Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes áll (12 db)

A Német juhászkutyának kb hány hetesen áll fel a füle?

olvastam, hogy nem szabad simogatni a fülit mert akk nem áll fel, van benne igazság?

Legjobb válasz: Ez változó. Nem minden Németnek egyforma a füle. A kisebb papírfülûeknek hamarabb feláll. A vastagabb húsos fûl késõbb. 6-hónapos korra fel kel állnia a fülnek. Meg lehet simogatni gyengéden a fület, de nem gyömöszölni. Inkább ne simogasd a fûlt, hanem inkább a hátát.

Ez változó. Nem minden Németnek egyforma a füle. A kisebb papírfülûeknek hamarabb feláll. A vastagabb húsos fûl késõbb. 6-hónapos korra fel kel állnia a fülnek. Meg lehet simogatni gyengéden a fület, de nem gyömöszölni. Inkább ne simogasd a fûlt, hanem inkább a hátát.

Hány hetes korig áll fent a vetélés lehetősége? Harmadik honapig? Mikor kezd el látszani a terhesség? Hányadik hétnél?

Legjobb válasz: Nyugi :), mindent a maga idejében! Sajnos a vetélés 26. hétig fent áll, persze az elsõ 12-14 hétben a leggyakoribb. De neked nem lesz ilyen! !!! Ugyanis 26 héttõl már van esélye, bár még kevés, hogy megtudják menteni a bébit! De ezt tényleg felejtsd el! SImizd sokat beszéljetek meg mindent, és akkor ok! Pocak: Már az elején megváltozik, most még csak a puffadás, egyébként pedig alkati kérdés van akinek 10-12 hetesen is van már, van aki még 26 hetesen is tudja "titkolni". Szóval nyugalom, no para! És boldog babavárást! 27 hetes kismami

Nyugi :) , mindent a maga idejében! Sajnos a vetélés 26. hétig fent áll, persze az elsõ 12-14 hétben a leggyakoribb. De neked nem lesz ilyen! !!! Ugyanis 26 héttõl már van esélye, bár még kevés, hogy megtudják menteni a bébit! De ezt tényleg felejtsd el! SImizd sokat beszéljetek meg mindent, és akkor ok! Pocak: Már az elején megváltozik, most még csak a puffadás, egyébként pedig alkati kérdés van akinek 10-12 hetesen is van már, van aki még 26 hetesen is tudja "titkolni". Szóval nyugalom, no para! És boldog babavárást! 27 hetes kismami
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz!Minden jót!18 hetes kismami

Yorkis gazdik! A ti kutyusotoknak mikor állt fel a füle? Hány hetes korában?

Legjobb válasz: Amikor hazahoztuk 8 hetesen tökéletesen szépen áll azóta is a füle.

Amikor hazahoztuk 8 hetesen tökéletesen szépen áll azóta is a füle.
az egyiknek 8hetes korában a másiknak nem áll, mert beteg volt kiskorában..de nekem konya füllel is tetszik:) Fel lehetett volna ragasztani, de miért?? Nem tenyésztem, nem szaporítom csak imádom:)

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Kinek hány hetesen/hónaposan állt be a babájánál az éjszakai rendszeres felkelés?

tudom hogy sok dologtól függ hányszor kel fel egy baba de úgy kb. mikor állt be nálatok?

Legjobb válasz: Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.

Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.
A kérdező hozzászólása: akkor nálunk az lehet a baj hogy este 7-8 között vacsizik és utána már nem kel fel csak 12-1 körül???! Lehet fel kéne keltenem még 11 körül és akkor utána végig aludná õ is az éjszakát??
En este 11kor megetetem, de akkor ki se nyitja a szemet, ugy eszik, hogy kozben alszik. A bofizesre se szokott felkelni vagy max kinyitja a szemet es mar csukja is vissza. De ha nem eszik keson, akkor kel ejjel. 11kor meg ugyis tevet nezunk, szoval az abba az idobe esik, amikor nem kell kelnem etetni. Probald meg. Mi eszunk 7, 11, 15, 19 es 23 orakor. Mondjuk en kozben nem szoktam extra ciciztetni, ha valami baja van kozben, akkor cumit kap a szajaba, igy elegendo nagy adag tejcsim van, mire eves ido van. De ha tapos, akkor meg meg egyszerubb. Remelem sikerul ataludnotok az ejszakat!
Mostanában biztos, hogy nem fog beállni, vagy majd 1-1, 5-2 éves korára. Babám 10 hónapos és legtöbbször 1-szer kel, sokszor 2-szer, de ha néha rosszul alszik akkor 3-szor. Ez újszülött kora óra így van. Annyi minden befolyásolja egy 1 év alatti baba alvását, hogy ha be is áll 1-2 hétre az éjszakája, jöhet egy front, hasfájás, másik nap és felborul a rend.
én ugy csinálom hogy fél 9-kor megfürdetem, felöltöztetem, játszok még vele egy kicsit és olyan 9-fél 10-kor megetetem.Általában Reggel 7-ig alszik.És ez az eleje óta igy megy!Nagyon ritkán kel/kelt fel éjjel!Most 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem is felkéne keltenem 10-11 körül enni? akkor lehet végig aludná az éjjelt?
Lányom 3 hetes kora óta este 7-8tól alszik hajnal 3-4ig.Ha késõbb teszem le, mert nem vagyunk itthon, vagy valamiért nem tud elaludni és csak 10körül alszik el, akkor 5-7körül kel.ALudt már prászor este 7tõl reggel 7ig is, de nem sokszor még.Szóval õ már 3 hetesen is csak 1x evett éjjel.
Valami fejlemeny? Hogy alakul az alvas?

Hány hetes, hónapos kortól áll fel westie kutyám füle?

Most 8hetes, de még nem áll a füle. Láttam régebben képeken hogy ki szokták nekik támasztani, de mivel? Vagy Hogy? Szükséges ez? Vagy magától is fel fog állni?

Legjobb válasz: Helló! Húgomnak Yorkshire-je van, az õ fülét is ragasztani kellett fiatalkorában, hogy felfele álljon. Gondolom a westie-nek sem áll be abba a pozícióba. Szerintem keresgélj utána a neten, pl: kutya.hu, ott tuti van ezzel a fajtával foglalkozó topic is. (reggel megkérdezem hugom, õ ott már veteránnak számít, több ezer hozzászólással.

Helló! Húgomnak Yorkshire-je van, az õ fülét is ragasztani kellett fiatalkorában, hogy felfele álljon. Gondolom a westie-nek sem áll be abba a pozícióba. Szerintem keresgélj utána a neten, pl: kutya.hu, ott tuti van ezzel a fajtával foglalkozó topic is. (reggel megkérdezem hugom, õ ott már veteránnak számít, több ezer hozzászólással.
A kérdező hozzászólása: A kutya.hu-n nem találtam semmit. Létszi vki aki ért is hozzá, de azért köszi neked is a segítséget.
Nekünk vannak Westi kiskutyáink 7-8 hetes korban kezd nekik állni, de az se baj ha késõbb.Ez is egyénfüggõ.De a Westiknek nem szokták felkötözni.De ha már most szeretnéd hogy álljon a füle felkötözheted neki ragasztószalaggal.De szerintem felesleges csak a kutyusnak okozol vele kellemetlenséget.Szerintem várj türelemmel hisz még elég kicsi, idõvel neki is állni fog a füle.
nekem is yorkijaim vannak.csak az egyiknek kellett kötözni.katasztrófa volt.megkínlodott szegény.nekünk a kutyakozmi csinálta, mert ha rosszul csinálod el s törhet neki a porc.adj neki kálcium tablettát, az erõsiti, vágd le a fülecskéjérõl a szõrt.és kért ki kutyakozmetikus véleményét.
leírom neked, hogy hogy kell felkötözni egy kutya fülét. (mert én még nem találkoztam olyannal, hogy egy westienek magától sikerült volna.) 1.fogj egy keményebb lapot (karton is lehet, de a legjobb mondjuk egy telefonkártya), és vágj le belõle egy kb megfelelõ méretû csíkot.(a füléhez mérten, a tövétõl a hegyéig.) 2.vágd le a fülérõl a szõrt, a lapocskát illeszd a füle külsõ feléhez (a tövéhez állítsd, hogy megtartsa.) 3.ragasztószalaggal rögzítsd.(lehetõleg úgy, hogy a füle mögött hátul fejéhez ragaszd, így majd nem engedi 'lekókadni'.) 4.pár hétig hagyd így, esetleg cseréld ki néhányszor a ragasztást.közben adj a kutyának kalciumot, vagy egyéb, a porcosodást elõsegítõ készítményt. nekünk ez a módszer bevált.kiegészítésnek annyit, hogy sokan (köztük mi is) egymáshoz kötik a két fülét is, így hatásosabb lesz az eredmény.
nehogy felkösd... még ne.. az én westiemnek 11, 5 htes korábam állt fel a füle. várj.

