Szerintem mindenkinek egy örökkévalóságnak tûnik kivárni a következõ vizsgálatot. Kitartás, és boldog babavárást! :)
Szia! Pedig ehhez jobb ha hozzászoksz :) én 7 és fél hetesen voltam elõször és már volt szívhang.legközelebb 12 hetesen megyek..gondolhatod..július 9-én.ráadásul nekem már volt egy vetélésem is..nem mondom hogy nem izgulok..sajnos nem fognak túl gyakran nézni, bízni kell benne, hogy minden rendben.én elég rosszul vagyok talán akkor a pici is jól van.
köszönöm kedves vagy :)

Hány hetesen ajánlott 4D UH-ra menni? A baba nemét is szeretnénk már tudni akkor.

Legjobb válasz: 30. hetesen voltam, akkor már gyönyörûen látszott mindene!

30. hetesen voltam, akkor már gyönyörûen látszott mindene!
16. héten egyértelmûen megmondták a nemét. Utána a 27. héten voltunk. Nekünk még belefért az egész bébi a képbe, mert a lába az arca elõtt volt. Szóval teljesen össze volt gömbölyödve. :) De azért a lába közé így is beláttunk. :)
A legjobb 24-25 héten.
28. héten voltunk, már a haja is látszott, nem csak a neme :)
Amikor én voltam, azt mondta az ultrahangos, hogy 22. hét környékén a legjobb, mert még látszik egyben a baba, de már nem túl pici. Én a 23. héten voltam, és nekünk háttal volt a kisasszony végig, de azért meglestük, hogy mi van a lába között :) Nagy élmény, de ennek ellenére lehet, hogy a másodikkal nem megyek el, azért nem biztos, hogy újra áldozok rá 10 ezer forintot. Élõben látni, amikor megszületett, sokkal jobb :)
utolsó vagyok. Mi nem a neme miatt mentünk, csak kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen. Meg, hogy mindene tényleg meg van-e.
23 héten voltunk. Szuper volt. Nekem a doki azt mondta, hogy 25 hétig el kell menni, mert akkor még látszik rendesen a képernyõn. De utána már akkorát nõ, hogy csak részletekbe lehet látni.
Mindenkép a 17 hét után...Azt tudnod, kell, hogy hiába a 4d, ha a baba úgy fekszik, és nem sikerül felébreszteni, akkor nem tudják megmondani a nemét. De azért általában ügyesek ott ám:-))) Minden jót!
18. hét 100%-ra mondták és az is lett:)
20 és 22 hetesen mentem el (két különbözõ gyerekkel), én is kimondottan a nemét akartam tudni, sikerült is mindkétszer biztosra megmondani. :)
Mi a 22.héten voltunk, és teljesen biztosra meg tudták mondani a babánk nemét, és tegnapelõtt az orvosom is megerõsítette azt, amit ott mondtak, úgyhogy teljes a nyugalom.

Hány hetesen ajánlott kontrollvizsgálat a babának?

nekem nem mondták,hogy menni kéne meg zárójelentésen se volt feltüntetve. Egészséges négy hónapos lányom. kíváncsi vagyok a véleményetekre. olyan ostoba véd?n?m van mindenre magam kell,hogy rájöjjek.

Legjobb válasz: Nem értem, milyen kontroll? A sima háziorvosnál? Mert oda az oltások miatt úgyis menned kell. Négy hónaposanis van pl. pont oltás. Ha más baja volt, akkor ha nincs feltüntetve a zárójelentésen, akkor nem kell menni. De ehhez mi köze a védõnõnek??? Hogy neked mikor kell visszamenni a gyerekkel az ORVOSHOZ? Nem is értem... Talán inkább a háziorvost kérdezd, amikor mész a 4 hónapos oltásra.

