Találatok a következő kifejezésre: Hány hónaposan meg a babák a (28 db)

Hány hónapos volt a babád amikor először négykézlábra állt de még nem mászott? Mennyi idő után kezdett mászni ezután?

Legjobb válasz: 6,5 hósan állt négykézlábra és erre 1,5 hónapra kezdett el rendesen mászni. Kúszni nem nagyon kúszott

6, 5 hósan állt négykézlábra és erre 1, 5 hónapra kezdett el rendesen mászni. Kúszni nem nagyon kúszott
7 hónaposan kezdett kúszni és kutyázni, 9 hónaposan mászni.
Mindkét gyerekem 5, 5 hónapos korában állt négykézlábra és mindkettõ napra pontosan 7 hónaposan kezdett mászni. :) )
Fiam 6 hónapos, 5 hósan állt elõször négykézlábra, akkor kezdett kúszni, mára már elég jól megy a mászás is.
Az en kisfiam is 5 honaposan allt negykezlabra de csak 7 honaposan kezdett el maszni. Kuszni sosem kuszott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az enyém is 5 hós és most kezdett négykézlábra állni. Én is úgy tudtam, hogy ezt késõbb szokták csinálni. Nem is értem miért csinálja a babám, mert kúszni még nem kúszik. De ezek szerint van ilyen, hogy már korábban rákapnak a babák erre. Én örülnék ha nyugiban elnézegetne maga körül, de egész nap csak ezt gyakorolja. Persze tudom, hogy minden baba más és más. Lehet hogy õ majd késõbb fog felállni pl. Igazából csak az érdekel hogy mennyi idõ a gyakorlás mi után megtanulnak mászni, mert így akkorákat dob magán hogy csak úgy koppan a feje a járókában.
A lányom kb 7 hónaposan kezdett négykézlábra állni, 7, 5 hónaposan mászni, ami szerintem tök átlagos volt. A fiam 4, 5 hónaposan kutyázott, 5, 5 hónaposan már szépen mászott, õ egy "kicsit" pörgõsebb baba.
Egyébként ha 10 hósan kezd el mászni, még az is teljesen normális... 5-ös válaszoló
Kedves KÉrdezõ! Ne ijedj meg a válaszok láttán, azért nem az az általános hogy 5 hónaposan már négykézlábra áll a baba, csak az ilyen babák anyukái büszkék a babájuk teljesítményére és inkább õk írnak az ilyen jellegû kérdésekre. Szóval az én babóm olyan 7 és fél hónaposan kezdte a négykézlábazást, és 8 és fél hósan mászott.
lányom 14-én töltötte a 6 hónapot, elötte pár héttel kezdett négykézlábra állni, 1 hete mászik is pár lépésnyit, de inkább még csak behúzza a lábait maga alá, és elõre löki magát.
Az enyém most kezdett el kutyázni, 5 hónapos lesz jövõ héten. Mászni még nem mászik!
5 hónapos kora óta áll négykézláb, sõt mindent így csinál, és már ülésbe is hátratolja magát. Most 7 hónapos, de még nem mászik.

Szoptatás alatt átkerülhet a baba szervezetébe a candida gomba? Szabad ilyenkor candida kúrát alkalmazni? Ha igen, hány hónapos kórtól? A babám még csak 6 hetes!

Szülés óta borzasztóan kivánom a csokoládét (és általában az édességeket) ami az én esetemben azért tragédia, mert egy kicsi cukormennyiségt?l is azonnal kiújul bennem a candida gomba fert?zés.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak: elõször is köszönöm a véleményed, javaslatod. Igen, persze a xilyt is cukor, de az egyetlen ami nem táplálja a gombákat.

