Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes érdemes a (29 db)

Hány hetesen érdemes elmenni először a terhesgondozóba?

Legjobb válasz: Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)

Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)
Én 6 hetesen mentem, de mert nem bírtam tovább! :) aztán mentem azonnal a terhes gondozóba is. :) Védve is voltam szükségem is volt rá.. ki akartak rúgni mikor megtudták hogy jön a baba. De nem mentem bele a közös megeggyezésbe :P De mehetsz a teszt után azonnal is :) Az elsõvel 3 hetesen mentem.. és meg tudta állapítani azt is! :)

Ti mit pakoltok a korházi csomagba? Hány hetesen érdemes összekészíteni?

Én 32 hetes vagyok és talán 1-2hét múlva nem ártana összeállítani. Gondolnám,2hálóing,2törülköző,2papucs,eldobható bugyi,betét,fényképezőgép elég lenne.Meg persze a papírok :)

Legjobb válasz: Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html

Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ezt nem is tudtam.
Pedig így van! Mindenhol mást kérnek, kérdezz rá a kórházban, hogy ott pontosan miket kell vinni. Nekem pl csak a papírjaimat kell vinnem illetve amiben majd a babámat hazahozom, de cserébe nem kevés pénzt fizetünk.
Én 6 bugyit vettem, amit késõbb ki fogok dobni, mert nem használok ilyen bugyikat.Eldobhatót azért nem vettem , mert abból sok kellene ha otthonra is gondolok. 3 végig gombos hálóing.Betét, a babának papír pelenka, ruha pelenka.Neked pohár, evõeszközök, tálca, wc-re papírülõke.
4-es vok. Papírtorlõt vigyél mert a tej is k jön majd mindkét melledbõl amikor szoptstsz.
Tényleg minden kórház mást kér. Azért nem árt még: - pohár/bögre, evõeszköz, szalvéta - fogkefe, fogkrém, fürdõszerek, hajgumi - 2 hálóing kevés, minden napra legalább egyet számolj - zokni, ha fázós a lábad - köntös - wc papír, papírzsebkendõ - telefon, telefontöltõ

Mikor érdemes 4D-re menni? Hány hetesen tudja a doki megmondani a gyerek nemét?

Legjobb válasz: Sógornõméknek 16 hetesen már megmutatta magát 4D-n a kisfiú. Ez két hete volt! :)

