Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes életképes (2 db)

Hány hetesen életképes egy koraszülött?

Hány hetesen születhet meg koraszüléssel egy baba úgy,hogy mindene kivan fejl?dve? Úgyértem,hogy pl:ha 32hetesen jön a világra elég életképes lesz?

Legjobb válasz: Húú javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, mert nem vagyok benne biztos, de a 25. héttõl már megtudják menteni az életét. Amúgy azt hallottam, hogy a 8. hónapban a legveszélyesebb a koraszülés. Veszélyesebb, mint a 7.-ben. Mondjuk ez nem tudom miért van.

Húú javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, mert nem vagyok benne biztos, de a 25. héttõl már megtudják menteni az életét. Amúgy azt hallottam, hogy a 8. hónapban a legveszélyesebb a koraszülés. Veszélyesebb, mint a 7.-ben. Mondjuk ez nem tudom miért van.
ez így van, ugyanis minden páros hónapban fejlõdnek a babák és minden páratlanban híznak. De ez csak a terhesség második felétõl igaz.... Ha a 7. hónapban születik meg, jobb a túlélési esélye, mintha a 8.hónapban született volna meg.
Orvosi segítséggel itt vannak az esélyek, és az esetleges koraszülöttség miatti fogyatékosságok aránya: http://www.koraszulott.com/component/content/article/79-koev.. Orvosi segítség nélkül viszont nem sok esélye lenne egy koraszülöttnek.
Ohh köszönöm, most már ennyivel okosabb lettem.:) Kérdezõ: Amúgy miért tetted fel ezt a kérdést? Talán valami baj van? :/ Remélem minden rendben veletek.
32 hetesen már életképes, de még nagyon picike és gyenge, ezért orvosi segítségre lesz szüksége.
Mindenképpen orvosi segítségre van szüksége, és akkor már nagyon hamar életképes. Itt a PIC-en mentettünk már meg 23 hétre született babát is, él és egészséges :) De van családi tapasztalat is, egyik öcsém a 24. hétre született, az oxigénhiány miatt epilepsziás lett, de egyébként minden rendben vele. A kisebbik öcsém 30. hétre született, gyakorlatilag csak légzéstámogatást kapott, azt is csak 2 napig, teljesen egészséges! Én a 8. hónapban születtem, se légzéstámogatásra, sem inkubátorra nem volt szükség, 3 nap múlva mentem haza... Szóval a 24. héttõl már jó esélye van, a 30. héttõl pedig szinte biztos, hogy életben marad.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a válaszokat, csak azért kérdeztem, mert valószínû koraszülött lesz a babám, mert fejletlen a méhem, és egy idõ után nem tud tágulni, nõni, és megindulhat a koraszülés, remélem minél tovább kibírja a méhem...

Hány hetes magzat életképes?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy már a 24. héten is meg lehet menteni, de "nagyobb biztonsággal" csak a 28.

én úgy tudom, hogy már a 24. héten is meg lehet menteni, de "nagyobb biztonsággal" csak a 28.
Szia! A 24-28.hét között megmenthetõ, ha jó helyen születik és megkaptad a "tüdõérlelõt".Kb:75% esélye van maradandó károsodás nélküli életbenmaradásra.Attól is függ, hogy miért születik ilyen korán, mert ha nem az anyánál van gond, akkor általában a baba betegsége az ok.Ilyenkor csökken az esély minden szempontból.
Arra gondolsz, hogy hányadik héten nem veszélyezteti a babát a világrajövetel?
28 hetes korátol jó eséllyel marad életbe. a legalsó határ 500gramm, azt még nagyobb eséllyel mentik meg, de azt se mindig, de a 28ik héttõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És a 28.hét után? Akkor van vmi a fejlõdésben ami miatt azt ndják, h 8 hónapra születni veszélyesebb, mint 7re Köszönöm!
akkor feljõdik a tüdõ
Ha elõre tudják, hogy koraszülött lesz akkor adnak tüdõérlelõ injekciót, hogy gyorsabban feljõdjön a tüdeje. Ha ugye ezt nem tudják, és véletlen születik, akkor fejletlen a tüdeje. De ne gondolkodj ilyenene, pihenj és hordd a babád 40 hétig:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!