Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes a kor (183 db)

Hány hetes-hónapos korig fáj a babák pocakja? Van valami javaslatotok hasfájás ellen? A kislányom most 6 hetes és már három hete küszködünk a hasfájással, pedig nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek.

Legjobb válasz: szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája

szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája
Nekünk az espumisan jött be, gripe watertõl sajnos sokkal rosszabb lett :( Kitartás! :)
nálunk is voltak hasonló tünetek, de megoldottam, én iszom a kamilla teát. És azt vettem észre hogkönnyebb neki a pukizás, és nem feszenk, tekeredik mert fáj a hasa. Napi 1 liter. Azt ki tudja meddig hat így neki.Én azért iszom a kamillát.
Gripe Water
6 hét körül csökkenni szokott a hasfájás. Én nem szeretem a mesterséges, gyógyszeres dolgokat, híve vagyok a természetes megoldásoknak. FLP.s Aloe vera activator, tökéletes hasfájásra, fogzásra, lázra, oltás után, székrekedésre...
Az én lányomnak 3 és fél hónapos koráig.Semmi nem seegített csak a langyos kamilla tea.A Gripe Water az nagyon jó/DM-be lehet kapni, de van akinek az Espumisan jött be.Lehet zsíros a tejed....majd elmúlik. Masszázs, meleg a pocijára....
Én mindent kipróbáltam, talán az Espumisantól kicsit jobb volt.Mi 8 hétig voltunk nagyon hasfájósak, de akkor este 7-tõl 10ig üvöltés, aztán egyik napról a másikra megszûnt. Azóta eszem mindent, és szénsavasat is ihatok nincs baj.
tényleg bróbáld ki hogy te iszod a kamilla teát nem árt az biztos max nem használ
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a kicsit. Szopás után nyögdécsel, sõt néha álmában is, és nem alszik nyugodtan, mert fáj a hasa, ébredezik.

Mikor (hány hetes, hónapos korban) alakult ki a babádnál, hogy napközben általában mindig ugyanabban az idõben aludt? Hányszor egy nap illetve mikor?

Legjobb válasz: 10 hónapos kora elõtt kétszer aludt, az nem emlékszem mikor alakult ki, viszonylag korán, de 10 hónapos korától egyszer alszik, déltõl fél 4-ig.

10 hónapos kora elõtt kétszer aludt, az nem emlékszem mikor alakult ki, viszonylag korán, de 10 hónapos korától egyszer alszik, déltõl fél 4-ig.
Két hetes kora óta rendszerezettek a napjai. Akkor nagyon késõn, 11-kor fürdettük, így reggel 6-ig aludt, s innen 3 óránként kapott kaját, a nap nagy részét átaludta. Két hónapos kora óta 10 órára tettük a fürdést, mert már többet aludt, s azóta 4 óránként eszik. Most megint elõbbre akarjuk hozni a fürdést, mert fél 8-ig is képes aludni már. :) De jelenleg egy napunk 4 hónaposan: 7-kor reggeli, utána alvás 11-ig, 11-kor tízórai. Innentõl ugyanúgy 4 óránként a kaják, de többnyire már nem alszik, maximum 1-1 órát két étkezés között. Nem akarok kötelezõ alvásokat bevezetni, mert én nagyon utáltam annak idején. Szóval a kérdésedre válaszolva: az elejétõl kezdve rendszerezetten alszik, de ez nagyon babafüggõ, a miénk nagyon nyugodt, nem sírós típus.
1. vagyok. Azt elfelejtettem, hogy 17 hónapos a fiam és a nappali alvása mellett este 8-tól reggel fél 8-ig alszik. Szerencsére nagyon jó alvó újszülött kora óta.
Most 4 hónapos, kb. 3 hónapos kora körül vettem észre, hogy nagyjából ugyanakkor alszik el minden nap. Akkor még 4-szer kb. fél órát aludt (idõnként egy órát is), most egy ideje az utolsó nappali alvását elhagyta, háromszor fél óra a minimum, délelõtt van, hogy egy-másfél órát is alszik (fõleg akkor, ha nem az ágyába teszem, hanem elmegyek itthonról, és kendõben van). Az utolsó alvása még nem állt be rendesen, 3 alvással estére már nyûgös, néha kicsit késõbb alszik el délután, akkor este is vidám. Éjjel elég mélyen alszik, esete 8-tól reggel 6-7-ig, enni többször ébred még, de általában bele is alszik a szopásba.