Nem értem, milyen kontroll? A sima háziorvosnál? Mert oda az oltások miatt úgyis menned kell. Négy hónaposanis van pl. pont oltás. Ha más baja volt, akkor ha nincs feltüntetve a zárójelentésen, akkor nem kell menni. De ehhez mi köze a védõnõnek??? Hogy neked mikor kell visszamenni a gyerekkel az ORVOSHOZ? Nem is értem... Talán inkább a háziorvost kérdezd, amikor mész a 4 hónapos oltásra.
Volt valami probléma, a szülésnél?Nekem egyáltalán nem kellett a kórházba (ahol született)visszavinni kontrollra.Egyetelen 1 kontrollra kell majd vinni és ez az orthopédia, de majd csak ha már jár.4 hónaposan voltunk orthopédián, nem találtak semmit, minden rendben.
Nem tudom, nekem havonta egyszer kijött a gyerekorvos magától és megnézte a gyerekeket.
6 hetes volt a kisfiam, amikor vinni kellett kontroll vizsgálatra a kórházba. Ahhoz a fõorvos asszonyhoz, aki a csecsemõosztályon is vizsgálta. Ezután kb 3 hónapos korában még egyszer. Azóta csak a gyerekorvoshoz járunk.
Szia! Nekünk 6 hetes kontrollra kell menni a kórházba, de idõpontot csak a 8. hétre kaptunk :) Egyébként a védõnõ mondta hogy ez nem kötelezõ. Problémamentes volt a szûlés, meg minden, de a záróni nálunk rajta van, hogy 6 hetes kontrollra telefonon kérjünk idõpontot.

9 hetes terhes vagyok. 6 hetesen voltam utoljára ultrahangon. Hány hetente ajánlott járni? Menjek el most is vagy majd elég 12 hetesen elmenni?

Legjobb válasz: Szia En 5 hetesen voltam eloszor,aztan 1 honap mulvara visszarendelt az orvos.Es aztan a 12 heti uh-ra is.Amikor voltal nem mondta az orvos mikor menj vissza hozza?En elmennek most is es a 12 hetesre meg termeszetesen. Gratulalok a babadhoz 10 hetes kismama

Szia En 5 hetesen voltam eloszor, aztan 1 honap mulvara visszarendelt az orvos.Es aztan a 12 heti uh-ra is.Amikor voltal nem mondta az orvos mikor menj vissza hozza?En elmennek most is es a 12 hetesre meg termeszetesen. Gratulalok a babadhoz 10 hetes kismama
Ez nem tánácsos-nem tanácsos alapon mûködik, a kezelõorvos utal be, csak akkor lehet menni, mikor õ beutal. Van elsõ uh, utána 12 hetesen, 18, 28, 32 hetesen, és 40-41 hetesen. Ennyi a kötelezõ. Hogy te emelett még mivel bombázod magad magánúton, a te döntésed.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül magán dokinál az ultahang?
Magán orvosnál 8-15 ezer Ft között mozog az ultrahang ára. Ezt város és orvosa válogatja.

22 hetes kismama vagyok! Nyíregyházán Dr. Medve Lászlónál mennyibe kerül a 4D-s ultrahang és, hány hetes korban ajánlott, hogy a baba jól látszódjon?

Legjobb válasz: Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

Igaz én nem Debreceni vagyok hanem Pest mellett lakom, de én is 22 hetes vagyok és én 3 hét múlva megyek 4D-re mert azt mondták, hogy 28. hétig jó lenne menni mert már utána nem lehet jól látni. Vagyis nem fog ráférni 1 képre mert már nagy lesz.

24 hetes kismama vagyok. Meddig szabad sexelni? Hány hetes kortól nem ajánlott?

Legjobb válasz: Addig nyugodtan míg az orvos meg nem tiltja. Ha zárva van a méhszáj és veszélyeztett sem vagy akkor nem kell aggódni! Üdv:33 hetes

Addig nyugodtan míg az orvos meg nem tiltja. Ha zárva van a méhszáj és veszélyeztett sem vagy akkor nem kell aggódni! Üdv:33 hetes
Ha nem szól a doki, hogy nyitva a méhszáj akkor a szülésig is akár.Mi elõtte egy nappal még együtt voltunk.
35 hetes vagyok, s mai napig szexelünk heti 2x legalább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :)

Hány hetesen kellett az utolsó vérvételre mennetek? Mikor ajánlott (harmadik trimeszter)?

