Találatok a következő kifejezésre: Hány hónaposan meg (167 db)

Egy lány németjuhásznak hány hónapos/éves korban jön meg általába a havi vérzés? Egy vérzés hány napot/hetet vesz igénybe?

5 hónapos kislány németjuhász és félek nem készülök fel id?ben!

Legjobb válasz: évente kb kétszer tüzel a kutya, ez 2 hétig tart. vérzéssel jár, ha lakásban van akkor elöfordulhat hogy mindent össze ken. az elsö héten nem engedi magához a kant, így idöben észre veheted, mert csak kb a második héten párzás képes, akkor oda enged bármilyen kutyát. álltalában 10 hónapos korban már meg van elsö tüzelés, de egyéves kora elött nem szabad bepározni, sokszor ilyen fiatal kutyáknak még nem felylödik ki az anyai ösztön és hozzá sem nyul a kiskutyákhoz hadja elpusztulni öket. Szóval mikor látod hogy elkezd vérezni akkor nagyon jól el kell zárni, hogy más kutyákkal ne érintkezzen, két hétre. A fiu kutyák ilyenkor meg vannak bolondulva és könnyen feltépik a kerítést, vagy átugornak akár 2 méteres kerítést is. a nem megfelelö drótkerítést meg egy tacskó könnyen kibont.szóval az elsö napok nem veszélyesek.

évente kb kétszer tüzel a kutya, ez 2 hétig tart. vérzéssel jár, ha lakásban van akkor elöfordulhat hogy mindent össze ken. az elsö héten nem engedi magához a kant, így idöben észre veheted, mert csak kb a második héten párzás képes, akkor oda enged bármilyen kutyát. álltalában 10 hónapos korban már meg van elsö tüzelés, de egyéves kora elött nem szabad bepározni, sokszor ilyen fiatal kutyáknak még nem felylödik ki az anyai ösztön és hozzá sem nyul a kiskutyákhoz hadja elpusztulni öket. Szóval mikor látod hogy elkezd vérezni akkor nagyon jól el kell zárni, hogy más kutyákkal ne érintkezzen, két hétre. A fiu kutyák ilyenkor meg vannak bolondulva és könnyen feltépik a kerítést, vagy átugornak akár 2 méteres kerítést is. a nem megfelelö drótkerítést meg egy tacskó könnyen kibont.szóval az elsö napok nem veszélyesek.
Általában 9-10 hónaposan tüzelnek elõször, és ez nem havi, hanem félévi vérzés. Egyébként ha nem akarod tenyészteni (amit remélek, ilyen alapvetõ infók hiányában), akkor javaslom az ivartalanítást. Nincs tüzelés, hisztizõ kanok a kapuban, kéretlen kölyökáradat, méhgyulladás, és még sorolhatnám. Az elsõ tüzelés elõtt is lehet ivartalanítani, orvosilag igazolt, hogy nem gáz.
Nekem egy másféléves kutyim van és minden évben 1-szer Tüzel, nekünk az kb. 2 hétig szokott tartani ilyenkor ne vidd más kutyák társaságába mert agresszív is lehet, mielõtt "megjönne" neki a fiú kutyák rá kattannak és szagolgatják a fenekét nagyon gyakran! Eleinte hagyni fogja magát megd*gni, deh aztán ez megváltozik és megvédi magát(Ha egy fiú kutya éppen készülne..rámorog megkapja) Általában ugynaakkor szokott megjönni az évben hónapra nem napra pontosan...Ömm kb. ennyit tudok írni:) Remélem tudtam segíteni sok sikert:P Tamilina

13 hónapos lányom még nem jár önállóan. Aggódjak? Ez baj? Hány hónapos koráig kell, hogy elinduljon egyedül?

kapaszkodva, oldalazva lépeget. 9 hónaposan állt fel el?ször a járókába kapaszkodva.

Legjobb válasz: Senkivel ne foglalkozz, csak a babáddal! Aki ilyenen kiakad, hogy mi az, hogy még nem jár, az nem normális. Semmit nem lehet siettetni, mindennek eljön az ideje. Én ezt akkor tanultam meg, amikor a lányom 10 hónapos koráig nem mászott. Már fejlõdésneurológián is voltunk vele, azt mondták semmi baja, sõt még jó laza is az izomzata, egyszerûen ilyen. Én akkor ezt elhittem, és láss csodát nem stesszeltem emiatt és rá egy hétre már mászott is. Aztán járni is (ahogy már írtam) 15 hónaposan kezdett el. Minden baba elõbb-utóbb megtanul egyedül is járni, ne aggódj!

