Találatok a következő kifejezésre: Hány hónaposan meg a (121 db)

Hány hónapos volt a babád amikor először négykézlábra állt de még nem mászott? Mennyi idő után kezdett mászni ezután?

Legjobb válasz: 6,5 hósan állt négykézlábra és erre 1,5 hónapra kezdett el rendesen mászni. Kúszni nem nagyon kúszott

6, 5 hósan állt négykézlábra és erre 1, 5 hónapra kezdett el rendesen mászni. Kúszni nem nagyon kúszott
7 hónaposan kezdett kúszni és kutyázni, 9 hónaposan mászni.
Mindkét gyerekem 5, 5 hónapos korában állt négykézlábra és mindkettõ napra pontosan 7 hónaposan kezdett mászni. :) )
Fiam 6 hónapos, 5 hósan állt elõször négykézlábra, akkor kezdett kúszni, mára már elég jól megy a mászás is.
Az en kisfiam is 5 honaposan allt negykezlabra de csak 7 honaposan kezdett el maszni. Kuszni sosem kuszott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az enyém is 5 hós és most kezdett négykézlábra állni. Én is úgy tudtam, hogy ezt késõbb szokták csinálni. Nem is értem miért csinálja a babám, mert kúszni még nem kúszik. De ezek szerint van ilyen, hogy már korábban rákapnak a babák erre. Én örülnék ha nyugiban elnézegetne maga körül, de egész nap csak ezt gyakorolja. Persze tudom, hogy minden baba más és más. Lehet hogy õ majd késõbb fog felállni pl. Igazából csak az érdekel hogy mennyi idõ a gyakorlás mi után megtanulnak mászni, mert így akkorákat dob magán hogy csak úgy koppan a feje a járókában.
A lányom kb 7 hónaposan kezdett négykézlábra állni, 7, 5 hónaposan mászni, ami szerintem tök átlagos volt. A fiam 4, 5 hónaposan kutyázott, 5, 5 hónaposan már szépen mászott, õ egy "kicsit" pörgõsebb baba.
Egyébként ha 10 hósan kezd el mászni, még az is teljesen normális... 5-ös válaszoló
Kedves KÉrdezõ! Ne ijedj meg a válaszok láttán, azért nem az az általános hogy 5 hónaposan már négykézlábra áll a baba, csak az ilyen babák anyukái büszkék a babájuk teljesítményére és inkább õk írnak az ilyen jellegû kérdésekre. Szóval az én babóm olyan 7 és fél hónaposan kezdte a négykézlábazást, és 8 és fél hósan mászott.
lányom 14-én töltötte a 6 hónapot, elötte pár héttel kezdett négykézlábra állni, 1 hete mászik is pár lépésnyit, de inkább még csak behúzza a lábait maga alá, és elõre löki magát.
Az enyém most kezdett el kutyázni, 5 hónapos lesz jövõ héten. Mászni még nem mászik!
5 hónapos kora óta áll négykézláb, sõt mindent így csinál, és már ülésbe is hátratolja magát. Most 7 hónapos, de még nem mászik.

Hány hónapos volt a babátok, mikor elkezdtetek mesélni neki? És ha még szopizott akkor, akkor szopi előtt, vagy közben meséltetek? Könyvből, vagy saját történeteket?

Legjobb válasz: 5 hós anyatejes babám van, vacsi lefektetés után olvasok fel neki a Micimackóból, mielõtt elalszik a kiságyában. Tudom, hogy még nem érti, de nem baj. :-)

5 hós anyatejes babám van, vacsi lefektetés után olvasok fel neki a Micimackóból, mielõtt elalszik a kiságyában. Tudom, hogy még nem érti, de nem baj. :-)
Én is 1 hós kora óta mesélek neki, szopi után, elalvás elõtt. Olyan édes. Figyel a hangomra, és szép lassan elalszik.
A kérdező hozzászólása: és ha este szopi közben bealszik, akkor mikor olvassak?jó, ha fürdés után, evés elõtt?
1 hónapos korától olvasok neki, leginkább a Mesebolt címû verseskötetbõl, mert van egy kisebb "kézreesõ" kiadása is. Volt egy idõszakunk, amikor szopcsi alatt is olvastam neki, de ekkor még 20-30 percig szopcsizott, lehetett. Verseket szopcsi után olvastam, 9 hós most és régóta ha vége a szopcsinak, akkor a szopcsipárnán megfordul és nézi a kiskönyvét, várja hogy elkezdjek olvasni, õ is lapozgatja és együtt "szaval" velem. :)

Szoptatás alatt átkerülhet a baba szervezetébe a candida gomba? Szabad ilyenkor candida kúrát alkalmazni? Ha igen, hány hónapos kórtól? A babám még csak 6 hetes!