Sógornõméknek 16 hetesen már megmutatta magát 4D-n a kisfiú. Ez két hete volt! :)
elõzõ a 18. héten
Sima 2D-S UH-on megmondta a szonográfus, hogy lány lesz és az is lett.
Sziasztok! Nekem 14 hetesen 4D-s ultrahangon mondtàk meg, hogy kisfiu lesz :) Mèg mutattàk is az akkor 4mm-es futykost :) Aztàn a doki a 16 hetes ultrahangon màr biztosra be is irta a kiskonyvembe, hogy fiu lesz a baba :) A 4D-s ultrahangot mindenkinek csak ajànlani tudom!! Nekunk legalàbbis nagyon-nagy èlmèny volt làtni!! A legszebb kèpeket 23 hetesen csinàltàk rola, utàna màr ahogy nagyobb lett, ugy mutatta magàt egyre kevesebbszer. 33 hetesen voltam utoljàra 4D-n ès akkor màr nem is làtszott szèpen egyben az arca, ugyhogy szerintem akkor màr nem èrdemes elmenni, viszont elotte megèri legalàbb egyszer :) Jo egèszsèget nektek!! 39hkm
szia, nekem is 15-16 hetesen lehetett látni sima uh-n, a doki is profi volt. szerintem érdemes elmenni.
A kérdező hozzászólása: Jaaj de jó neked, nekem nem látta a doki a 12hs uh-n. :( Ezért is gondolkodunk, hogy elmegyünk 4dre. Szép babavárást kívánok minden kedves válaszolomnak. :)
Nekem a 12.héten megmutatta magát a kisfiam:-)Széttettet a kis csülkeit, és rendesen lehetett látni a fütyköst:-)
Mi 16. héten mentünk és szerintünk a legjobbkor. Egyben látszik a képen, igazi kis csoda. Nekünk ekkor egyértelmûen a nemét is megtudták mondani. 27 hetesen mentünk még el, de akkor már "nagy" volt és csak részleteiben tudtuk megnézni. De persze azt is nagyon éleveztük. Boldog babavárást, 4, 5 hós kisfiú anyukája
Jaj de jo, ezt nem tudtam! :D Alig varom mar, 12 hetes es 4 napos leszek az uh-n. Remelem nem szegyenlos a kicsikem. :D
Ha a baba nem takargatja magát és a doki sem egy kezdõ (sajnos nem tehetnek róla, ebbe is bele kell tanulni), akkor 12 hetesen már bõven látszik a baba neme.
hát elvileg a simán is lehet már látni.Nekem legalábbis azt mondták, de nekem nem látták...még mindig nem tudom...21 hetes km
Bocsi hogy belekerdezek, de 12 hetesen a sima uh-n is van esely hogy latjak a baba nemet vagy csak a 4d-n?
A kérdező hozzászólása: Úgy örülök, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. :) Kösssszönöm mindenkinek! Én nagyon kiváncsi természet vagyok... Most vagyok a 15+4hétben, a 2dn még nem látta a dokim. :( Akkor lehet elmegyek most is és majd 26. hét után is. :) Szép emlék ez a babáinkról. Szép babavárást kívánok nektek!
mi a 29-ik héten megyünk szerintem akkor már jól van rajtuk husi is már szépen kezdenek babásodni és nem olyan kis ufó-k a nemét ha jól fekszik akkor már 12-ik héten meg tudják mondani az én kis puncikásom 21 hetesen mutatta meg magát szerintem véletlenül mert ha uh-ra megyünk olyan szépen el tud fordulni hagyatok békén alapon :-))viszont azóta furcsa mód nem titkolózik :-)))27 hetesek vagyunk most de már nagyon várjuk a 29-diket
8 hetesen már látszódik a baba neme, de lehetséges, hogy a születésig is takargatja magát :) 4d-re elõször olyan 16 hét körül érdemes legkorábban menni. De ez csak az én véleményem. Ha nagyon kíváncsi vagy, akkor bármikor elmehetsz.
hát a nemét elvileg már a 12héttõl meg tudják mondani, gondoom 4d-n is.Nem tudom hogy hány hetes vagy, és hogy szûrõvizsgálat miatt mennétek 4d-re, vagy csak úgy, mert ha szûrõvizsgálatra, akkor annak megvannak a konkrét idõpontjai. De ha csak úgy mennétek, végülis akkor is bármikor:) Mondjuk én azt olvastam, hogy 26 héttõl éri meg jobban menni, mert akkor már pufisabb a pici arca, ásít, "produkálja magát" és nem olyan pici, hogy könnyen elfordúljon, így több ideig tudják venni mondjuk az arcocskáját.És ekkor is lehet látni a nemét.Mi pont ezért a 26.héten megyünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) Mindenképpen el fogunk menni 4d-re az élmény miatt és a neme sem utolsó szempont. Nálunk (Szfváron) nem igazán mondják meg a dokik 2d-s uh-n, lehet valamelyik bakizott és nem merik vagy nem tudom... Szép babavárást kívánok nektek!

Hány hetesen érdemes menni először UH-ra? Ha babát vársz! Hogy biztos ne piszkáljanak meg, nehogy elmenjen a baba!

Legjobb válasz: Én 8 hetesen voltam elõször, megvizsgáltak, de nem érzett semmit, utána UH-n látta a picit. Szerintem manapság már nem úgy vizsgálnak, hogy elmenne a baba, fõleg ha normális orvoshoz mész.

Én 8 hetesen voltam elõször, megvizsgáltak, de nem érzett semmit, utána UH-n látta a picit. Szerintem manapság már nem úgy vizsgálnak, hogy elmenne a baba, fõleg ha normális orvoshoz mész.
Én ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, azonnal rohantam. 5 hetes voltam. (fogantatás szerint csak 2). Igaz, akkor még nagynehezen csak mákszem pöttyöt látott, de nagyon megnyugtató volt. Ne félj, ettõl nem lesz baja a babának!
ez honnan jött a vizsgálatot ne mert uristen elmegy a baba? Ez a legújabb õrület? egy manuális vizsgálattól elmegy de szextõl nem mi?
Nem megy el a baba a vizsgálattól, emiatt kár aggódnod! 7 hetesen már biztosan látnak szívhangot, de ha parás vagy a méhenkívüli miatt, akkor már 6 hetesen is mehetsz simán, de lehet, hogy akkor még csak petezsákot fognak látni.