Senkivel ne foglalkozz, csak a babáddal! Aki ilyenen kiakad, hogy mi az, hogy még nem jár, az nem normális. Semmit nem lehet siettetni, mindennek eljön az ideje. Én ezt akkor tanultam meg, amikor a lányom 10 hónapos koráig nem mászott. Már fejlõdésneurológián is voltunk vele, azt mondták semmi baja, sõt még jó laza is az izomzata, egyszerûen ilyen. Én akkor ezt elhittem, és láss csodát nem stesszeltem emiatt és rá egy hétre már mászott is. Aztán járni is (ahogy már írtam) 15 hónaposan kezdett el. Minden baba elõbb-utóbb megtanul egyedül is járni, ne aggódj!
Elõzõ vagyok. Én örülök annak, hogy a lányom ilyen késõn tanult meg egyedül járni, mert sokkal jobb már az egyensúlyérzéke és sokkal kevesebbet esik, illetve már tud is esni elõre, hátra egyaránt. Ez sem utolsó szempont. A bátrabb babák szerintem sokkal többet esnek, mert próbálkozik, de lehet, hogy még nem kellõen fejlett az egyensúlyérzéke és hát ennek borulás a vége legtöbbször. :)
A kérdező hozzászólása: igazából a férjem nagymamája stresszel azzal, hoyg mikor fog már járni a dédunokája! a lányomnak van egy unokanõvére, õ már 11 hónaposan futott! a dédi szerint, és állandóan ahhoz dédunokához hasonlítja az én lányomat. tök idegesít!
másfél éves korig normális ha elindul. ha már lépeget, akkor nemsokára menni is fog.
Ne aggódj, bõven van még ideje, ahogy az elõttem szóló írta, másfél éves koráig elindulhat nyugodtan. Nekem tapasztalatom, hogy sokszor félelembõl nem indulnak el egyedül, az én lányom is hónapokat lépegetett a bútorok mentén, a kezünket fogva, az egyensúlya láthatóan megvolt már, mert alig fogtuk a kezét és szaladt, de a tudat, hogy fogjuk, kellett neki. 15 hónaposan indult el egyedül, még most is sokszor kéri a kézfogósdit. Ha eddig nem tettétek, próbáljátok ne rászoktatni a kézen fogva járásra, mert akkor mindig kéri. És játszhattok vele úgy, hogy egymással szemben leültök és hívjátok egyikõtöktõl a másikig. Aztán növelitek a távolságot. Ez szokott tetszeni a babáknak. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! csak olyan rossz érzés, hogy a korabeli babák már mind járnak. az enyém 8 hónapos kora óta gyönyörûen mászik. azt mondta az orvos, hogy a mászó babák késõbb indulnak el, és jó az, ha minél többet mászik. mégis úgy "szégyellem" magam, amikor az öregasszonyok elcsodálkoznak azon, hogy már 1 éves és még nem jár!
Barátnõmnek a babája, mikor tanult (volna) járni, esett egy hatalmast, még a kis arca is bekékült. Ezután nem volt hajlandó elengedni az anyja kezét. Egyszerûen nem tudta kihúzni a markából, vagy ha sikerült, akkor rögtön leült a földre. E miatt elég sokára tanult meg járni. Biztos volt 14-15 hónapos.
Az fiam is 13 hónapos múlt, és 10 hónapos korától jár kapaszkodva. Amit a 12:17-es válaszoló írt, azzal szinte teljesen azonosat mondott nekünk egy ortopéd fõorvos, 3 gyerekes apuka. Minél többet mászik, annál jobb, és hosszú távon egyáltalán nem jó a gerincének, ha már pl. 10 hónaposan maga jár. Egyébként az átlag magyar gyerek 14.5 hónaposan kezd el járni, de másfél éves korig "kell" elindulni. Addig a te kislányod is el fog. Azt pedig, hogy ki mikor kezdett el járni, kétéves korukban már senkit nem érdekel majd (sõt, még elõbb sem). Légy türelmes vele, biztosan nagyon ügyes!
2.vagyok. Az elsõ kommented mintha én írtam volna.:) A minap a játszótéren tõlem is megdöbbenve kérdezte egy anyuka, h mééééég neeeem jááááár?! A rendesebb anyukák rá is szóltak... Én már nem aggódom emiatt, tényleg nem. Eljön még az Õ idejük is, és stabilabbak lesznek, mint a többiek. :)

Normális, hogy 16 hetes babám ha hasra fordítom, egy-két perc után hány egy kis tejet? Így hogy fordítsam hasára? Mennyi ideig meg ez így, úgy értem hány hónapos koráig?

Legjobb válasz: Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.

Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.
Nem rögtön etetés után fordítod véletlen hasra?
A kérdező hozzászólása: Nem. Ha megerölteti kicsit magát, akkor már rögtön köp egy kis tejet
Nem eszi túl magát és ahogy össze húzza a hasizmait kicsike vissza jön. Ja és hány vagy csak bukik? Nem mind egy.
A kérdező hozzászólása: Bukik, csak egy olyan korty mennyiségût (nekem egy korty) Van, hogy egészen átlátszó, de van, hogy már félig megemésztett.
A kérdező hozzászólása: 2 óránként eszünk napközben, szerintem 60-80ml-nél nem eszik meg egyszerre többet.
Rendesen megböfizteted evés után?
Nálunk is hasonló a szitu.De csak mikor tápot kap.Szilárdabb kajánál nem(pép, fõzi, gyümi)Szerintem semmi baja.Még nem olyan erõs a záróizom a gyomornál szerintem, és a folyadékot könnyebben visszabukja, ha a pociját megnyomja.Szerintem nincs ezzel gond.5 hónapos a babám.

Honnan ismerem meg, hogy a cumisüveg hány hónapos kortól használható?

Vettem a születend? babámnak egy 125ml-es cumisüveget, amihez van szilikon cumi is.Viszont azt nem tüntették fel a tájékoztatón, hogy hány hónapos babának való.Hogyan tudhatnám meg?Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Nem az a lényeg hogy hány hónaposnak adható ha nem a cumi számozása!Az 1-es méretû cumit ajánlom újszülöttnek mert ebbõl folyik a leglassabban a folyadék igy nem nyel sok levegõt.A 2-est mi 6-tól használjuk de majd meglátod mennyire mohó lesz addigra a babád.Az Aventes cuminak pl.van varibiális cumija ez azt jelenti hogy 3 fokozat van rajta amelyik száma a baba orra felé néz úgy folyik a cumiból a folyadék.Ha van kérdésed még irj!

Nem az a lényeg hogy hány hónaposnak adható ha nem a cumi számozása!Az 1-es méretû cumit ajánlom újszülöttnek mert ebbõl folyik a leglassabban a folyadék igy nem nyel sok levegõt.A 2-est mi 6-tól használjuk de majd meglátod mennyire mohó lesz addigra a babád.Az Aventes cuminak pl.van varibiális cumija ez azt jelenti hogy 3 fokozat van rajta amelyik száma a baba orra felé néz úgy folyik a cumiból a folyadék.Ha van kérdésed még irj!
Szóval a 2-est mi 6 hónaptól használtuk.
Azt nézd meg, hogy S, M, vagy L jelzés van-e rajt. S-tea, M-tej, L-fõzelék. Az én fiam csak és kizárólag csepp alakú csumigumival volt hajlandó inni, meg az ilyen szárazcumit is fogadja el.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nincsen semmilyen jelzés a cumiján. Arra az esetre vettem csak ezt a cumisüveget, ha véletlen valami folytán nem tudok majd szoptatni, legyen mibõl eteni...Vegyek hozzá külön cumi részt, amin fel van tüntetve? Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Hányadik héttol kezdodik az otodik hónap? 17 hetesen hány honapos is vagyok? Még 4, vagy már az 5. ik?

Legjobb válasz: Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.

Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.
betöltött 4, tehát ötödik
Én az utolsó mensitõl számolom a kerek hónapokat, és nem a hetekbõl, így egyszerûbb, csak hetet kell elcsalni. :-)
A kérdező hozzászólása: de vannak akik megkérdik hogy hány honapos vagyok, de honapokre kerdezni csak a gyerekek meg az idosek szokták, akiknek meg tok mindegy hogy 4 et vagy 5 ot mondok, azok nem tudják hogy hetekben szokás számolni, ugysem ertnek hozzá, nyilván 8 et vagy 9et nem fogok mondani de a pocakom meretebol meg ha 6 honapot is mondanék, abban sem ketelkednének, szoval ennyi
A kérdező hozzászólása: én a kerek 20 ast várom, és már orulok hogy eddig eljutottam, majd az fog szépen hangozni:-)a honapkra csak kiváncsiságbol kerdeztem
Én is azt mondanám, hogy 4 hónapos múltam! Most azért, mert máshogy mondom, még nem leszek közelebb semmihez! De a 10. hónap tényleg vicces lenne. Nem bántás, de az egyik barátnõm is siettetni akarta a dolgokat és õ is így mondta, ahogy te. Aztán többször rákérdeztek, hogy az hanyadik hét is. És nyilván mivel laikus kérdezik, úgy számolták, hogy az még csak 4 hónap. Kicsit hülyén jött ki a szitu. Én a koromnál sem mondom azt, ha egy hete volt a szülinapom, hogy 29 vagyok. 28 vagyok és kész!:)
A kérdező hozzászólása: már utánna olvastam, és valoban a 17.ik már az 5.ik honap, ezt találtam, de mindegy, már a lényeg hogy kozeledem a szép kerek 20. hétehez:-)az jobban hangzik Az orvosok nem igazán számolnak hónapokkal, ha mégis, akkor náluk a terhesség nem 9, hanem 10 hónap, hiszen õk holdhónapokkal számolnak. Vagyis náluk 1 hónap csak 28 nap, vagyis pontosan 4 hét. Így a betöltött 4 hét az 1 hónap. Eszerint én a 18+1-gyel az 5. hónapban vagyok, hisz 16 hetesen betöltöttem a 4 hónapot.
4hónapos és 1 hetes vagy
Én mindig a betöltött hónapokat mondtam, fõleg mikor túlhordtam, mert akkor vicces lett volna, ha azt mondtam volna, hogy a 10. hónapban vagyok. :) Szerintem 4 hónapos terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: koszonom, én is igy gondoltam
Hoppá, kimarad az 1-es a hetet elõl! :-)