Legjobb válasz: Én megyek a 36. héten, mert az elõzõ terhességemnél 38.héten szültem és pont az nap, amikor a vérvételen is voltam. Most szeretném, ha lenne egy utolsó vérképem még szülés elõtt. 34 hetes

Én megyek a 36. héten, mert az elõzõ terhességemnél 38.héten szültem és pont az nap, amikor a vérvételen is voltam. Most szeretném, ha lenne egy utolsó vérképem még szülés elõtt. 34 hetes
34.hétben, ekkor nézték még az ellenanyagot is ismét. Gyõr
Nálunk 32 hetesen van az utolsó vérvétel.
en 2 nap hijjan 37 hetesen mentem :)
Én is 36. héten fogok menni az utolsó laborra, lesz ellenanyag szûrés is.
32 hetesen van nálunk az uccsó vérvétel (ált vérkép/cukorterhelés/vizelet) 36 hetesen pedig ellenanyagszûrés van csak!
Nekem ma volt az utolsó, most vagyok 32 hetes :)
Nekem 36. hetesen kellet utoljára menni
A kérdező hozzászólása: köszi!
Nálunk a kiírt napon van az "utolsó" vérvétel.Nyilván akik idõ elõtt szülnek azoknak ez elmarad! Veszprém

Most léptem be a 8. hétbe. Párommal már beszélgetjük, hogy miket kell venni, mert egy csomó mindent kapunk. Mivel anyagilag nem vagyunk elhalmozva, igy nem egyszerr akarunk mindent megvenni. Mit ajánlotok, hány hetesen vásárolgassak?

Másik kérdés:

Legjobb válasz: én megvártam hogy fiú vagy lány lesz,24 hetesen megtudtam hogy fiú(4D ultr.)és utánna kezdtem szépen lassan mindent megvenni 28 hkm

én megvártam hogy fiú vagy lány lesz, 24 hetesen megtudtam hogy fiú(4D ultr.)és utánna kezdtem szépen lassan mindent megvenni 28 hkm
Szia! Mi a babakocsit megvettük már a 18. héten. Viszont vásárolgatni most kezdtünk el a 25-26. héten igazán. Szerintem egyelõre tegyétek félre a babára szánt összegeket, és ráértek késõbb vásárolgatni. Majd ha már esetleg a nemét is tudjátok. Ha meg kaptok egy csomó mindent, akkor érdemes azt is megvárni, hogy felesleges dolgokat elkerülhessétek. A második kérdésedre nem tudok válaszolni igazán, mert bennem még nem törtek fel félelmek e témával kapcsolatban :) . 27km
Szia Én se akartam egyszerre mindent megvenni, így ha valamit láttam jó akcióba akkor tuti nem hagytam ott.Sokan mondták, hogy minek vásárolok ilyen korán , hát a ruha stb nem romlik meg és úgyis tovább próbálkoztunk volna ha rossz vége lett volna.Szóval én szinte a 9 hónapot végig vásároltam, a 20. hét után volt az amikor a drágább dolgokat vettük meg mint pl kiságy, babakocsi az utolsó hónapra már csak apróságok maradtak amik inkább csak extrák voltak pl fürdetõ szivacs, vízhõmérõ....
Én már elég korán, a 18. genetikai uh után már elkezdtem megvenni egy-két dolgot, amit nagyon jó akcióval láttam, de a többit kb a 26-27. héttõl. Ha nagyon korán el akarsz kezdeni vásárolni (én mindenképp megvárnám, hogy kiderüljön a neme) , akkor is legkorábban a 12. heti uh után ajánlanám.
Mi úgy jártunk egy-két dologgal, hogy túl korán megvettük, majd végül kaptunk alig használtan, vagyis totál pénzkidobás volt így.
folyt. elõzõ: mivel még nagyon az elején vagy, így gondolom még nem sokan tudják a környezetetekben, hogy babát vársz, ezért mindenképp érdemes megvárni az a bizonyos 12. hetek, amikor már úgyis világgá kürtöli az ember és lehet, hogy ekkor ajánlanak majd fel pár dolgot az ismerõsök!
Szerintem még csak gyûjtögessetke, mi is azt tesszük, én 18 hetes vagyok. Még ráérek 25-30 hét között elkezdeni a vásárlást. Nem kell mindent egy helyen megvenni, és jó ha kaptok ismerõsöktõl használt cuccokat. Az érzéseid tök normálisak, én is így voltam, fõleg az elején, hiszen még soha nem növekedett egy kis bébi a pocimban, ahogy telnek a hetek és látom uh-n, úgy erõsödik az öröm érzése.De aggódni mindig is fogunk.
Én bodykat a Tescoból vettem, még amikor csak terv volt a baba. Néhány uniszex csodaszép holmit, amerre jártam, ha akcióban volt:) Rengeteget kaptunk öcsémktõl, (nekik ikreik vannak). De azt nem bánom, hogy lesznek új, általam válaztott dolgok is. A 18. héten tudtuk meg, hogy kislány, és akkor még egy adag csodaszép kislányholmit vettem. A nagy dolgok most következnének, de mi se állunk túl jól anyagilag, mevel én minimál bér után kapok táppénzt, aa férjem meg közalkalmazott. Boldog babavárást, vásárolgatást!:) 31 hetes kismama
És a második kérdésre: mostanában én is meg-megriadok, pedig nálunk is tervezett baba, 4 év házasság, 2 vetélés után.

