Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes állapítható meg (3 db)

16 hetes vagyok nagyon kemény néha a gyomrom, már most annyira nyomhatja? Vagy valami baj lehet? Az ikerterhesség hány hetesen állapitható meg?

Legjobb válasz: Szia! A gyomrod nem a babától kemény ez bizti! Mert õ még bõven a köldököd alatt helyezkedik el!!! Mondd majd a dokidnak vagy a védõnõdnek!

Szia! A gyomrod nem a babától kemény ez bizti! Mert õ még bõven a köldököd alatt helyezkedik el!!! Mondd majd a dokidnak vagy a védõnõdnek!

Hogyan zajlott le a vetélésetek 13 hetesen? Megmaradtak a terhességi tünetek? Szívhangfigyelő készülék hány hetes kortól hallható? A görcsök minek a tünetei? Hogyan állapíthatom meg, ha baj van?

Kérem szépen olyanok írjanak, Akik elvetéltek! Hogyan történt ez? Kérlek szépen segítsetek!

Legjobb válasz: Én 6 hetesen vetéltem el, és az volt az elsõ jel, hogy hirtelen minden terhestünetem elmúlt. Pár óra múlva görcsöltem és véreztem. Kiskönyved még nincs? És papírod az orvostó, amit a védõnõnek kell adni? Ha van, ideje terheskönyvet csináltatni, és egyúttal meghallgathatja a szívhangot is.

Igen, én tényleg sokat görcsöltem. Lehet, hogy az elején picit többet idegeskedtem a kelleténél, de az orvosom inkább a méhem érzékenységével hozta összefüggésbe. Azt is mondta, hogy a terhesség elején nagy az alhasi vérbõség ez is okozhat görcsöket, emelett nekem hátrahajló méhem van és ahogy növekedett, emelkedett ki a hátrahajló helyzetbõl ez sem volt egy kellemes dolog ilyenkor eléggé feszülnek a méhszalagok is. Késõbb mikor már egyre többet és erõsebben mozgott a baba akkor is elég sûrûn görcsölgettem, a MagneB6 akkor már semmit nem ért. De ezt leszámítva szerencsére problémamentes terhességem volt és gyönyörû egészséges kisfiam született. :) Még mindig azt tanácsolom, hogy ha aggódsz menj el dokihoz. Majd írd meg, hogy mit mondott az orvos. Ja, és gondolkodj pozitívan, az is sokat segít!
Én 6 hetesen vetéltem el, és az volt az elsõ jel, hogy hirtelen minden terhestünetem elmúlt. Pár óra múlva görcsöltem és véreztem. Kiskönyved még nincs? És papírod az orvostó, amit a védõnõnek kell adni? Ha van, ideje terheskönyvet csináltatni, és egyúttal meghallgathatja a szívhangot is.
A kérdező hozzászólása: A szívhangfigyelõ hány hetes kortól hallható biztosra? A görcsök nem biztos, hogy rosszat jelentenek? Akkor mitõl lehetnek? A rengeteg görcsöd milyen jellegû és mitõl volt? Stresszel mit okozhatok a Babának? Elõzõ Missed AB-mnál sem véreztem, igaz akkor szedtem mindenféle vitamint (Femibion, Elevit, stb.). Kiskönyvem nincs, papírom több orvostól is, de egyik sem a védõnõnek szól, hanem az van rájuk írva, hogy védõnõhöz irányítjuk. Megérdeklõdtem, a védõnõ terheseknek 1 héten 1X szerdánként van. Azért nem vagyok még kapcsolatban a védõnõvel, mert több együttérzést és nem a nyakamra mászást vártam volna Tõle. Otthoni szívhangfigyelõvel hallottad 12 hetesen? Nem használtam UH-os zselét.
Próbáltad többfelé keresni a szívhangot a hasadon? ilyenkor még eléggé lent vannak a babák! Mármint valahol a szeméremcsont és a has között.
Ha Neked is hátrahajló a méhed akkor az bizony oka lehet a görcseidnek. Császárral szültem, de nem nõgyógyászati okokból, hanem a szemész fõrorvos akihez évek óta járok nem engedélyezte a sima szülést. Azóta nem próbáltad a szívhangfigyelõ készüléket?Ahol vásároltad nem mondták hogy kell hozzá zselé?
A kérdező hozzászólása: Nekem is hátrahajló méhem van. Sikerült rendesen szülnöd? Vagy csak császárral? Emelkedett ki a hátrahajló helyzetbõl??? Gratulálok a gyönyörû kisfiadhoz! Elmegyek dokihoz, csak nálunk sajnos csak délelõttönként van, ha ügyeletre megyek tuti, hogy bent fognak...
A kérdező hozzászólása: Tényleg ilyen sokat görcsöltél? Ezek hogyan zajlottak le? MagneB6-ot én is szedek néha, de nem rendszeresen. Idegrendszeri zavarokat? Születés után? Nálad összefügghettek a görcsök idegeskedéssel? Nagyon szépen köszönöm válaszaidat!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezen a készüléken nagyon kevés a magyar szöveg. AngelSounds Fetal Doppler Jumper. Neked? Babaolaj?
14:20-as válaszoló vagyok. A görcseim okát nem tudták megmondani, annyit mondott a dokim, hogy nagyon érzékeny a méhem. Az elsõ 15 hétben görcsöltem sokat, aztán jobb hetek következtek és utána a 22.héttõl is folyamatosan görcsölgettem, a MagneB6 picit segített. A sok idegeskedés miatt a szervezetedben stresszhormonok képzõdnek, amik a babához is eljutnak és ez késõbb idegrendszeri zavarokat okozhat nála. Ezen kívül okozhat haskeményedést és görcsöket is. Az idegeskedés által megemelkedik a vérnyomásod emiatt a baba szívfrekvenciája is magasabb lehet. Saját magamon is tapasztaltam, hogy terhesség vége felé, mikor már NST-re kellett járnom, ha én idegesebb voltam akkor a babánál is magasabb értékeket jelzett a gép, õ is nyugtalanabb volt sokat ficánkolt. Ha nyugodt voltam, õ is az volt.
Én 6hetesen vetéltem el! Egyik napról a másikra elmúlt az összes tünetem! Elkezdtem vérezni, utána görcsölni!
Kell hozzá zselé, rá van írva. Vagy olaj.
Az hogy lehet, hogy 13 hetesen nem vagy még kapcsolatban a védõnõvel? Bár nem ez volt a kérdés... Nekem több vetélésem volt, de sokszor volt, hogy nem éreztem semmit. Én már hallottam 12 hetesen a szívhangot. Használtál hozzá UH-os zselét? Én csak azzal hallottam az elején. Gyógyszertárban lehet rendelni.
A terhességi tünetek nem múlnak el ostorcsapásra. Ha történt is valami baj, akkor sem múlnak el másnapra, kell egy pár hét, amíg a hormonok kiürülnek. Bár azt kérted, az írjon, aki elvetélt, de nem hinném, hogy ez a jó most neked. Pihenj, nyugodj meg. Én nekem is vlt egy nagy veszekedésem a családdal terhesen, és semmi baj anem lett a bébimnek. Ennél azért többet bírnak. Akkor van gáz, ha vérzel, görcsölsz.
Hiába van ráírva a szívhangfigyelõre, hogy 12 hetes kortól hallható, egyik barátnõm még 15 hetesen sem hallott vele semmit. Nekem volt missed ab-m 11 hetesen. Én megéreztem hogy valami nem stimmel odabent, rossz elõérzetem volt és kértem egy soron kívüli ultrahangot amin megállapították hogy megállt a pici szíve. A tüneteim még megvoltak, erre azt mondta a dokim, hogy azért nem múlt el a hányinger, mert a hormonszintem csak lassan esett vissza. A görcsökrõl annyit hogy az nem biztos hogy rosszat jelent, ugyanis a második terhességemnél rengeteget görcsöltem és mégis idõre és egészségesen született meg a kisfiam. Ha nagyon stresszelsz, akkor inkább menj el és vizsgáltasd meg magadat, mert a sok idegeskedés nem tesz jót Neked sem és a Babának sem.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenhol megnéztem a szívhangot. Sajnos a védõnõvel még nem vagyok kapcsolatban.
Nálunk a védõnõk is hallgatták a szívhangot. Vidd oda és kérd meg, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem tetszik a Kicsinek a szívhangfigyelõ és elbújik elõle. Nem mondtak semmit, igaz nem is kérdeztem. De lehet, hogy Õk csak azzal foglalkoznak, hogy minnél többet eladjanak. Köszönöm szépen.

