Találatok a következő kifejezésre: Hány hónaposan tápszeres (32 db)

7 hónaposan. tápszeres baba.
Nálunk pár hete tart a nagyon éjjelek ideje:) 1 éves. 7-fél8-tól 5-6ig alszik, meg se mukkan.
8 hónaposan
Lányom tápszeres, és 2 hós kora óta átaludta az éjszakákat. Eddig....most fogzik és sokszor felzavarja esténként 6 hós babás
Két baba 2 hetesen, egy 1 hónaposan. Anyatejesek.
4 hetesen, anyatejes
5 hetesen. Anyatejes.
9 hetesen, anyatejes egeszen 5 hnapos koraig, most megint kelunk
2 hónaposan, anyatejes
2 hósan, tápszeres.Most4, 5 hós és újabban a foga miatt megint kelünk hajnal 2-3 felé.
nagyon jó éjjeleket akartam írni
3 hónapos, anyatejes.
2, 5 honaposan, es tapszeres.
7 hónaposan egyszer, azóta se.(most 8). Anyatejes.
2 hónaposan, tápszer+anyatej
8 hónaposan, anyatejes, most 10 hós és kel a foga miatt többször, mert egyszerre 3 foga jön.
2 hónapos tápszeres

2 hónapos tápszeres babátok hány millilitert eszik egy nap? és hányszor?

Legjobb válasz: Kb. 600-700 ml között, általában ötször egy nap. Nem csak tápszeres, kicsit kevesebb mint a fele anyatej, amit lefejve kap.

Kb. 600-700 ml között, általában ötször egy nap. Nem csak tápszeres, kicsit kevesebb mint a fele anyatej, amit lefejve kap.
Az a születési, ill. a motani súlyától is függ. Nekem a lányom 2420g született. 2 hónaposan 500-600 között evett és 5x tápszert.
Az én kisfiam csak tápis, most volt 26-án 2 hónapos, 5-ször eszik egy nap, 800 ml-t.

Hány hónapos kortól lehet áttérni a tehéntejre? Jelenleg tápszeresek v. unk.

Legjobb válasz: 1 éves kortól javasolják. Én a lányommal megvártam, és most a kisfiammal is kivárom. Õk is tápszeresek.

1 éves kortól javasolják. Én a lányommal megvártam, és most a kisfiammal is kivárom. Õk is tápszeresek.
Egyéves kortól ajánlott, azalatt nem. De ismerek olyat, aki nem törõdik ezzel. Én kivártam mindenesetre.
1 éves kortól szabad csak.
Én 8 hónapos kora óta adom, de egy év alatti gyereknek higítani és forralni kell.
A harmadik válaszolótól kérdezném (második vagyok), hogy miért kell hígítani, ill. miben lesz más úgy? Nem kötekedésbõl, csak azért kérdem, mert mondtak már erre mindenfélét, hogy pl. mert zsíros (pedig az anyatej zsírosabb a tehéntejnél), stb. A fehérjéje ugyanúgy benne marad vízzel hígítva is.


Hány hónapos korban jelentkezett babátokon az ekcéma? Csak anytejes vagy csak tápszeres volt?

Legjobb válasz: Szia! 4 hós volt a lányom mikor kijött. Egy hónapos korától tápszert is kapott a szopi mellé pótlásnak. Most hat hónapos, és éppen "tiszta" a bõre.

Szia! 4 hós volt a lányom mikor kijött. Egy hónapos korától tápszert is kapott a szopi mellé pótlásnak. Most hat hónapos, és éppen "tiszta" a bõre.
Egy hósan kb, és két hónapig küzdöttünk vele, végül a szteroidos krém lassan de rendbehozta.Akkor csak anyatejes volt.
Anyatejes volt még, sok friss narancslevet ittam, a citrusok kihozzák, és én is az vagyok.kb 3 hós volt.
Kb egy hónapos volt, eddig jó volt neki a linola, de már nem használ:( Most 5 hónapos és szteroidossal próbálkozunk, szinten tartani meg gyógyszertári kevert testápolóval kell. Ja és csak anyatejes még mindig, és én is ekcémás vagyok.
Szia! Másfél hós, csak anyatejes volt, amikor kijött, és elõször csak a térdein. Most már az egész testén van, és majd belehalok a tehetetlenségbe. Csak a steroidos kenõcs használ ideig óráig. Linola, Babé omega, gyógyszertári kevert kenõcs: egyik sem használ. Utolsó szalmaszálként holnap érkezik a bioptron lámpa, amit részletre veszek, és nagy reményt fûzök hozzá, majd meglátjuk használ-e. Nálunk apuka szénanáthás, tõle örökölte ebben a formában, állítólag egyéves korára kinövi...Ja, addig meg szenvedjünk... Nevetséges, hogy ennyit tudnak tenni érte az orvosok...

Mikortól, vagy hány hónapos kortól lehet úgy adni a babáknak, hogy délelőtt gyümölcs, délután főzelék? A babám 4 hónapos, két hetet kezdtük a gyümölcsöt délelőttönként kapja. Tápszeresek vagyunk. És babapiskótát mikortól lehet hozzákeverni neki?

