Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes érdemes elkezdeni (4 db)

Hány hetes/hónapos kortól érdemes elkezdeni a napirend kialakítását?

Két hetes a babám. Mindenkitõl azt hallgatom, hogy kezdjem el a napirend kialakítását, tehát kezdjem el rászoktatni, hogy 4 óránként szopizik. Én ezt kevésnek, illetve korainak tartom. Én eddig igény szerint szoptattam. 2-4 óránként szokott felkelnie enni. Volt nap, hogy 10-szer is volt cicin. Kíváncsi lennék a véleményeitekre, tapasztalataitokra, hogy mikor érdemes elkezdni ezt a folyamatot.

Legjobb válasz: Ráérsz 6-8 hetesen is. Egyébként az én babám 6 hónapos, de még õ is 3 óránként eszik. Nem hinném hogy 2hetest szokatni kellene a 4órás evésre. Had legyen cicin amennyit igényel, hogy beálljon jól a tejtermelés.

Ráérsz 6-8 hetesen is. Egyébként az én babám 6 hónapos, de még õ is 3 óránként eszik. Nem hinném hogy 2hetest szokatni kellene a 4órás evésre. Had legyen cicin amennyit igényel, hogy beálljon jól a tejtermelés.
Nekem még csak 3 hetes a babám, de a gyerekorvos azt mondta, hogy ráér 6 hetes kora körülre a napirend kialakítása. Mi még elég messze vagyunk tõle :) eszik mikor éhes, alszik mikor álmos.
Korai. Egyébként ahogy nõ õ is elkezd valami napirendfélét kialakítani, ahogy neki jó. Csak figyelni kell, beáll magától.
Az én elsõ babám majdnem 1 éves volt, mire teljesen kialakult egy napirend (evés és alvás). Ha igény szerint szoptatod, akkor magától ki fog alakulni egy viszonylagos napirend, lehet, hogy nem pont 3 vagy 4 óránként, hanem valamikor sûrûbben vagy ritkábban kér enni. 2 hetes baba még azt se tudja, hogy a világon van, nem kell még ilyenekkel foglalkozni, 1-2 hónap múlva, mikor már kiismered a szokásait, igényeit, akkor ráér.
Utolsó vagyok. Vezesd be, hogy mindennap ugyanakkor legyen a fürdés (max. fél óra eltérés), majd elõbb-utóbb ahhoz fog igazodni.
szerintem a hozzátáplálásig egyáltalán nem az evés idõpontjának a meghatározása a napirend. fõleg ha szeretnél szoptatni... mi úgy indultunk neki, hogy kialakítottuk az esti rutint. tehát mondjuk minden nap 8kor fürdettük, utána evett és aludt... innentõl kezdve szépen beállt egy +/- fél órás napirendre, tehát kb. akkor kelt reggel, kb 2, 5-3 óránként szopizott. szerintem ez több mint jó pár hetes babánál :) enyém soha nem evett 4 óránként, 8 hetes koráig 2-3 óránként, utána 2, 5-3 óránként cicizett. utána jött a hozzátáplálás, akkor meg 10kor volt gyümölcs, 12kor ebéd, 4kor uzsonna, szóval itt már nem csak a fürdés határozta meg hanem az étkezések is

Hány hónapos/hetes kortól érdemes elkezdeni az alapgyakorlatokat tanítani a kutyusnak?

Most lesz 10 hetes a shih-tzu és szeretném neki az alapdolgokat megtanítani,aztán ha úgy látom talán még többet is.A klikkert pontosan hogy kell használni?Vagy annyira nem is lényeges?

Legjobb válasz: Már most elkezdheted ül, fekszik, nem szabad, engedd, pacsi. Nekem 13 hetes és ezeket már tudja szóval bátran elkezdheted.

Már most elkezdheted ül, fekszik, nem szabad, engedd, pacsi. Nekem 13 hetes és ezeket már tudja szóval bátran elkezdheted.
lényeges fõleg kölyök korban nagyon jó. Nekem a két kutya ég és föld tanításban azért mert az egyiket egészen kicsinek klikkeltük :D Nyugodtan elkezdheted már, annyi hogy ne túl sokat 1-2-3 perces tanulások legyenek csak de az lehet napi 2-3szor is. Érdemes etetés elõtt gyakorolni vele és a tanulás végén megkapja a kajáját jackpotnak. Azt hogy hogy kell használni meg nem itt fogjuk leírni.. mivel több könyv is foglalkozik vele. Magyarul a Vámosi Nagy Nóra Klikk címû könyvét ajánlom, nagyon jól le van írva benne minden.
Alapgyakikat minél hamarabb. Egyik étkezésnél száraz tápot adtam a kutyának egyesével egy-egy trükkért. De legyél nagyon türelmes. Mi klikker nélkül gyakorlunk.
A 26. betöltött héttõl lehet. 16 hkm
én 20 hetes voltam amikor intéztük egyébként nálunk bármikor lehet a terhesség kezdetétõl!!egy 18hónapos kislány anyukája!!
Nálunk 32.héttõl lehet, de errõl a védõnõ világosít fel, hogy nálatok hogy is van ez.
Mi mind 3x a 30. héten (illetve utána 1-2 héttel) intéztük. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 19hkm
Nekem a védõnõ azt mondta hogy 13héttõl lehet 36hétig kell elintéznem. Szerintem ez várostól függ hogy mennek a dolgok.
Nálunk is bármikor lehet, de én az anyakönyv vezetõt kérdeztem, mert úgyis õ csinálja... Azt mondta mind1 mikor, az a papír az adott terhesség végéig érvényes, tehát arra a kisbabára.


Hány hetes kortól érdemes elkezdeni terhestornára járni?

Azt már kiválasztottam, hogy vizi kismamatornára fogok járni, de mikortól éri meg?

Legjobb válasz: Az elsõ 3 hónapban nem érdemes a kockázatok miatt, de utána bármikor elkezdheted, semmi akadálya. Igaz, sokan elõrébb járnak majd trimeszterben, de attól még nagyon hasznos a mozgás- és a légzésgyakorlatok, amiket oktatnak.

Az elsõ 3 hónapban nem érdemes a kockázatok miatt, de utána bármikor elkezdheted, semmi akadálya. Igaz, sokan elõrébb járnak majd trimeszterben, de attól még nagyon hasznos a mozgás- és a légzésgyakorlatok, amiket oktatnak.
A második trimesztertõl bátran, de szerintem a vizet kérdezd az orvosodtól, van, aki ellenzi a fertõzés miatt (egyébként canestenes tamponnal lehet :-)) Jó babavárást!
Nekem a védõnõ és a gyógytornász is azt mondta, hogy a 14.héttõl.
Szia! Én egy "terhestornatoborzó" papíron azt olvastam a 20. héttõl! Gondolom nem véletlenül írta rá a gyógytornász aki tartja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!