A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: elõször is köszönöm a véleményed, javaslatod. Igen, persze a xilyt is cukor, de az egyetlen ami nem táplálja a gombákat.
Szoptatás alatt lehet diétázni, de szerintem ne itt kérdezd meg hogy hogyan, és mikor, hanem szakembertõl, dietetikus orvostól (hangsúlyozom orvostól és nem kuruzslótól. Ilyen orvos általában belgyógyászok között van). Az egyik válaszadónak mondom, hogy a xilitet nyírfacukornak hívják ugyan, de az nem cukor. A xilit cukoralkohol, és az érdekessége, hogy a bacik, gombák nem képesek felhasználni, mert ugye nem cukor, más a molekulája...
Hát itt több mindent nem értek. Egyrészt a Candida gomba minden egészséges szervezetben jelen van, maximum leszaporodhat a kelleténél jobban. Másrészt a xilit is cukor, csak nyírfacukor. De hogy érdemben válaszoljak: a babádnak semmi baja nem lesz, ha cukrosat eszel, bár olyanról már hallottam, akinek a babája nem bírta a kakaót, szóval ez elõfordulhat. Amúgy meg nézz szét a diétás pultokon és keress olyan édességet, ami kizárólag édesítõszerrel készült. Vagy vegyél édesítõ szert és süss azzal valami finomságot. Ennyit tudok javasolni.
elszaporodhat* bocs
Eszedbe ne jusson szoptatás alatt diétázni! A candida gombával már a születés után találkozik a pici. és ez teljesen természetes! a bõrünkön is rajta van sok más mikroorganizmussal együtt, és ez teljesen normális! ez az egész candida mizéria egy nagy hülyeség!

Hány hónapos korukban, fordulnak át a babák? Fiam 3, fél hónapos, de szerintem ritkán probálkozik átfordulni, van e erre őtlet, vagy praktika? Vagy még nem kell aggodnom?

(szokot probálkozni, de nem nagyon sikerül neki, az átfordulás oldalra viszont már siker?l! Man79 apuka

Legjobb válasz: Még ráér, ne aggódj. Lehet úgy forgatni, hogy egy törölközõre teszed, és óvatosan kihúzod alóla.

Még ráér, ne aggódj. Lehet úgy forgatni, hogy egy törölközõre teszed, és óvatosan kihúzod alóla.
Szia. Ahány szakkönyvet elolvastam mindegyik egy kicsit mást írt, 5-6-7 hónapos határon belül. Mi is szoktunk esténkét átfordulósat játszani a kislányunkkal, nagyon élvezi. Már nem sok kell neki, hogy magától is sikerüljön. Nem vagytok lemaradva semmirõl. Üdv, 4, 5 hónapos kislány anyukája
Ne aggódj, az én fiam 4 és fél hónapos és napról napra ügyesebb. Múlt héten kezdtük mi is a törölközõs játékot, amit az elõzõ iró javasolt, és azóta már 2x átfordult. Nekünk az is segitett, h a kinyitott kanapénk kicsi lejt, igy könnyebb volt átgurulnia! :-) Kitartás, nics még elkésve!
A kérdező hozzászólása: öszönöm a gyors válaszokat, kicsit meg nyugtatatok :-)

Hány hónapos korában érdemes elvinni a babát állatkertbe? Amikor még nem tud menni, tudja élvezni a dolgot?

Legjobb válasz: 8 hónaposan vittük elõször vidéki állatkertbe (egészen kicsibe). Nagyon tetszett neki!

8 hónaposan vittük elõször vidéki állatkertbe (egészen kicsibe). Nagyon tetszett neki!
Az én fiam most lesz 14 hónapos, nyáron visszük el. Elõbb eszembe sem jutott volna, egyébként most kezdték el érdekelni az állatok.
Kisfiam 14 hónapos és nyáron szeretném vinni illetve gondoltam hogy esetleg gyereknapi programnak bevetjük és akkor meglátjuk, mert mi imádjuk.

Hány hónapos kortól lehet ebbe a műanyag fürdetőkarikába ültetni a babát? Kinőttük a kiskádat 6.5 hós a fiam de nem ül magától még fel.

Forog meg kúszik, de nem mászik és nem ül fel egyedül.

Legjobb válasz: bocs az offért de mekkora a fürdõkádatok? miénk a kisebb fajta és a 2 évesemnek még simán jó :O egyébként úgy is lehet, hpgy kevés vizet engedsz a nagykádba és egyszerûen lefekteted a babád. elõször pocira, majd ha elfáradt akkor a hátára :)