Hány hetes korig áll fenn az a veszély hogy elmehet a baba?

Legjobb válasz: ha a9. heten ver a szive akkor az mar egy merfoldko de a 12. het utan zuhan a veteles kockazata igazan

ha a9. heten ver a szive akkor az mar egy merfoldko de a 12. het utan zuhan a veteles kockazata igazan
bármeddig, a barátnõmék a 21. héten veszítették el a babájukat, de sok olyat is hallani, aki a legvégén, 38-39 hetesen egyszerûen csak nincs többet szívhang. A legkritikusabbnak az elsõ 12 hetet mondják, de én akkor voltam nyugodt mindkétszer, amikor már a kezemben volt a kicsi.
Sajnos a 40. hétig. Igaz, az idõ elõrehaladtával nagyon csökken erre az esély, de baj bármikor történhet sajnos.
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát nem lehet biztosra menni bármelyik hétben is vagyunk.Remélem minden rendben lesz, ma vagyok 7hetes.
Statisztikák alapján nagyot csökken a baj esélye a 12.hét után!!! Ne aggódj!!!
Így van, a 12. hét után meredeken zuhan a baba elvesztésének esélye.
Tényleg semmi nem biztos, de nem szabad negatívan állni a dolgokhoz. Mondjuk én is összeszorult gyomorral mentem uh-ra. De miután megmozdult könnyebb volt, hiszen sokat segít ha már érzed hogy ott van. (Én a harmadiknál többet aggódtam mint az elsõ kettõvel összesen)De persze nem vittem túlzásba. :) ))) Ja és egy anyuka ilyen, mindig aggódik valamin. Ha nincs min akkor keres magának. Legalábbis én ilyen vagyok.
Én is végig izgultam az egészet, mindig figyeltem, mennyit mozog, stb. Nem mondom, hogy ne izgulj, mert úgyis fogsz, ez a természetes, de boldog babavárást kívánok neked, a babának meg jó egészséget!;-)
A kérdező hozzászólása: Sajna nekem elment...
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html A terhesség korát az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Egy nap ide vagy oda, nem mindegy? :) Lehet nem akkor volt a peteérés, vagyis nem a 14. napon, csak a 16. napon, így 2 nappal fiatalabb a baba, mint a terhességi korod. Nekem a 12. heti uh-ig minden alkalommal 4-5 nappal mondtak kisebb babát és utána is számoltunk, annyival késõbb készült. Vigyázz magatokra!
a nagykönyv szerint egy 7-10mmes "baba" olyan 7hetesnek felel meg. nekem a 6+4hetes UH a CRL:5mm volt. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html én ezen az oldalon néztem az 1.babám is és jól számolt, és most is ezt nézem.a 12heti UH szerint is jók a számítások
Ebben a cikkben megtalálod az UH-k rövidítéseit! http://velvet.hu/poronty/2009/11/17/lmp_es_ofd_avagy_mit_mut..

Hány hetesen írhatnak ki táppénzre, ha benzinkuton dolgozom 12 órát állok és éjszakázom is?

Legjobb válasz: Ez elsõ trimeszter után nem oszthat be a fõnököd éjszakára.Az állás meg annyira nem gáz,csak ha nagyon nem bírod,de szerintem,ha nincs éppen senki,akkor nyugodtan leülhetsz.Kicsit más elbíráslás alá fogsz esni.Csak közöld vele idõban,és ne a táppénzes papírodról tudja meg,hogy mi a heelyzet.