Szülés óta borzasztóan kivánom a csokoládét (és általában az édességeket) ami az én esetemben azért tragédia, mert egy kicsi cukormennyiségt?l is azonnal kiújul bennem a candida gomba fert?zés.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak: elõször is köszönöm a véleményed, javaslatod. Igen, persze a xilyt is cukor, de az egyetlen ami nem táplálja a gombákat.

A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: elõször is köszönöm a véleményed, javaslatod. Igen, persze a xilyt is cukor, de az egyetlen ami nem táplálja a gombákat.
Szoptatás alatt lehet diétázni, de szerintem ne itt kérdezd meg hogy hogyan, és mikor, hanem szakembertõl, dietetikus orvostól (hangsúlyozom orvostól és nem kuruzslótól. Ilyen orvos általában belgyógyászok között van). Az egyik válaszadónak mondom, hogy a xilitet nyírfacukornak hívják ugyan, de az nem cukor. A xilit cukoralkohol, és az érdekessége, hogy a bacik, gombák nem képesek felhasználni, mert ugye nem cukor, más a molekulája...
Hát itt több mindent nem értek. Egyrészt a Candida gomba minden egészséges szervezetben jelen van, maximum leszaporodhat a kelleténél jobban. Másrészt a xilit is cukor, csak nyírfacukor. De hogy érdemben válaszoljak: a babádnak semmi baja nem lesz, ha cukrosat eszel, bár olyanról már hallottam, akinek a babája nem bírta a kakaót, szóval ez elõfordulhat. Amúgy meg nézz szét a diétás pultokon és keress olyan édességet, ami kizárólag édesítõszerrel készült. Vagy vegyél édesítõ szert és süss azzal valami finomságot. Ennyit tudok javasolni.
elszaporodhat* bocs
Eszedbe ne jusson szoptatás alatt diétázni! A candida gombával már a születés után találkozik a pici. és ez teljesen természetes! a bõrünkön is rajta van sok más mikroorganizmussal együtt, és ez teljesen normális! ez az egész candida mizéria egy nagy hülyeség!

Csirkemájat hány honapos kortol lehet? és hogyan fözzem? Mivel keverjem? Ja és a kisfiam nem eszi meg az üveges kaját, miota fözök neki, de már nem tudok mit fözni neki, hogy változatos legyen. Tippek? 6 honapos

Legjobb válasz: Már 5 hós kortól van olyan bébiétel, hogy alma-banán csirkemájjal, úgyhogy 6 hónapos babának nyugodtan adhatsz nyugodtan csirkemájat.

Már 5 hós kortól van olyan bébiétel, hogy alma-banán csirkemájjal, úgyhogy 6 hónapos babának nyugodtan adhatsz nyugodtan csirkemájat.
Nem kell, hogy változatos legyen, fogalma sincs este, hogy délben mit evett... ha mindig ugyanazt adnád, neki az is jó lenne... Májat 8 hótól, fõzd meg sima vízben (vagy akkor már kis sót tehetsz bele, fokhagymaport, petrezselymet, tárkonyt, rozmaringot, de picit) ha megpuhult turmixold le és bármihez hozzáteheted, mit szeret. Én leginkább cukorborsófõzivel adtam, de bármihez jó.

Másnak a babája hány honaposan tanulta meg ezeket?

A kislányom 10 honapos és nem tud felállni és felülni egyedül.Ha segítek neki felállni akkor bármeddig áll.és lépeget az ágy mellett.és csak hátrafelé mászik

Legjobb válasz: 9,5 hónaposan ült fel egyedül és 11 hónaposan állt fel.

