Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes érdemes (63 db)

Hány hetesen érdemes első ultrahangra, vizsgálatra menni?

Legjobb válasz: Szerintem 7 hetesen. Akor már biztos látják õt is,meg a kicsi szívét!:) 16 hetes kismami

Szerintem 7 hetesen. Akor már biztos látják õt is, meg a kicsi szívét!:) 16 hetes kismami
A menstruáció elmaradását követõ 10. naptól már látható hüvelyi uh-al a terhesség.
Án 5 hetesen voltam, akkor hüvelyi Uh ultrahangot végeztek, és még csak a petezsák és a szikhólyag látszódott, szívhang nem volt még, ezért vissza kell mennek egy hét múlva. Én azért mentem, hogy megtudjam méhenbelül van-e a terhesség. De ha magánrendelésre mész és nem akarsz annyit fizetni, akkor elég, ha hét hetesen mész, akkor már lesz szívhang, és megkapod a kiskönyvet is.
Én öt hetesen voltam, a szívhang még nem, de a petezsák már rendesen látszott. 16 hetes kismami
En is 5 hetesen voltam UH-n, de akkor meg csak a petezsakot lehetett latni, nekem azt mondta, h 1 honap mulva menjek vissza.De itt sok olyan hozzaszollast olvastam, h 6 hetesen latni a baboka szivecskejet, szerintem akkor erdemes elmenni. 7 hetes kismama
En 8 hetesen voltam UH-n es a pici szivvereset is nagyon jol hallottam.10 hetes kismami.

Hány hetesen érdemes elmenni először a terhesgondozóba?

Legjobb válasz: Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)

Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)
Én 6 hetesen mentem, de mert nem bírtam tovább! :) aztán mentem azonnal a terhes gondozóba is. :) Védve is voltam szükségem is volt rá.. ki akartak rúgni mikor megtudták hogy jön a baba. De nem mentem bele a közös megeggyezésbe :P De mehetsz a teszt után azonnal is :) Az elsõvel 3 hetesen mentem.. és meg tudta állapítani azt is! :)

Ti mit pakoltok a korházi csomagba? Hány hetesen érdemes összekészíteni?

Én 32 hetes vagyok és talán 1-2hét múlva nem ártana összeállítani. Gondolnám,2hálóing,2törülköző,2papucs,eldobható bugyi,betét,fényképezőgép elég lenne.Meg persze a papírok :)

Legjobb válasz: Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html

Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ezt nem is tudtam.
Pedig így van! Mindenhol mást kérnek, kérdezz rá a kórházban, hogy ott pontosan miket kell vinni. Nekem pl csak a papírjaimat kell vinnem illetve amiben majd a babámat hazahozom, de cserébe nem kevés pénzt fizetünk.
Én 6 bugyit vettem, amit késõbb ki fogok dobni, mert nem használok ilyen bugyikat.Eldobhatót azért nem vettem , mert abból sok kellene ha otthonra is gondolok. 3 végig gombos hálóing.Betét, a babának papír pelenka, ruha pelenka.Neked pohár, evõeszközök, tálca, wc-re papírülõke.
4-es vok. Papírtorlõt vigyél mert a tej is k jön majd mindkét melledbõl amikor szoptstsz.
Tényleg minden kórház mást kér. Azért nem árt még: - pohár/bögre, evõeszköz, szalvéta - fogkefe, fogkrém, fürdõszerek, hajgumi - 2 hálóing kevés, minden napra legalább egyet számolj - zokni, ha fázós a lábad - köntös - wc papír, papírzsebkendõ - telefon, telefontöltõ

Az Istenhegyi géndiagnosztikára 12. uh-ra és kombinált tesztre hány hetesen érdemes időpontot foglalni?

Legjobb válasz: Már a 8. hét környékén érdemes rájuk telefonálni, fõleg, ha konkrét orvoshoz szeretnél menni. Kellenek a baba méretei, utolsó menzeszed dátuma.

Már a 8. hét környékén érdemes rájuk telefonálni, fõleg, ha konkrét orvoshoz szeretnél menni. Kellenek a baba méretei, utolsó menzeszed dátuma.
Mi is kb. 1 hónappal elõtte már bejelentkeztünk Balázshoz. De lehet több is volt mint 1 hónap. Még így is limitálva volt a helyek száma. Talán 4 idõpontból ha választhattam.
minél elõbb. én a 11. héten foglaltam valamikor, nem örültek ugyan, de szerencsére találtak így is, ha konkrét dokihoz mennél, akkor 2-3-4 héttel elõtte simán hívhatod õket.
Én is úgy emlékszem, hogy kb. egy héttel elõtte telefonáltam, és kaptam simán, bár nem ismertem senkit, így számomra mindegy volt, hogy kihez megyek. Persze szerintem is minnél elõbb, annál jobb.

Kismamák, anyukák! Hány hetesen érdemes 4D s ultrahangra menni? Most 21 hetes vagyok, de már nagyon kíváncsi vagyok rá.