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.

4D-re szeretnék menni, hány hetesen érdemes mennem, hogy a baba nemét megtudjuk? 15hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem várjál vele még 3 hetet mert akkor úgyis kell menni genetikai ultrahangra és akkor összerakod a kettõt.

Szerintem várjál vele még 3 hetet mert akkor úgyis kell menni genetikai ultrahangra és akkor összerakod a kettõt.
19 évesen márc fogant fiú 28 évesen dec fogant-->megdölt a naptár, mert lányt ír 32 évesen aug fogant lányt jelöl, de az elõzõbõl látva tényleg nem kell hinni a kínai naptárnak. Pedig már kezdtem én is hinni benne, mert tényleg az eddigi ismerõseimnél bejött. http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html oldalon te is meg tudod nézni. Én is unalmamban nézegetem a netet fekvés közben. Sajnálom, hogy nálatok is gond van. Nálunk sajnos a 22 hétig volt vérzés. Sajnos ez a trehességem is rosszul kezdõdött, most megyek pénteken dokihoz. Drukkolok, hogy nálatok minden rendbejöjjön. Drukkolj lécci te is, hogy ez a babám megmaradjon. És nagyon vigyázz magadra és a picire.
A kérdező hozzászólása: Hát ez tényleg megdölt:) Szerencsére már nekem elmult a vérzésem. Egy hétig tartott. Szedtem rá gyógyszert. Most ugy néz ki, hogy minden rendben. kopp-kopp-kopp. Persze, hogy drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek. Megkérdezhetem, hogy most is véreztél azért van gond? Ne gondolj semmi rosszra, csak a jóra, és hidd el, hogy minden rendben lesz-van veletek. Majd írd meg kérlek , hogy mit mondott a doki. Addig is vigyázz magatokra. 16hkm
Megint véreztem. Nem akarom elkiabálni, mert pár napja már elmúlt. Holnap majd többet tudok, de sajnos ez elõzõ terhességbõl kiindulva, nem nagyon tudok még örülni neki. Fõleg, hogy párom is mindig azt mondja, hogy ne bizzam el magam. Az igazság, lehet hogy korán jött ez a baba, mert most elsején lesz 9 hónapja, hogy a kis angyalkánkat elvesztettük.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom:(( Szedsz valami gyógyszert arra, hogy ne vérezzél? Nekem a dokim mikor 8hetesen bevéreztem, Duphastont írt fel, meg szednem kellett a Rutascorbint. Fokozatosan hagytam el a gyógyszert, tegnap vettem be az utolsó szemet. Bízom benne, hogy nem fogok ismét vérezni, hogy már nem szedem. Megkérdezhetem, hogy hova valósi vagy? 16hkm
A kérdező hozzászólása: Mi volt a dokinál? Remélem minden rendben van veletek. Drukkoltam nektek:)
A baba jó helyen van. Minden rendben és szépen fejlõdik. 29 mm a petezsák; szívmûködés rendben; 7 hetes terhesség; CRL:12mm. Nem kell feküdnöm már, finoman mozoghatok. Mostmár megnyugodtam és elkezdhetek örülni neki :) ! További szép napot és jó babázást.
Szia! Én vagyok, aki 26-án volt 4D-n. Kisfiunk lesz. 84 gr :) CRL (fejétõl a fenekéig): 8, 42 cm BPD (feje a két füle között): 2, 15 cm HC: 8, 25 cm AC: 7, 51 cm FL: 1, 27 cm GS: (petezsák) 10, 81 cm Egy élõ magzat medence végû fekvésben. Placenta a hátsó falon tapad. Magzatvíz átlagos. Gyomor, hólyag folyadékkal telt. Ép kontúrok, 4 végtag ábrázolódik. Jó szívmûködés. https://picasaweb.google.com/113087220345744533199/Koppany# (itt megnézheted a képeket, ha érdekel).