9, 5 hónaposan ült fel egyedül és 11 hónaposan állt fel.
Szia Én lányom a történet:elkezdett kúszni majd kapaszkodva felállt aztán elkezdett mászni, majd sétálgatott kapaszkodva és most már már rövid idõre kapaszkodás nélkül áll. Ha leültetem úgy marad feltéve ha valamivel nagyon le tudja magát foglalni, egyébként nem marad úgy, egyedül még nem ül fel.Õ kicsit összekeverte a sorrendet, minden jel arra mutat, hogy elõbb fog szaladni mint egyedül felülni. 11 hónapos
Szia! Kicsit félve írom, de kisfiam 7, 5 hónapos és a mult héten felült, tegnap meg felállt a kiságyában. Egyébként nem mászik, csak kúszik mint a kis kommandós :) Azt lesi, hova tudna felkapaszkodni.
Vékony, mozgékony a babám. 6 hónaposan felült és mászott is egyszerre. 7 hónaposan felállt. Most 9 hónapos szépen lépeget bútorok mellett egy kézzel kapaszkodva, és egyedül is meg bír állni, és leülni. Nem lehet, hogy lusti egy kicsit? Vagy ducikább? Azok nem szeretnek olyan gyorsan tanulni :)
1. vagyok. Az enyém nem nagy, 13 hónapos és még mindig nincs 8 kiló mégis ilyen késõn csinált mindent.
Nekem 8 hónapos a kislányom.Már fel tud ülni önnálóan, hozzáteszem nem mászásból.Már kétszer fel is húzta magát állásba, állni áll ha megkapaszkodik. Viszont még csak most kezdett el kúszni:-) De minden gyerek más, ne izgulj, nem marad le semmirõl.Fejlõdik a maga ütemében:-)

Egy lány németjuhásznak hány hónapos/éves korban jön meg általába a havi vérzés? Egy vérzés hány napot/hetet vesz igénybe?

5 hónapos kislány németjuhász és félek nem készülök fel id?ben!

Legjobb válasz: évente kb kétszer tüzel a kutya, ez 2 hétig tart. vérzéssel jár, ha lakásban van akkor elöfordulhat hogy mindent össze ken. az elsö héten nem engedi magához a kant, így idöben észre veheted, mert csak kb a második héten párzás képes, akkor oda enged bármilyen kutyát. álltalában 10 hónapos korban már meg van elsö tüzelés, de egyéves kora elött nem szabad bepározni, sokszor ilyen fiatal kutyáknak még nem felylödik ki az anyai ösztön és hozzá sem nyul a kiskutyákhoz hadja elpusztulni öket. Szóval mikor látod hogy elkezd vérezni akkor nagyon jól el kell zárni, hogy más kutyákkal ne érintkezzen, két hétre. A fiu kutyák ilyenkor meg vannak bolondulva és könnyen feltépik a kerítést, vagy átugornak akár 2 méteres kerítést is. a nem megfelelö drótkerítést meg egy tacskó könnyen kibont.szóval az elsö napok nem veszélyesek.

évente kb kétszer tüzel a kutya, ez 2 hétig tart. vérzéssel jár, ha lakásban van akkor elöfordulhat hogy mindent össze ken. az elsö héten nem engedi magához a kant, így idöben észre veheted, mert csak kb a második héten párzás képes, akkor oda enged bármilyen kutyát. álltalában 10 hónapos korban már meg van elsö tüzelés, de egyéves kora elött nem szabad bepározni, sokszor ilyen fiatal kutyáknak még nem felylödik ki az anyai ösztön és hozzá sem nyul a kiskutyákhoz hadja elpusztulni öket. Szóval mikor látod hogy elkezd vérezni akkor nagyon jól el kell zárni, hogy más kutyákkal ne érintkezzen, két hétre. A fiu kutyák ilyenkor meg vannak bolondulva és könnyen feltépik a kerítést, vagy átugornak akár 2 méteres kerítést is. a nem megfelelö drótkerítést meg egy tacskó könnyen kibont.szóval az elsö napok nem veszélyesek.
Általában 9-10 hónaposan tüzelnek elõször, és ez nem havi, hanem félévi vérzés. Egyébként ha nem akarod tenyészteni (amit remélek, ilyen alapvetõ infók hiányában), akkor javaslom az ivartalanítást. Nincs tüzelés, hisztizõ kanok a kapuban, kéretlen kölyökáradat, méhgyulladás, és még sorolhatnám. Az elsõ tüzelés elõtt is lehet ivartalanítani, orvosilag igazolt, hogy nem gáz.
Nekem egy másféléves kutyim van és minden évben 1-szer Tüzel, nekünk az kb. 2 hétig szokott tartani ilyenkor ne vidd más kutyák társaságába mert agresszív is lehet, mielõtt "megjönne" neki a fiú kutyák rá kattannak és szagolgatják a fenekét nagyon gyakran! Eleinte hagyni fogja magát megd*gni, deh aztán ez megváltozik és megvédi magát(Ha egy fiú kutya éppen készülne..rámorog megkapja) Általában ugynaakkor szokott megjönni az évben hónapra nem napra pontosan...Ömm kb. ennyit tudok írni:) Remélem tudtam segíteni sok sikert:P Tamilina

Hány hónapos kortól tartja meg magát a baba úgy, hogy egy kézben lehessen fogni, ha megyunk valahova?