bocs az offért de mekkora a fürdõkádatok? miénk a kisebb fajta és a 2 évesemnek még simán jó :O egyébként úgy is lehet, hpgy kevés vizet engedsz a nagykádba és egyszerûen lefekteted a babád. elõször pocira, majd ha elfáradt akkor a hátára :)
mekkora most? :)
A kérdező hozzászólása: Júli 2.:) Akkor lehet megpróbálunk vele fürödni, legfeljebb majd váltásban csináljuk a nagykádban fürdést apával.
Mi simán fürdünk vele, na de kinek a pap, kinek a papné... Kb 5 hós korától használjuk a karikát, még korai volt, de kézbõl egyszerûen kiugrott... 2 hós kora óta a nagykádban fürdik a tesóval. A kiskádat mi is hamar kinõttük, mert hogy hason szeretett fürödni, mindig elrúgta magát, majd szépen lefejelte a kiskád szélét :) Mikor a babós? enyém júni 30 :)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom...fertõzõ vagy mittudomén...a védõnõ mondta hogy felnõtt ne fürödjön együtt a csecsemõvel.
Miért lenne gáz együtt fürdeni a babáddal???nagyon is jó dolog az és egy nagy élmény!legalábbis az én fiamnak az volt és legalább két legyet egy csapásra alapon te is lefürdesz vele és nem utánna kell még azzal töltened az idõd!Az én fiam 20 hós de még mindíg együtt fürdünk és nagyon élvezzük mindketten! Amúgy 100 ft-os boltba lehet kapni jó nagy méretû, hosszú babakádat de sztem az együtt fürdés a legjobb megoldás!
A kérdező hozzászólása: Aha azt a széket már rég kihíztuk kinõttük pedig az is milyen klassz egy találmány:)
A kérdező hozzászólása: Ja hát én magamból indulok ki, nekem ugyanis nem folyik ki ha beleengedem a vizet hanem begyullad. Világ életemben így volt.
elõzõ vagyok. még annyi eszembe jutott, ha már így az együtt fürdésre gondoltál, hogy lefektetheted a combodra és a buksiját meg a hasadra, így nincs is teljesen fekvõ helyzetben, jobban lát :) bocs, hogy teleoffoltam a kérdésed, a fürdetõkarikát nem tudom, a széket pár hetes kortól lehet használni! :)
mi 5 hónapos korától fürdünk vele. szóval igen, lehet! :) de most meg ezt a fül dolgot nem értem. mi baj van azzal ha belefolyik? azt írod már forog, tehát most már meg is kell mosni, nyugodtan belefektetheted, neki is biztos tetszeni fog. (csecsemõnek nem mehet bele a víz mert amíg nem tud forogni, nem folyna ki)
A kérdező hozzászólása: Na most a saját kérdésemrõl eszembe jutott vmi. Hogy együtt lehet e fürödni vele vajon??? Tehát hogy beveszem magam mellé a kádba? Vagy az gáz??
A kérdező hozzászólása: Kiskád nem a nagy kádat nõtte ki :) )) de a férjemmel mindketten magasak vagyunk ráadásul a férjemnek sokszor becsípõdik a dereka és állandóan belehajolva a kádba irtó macerás a fürdetés. A kád elé térdelve meg szintén nem érjük el rendesen szóval egy szerencsétlenkedés az egész. Én félek háttal belefektetni mert belefolyik a kis fülébe a víz nem beszélve arról hogy akkor is ugyanúgy görnyedünk fölé.
kiskádatok mekkora... :)
A kérdező hozzászólása: 7800 gramm 72 cm.

Hány hetes illetve hónapos korban változnak meg a babák szeme szinei?

Az én babócám két hetes, és sötétkék szemmel született.

Legjobb válasz: 7,5 hós kislányom szeme bár bebarnult teljesen. Az én szemem zöldes barna az apukáé barna. Nagyszülõknél volt kék és szürke is.

7, 5 hós kislányom szeme bár bebarnult teljesen. Az én szemem zöldes barna az apukáé barna. Nagyszülõknél volt kék és szürke is.
fél éves korig még változhat de ha nagyon sötét nem lesz kékszemû nagy valúszínûséggel
Állítólag azoknak a babáknak marad kék, akik világosabb kék szemmel születnek. 1 éves korig változhat. A ti szemetek milyen színû? Mert általában valamelyik szülõ szemszínét örökli, ritkábban a nagyszülõjét. Mindig a sötétebb szín a dominánsabb, pl. barna, tehát ha neked vagy az apukának barna, akkor a babának is nagy esélye van a barnára.
A kérdező hozzászólása: Az enyém barna, az apáé pedig barnászöld..
A 2. vagyok. Szerintem a babádnak barna szeme lesz.