Hány hetes/napos korában lehet a guppikat ivar szerint megkülönböztetni? Mikor lesznek ivarérettek?

A nőstény guppikat szüzen szeretném felnevelni, hogy majd a legszebb hímmel tudjam párosítani. Ezért még mielőtt ivarérettek lesznek külön szeretném választani a lányokat.

Legjobb válasz: erre az egyetlen megoldás ha egyesével minden ivadékot különpakolsz. ugyanis amint meg lehet különböztetni az ivarokat, az egyedek már ivarérettek is és jó eséllyel már meg is vannak termékenyítve a nõstények... hogy válaszoljak: nálam olyan 1,5 centis koruk körül sikerült megállapítani a nemeket :)

erre az egyetlen megoldás ha egyesével minden ivadékot különpakolsz. ugyanis amint meg lehet különböztetni az ivarokat, az egyedek már ivarérettek is és jó eséllyel már meg is vannak termékenyítve a nõstények... hogy válaszoljak: nálam olyan 1, 5 centis koruk körül sikerült megállapítani a nemeket :)
A kérdező hozzászólása: De én nem arra értem, hogy látszik a gonopódiuma vagy miyle, hanem ugye a fiúknak egy kis feket pötty lesz a farkukon de még akkor nagyon kicsik szerintem nem tudnak még szaporodni... és az érdekelne hány hetes korukban van ez?
Akkor tudnak szaporodni ha kinõ a gonopódiumok, és nem akkor ha "van egy kis fekete pötty a farkukon". A guppik négyhetes korukban ivarérettek. Hogy szaporodó képesek-e az a táplálékuktól függ (tehát elég nagyok-e).
a szaporodóképesség nem a pöttytõl függ...egyébként ha tényleg szüzen szeretnéd a nõstényeket nevelni, akkor ténylegesen egyesével el kell különíteni a halakat. ezt nem viccbõl mondom, egy olyan ember mondta aki régen aktívan foglalkozott díszhaltenyésztéssel (guppikkal is egy ideig).
A kérdező hozzászólása: De akkor miért van az, hogy még nincs gonopódiumuk (vagy lehet ilyen kis kezdemény csak) de már nmelyiknek van egy kis fekete pötty a farka tovében... általában mindig azok lesznek a fiúk... akkor valószínû, hogy már érettek mert van pötty meg gonopódium kezdemény?


Hány hetes/hónapos korig lehet elvetetetni a magzatott? (Fiú vagyok, és csak szimplán kiváncsi)

Legjobb válasz: 12hetes korig lehet.Azonban ha orvosilag indokolt vagy az anya életét veszélyezteti akkor 20hétig. De be akarják vezetni hogy csak 16ig lehessen orvosi indokkal is. Én igy tudom.

12hetes korig lehet.Azonban ha orvosilag indokolt vagy az anya életét veszélyezteti akkor 20hétig. De be akarják vezetni hogy csak 16ig lehessen orvosi indokkal is. Én igy tudom.
mondd csak Te mire vagy kiváncsi...(Tankcsapda) komolyan ilyenek érdekelnek?
13 48-as neked mi közöd van ahoz, hogy õt mi érdekli.föltett egy kérdést, ha nem tudsz rá válaszolni, akkor ne is tegyél föl te se kérdéseket.
A kérdező hozzászólása: Ahogy, írtam is, szimplán kiváncsi vagyok. köszönöm a válaszokat.

Mennyi idõs (hány hetes/hónapos) korban lehet ülni/feküdni/maradni/stb. tanítani a kutyát?

És vajon ivartalanítás után könnyebben tanulnak vagy ez nincs befolyással?

Legjobb válasz: Ahogy hozzádkerül, 8 hetes kortól már lehet. Én klikkerrel tanítottam. Az ivartalanítás nem befolyásol, max annyiban h amikor már felnõtt és ivartalanítva van, nem zavarnak be a tüzelõ szukák illetve ha szuka akkor a tüzelés.