Legjobb válasz: úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.

úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.
Mi kb 3.5 hónapostól kezdtünk "rendesen" enni.Az én babám is tápis, most 5 hónapos, és de.gyümi, ebéd tejpép, uzsi fõzi, a reggeli és a vacsi tápszer.De mióta ráérzett az izekre, nem nagyon kell a táp...Babakekszet én vettem, h.legyen itthon, de még nem adok, de 6 hótól adható, az van ráirva.Én úgy gondolom, a keksz késöbb kell, amikor már nem elég kalória nekik a sima gyümölcspüré.Remélem valamennyit segitettem!
Elõzõ jól irta, ha már megeszik egy étkezésre valót nyugodtan ki lehet váltani. Mi 5 hónaposan csak reggel és este ettünk tápszert. Délelõtt gyümit, ebédre fõzit, uzsonnára meg tejpépet kapott. Babapiskótát csak most kezdtem adni (9 és fél hós), de 5 hónapos kortól Hipp babakekszet kapott a gyümibe reszelve. Kicsit drága (600 körül volt egy doboz), de ha jól emlékszem 4 hótól lehet adni.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm a segítséget, nagy segítség volt a válaszotok!
18:43-as vagyok: Az elsõt akartam irni, csak közbe közénk irtak. :)

Tápszeres babák anyukái! Milyen sorrendben váltottátok ki az étkezéseket és hány hónapos korban?

Azt is leírnátok, hogy melyik étkezésre mit adtok?Pl.gyümölcs, vagy f?zelék, esetleg tejpép? El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! 9 hós a lányom. A napunk úgy néz ki, hogy táp, gyümi, fõzelék, gyümi, táp. Ilyen sorrendben váltottam: tízórai, uzsonna, ebéd, nekünk így javasolta a dokink. 4 hónapos korától kezdtem a hozzátáplálást. 6 hósan már tuti így evett, mint most. Szeret mindent, nagyon jó evõ. Tejpépet én csak alkalomszerûen adok, mert nem kövér a babám, de hogyis mondjam, nincsenek súlyproblémáink :-) Azt mondta az orvosunk, hogy persze kaphat nyugodtan, de azért szépen módjával, szóval ne állandóan mondjuk uzsonnára azt kapjon. Remélem tudtam egy picit segíteni! Jó babázást!

Szia! 9 hós a lányom. A napunk úgy néz ki, hogy táp, gyümi, fõzelék, gyümi, táp. Ilyen sorrendben váltottam: tízórai, uzsonna, ebéd, nekünk így javasolta a dokink. 4 hónapos korától kezdtem a hozzátáplálást. 6 hósan már tuti így evett, mint most. Szeret mindent, nagyon jó evõ. Tejpépet én csak alkalomszerûen adok, mert nem kövér a babám, de hogyis mondjam, nincsenek súlyproblémáink :-) Azt mondta az orvosunk, hogy persze kaphat nyugodtan, de azért szépen módjával, szóval ne állandóan mondjuk uzsonnára azt kapjon. Remélem tudtam egy picit segíteni! Jó babázást!
4 hónaposan kezdtük az almalével, utána alma 10óraira. Ez után tejpép estére. Répa krumplival kell kezdeni a kóstoltatást (nekem ezt mondta a doki) 5 hónaposan kezdtük. Utána sütõtököt adtam, A fõzelékeket ebédre, elõször pár kanál fõzi és tápszer. Egyre több fõzi ha nincs baja tõle és a tápszer elmarad. Most 6 hónapos, 10órai alma vagy öszibarack banánnal, ebéd fõzelék, már a sütõtök csirkehússal is megy :) uzsi tejpép gyümölccsel vacsi tápszer
Szia, én 4, 5 hónaposan kezdtem almapépet adni kanállal uzsonnára. Majd fokozatosan 2-3 naponta más gyümölcsöket is kapott. 5, 5 hónaposan kezdtem az ebédet kiváltani fõzelékkel. Sütõtökkel kezdtem, mert az édes, mint a gyümölcs. 1 hónap múlva már evett céklát, salátát, cukkinit, brokkolit. A sárgarépát a mai napig nem eszi meg. 6 hónapos korától kap husit is a déli fõzelékbe. Most 8 hónapos és eszik karfiolt, spenótot, kelkáposztát, zöldborsót, lencsét. Már kapott sertéshúst, csirkemájat, tojássárgáját. Kap babakekszet is nasinak. Jelenleg a reggeli, a tízórai és a vacsi tápszer. Sajnos tejpépet nem ehet, mert tejfehérje érzékeny.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy Sinlacot én is iratok fel, mert Pregominos a babám. Mindenkinek köszönöm!

Csak tápszeres babánál hány hónapos korban kezdtétek el a hozzátáplálást?

3 hónapos babánál el lehet már kezdeni a kóstolgatást?