Hány hetesen voltál? Nagyon aranyos a kisfiad:-) Már én is nagyon szeretnék menni 4D-re. Én 13 hetes vagyok ma.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon kis édi a kisfiad. Hány hetesen voltál, 12-13? Én most megyek csütörtökön, kíváncsi vagyok már én is, hogy kisfiú ismét, vagy kislány van a pocakomban. Már nagyon türelmetlen vagyok. Majd megírom nektek én is, ok? Boldog babavárást kívánok mindenkinek:) 17hkm
A kérdező hozzászólása: Visszaolvasgattam amiket írtunk, és elolvastam, hogy neked akkor már a pocaklakó a második kisfiad lesz. Írtad, hogy nagyon kislányt szerettetek volna. Mit éreztél, mikor megmondták, hogy picifiú? Nem voltál csalódott? Én a másodiknál egy kicsit csalódott voltam, hogy szintén fiú lett, de mostmár ezer lányért nem adnám oda:) ) Most felkészültem lelkileg, hogy a harmadik is fiú lesz:) Mi lesz a neve a babynek?
Kedves 23-as válaszadó! Gratula a babához. hány hetesek voltatok? Én csak a 23 hét után megyek majd 4D-re, mert nem akarom összehasonlítani a kis angyalkánkkal akivel a 22 héten voltunk. Õ kislány lett volna, de akkor még nem akarta megmutatni. Most úgy érzem kisfiú lesz pedig nagyon kislányt szeretnék, de tuti fiú lesz. Annak is nagyon örülni fogunk. :)
A kérdező hozzászólása: Voltam ma 4D-n, és hatalmas élmény volt. És a harmadik gyermekem is szintén kukis lesz:) ) Nagyon boldogok vagyunk:) ))
De jó! Gratula! Kérdeztétek, én 14+0-n voltam. Az 5 éves fiam Dani, az öcsi pedig Koppány lesz. Kedves kérdezõ: Linkelnél Te is képet a kisfiadról? Kíváncsi vagyok mennyivel másabb 2 hét különbséggel 1-1 kép. :) Asszem 23-mas :)
A kérdező hozzászólása: Hát én nem nagyon hiszek ezekben a kínai naptárakban:) de azért kíváncsiságból megnéznéd nekem? A nagyfiamat 20évesen szültem, és márciusban fogant. (19éves voltam mikor fogant.) A kisebbik fiamat 29évesen szültem, és decemberben fogant. (28éves voltam mikor fogant). Most 32éves vagyok, és augusztusban fogant a baba. Hát én is nagyon kislányt szerettem volna másodiknak, és mégis most azt mondom, hogy ezer lányért nem adnám oda:) ) Ha most is kisfiam lesz, akkor legalább férfiuralom lesz nálunk:) ) Tényleg mindegy, csak egészséges legyen. Fõleg, hogy nekem semmi bajom nem volt az elsõ két terhességemmel, most meg a hányástól kezdve, a vérzésig minden nyavaja elõ jött. 16hkm
Hány éves vagy és melyik hónapban fogant? Rábukkantam egy érdekes kínai naptárra itt a neten és eddig akiket megkérdeztem bejött nekik ez a számítás. Én tavaly 27 éves voltam, november 1 fogant. Kislány lett volna. Most kiváncsiságból megnéztem 28 vagyok október 19-én fogant, elvilehg fiú lesz. igazság szerint mindegy csak egészséges legyen és rámférne egy normális terhesség, de ez is fekvéssel indult sajnos. Én pénteken megyek dokihoz, persze csak azért, hogy tudjam mi a helyzet. A neme mindegy. Nektek meg gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Az igazság az, hogy van már két fiam, és nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült-e a kislány. Bár ha kisfiú lesz, annak is nagyon fogunk örülni. Ezért kérdeztem csak, hogy hány hetesen tudják 4D-n megmondani a baba nemét.
Elvileg 16. héttõl az esetek igen jelentõs százalékában egyértelmûen meg lehet határozni. Ha õ is akarja :) . Én 24 én megyek a genetikaira akkor leszek 19 hetes remélem kiderül ki lakik bent mert eddig nem mutogatta magát. Remélem neked is hamar kiderül :)