Legjobb válasz: Szerintem ez minden babánál változó.Azon is soik múlik, hogy mennyit van hason, mert úgy erõsödnek a hátizmok és egyre ügyesebben tartja magát. Ha jól emlékszem, akkor az én lányom úgy 6 hónaposan tartotta magát annyira, hogy mertem 1 kézzel fogni.De még most is van, hogy elfárad vagy nem figyel és elengedi magát. Ma 8 hónapos, 2 hós koráig keveset volt hason

Szerintem ez minden babánál változó.Azon is soik múlik, hogy mennyit van hason, mert úgy erõsödnek a hátizmok és egyre ügyesebben tartja magát. Ha jól emlékszem, akkor az én lányom úgy 6 hónaposan tartotta magát annyira, hogy mertem 1 kézzel fogni.De még most is van, hogy elfárad vagy nem figyel és elengedi magát. Ma 8 hónapos, 2 hós koráig keveset volt hason
Az enyém kb. 9-10 hónaposan volt már olyan stabil, hogy a karomon ült. Elõtte meg úgy tudtam fogni fél kézzel, hogy a hónom alatt volt az egyik válla és a tenyeremmel tartottam a fenekét, tehát a háta mögött volt a karom.
2.vagyok. Egyébként akkortól lehet úgy vinni biztonsággal amikor már egyedül fel tud ülni. Addig ezzel a háton keresztbefogós módszerrel lehet vinni azt én is olyan 6 hónapos kortól csináltam.
enyém 2 éves de még mindig nem elég 1 kéz hozzá :D most már természetesen tartja magát, de úgy zizeg a kezemben, forgolódik, ha lát valami érdekeset vagy ha sétálni akar egyszerûen kiugrik a karomból. tényleg babafüggõ :) én is olyan 6-8 hónapos kort mondanék
5 hónapos múlt a lányom és 1-2 hete már fogom egy kézben, ügyesen tartja magát. Sokat van hason, születése óta hason is alszik és sokat tolja ki magát.
Az enyém már 2honaposan ugy tartotta magát, most 3és fél honapos, és simán ugy cipelem.Eléggé fejlett babuci...Egyfolytában jár keze-lába, meg a fejecskéjét forgatja.

Mikor tanulta meg babátok a tapsolást, és az integetést? Hány hónapos volt?

Legjobb válasz: 8 hónapos korában tanult meg integetni és 9 hónaposan tapsolni. Az integetést mutattam neki, és mondtam "pá-pá", a tapsolást teljesen magától mutatta be egyszer csak, és onnantól kezdve mondtuk neki, hogy "tapsi-tapsi". Most már arra is tapsikol. Nagyon édi. :-)

8 hónapos korában tanult meg integetni és 9 hónaposan tapsolni. Az integetést mutattam neki, és mondtam "pá-pá", a tapsolást teljesen magától mutatta be egyszer csak, és onnantól kezdve mondtuk neki, hogy "tapsi-tapsi". Most már arra is tapsikol. Nagyon édi. :-)
9 honaposan a tapsoläst, csinälja is nagyon aktivan ha mondjuk neki hogy tapsi tapsi. Az integetest is 9 honaposan, de azt annyira nem osztogatja mint a tapsit.
9 hónaposan tanult meg tapsolni és integetni is.
8 hónaposan megtanult pápázni, de olyan, mintha elfelejtette volna.Nem mindig csinálja, csak akkor ha kedve van hozzá.A tapsolást most kezdtük 9 hónaposan.Tapsolok a saját kezemmel, majd az övével.Olyan cuki, ahogy nézi a kezét, középre hozza, és az öklét üti össze.Majd egyszer rájön, hogy nyitott ujjakkal csinálja.
Hát, az én lányom nem iylen. most 11 hónapos, igaz hamarabb született két hónappal, de sem integetni, sem tapsolni nem tud, hiába mutogatjuk neki.ha tapsoltatom akkor ökölbe szorítja a kis kezét.
A kisfiam 6, 5 hónapos volt mikor elkezdett integetni, és 10 mikor a tapsolást elkezdte, de ez utóbbit nagyon ritkán csinálja, csak ha kedve van. Általában ébredés után, ezzel kelt minket :-) Most lesz 1 éves.
8 hónaposan tanult meg tapsolni és 9 hónaposan integetni a kislányom. Persze mindent csak és kizárólag akkor csinált, amikor neki kedve volt hozzá.
tapsolást kb 8 hónaposan az integetést most kezdi egy kézzel mert eddig kettõvel csinálta nemsoká egy éves

A gyereketek mikor evett egyedül? Hány hónapos korában? Az én fiam 14 hónapos de még én etetem.