Hány hetes terhes vagyok? Mikor ajánlott elsőnek orvoshoz menni?

Június 21-én jött meg a menstruációm utoljára de már akkor sem olyan volt mint amilyen lenni szokott. Vagy 5 napja teszteltem elsőnek délutáni pisiből erős pozitívat. Ki mikor ment el legelsőnek orvoshoz és mit látott az orvos?

Legjobb válasz: az elején akkor is az utolsó menstruáció elsõ napját veszik, ha elõbb volt is a fogantatás, tehát 5 hét 4 nap. Késõbb majd az uh-k során úgyis pontosítanak a méretének megfelelõen én 6 hét pár naposan voltam elõször, hogy megnézze a doki egyáltalán jó helyen van-e a baba

az elején akkor is az utolsó menstruáció elsõ napját veszik, ha elõbb volt is a fogantatás, tehát 5 hét 4 nap. Késõbb majd az uh-k során úgyis pontosítanak a méretének megfelelõen én 6 hét pár naposan voltam elõször, hogy megnézze a doki egyáltalán jó helyen van-e a baba
Én mensi elmaradása után 2 héttel mentem, de akkor még csak petezsák volt szikhólyaggal. Majd 1 hét múlva mentem megint, akkor már volt embrió és még egy hetet várni kellett a szívhangra. Mehetsz most is, petezsákot már látni kell a dokinak, de nem biztos, hogy lesz már embrió vagy szívhang.
Én pontosan a 7. hét betöltése napján, nem akartam sokáig húzni, viszont egyszerre akartam túl lenni a 2 nagy aggodalmon, hogy méhen belül van-e, és van-e szívhang. Szerencsére mindkettõ rendben volt, csodás élmény volt hallani a kis szívét. 7+4 hkm
azért érdemes elmenni kb 6 hetesen, hogy kiszürjék nehogy méhen kivüli legyen.
én mensi elmaradása után egy nappal már orvoshoz mentem (elõzõ vetélés miatt, mert azonnal kaptam utrogestant, hogy ha emiatt volt a baj akkor most ne legyen) de semmit nem látott, csak egy 4mm-es talán petezsáknak imponáló képletet. majd elmentem 3 hétre rá és már volt szívhang is. szerintem mindenképp menj el, mert az elején ki kell zárni a méhen kívüli terhességet, mert ha azt nem veszik észre idõben, akkor nagy baj lehet belõle. gratulálok és boldog babavárást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :)

Hány hetes terhességig megengedett a szex? Mindenféle póz lehet, vagy van ami nem ajánlott?

Mi még csak tervezzük a babát, de páromban felmerült egy ilyen kérdés.

Legjobb válasz: Amig az orvos meg nem tiltja. Bármit lehet, ami kényelmes es kellemes.

Amig az orvos meg nem tiltja. Bármit lehet, ami kényelmes es kellemes.
Ha orvosilag nem indokolt az eltiltás akkor a kezdetektõl egészen a szülésig.Nálunk is így volt, abszolút nem volt korlátozva semmi.Késõbb persze a nagy pocak okozott némi fejtörést, de leleményes ember feltalálja magát. ;) Mindent szabad, ami jólesik!
szülésig szexelhetek, a pároddal ha az orvos nem tilt el titeket.
ha orvos nem mondja hogy kerüljétek a nemi életet akkor ameddig jol esik, én 19hetes vagyok és nagyon jokat szoktunk szerelmeskedni a párommal igaz mostmár kicsit nehézkesebb a pocakom miatt(koromhoz képest elég nagy) amugy megkérdezném kismama társaimat hogy ti milyen pozban csináljátok mikor már nagy a pocak?
2. vagyok.Nekünk a vége felé okozott már "problémát" a pocakom mérete, mondjuk nem is volt nagy hasam a terhességem alatt. Kedves utolsó!Ahol és ahogyan elért a párom, úgy ment a dolog. :D Azért voltak vicces próbálkozások, de leleményes emberek mindent megoldanak. :D ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!