Hány hónapos korban szoktak elkezdeni mászni a babák, illetve meddig nem kell aggódni, ha még nem mászik?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/mozgasfejlodes-mind.. Az enyém 1 évesen kezdett el mászni, addig csak kúszott. Most 15 hónapos, de még mindig mászva közlekedik.. ( áll, lépked, de önállóan, hogy ne kapaszkodjon valamibe még nem akar megmozdulni ). Mennyi idõs babád van?

http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/mozgasfejlodes-mind.. Az enyém 1 évesen kezdett el mászni, addig csak kúszott. Most 15 hónapos, de még mindig mászva közlekedik.. ( áll, lépked, de önállóan, hogy ne kapaszkodjon valamibe még nem akar megmozdulni ). Mennyi idõs babád van?
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos múlt egy hete, nem kúszik és nem is mászik, de gurulva nagyon ügyesen közlekedik.Remélem a mászást is megtanulja nemsokára.
Az én kislányom napra pontosan 9 hónaposan kezdett el mászni. Addig õ is csak kúszott, forgott... Azóta is imád mászni. Ne aggódj, még nincs elkésve!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az én fiam 8 honapos mult, de még csak forog, éas hason csuszkál ide oda, kapálozik igy halad, de még nem méászik, eddig 2x hernyozott csak hátrafelé..

Két kérdés! 1. Milyen fejlõdésen mennek át a babák 9-12 hónapos kor között? 2. Hány hónapos korban fordítottátok meg az autósülést úgy, hogy a baba is menetiránnyal egyezõen utazzon?

A fejlõdést úgy értem,hogy nálatok mi volt a leglátványosabb,vagy aminek legjobban örültél? Akár mozgás,akár értelmi,érzelmi fejlõdès.

Legjobb válasz: Elkezdett kúszni, felülni, most már a felállással is próbálkozik. Meg láthatóan sokkal értelmesebb, mintha már értene elég sok dolgot (lehet, hogy csak beképzelem). Az ülést úgy 9,5 hónapos korában cseréltük le (nem megfordítottuk, hanem vettünk másikat), amikor már teljesen stabilan tudott ülni.

Elkezdett kúszni, felülni, most már a felállással is próbálkozik. Meg láthatóan sokkal értelmesebb, mintha már értene elég sok dolgot (lehet, hogy csak beképzelem). Az ülést úgy 9, 5 hónapos korában cseréltük le (nem megfordítottuk, hanem vettünk másikat), amikor már teljesen stabilan tudott ülni.
Szerintem ez egyik leglátványosabb korszak volt, mert ezidõ alatt kezdett kúszni (9. hó), aztán mászni-felállni, kapaszkodva lépegetni, felülni (10. hó) és 12. hó körül járni. Értelmileg...hát egyre ügyesebb okosabb, ez nem kérdés, az én lányomnak be nem állt a szája, kis cserfes azóta is persze :) Ekkor kezdett darabosakat is enni és egyre több mindent önállóan elmajszolni. Az ülést pedig mi csak 15 hónaposan fordítottuk meg (mivel háttal sokkal biztonságosabb, több országban 3-4 éves korig is így utaznak a gyerekek), én még hagytam volna így tovább is, csak a férjem ragaszkodott hozzá, mert nyaralni mentünk és megfordítva jobban dönthetõ az ülésünk (Concord Ultimax), hadd legyen neki kényelmesebb a hosszú út...
a lányom ekkor állt fel és ekkor kezdett járni. Az autósülést mi késõn, 13 hónaposan fordítottuk meg
9 hónaposan állt fel és 12 hónaposan önállóan elindult. Állandóan brümmögött és tologatta ügyesen a kis autóit. :) Mi viszonylag korán fordítottuk meg az ülést. Vettünk egy 9-18 kg-os autósülést és amint elérte a súlyhatárt, kb. 10 hónaposan.
3, 5 hónapos volt, csak anyatejes Ma 26 hónapos, még szopik
6 hetes volt és 7 hónapig szopizott, semmi baj nem volt, pedig onnantól rendszeresen megjött..
11 hós volt, nem igazán okozott gondot. Talán mikor megvan valamivel kevesebb a tejem, de lehet nekem tûnik úgy. Most 17 hós és még szopik.
4 Honapos volt a kisfiam, es nem okozott problemat.Mar 14 honapos es most is szopik.
pont 3 hónapos volt, és egyáltalán nem volt hajlandó enni, én meg irattam tápszert. Utána még egyszer sikerült visszahozni normál mennyiségre, de csak 4 hóig szopizott. Ha jobban értettem volna a dolgokhoz, akkor nem így történt volna.
Az elsõnél 8 a másodiknál 6 hónap után jött meg a mensim, de észre se vették a gyerekek. 10 hónapig szopott mindkettõ.
Szia! Pont a héten jött meg elõször a szülés óta, a babám most 14 hónapos. Még mindig szopizik, nem nagyon vettem észre, hogy bezavart volna a mensi, ugyanúgy rángatja pólómat, mint eddig.:)
6 hét után jött meg, aztán csak mikor 8 hós volt a lányom. Majdnem 1 éves volt, mikor nem kérte többet a cicit. Most 9 hósak lassan a fiaim, még nem jött meg. Nem is nagyon várom!!
4 és fél hós volt, amikor megjött elõször, onnantól kezdve rendszeresen. Az elsõ két mensinél volt probléma, de csak az elsõ 2 napon azt hiszem, úgy szopott, mintha nem ízlene neki, így többet is sírt. Utána már nem volt gond. Most 15 hós és még mindig szoptatom.
Az elsõnél 8 hónapra jött meg, a másodiknál 2 hónapra.Az elsõ mensinél volt csak gond, ott 1 napig nem akarta elfogadni, akkor lefagyasztott tejcsit kapott, de azóta minden rendban, nem zavarja.