Legjobb válasz: 4 hónaposan-ne siess

4 hónaposan-ne siess
Szia! Mi holnap leszünk 4 hónaposak.1 hete kóstoltatom a babámat, mert nem hízott eleget és ezt javasolta a doki+sinlac pépet.Almalével kezdtem azután almapüré, most a barackpürénél tartunk.Szerencsére ízlik neki.
Az én lányomat anyukám megetette 4 hónaposan egy kis répával, és utána az Istennek se akarta megenni a tápszert. Azt hittem meghülyülök. Legalább 1 hónapot várj még.
Nem, ne kezdd el.1 honapot vàrd még meg.Sokan elkezdik 3 honaposan, ez szerintem felelötlenség.Lesz aki lehet irja hogy nyugodtan, én szerintem még böven lesz ideje enni szilàrd ételt!
5 hónapos volt, vagyis elmúlt már, mikor megkóstoltattam vele a gyümölcsöket sorban. Majdnem 6 hós volt, mikor fõzeléket evett elõször. Most 7 hósan a tízórai csak gyümölcs + tejpép vagy rizs, illetve az ebéd csak fõzelék. A többi étkezés még tápszer.
4 hónaposan kezébe adtam egy negyed almát, hogy szopogassa, mit szól az ízéhez. Két héttel késõbb kapott egy kanál almalevet, fokozatosan kóstolt mindent, ha úgy éreztem nem kész rá, akkor leálltam. Most 6 hónapos és most jutottunk el oda nemrég, hogy a tízórait gyümölcsre váltottuk. A napokban próbálkozom az ebéddel. Szerintem is várj még vele minimum egy hónapot. Nem voltam én sem sosem hozzátáplálás ellenes, de azért várnék még.
4 hónaposan kezdtük ( 2 hete :) )
4 hónaposan kezdtem, de székrekedés miatt 3. hónaptól kapott frissen facsart almalevet felesben hígítva vízzel, segített sokat, és szerencsére nem lett baja. Szerettem volna már megkóstoltatni vele egy kis almapürét is, de kilökte a kanalat a nyelvével, így kivártam a 4 hónapot, onnan már simán ment.

Hányszor és hány óránként eszik az 5 hónapos tápszeres babátok? És mit?

Legjobb válasz: Ja, és Humana HA 1-et eszik, 4* 200ml + 1 barack. 5450 g most, 1 hét múlva 5 hónapos. (1. voltam)

Ja, és Humana HA 1-et eszik, 4* 200ml + 1 barack. 5450 g most, 1 hét múlva 5 hónapos. (1. voltam)
Egy nap 5X eszik, három óránként.4x tápszer, délelött egyszer gyümi

Mennyit eszik egy 3 hónapos tápszeres baba? Hány grammot?

Legjobb válasz: a gyerek súlyát meg kell szorozni 150-nel és akkor kapod meg a napi adagot, de ez csak tájékoztatás jellegû. Az én kislányomnak 780 grammot kellene ennie( most 2 hónapos), de jó ha a 600-at megeszi, akkor már örülök!

a gyerek súlyát meg kell szorozni 150-nel és akkor kapod meg a napi adagot, de ez csak tájékoztatás jellegû. Az én kislányomnak 780 grammot kellene ennie( most 2 hónapos), de jó ha a 600-at megeszi, akkor már örülök!
fiam 6×150ml-t eszik általában.van mikor kevesebbet.6, 5 kg a súlya.

Hat hónapos tápszeres babának hány étkezést kell kiváltani egy nap?

Legjobb válasz: 1-et sem kell kiváltani még. Persze kérdés mikor kezdted etetni, na, az elsõ evéstõl 2-3 hét alatt ajánlott eljutni 1 kiváltásához,és így tovább

1-et sem kell kiváltani még. Persze kérdés mikor kezdted etetni, na, az elsõ evéstõl 2-3 hét alatt ajánlott eljutni 1 kiváltásához, és így tovább
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Négy hónaposan kezdtük.
Nekem 6 hónaposan már 3 étkezés volt kiváltva, úgy hogy 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást. Védõnõi javaslatra mindent. A tízórai, uzsonna volt az elsõ kettõ, amit kiváltottam. Aztán az ebéd. Mivel nem szopik, és venni anyatejet csak 3-4 dl tudok egy nap, így pont elég neki reggelire és vacsira. Az uzsonnája tejpép. A tízórai gyümölcs, az ebéd meg fõzelék sinlaccal dúsítva, hogy kb 230-250 ml-re jöjjön ki. Most már 7 hónapos és kb 1, 5 hónapja így csinálom neki. Nagyon szépen fejlõdik.
Mi is 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, most 8 hós. Elõször csak a tízórai-uzsit váltottam ki. 5 hósan már az ebédet is. Néha kívánja a tápszert ebéd utáni felkelés után, ilyenkor késõbb, vagy kevesebbet uzsonnázik. Egy hónapja vezettük be, hogy vacsorára fûrdés elõtt is fõzeléket kap, mert így kevesebbet kel fel éjszaka, fûrdés után ilyenkor nem kér már tápszert, de 10 körül megissza. Nem tudom, hogy jól csinálom-e, de ez bevált nála.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!