Ez elsõ trimeszter után nem oszthat be a fõnököd éjszakára.Az állás meg annyira nem gáz, csak ha nagyon nem bírod, de szerintem, ha nincs éppen senki, akkor nyugodtan leülhetsz.Kicsit más elbíráslás alá fogsz esni.Csak közöld vele idõban, és ne a táppénzes papírodról tudja meg, hogy mi a heelyzet.
Szia!Én amiótta megtudtam, hogy terhes vagyok, azótta nem dolgozok.5 hetes voltam, csak mondtam a dokinak, hogy nehéz fizikai munkát végzek, és egybõl írt igazolást a háziorvosomnak, amivel a szülésig táppénzen tarthat.
Szia! Bármikor kiírhatnak, nincs erre kikötés, van ahol az orvos ajánlja fel rögtön az elején(az enyém is ilyen). Nem tudom, mióta csinálod ezt a melót, de ha elég régen, biztos hozzászokott a szervezeted az éjszakához, igazi forgalom meg inkább nappal van-legalábbis ahol én dolgoztam, így volt, éjszaka az ébrenmaradással küzdöttünk.Ha semmi nem indokolja, jól érzed magad, dolgozz szerintem, nagyon hosszú a 9 hónap otthon.Ha meg minimálra vagy bejelentve, atáppénz is nagyon kevés lesz. De ha bármi egy kicsit is indokolja, inkább ne kockáztass.
Engem a háziorvos azonnal ki akart írni, mert õ 4 babát vesztett el.3, 5 hónapig dolgoztam, azóta itthon vagyok, kicsit csalódottan bár nem bántam meg a táppénzt, de készülj fel, hogy a bruttód 70%-szja.Nekem a 135.000ft-os bruttómra 70 e ft-ot kapok, és vártam rá 3 hónapot, utána sem egyben küldik, hanem még most várom a márciusi pénzem.Tehát, nagyon jó itthon mindennek utána tudok nézni, kertes házba lefoglalom magam, de lehet, h ogy ha emeletsbe laknék és nem lenne 2 kutyám kertem akkor kicsit hosszúnak tûnhet az itthon eltöltött idõ. 26 hetes kismami
Elvileg amikor már biztos, hogy terhes vagy nem oszthatnak be éjszakára, de a gyakorlatban ez nem így van.Velem közölte a fõnököm, hogy ha nem bírom vállalni az éjszakát, akkor menjek el táppénzre, mert fel kell vennie helyettem valaki mást, nem lehetek csak éjszaka.Az orvosom egybõl ki is írt.Nem jártam rosszabbul.
Szerintem ha teheted irasd ki magad táppénzre. Velem is hasonló volt a helyzet. De mindenképpen nézz utána mennyi jár neked, és tudd, hogy az elsõ 15 napot a munkáltatód fizeti, és hajtsd be rajta, már ahol belehet, mert nekem 1kanyit sem adtak, és mostmár 1hónapja csak várok. Én is úgy voltam vele, hogy amíg bírom addig csinálom, de a 12órát heti 5-6napban nem lehet bírni fõleg az éjszakát, a wc-pucolásról nem is beszélve!!! Pihenj otthon meglátod sokkal nyugodtab leszel és itt a jó idõ nem muszály csak otthon ülnöd, ami most a legfontosabb mindkettõtöknek, hogy jólérezd magad és akkor a babád is mosolyog majd odabennt.

Hányan állunk most szülés előtt 41;41+. Hetesen? Hogy bírjátok? Hányadik baba, fiú vagy lány?