Nekem a 18 hetes UH-n mondták meg a nemét, de az sima UH volt. 4D-n szerintem már most is meg tudják mondani, ha a baba úgy fekszik. De persze soha nem tuti, hallottam már olyat, hogy végig nem derült ki a baba neme, mert mindig szégyellõs volt.
Tudom nehéz várni, de nekünk a 18 hetesen még azt mondták kislány, aztán pár hét múlva, 4D-sen kiderült, hogy fiúcska. Szerintem 22 hét körül érdemes, akkor még láthatod egyben a babát, és már biztosabb a neme is.
Én 12 hetesen voltam 4D-n, egyértelmûen megmondták a nemét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Szerintem 17-18hetesen fogunk elmenni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek, és jó egészséget.
Mi ugyanúgy jártunk, mint az #5-ös. Nincs fogadott orvosunk, de ugyanaz a doki végezte mindkét vizsgálatot: 18 heti "kötelezõn" kislány, 21. héten 4D-n kisfiú. Szerintem is ekkortájt érdemes menni egyébként, mert még egészben látszik. Viszont a párom is annyira élvezte, hogy úgy döntöttünk, elmegyünk mégegyszer kb. 26 hetesen. 23h kismama
Mi 20 hetesen voltunk, de a kis angyalkánk nem akarta megmutatni. 22 héten mikor elvetéltem tudtuk meg, hogy kislány lett volna. Végig véreztem, de minket nem érdekelt, hogy lány vagy fiú, csak azt szerettük volna, ha megmarad. Drukkolok, hogy nálatok minnden rendben legyen. Ha akarja úgyis megmutatja magát :) Nõvéremnek a 17 héten a fiúk úgy szétrakták a lábukat, hogy le se lehetett volna tagadni, hogy fiúk. :) Csak annyiban jó, ha tudod a nemét, hogy milyen szinû legyen a szoba. Nekünk az összes tárgy fehér (semleges szín), kék és zöld, mert ezek a kedvenc színeim :) Mégegyszer gratula, és további problémamentes terhességet kívánunk (újra állapotos: 7hetes kismama)
Szia. Én jövõ héten kedden leszek 12 hetes és akkor megyek ultrahangra. Ott megkérdezem hátha látják már de szerintem még korai lesz. Jövõre megyek csak 4d-re januárban. A 18-20 hét körül. Azt mondják akkor érdemes.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti kedves válaszoló. Nagyon sajnálom ami veled történt:( Voltam a héten a dokimnál, vittem neki a leleteimet, és akkor megkértem, hogy uh-zon meg, hogy hátha látjuk a nemét. Hát sajna, nem láttuk mert takarta magát. Eldöntöttem, két hét múlva megyünk 4D-re. Köszönöm a kedves válaszokat, és boldog babavárást kívánok mindenkinek.
Én is mihamarabb tudni szerettem volna a nemét, ezért emailben megkérdeztem az egyik 4D rendelõt a dologról. Azt írták, hogy 14-15. héten már meg tudják állapítani biztosra a baba nemét, ha nem takargatja magát. Mi szombaton megyünk:) 13 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves választ. Hát már én is szeretném már nagyon tudni a nemét, hisz már van két fiam. Mi a jövöhéten megyünk, akkor leszek 17hetes. Ti mit szeretnétek, elsõ baba? Majd megírod, hogy kisfiú vagy kislány?:) ) Boldog babavárást kívánok:) 16hkm
Van már egy kisfiam, 5 éves. Õ is, mi is, és szinte az egész család nagyon lányt szeretnénk, de természetesen a fiút sem hagyjuk ott! :D Nagyon várom már a szombatot :) Mindenképp megírom, de majd te is, jó? 13 hkm
Jaj, kérdezted a nemét. Az igazat megvallva nagyon csalódottak voltunk, de ezen nem tudok változtatni (mármint az érzésen). Másnapra én megszoktam, hogy kisfiú, és olyan természetessé vált. :) Már most imádom a kis kék csomagom! A férjemnek kell még idõ, de ilyen korán amúgy sem sokat érzékel még az új kis családtagból, max hogy minden apróságon zokogok. :)