Ahogy hozzádkerül, 8 hetes kortól már lehet. Én klikkerrel tanítottam. Az ivartalanítás nem befolyásol, max annyiban h amikor már felnõtt és ivartalanítva van, nem zavarnak be a tüzelõ szukák illetve ha szuka akkor a tüzelés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! És mi számít gyors illetve lassú folyamatnak? Szóval egy lassabban tanuló kutyának mennyi idõ megtanulni pl. ülni?
A helyben maradást NEM szabad 8 hetes korban már tanítani, azt majd olyan 5 hónapos kortól leghamarabb. A többit lehet már 8 hetes kortól, de csak játékosan, nem kiképzésszerûen. Az ivartalanítás nem befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Most féléves a kutyim, szóval akkor ezek szerint nyugodtan mehet már bõven - szobatiszta. :) A maradást meg fokozatosan. :) Köszi a válaszokat! Ment a zöld kéz!
Úristen akkor én elb.sztam....nekem már 3 hónaposan tudott helyben maradni, sõt tovább megyek 2 hónaposan tudta h a kajájához csak engedéllyel mehet - vagyis ott is helybenmaradt amikor még nem mondtam h mehet.... most 1 éves.... úristen, milyen következménye lesz ennek????? Ne nevettesd már ki magad - mi a fészkes franckarika indokolja szerinted h nem lehet 8 hetesen helybenmaradást tanítani csak 5 hónaposan???? Mégis mi???
A kérdező hozzászólása: Gondolom, ez a kérdés elsõsorban nem nekem szól. :D
Ez egyéntõl is függ. én, ahogy megkaptam a kutyám, szinte rögtön elkezdtem tanítani az ült, feksziket, stb... A marad is ment neki 5 hónapos kora elõtt.

Egyik barátomnak tegnap születek kis cicái és nekem már rég óta kellet macska és ö oda is adna egyet csak az a kérdés hány hetes/hónapos korában lehet elszakítani az anyától?

Legjobb válasz: 7-8 hetes kornál hamarabb semmiféleképpen sem javaslom az elválasztást. Az egy dolog, hogy meddig szopnak, az meg egy másik, hogy meddig van szükségük az anyjuk és a testvéreik társaságára. A közös játék közben tanulja meg azt például még egy kismacska is, hogy mennyire erõsen szabad harapnia.

7-8 hetes kornál hamarabb semmiféleképpen sem javaslom az elválasztást. Az egy dolog, hogy meddig szopnak, az meg egy másik, hogy meddig van szükségük az anyjuk és a testvéreik társaságára. A közös játék közben tanulja meg azt például még egy kismacska is, hogy mennyire erõsen szabad harapnia.
Elválasztani, 11-12 hetes korukban kellene!
Vicuskának igaza van. 12 hetes koráig várjál.
5-6 hetes korig szopnak..én is pont várom, hogy már ne szopizzanak :)
Kb. 7 hetes korukban lehet a kölyköket elválasztani.
A kérdező hozzászólása: HÚ még sokat kell várnom :( köszön szépen a válaszokat !!
Szerintem is 7 hetes korukban lehet a leghamarabb elhozni a cicat az anyjatol.en megvarnam azert a nyolc hetes kort de az mas.

A macskát meddig kell bent tartani a lakásban? És hány hetes/hónapos korában lehet elhozni?

A macskát meddig kell bent tartani a lakásban? És hány hetes/hónapos korában lehet elhozni?

Legjobb válasz: 8-10 hetesen már el lehet hozni.Pár hétig elég bent tartani a lakásban,amíg megszokja a helyet.

8-10 hetesen már el lehet hozni.Pár hétig elég bent tartani a lakásban, amíg megszokja a helyet.

A Maine Coon mikor kezd el "kurrogni", hány hetes, hónapos korában kb?

Legjobb válasz: A mieink pár hetes már csinálták, de nem csak a maine coon-ok, hanem a sima házi cicák közül is volt amelyik kurrogott.

A mieink pár hetes már csinálták, de nem csak a maine coon-ok, hanem a sima házi cicák közül is volt amelyik kurrogott.
szia! Bocs, de mi az a kurrogás? Érdekelne! A dorombolásra gondolsz? Vagy a nyávogásra?
A kérdező hozzászólása: "A Maine Coon cicák hangjukkal is különböznek más fajtáktól, nagyon különleges, csicsergõ, trillázó hangjukat folyamatosan hallatják udvarláskor, "beszélgetéskor" ugyanúgy, mint amikor cirógatjuk õket, vagy játszunk velük."
köszi :) ) !!
Main coon cicáknak el kell érniük az5 hetes kort ehhez

Hány hetes/hónapos korban "találta meg" a babátok az ujjacskáját ujjszopás céljából?

2 hónapos a kislányom, nem cumizik, kevés a tejem így pótlást is kap szinte a kezdetekt?l.