Ma töltöttem a 41.hetet.Õ a 2.fiam(lesz).Hetek óta lent a hasam,minden lépés fáj,pl ma is f?leg fekv? pózban vannak jóslói,péntek óta halvány barnázásom van-doki nem mond rá semmit-2111 a méhszáj. Már (bábakoktélon kívül)szinte mindent kipróbáltam(szex,séta;lépcs?;ablakpucolás;a másfél éves fiammal strapálódom)de semmi.pedig mindenki azt mondta hogy max a 38.hétig húzom. tegnap megkérdeztem nst után eg szülészn?t,hogy lehet ez,hogy ennyivel tovább van bent,és nem is akar kijönni?annyit mondott,mostanában egyre több baba marad bent a 41.hétnél is tovább,úgy néz ki evolúciós ugrás van/Lesz,és tovább fogjuk kihordani a babáinkat

Legjobb válasz: Forró vizes fürdõ nekem segitett. Jól is esett és el is indultak a fájások.Probájátok ki:)

Forró vizes fürdõ nekem segitett. Jól is esett és el is indultak a fájások.Probájátok ki:)
1. vagyok. Én kipróbálom, mert mág nem próbáltam., Ebben a hidegben úgyis olyan jól esne a forró fürdõ... Jelzek, ha lett eredménye. :) Az idegállapotom nálam is hagy némi kívánnivalót magaután.... hisztis vagyok, csak akkor vagyok elviselhetõ, ha alszom. :) Mindent elfelejtek, a férjem az én agyamat is pótolja szerencsére.... Borzalmas... :)
Érdekes, amit mondasz a túlhordásról... elgondolkodtató. Szombaton, NST-n, 4 kismamával is találkoztam, akik a 40. hetet már bõven betöltötték, 2., illetve 3. babával... Én ma vagyok 40hetes és 1 napos. 1 hete volt a méhszáj 2100, szombaton 2111, rá 2 napra, vagyis ma pedig 1222. A dokim szerint alakulok. :) Jóslóm nagyon ritkán van, az is csak egy kis pár percig tartó, enyhe mensis érzés. Keményedés nincs. 2 napja szállt le a pocim csak, azóta nagyon fáj a szeméremcsontom, alig bírok menni, és tegnap este óta darabokban távozik a nyákdugóm. De mindez nem sokat jelent, ha a bébi nem akar kijönni. :) Ma viszont hányingerem volt, elég sokáig, meg 3X voltam nagywc-n... Nem bánnám, ha lenne valami, hiszen rövidült a méhnyak, meg nyítam 1 ujjnyit 2 nap alatt úgy, hogy észre sem vettem.... Nálunk 1 hetet lehet túlhordani, utána indítják. A te babád meddig maradhat bent? A méhszájad nem viszi túlzásba a nyílást sajnos... Én is takarítok, gyalogolok minden nap, azt hittem, ez segít(ett), de látva téged, már kételkedem... Kitartás! u.i.: szerinted én meddig bírhatom ezzel az értékkel?
A kérdező hozzászólása: ha én azt tudnám, akkor tennék magammal is "valamit" :-))) sajnos az 1.babámmal is nehezen tágultam, a 40.héten volt 2110 a méhszáj, és 2 nappal túlhordtam, és a nehéz tágulás miatt vacuummal szültem. ehhez képest most kicsit jobb a helyzet.24.héten 3100;36.héttõl 2110.szombat(nem most múlt hét)2110, és tegnap azt mondta a doki, hogy kezd felpuhulni.Már napi szinten együtt vagyunk apával...minden nap többször söprök, mosogatok...jóslóim pénteken intenzíven voltak, és tegnap a szex után is tömény 2 órát-de aztán semmi. Itt 10napot hagynak a kiírás után, aztán úgymond rásegítenek(szülésznõ fogalmazta)
Próbáljátok... bocsi:d
A kérdező hozzászólása: Már az is megvolt.Azt hiszem ma rákérdek az ügyeletes dokitól, hogy is fog zajlani a megindítás.Mert már én is apa is és a 19hónapos nagy is nehezen viseli anya "idegállapotát".
A kérdező hozzászólása: elõbb másztam ki én is a kádból.Ha már úgy is a fürdõben voltam, befestettem a hajam, lekozmetikáztam magam mármint ahol hozzáfértem, és aztán egy csobb a jó meleg fürdõvízbe.Eddig semmi. Viszont holnap reggel szeretettel várnak a szülészeten.Az egyik szemem sír, a másik nevet....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!