Hány hetes korától állapítható meg az ikerterhesség?

Voltam 7 hetesen ultrahangon, kb. fél percet, sztk-bna voltam. A doki durva volt.

Legjobb válasz: Szia elméletileg két petezsáknak kéne lenni de az is lehet hogy takarásban voltak mikor mész a következö ultrahangra már látszani fog ha két baba van azt hogy a kollégáid mibõl gondolják hogy iker terhes lennél nem tudom ne idegeskedj vigyázz magatokra üdv 22 hetes kismama

Szia elméletileg két petezsáknak kéne lenni de az is lehet hogy takarásban voltak mikor mész a következö ultrahangra már látszani fog ha két baba van azt hogy a kollégáid mibõl gondolják hogy iker terhes lennél nem tudom ne idegeskedj vigyázz magatokra üdv 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: ma reggel apukám is azt mondta, hogy lehet ikrek, mibõl gondolja õ meg:-) mindenki tõlem vár ikreket. de az nem csoda ma már. Hát ezek után lehet jobban járnék, ha ikrek lennének.:-) köszönöm a választ
Szia elöfordult a családban már iker terhesség mert ha igen akkor nagyobb az esélyed rá:) ) elsö válaszolo vagyok
Szia.Én ikreket várok. Az elsõ UH-n 5-6 hetesen nov.19-én még 1 petezsák volt.Aztán elvittem a boldog apukát (még nem látott UH-t soha) a következõ vizsgálatra dec.6-án és ott már mondta a doki, hogy 2 petezsák van, gratulál, ikrek. Nálunk senkinek sincs a családjában iker és normális (nem beültetett)terhesség. Egyszerûen mind a 2 petém beért akkor. Minden 80-adik terhességre jut iker, szerintem ne félj, neked nem valószínû, hogy az van, 12 hetesen már jól látszódik, de meglehet, hogy takarásban van. Boldog babavárást! 33 hetes kismama
Igen, nekem mút héten derült ki a kötelezõ 12 hetes UH-án hogy kétpetéjû ikrek.
Szia! Nekem a 6 hetes UH-on derült ki, hogy 4 babát várok. Picit be vagyok rezelve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!