Legjobb válasz: azt mondják h 25-28hét közt a legnagyobb élmény! elötte még soványka s kissé E.T-s(ítis:D), utána meg már nagy és nem látható egészben. én elsõ babámmal 26hetesen voltam, most 25hetesen s nagy élmény volt:) de láttam már 18-22hetes szép felvételeket is. ha most mész akkor is szuper lesz, de ha még kibirod azt az egy hónapot, biztos h szebb lesz már :)

azt mondják h 25-28hét közt a legnagyobb élmény! elötte még soványka s kissé E.T-s(ítis:D), utána meg már nagy és nem látható egészben. én elsõ babámmal 26hetesen voltam, most 25hetesen s nagy élmény volt:) de láttam már 18-22hetes szép felvételeket is. ha most mész akkor is szuper lesz, de ha még kibirod azt az egy hónapot, biztos h szebb lesz már :)
Elsõ babával mi voltunk 12hetesen, 18 hetesen és 27 hetesen is. Mind NAGYON NAGY ÉLMÉNY VOLT!!!! (hiába volt E.T-s) :) Ha csak egyszer szeretnél/tudsz menni, akkor 25. hét után menjetek. Akkor már meg lehet nézni kire hasonlít akkor jobban és késõbb is (mikor megszületett) hasonló lesz. (pl lányomról a 27. hetes 4d-s uh-n az egyik kép szinte ugyan olyan mint ahogy pár hetesen összegömbölyödve aludt rajtam. -mármint az arca! Szóval én ajánlom a 25. hét után (27-28.héten). De ha most mész, akkor is HIHETETLEN ÉLMÉNY LESZ! :) Üdv. 2 kislány anyukája
24-28 hét között a legjobb, nekem ezt mondták. Én 25 hetesen voltam, szuper volt. Már elég babás arca volt, és hasonlított is magára, amikor megszületett. :)
mi a 28.ik héten voltunk a lányommal, a kistesóval kb ilyenkor szertnék majd menni.
21 hetesen azért érdemes, mert ha jó dokihoz mész, nemcsak babamozira, akkor a szívét megtudja vizsgálni, erre az idõre fejlõdik ki éslátszodik ha baj van. Amugy nagyon szép már ilyenkor a baba:o)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Hát 30 hetesig nem is tudnék várni! :) Hát akkor várok mëg egy hónapot és akkor 25 hetesen! *.* :) )
szia pont ebben az idõszakban érdemes elmenni de ha 2-3 hét múlva mennél se volna késõ ilyenkor látszódik egészében a baba a legjobban :) késõbb már amikor lennél 30 hetes vagy több csak részletekben látszana a babó. 2 éves kislány anyukája
Szia. Én 25hetes vagyok, és csütörtökön megyek. Már alig várom:) Voltam 17hetesen is, bár még elég vékonyka volt, de ettõl függetlenül hatalmas élmény volt. Boldog babavárást. 25hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most már biztos megvárom a 25 hetet akkor! :) Úgy már akkor nem lesz csontika :) ) De jó neked 8-as :) ) Biztos jó lesz! :) )
én tegnap voltam:) én is alig vártam már hogy eljöjjön.és én is a 25 ik hétben vagyok, és egyáltalán nem lettek csontis képek, teljesen kisbabás már a pici.:)
A kérdező hozzászólása: De jóó neked! :) ) Biztos jó élmény lehetett! :) Köszi hogy írtál! :)

Hány hetesen érdemes elmenni 3/4 D-re?

Most csütörtökön leszünk 24 hetesek.

Legjobb válasz: érdemes most is de a legjobb 30-35 hétig mert akkor már látszódnak a vonásai a kis arca és a mimikái.