4, 5 hónapos a kisfiam és még nem fordult át. Ti babâtok hány hónaposan fordult at?

Mindkét oldalára átfordul már 2hete de a lendulet hianyzik neki illetve ha a lendulet megvan akkor a keze miatt nem tud átfordulni. Nektek mennyi idő utan fordult at mikor mar minden mozdulat megvolt szinte es oldalra fordult? Valamikor mar hason van,csak nem tudja hogyan huzza ki a kezet maga alol ezert nem sikerul neki

Legjobb válasz: sztem ez már "percek" kérdése! rá fog jönni és szépen kihúzza a kezét! az én fiam 3 hónap végére csinálta meg rendesen, bár akkor még egyszer-egyszer nekilendült mert néha visszagurult mielõtt sikerült volna megfordulnia :-D

sztem ez már "percek" kérdése! rá fog jönni és szépen kihúzza a kezét! az én fiam 3 hónap végére csinálta meg rendesen, bár akkor még egyszer-egyszer nekilendült mert néha visszagurult mielõtt sikerült volna megfordulnia :-D
az én fiam 4 hónaposan fordult hasra! Nekünk is gond volt eleinte, hogy hogy szedje ki a kezét.de az egyik barátnõm aki védõnõ mondta, hogy ha hasra fordult kezdjem el masszírozni a vállait, csak lazán!És láss csodát kihúzta a kezét!!! :)
akkor már nemsokára átfordul.rá fog õ jönni hogy kell.Az enyém 5 hósan fordult hátról hasra, vissza 1 hónap múlva.De rá 2 hétre elkezdett mászni, most 8 hónapos, feláll, és lépeget a járókában.Ezután már nagyon gyors a mozgásfejlõdésük.
A kisfiam 5 hónaposan fordult át, de mindig alatta maradt a kis keze. De egy idõ múlva megoldotta ezt is:-)
A kérdező hozzászólása: Az en fiam is ugyanigy van ahogy az elso is irta. Neha vesz egx nagy lenduletet atbillen hasra de a keze miatt megsem megy heki es mire ujra probalkozna vissza esik a hatara :-) Nem siettetem de orulnek ha atfordulna buszke lennek ra :-) Az orvos szerint is hamarosan atfog de mar 3 hete ezt csinalja es meg semmi
hajcsár!
Innentõl nekünk 1 nap volt, 4 hós volt akkor.
Kislányom 7 hónaposan fordult csak át(gyógytorna), és csak 9 hónaposan forgott rendesen.Kisfiam 3 hónaposan már forgott, most 11 hónapos és már egyedül megy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!