Mikor - hány hetesen - érdemes összepakolni a kórházi cuccot?

Legjobb válasz: ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.

ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.
Én a 32-33. héten készítettem össze a szükséges holmikat, de még csak a szekrényben külön polcra. Ha menni kell két perc alatt berakható a táskába...34 hetes kismama
Szia! Én kineveztem egy utazótáskát és folyamatosan, ahogy vásárolgattam a dolgokat pakolgattam a táskába. Most vagyok a 32. héten és már majdnem minden megvan, a szoptatósmelltartót még nem vettem meg, mert nem tudom, hogy mekkora fog kelleni! :)
Mondjuk az utolsó hónapban. Írd össze, hogy miket akarsz magaddal vinni, és ami benne van a táskában már, azt pipáld ki. Nem kell mindent egyszerre megvenni, csak legyen kész idõben. Nem érdemes túl sok cuccot vinni, mert a holmidat általában beviszed a szülõszobára is, ott meg a macera van vele, amikor valami kéne a táskából és föl kell túrni az egészet. Bár a szülõszobán nem sok minden kellhet. Olyasmi, hogy fényképezõgép például ne is nálad legyen, hanem annál, aki bemegy veled. Enni-inni sem nagyon lehet ilyenkor a legtöbb helyen, inkább csak a szülés után, meg hát nem is túlélõtábor lesz, javaslom, hogy tényleg csak a szükséges dolgokat pakold be.
Én is kineveztem egy utazótáskát és abba pakolgattam kb a 30. héttõl kezdve folyamatosan a holmikat, mert hát soha nem lehet tudni... Én is elõször listát írtam, és mindig kihúztam, ami már benne volt. A listát is lehet bõvíteni, ha valami még eszedbe jut. De bepakoltam egy kis hátizsákba azokat a dolgokat, amik vajúdás, ill. szülés közben kellhetnek. Innivalót (gyümölcslét ) vigyél, szõlõcukrot is ehetsz, na meg az apukának csomagolj frissiben elemózsiát, mert gondolom neki is szüksége lesz energiára.

Hány hetesen érdemes megvásárolni a szoptatós melltartót és mennyivel kell nagyobbat venni?

Legjobb válasz: Szia! szerintem alkatilag változó. Azt hiszem, hogy én megvehettem volna még terhesen (8-9 hónaposan) is, de vártam vele miután megszületett a pici és belövellt a tej. Így bizti hogy jó volt a méret...

Szia! szerintem alkatilag változó. Azt hiszem, hogy én megvehettem volna még terhesen (8-9 hónaposan) is, de vártam vele miután megszületett a pici és belövellt a tej. Így bizti hogy jó volt a méret...

Hány hetesen érdemes összepakolni a kórházi cuccot valamit a babaszobát, gyerek ruhákat, babakocsit beszerezni?

Legjobb válasz: Ezt szerintem mindenkinél egyéni. Vegyes válaszokat fogsz kapni. :D Amikor te gondolod. Mi a babaszobát, ruhákat,babakocsit,és egyéb kellékeket a 20.hét óta vásároltuk folyamatosan. A korházi csomagot én a 30. héten pakoltam össze,mert elsõ baba lesz és úgy voltam vele,hogy inkább elõbb,mint késõbb. 34+4 hkm

Ezt szerintem mindenkinél egyéni. Vegyes válaszokat fogsz kapni. :D Amikor te gondolod. Mi a babaszobát, ruhákat, babakocsit, és egyéb kellékeket a 20.hét óta vásároltuk folyamatosan. A korházi csomagot én a 30. héten pakoltam össze, mert elsõ baba lesz és úgy voltam vele, hogy inkább elõbb, mint késõbb. 34+4 hkm
Szia! Szerintem akkor vásárolsz, amikor jónak látod. Érdemes körülnézegetni többfelé, alaposan átgondolni, mire is van szükség, és ha olyat látsz, ami tetszik vagy nagyon jó vétel, akkor megvenni. Én a babakocsit már 24 hetesen megvettem, és onnantól kezdve a többi dolgot is beszerezgettem. A kórházi csomagot a 37. héten raktam össze. Most a 39. hetet taposom. Minden jót neked!

Mikor érdemes felfogadni a szülésznőt, hány hetesen? Ha mondjuk 30 hetesen felfogadom, onnantól hívhatom őt, ha van valami gond, kérdés?

Legjobb válasz: 30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)

30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)
Persze, hogy hívhatod!! Én 37^2 naposan fogadtam szülésznõt, rá 2 napra szültem... Még jó, hogy nem halogattam akkor tovább a dolgot! :)
30-34 hét körül szokták általában (saját tapasztalat, szülésznõ vagyok). Amennyiben nekem is és az anyukáknak is van szabadidejük, állok rendelkezésükre bármikor, bármilyen kérdésben, akár intézményen kívül megbeszélt helyen. Tudják a magán számom is, ezen bármikor hívhatnak, ha kérdés van (valaki csak megnyugtatást kér). Szerintem ez a protokoll, legalábbis felénk így csinálják a szülésznõk.
Nálunk az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a család jó barátja szülésnõ, úgyhogy mi már 12 hetesen felkértük! Azóta mindenben segít, lefixálja a vizsgálatokra az idõpontokat, stb...! 20 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!