érdemes most is de a legjobb 30-35 hétig mert akkor már látszódnak a vonásai a kis arca és a mimikái.
menjetek most! :-) mi pénteken voltunk, 24 hét hat naposan, hihetetlen élmény volt :-) A doktornõ egyébként itt a 25-28. hetet tartja legideálisabbnak. 28. hétig még jól kivehetõ. 24. hét sem korai. 30. hét körül õ már nem is vállalja. 27-28. héten állítólag már jól látszik az arcocskája, amilyen születéskor lesz, de igazság szerint a mi babánk arcocskája nem egész 25 hetesen is gyönyörû volt :-)))
Mi 28 hetesen voltunk 4D-n. Nagyon szép képek készültek!
Mi betöltött 27 hetesen voltunk 4D-n nagyon szépen látszott minden a pofijából, többet nem mutatott sajna a kis tökösöm mert félig háttal volt :) de nem bántuk meg, végül is a pofija volt a lényeg, hogy végre láthassuk :) amikor én 24 hetes voltam rengeteget mozgott a picim, gondolom neked is nagyon aktív, így láthatjátok ahogy kalimpál kezével lábával :) nekünk 27 hetesen nem mozgolódott egyáltalán csak itta a magzatvizet csuklott és rugdosta az ultrahangos kezét 20 percen keresztül :-D 31h km
Szerintem is olyan 24-27. hét között célszerû menni. Ugyanis késõbb már nem fog rendesen látszódni, túl nagy lesz a baba hozzá. De amúgy teljesen lutri a dolog mivel ha úgy fordul a baba, hogy nem lesz kellõ magzatvíz az arca elõtt, akkor csak homályosan fogjátok látni.
Már most is mehetsz, nagyon jó lesz! :D Én háromszor voltam, 16, 22 és 31 hetesen. A 31 hetesen már akkora volt, hogy a feje alig fért a monitorra! Így én azt javaslom, max. 29 hétig érdemes.
Mi s 24 hetesek voltunk. Nagy elmeny volt!
Én 3szor voltam: 18 / 24 / 30 hetesen. Ezek közül a legszuperebb képek (és video) a 18 hetesen készültek, mert ott még az egész baba benne volt a képben. A 30 hetesen már annyira össze volt kuporodva, hogy alig látszott belöle valami. Ráadásul akkor aludt és el is volt fordulva :-( Szerintem, most menj, mert ilyenkor még jól játszik az egész baba. Teljesen el fogsz ájulni, milyen fantasztikus látni a babát. :-)
Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy mielõtt bemész pisilni kell, mert akkor lesz tiszta a kép. Aki 12 hetesen vagy korábban megy, annak a tele hugyhólyag javasolt, de a 12-dik hét után, már üres hugyhólyaggal kell menni a vizsgálatra!
Nekem azt mondták, hogy a 24-27. hét a legalkalmasabb, mert akkor látszik rajta a legtöbb minden. Késõbb már nagyobb, ezért nem lehet olyan jól látni. Mi 24 hetesen voltunk, nagyon szépen látszot minden. Egyik barátnõm késõbb is elment, de akkor már fotókat sem tudtak róla csinálni neki, mert nem látszott semmi. Szerintem most a legideálisabb neked, menj el mostanában nyugodtan.

Hány hetesen érdemes menni először UH-ra? Ha babát vársz! Hogy biztos ne piszkáljanak meg, nehogy elmenjen a baba!

Legjobb válasz: Én 8 hetesen voltam elõször, megvizsgáltak, de nem érzett semmit, utána UH-n látta a picit. Szerintem manapság már nem úgy vizsgálnak, hogy elmenne a baba, fõleg ha normális orvoshoz mész.

Én 8 hetesen voltam elõször, megvizsgáltak, de nem érzett semmit, utána UH-n látta a picit. Szerintem manapság már nem úgy vizsgálnak, hogy elmenne a baba, fõleg ha normális orvoshoz mész.
Én ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, azonnal rohantam. 5 hetes voltam. (fogantatás szerint csak 2). Igaz, akkor még nagynehezen csak mákszem pöttyöt látott, de nagyon megnyugtató volt. Ne félj, ettõl nem lesz baja a babának!
ez honnan jött a vizsgálatot ne mert uristen elmegy a baba? Ez a legújabb õrület? egy manuális vizsgálattól elmegy de szextõl nem mi?
Nem megy el a baba a vizsgálattól, emiatt kár aggódnod! 7 hetesen már biztosan látnak szívhangot, de ha parás vagy a méhenkívüli miatt, akkor már 6 hetesen is mehetsz simán, de lehet, hogy akkor még csak petezsákot fognak látni.

Hány hetesen érdemes intimgyantáztatni az utolsó időszakban? Ti mikor voltatok?

Legjobb válasz: Szia! Én 39 hetesen voltam, mindenhol leszedettem, hogy ne legyen gondom. De túlhordtam a kisfiamat, így borotválni kellett. :(

Szia! Én 39 hetesen voltam, mindenhol leszedettem, hogy ne legyen gondom. De túlhordtam a kisfiamat, így borotválni kellett. :(
én a 38. héten akartam menni, de a lányom úgy gondolta inkább a 37. héten szeretne megszületni, úgyhogy borotvált a szülésznõ :)
Én 38 hetesen mentem, 40 hetesen borotvált le a párom, másnap elfolyt a magzatvíz :-)) Szerintem hamarabb nem érdemes, késõbb meg nem biztos, hogy eljutsz odáig.
Én a 37. hétre tervezem, szóval 2. hét múlva, ha még lesz rá sanszom:-)))

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.

Mikor, hány hetesen érdemes először felkeresni az orvost?

Legjobb válasz: szerintem 6-7 hetes körül.tehát az elmaradt mensi után 2-3 héttel.akkor már szívhang is lesz.ha korán mész akkor csak petezsákot lát,és úgyis visszarendel 2 hét múlva.

szerintem 6-7 hetes körül.tehát az elmaradt mensi után 2-3 héttel.akkor már szívhang is lesz.ha korán mész akkor csak petezsákot lát, és úgyis visszarendel 2 hét múlva.
Én a kimaradt mensi után 2 héttel mentem, és még nem volt szívhang, így 2 hét múlva újra kell mennem. szerintem is érdemes várni 3, vagy akár 4 hetet is.
Kimaradt mensi után 2 héttel. Nekem legalábbis a dokim így mondta, hogy addig maradjak a seggemen. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!