Kis katonákat adok neki,eszi szépen.Bár,néha morzsolgatja a kezében.Kanalat is adtam neki,szájába is teszi,tudja,hogy enni kell vele.De inkább csak játszik a kanállal.

Legjobb válasz: Enyém 2 éves múlt, de még etetem. Tud enni egyedül is, de akkor megõszülök mellette, mire végez, annyira lassú. Ezért õ is eszik, de én is etetem.

Enyém 2 éves múlt, de még etetem. Tud enni egyedül is, de akkor megõszülök mellette, mire végez, annyira lassú. Ezért õ is eszik, de én is etetem.
19 hónapos fiam, és nagyjából még én etetem, de már õ is be-be talál a kanállal.Katonákat már régóta eszik szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindenkinek a választ!!!!!! Megnyugodtam, azt hittem, hogy én vagyok csak elmaradva ennyire......
Akkor megnyugodtam... 10 hós kislányom már szépen eszi egyedül a katonákat, tésztát, ha pedig a kajás kanalat jól a kezébe adom, szépen leeszi róla az ételt... tudom, hogy még kicsi, nem siettetem az önálló evéssel, de állandóan egyedül akar enni, és ezért annyira elhúzódik a evés, hogy azon aggódom, így nem eszik eleget... ezért hagyom egyedül is próbálkozni, de közben folyamatosan csempészem a pürésített kaját a szájába... mert neki már a pürésített is derogál, mindent egészben akar rágcsálni, aminek a fele persze mellé megy...
14 hós, a katonákat szépen eszi, a kanállal csak dobol az ételen, ha teszek a kanálba végül a szájába tudja tenni, de nem pörgeti még ez a dolog. Szépen harap is már, de önállóan egy szendvicset nem tud megenni, fogni+harapni még nem. Ha már nem kéri az ételt, ledobálja a földre, vagy begyüjti maga mellé az etetõszékben :) .
15 hónapos a fiam, ha jó kedve van, nemcsak a katonákat eszi egyedül, hanem a karéjból is egyedül harap. Ha viszont nincs, akkor a fejét sem hajlandó elõre hajtani a kajáért, épphogy csak nem kell elõrágnom neki. Ez van. Viszont üvegpohárból gyönyörûen iszik egyedül, egy csepp sem megy mellé!!
21 hónapos, már nagyjából egyedül eszik villával és kanállal is, de egy étkezés kb fél óra. 14 hónapsan még én is etettem.
A lányom 14 hónaposan evett már egyedül.
Szia! Ugyan az mint az elsõ válaszoló babája! Enyém is 2 éves és még etetem! Persze vannak csoda babák! :-))
A kérdező hozzászólása: Már azóta 17 hónaposak lettünk de még mindig én etetem. Katonákat, kiflit, kukit.....stb.eszi szépen egyedül.Rakni szoktam a kis táljába köles golyót meg adok a kezébe kiskanalat, mutatom is neki, hogyan kell a kanállal "kihalászni" a golyót és a szájába tenni, a "halászás" megy de a szájához nem akarja tenni a kanalat.Hanem ha kihalászta a golyót, hajítsa is ki a kanálból.Mikor meg segíteni akarok neki, mondja, hogy nem és el is tolja a kezem.Azért a golyóval kezdtem mert ha a fõzelékkel próbálkozom.....hát szépen kimázolta volna a lakást.Szerintem, csak játszik a kajával nem akar még önállóan enni. Szerintetek??????

Kislányom 4 hónapos lesz és még nem fordul át a hasára! Oldalra már elfordul de még hasra nemtud! Nagy baj? Átlagban hány hónaposan fordulnak át?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.

Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.
Nem is kell még neki átfordulni, általában 5-6 hónaposan fordulnak elõször hasra a babák. De 4 hónaposan már érdemes letenni a földre egy kicsit, hogy a keményebb talajon tudjon próbálkozni, onnan könnyebb átfordulni, mint a puha ágyon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!