Legjobb válasz: 2-3 hetesen már mi i szopiztuk az ujjunkat, csak mi a mutató ujjunkat :) Mostanában kezdi megtalálni a hüvelykujját, de még nagyon kis esetlwnül áll a szájában. Én is jobban örültem volna neki, ha a cumira szokik rá, mert azt el lehet tõle venni, míg az ujját nem....de sajna a cumitól öklendezik. :)

2-3 hetesen már mi i szopiztuk az ujjunkat, csak mi a mutató ujjunkat :) Mostanában kezdi megtalálni a hüvelykujját, de még nagyon kis esetlwnül áll a szájában. Én is jobban örültem volna neki, ha a cumira szokik rá, mert azt el lehet tõle venni, míg az ujját nem....de sajna a cumitól öklendezik. :)
11:49esnek még annyit, hogy valóban higiénikusabb egy mûanyagdarab, ami kilóg a csecsemõ szájából, és folyamatosan a földön landol.
Én úgy vettem észre, hogy kb 2-3 hósan szokták elkezdeni az ujjszopást. (az ujjszopás egyébként sokkal rosszabb mint a cumi, zavarja a fogak fejlõdését, nem higiénikus és sokkal nehezebb róla leszokni)
1 hetes kora óta cumizza, akkor mikor melyik akadt a szájába, 2 hós korától már a nagy újját. Most 3 hós, nappal az ujját szopizza, este és séta közben cumival altatom, napközben kiköpi, s akkor az ujja kell, de az ujját szopizva még sosem aludt el, vagy cicin, vagy ringatva cumival. Próbáljatok másféle cumit. Nekünk az avent 0-6-ig vált be.
3 hónaposan.
2 hónaposan már cumizta a hüvelykujját.
Az én babám is 3 hónaposan találta meg a kezét, azt is folyton szopizza minden variációban, a cumit is elfogadja, sõt néha csak az jó neki. mi a pelusos dolgot a 3. héttõl csináljuk, akkor vettem észre, h megnyugtatja, ha az arcához ér. ja, és azt is szopizza.
Az enyém kb 3 hónaposan az összeset, de most 6 hónaposan már csak a hüvelykujját szopizza.
érdekes az elõzõ válaszoló elmélete, az enyém kéthetesen szopta a hüvelykujját.
kb 3 hósan, 10 hónapja ki sem veszi! Én sem tiltom, csak bosszant, hogy mindenki tesz rá valami "aranyos" megjegyzést...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de nekem errõl más a véleményem:) De isten ments, hogy ezen vitatkozzunk, nem azért tettem fel a kérdést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mikor változik meg a baba szemének a színe? Hány hetes-hónapos korig?

2,5 hónapos a kislányom, és még mindig kék a szeme. páromnak csokibarna, nekem zöldes a szemszínem. lehet, hogy megmarad ez a kék szín? (védőnő is mondta, hogy nem olyan szürkés, hanem szép kék...)

Legjobb válasz: Páromnak barna a szeme,nekem is barna.Az õ családjának is barna,az enyémnek is. A lányunk 4 hónapos,kék szemû.Nem tudjuk hogyan. Nekünk pont a múlthéten mondta a doktornõ,hogy 6 hónapos korukig változik a szemszinük.Hát,kivárjuk...:D

Páromnak barna a szeme, nekem is barna.Az õ családjának is barna, az enyémnek is. A lányunk 4 hónapos, kék szemû.Nem tudjuk hogyan. Nekünk pont a múlthéten mondta a doktornõ, hogy 6 hónapos korukig változik a szemszinük.Hát, kivárjuk...:D
Oh, az még semmi! Húgomnak 2-3 évesen is kék volt, már úgy örültek a szüleink, hogy az marad (csak a nagypapák voltak kék szemûek), de nem, szépen elkezdett bebarnulni. Szóval még korai az öröm. :)
Barátnõm hugának 2 évesen barnult be a szeme.
Kislányomnak 3-4 hónapos koráig kék volt a szeme, aztán folyamatosan változott, zöldes barna lett belõle. Most 13 hónapos és egyre inkább barna a szeme, de még mindig változik úgy látom. Egyébként a páromnak és nekem is barna szemünk van!
Az én kislányomnak 4 éves koráig kék volt a szeme, aztán bezöldült!Úgyhogy még bármi lehet..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, a linket külön ;)
az én szemem 7 évesen változott zöldre kékrõl :) addig teljesen szõke is voltam, majd amikor kezdett változni a szemem színe a hajam is egyre barnább lett :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!