Akinek későn indult el a babája, hány hónapos volt? Kisfiam 13 hónapos, de nem akar menni. Lép párat aztán meglát valamit ami persze jobban érdekli és már mászik is. Járunk gyógytornára, ott is azt mondják tudna menni ha akarna, de még nem érdekli.

Legjobb válasz: Miért gondolják ma azt sokan, hogy a 13 hónap már késõ? Régen mindent sokkal korábban adtak a gyerekeknek, korábban biliztették õket, de például az nem zavart senkit, hogy a férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el a 70-es évek közepén. A fiam 16-án volt 14 hónapos, 3-4 lépést megy egyedül, a fal mellet egyik szobából a másikba megy, de ha haladni akar, azonnal négykézláb vágja magát. Nem jártunk gyógytornára, én egyáltalán nem izgatom magam emiatt.

Miért gondolják ma azt sokan, hogy a 13 hónap már késõ? Régen mindent sokkal korábban adtak a gyerekeknek, korábban biliztették õket, de például az nem zavart senkit, hogy a férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el a 70-es évek közepén. A fiam 16-án volt 14 hónapos, 3-4 lépést megy egyedül, a fal mellet egyik szobából a másikba megy, de ha haladni akar, azonnal négykézláb vágja magát. Nem jártunk gyógytornára, én egyáltalán nem izgatom magam emiatt.
3 gyerekembõl kettõ 14 hónaposan indult el, semmirõl sem késtetek le! A harmadik még csak 8 hónapos, de ha csak késõbb kezdi az önálló járást sem marad le semmirõl. Nem verseny, hogy ki kezd elõbb ezt azt csinálni, mikor megérik rá a teste-lelke-idegrendszere akkor többé visszafogni sem tudod. :) )
Az én fiam 16 hósan indult el!Nem maradt le semmirõl.
Kislányom 16 hónapos, még csak kézen fogva megy. Nem tudom, mikor lesz ebbõl egyedül járás...
Pár napja tettem fel hasonló kérdést, mert 14 hónapos kisfiam is a nap 80%-ban mászott, pedig, ha akart, akkor 1 métert is ment egyedül. Azóta ez annyit változott, hogy 2 napja már elég sokat megy, mindenféle kapaszkodás nélkül, van, hogy körbesétálja már a lakást. Napról-napra többet megy. Én azt mondom, nincsen semmirõl lekésve, majd fog õ még menni eleget. Türelem
14 hónaposan indult el. Pont azon a napon, amikor betöltötte.
Kisfiam 15, 5 hónapos, kb. 2 hónapja tud már járni, ennek ellenére csak mászni hajlandó, max. pár lépést tesz egyedül és inkább tovább mászik. Egy ujjunkba kapaszkodva nyugodtan sétál, de egyedül fél, sírni kezd és inkább térdre rogy :) )) Én már meguntam, hogy mindig cipelnem kell, így kapott kinti cipõt és kézen fogva sétálunk :)
Szia! Én megkéreztem a védõnõtõl, aki azt mondta, 16-18 hónaposan kell elindulni a babának. Az enyém 14 hónapos, és még csak kapaszkodva tud menni. Minden jót!
Az én fiam 16 hónapos, szintén csak kézenfogva jár. 13 hónaposan még egyáltalán nincs késõ!!

Két kérdés! 1. Milyen fejlõdésen mennek át a babák 9-12 hónapos kor között? 2. Hány hónapos korban fordítottátok meg az autósülést úgy, hogy a baba is menetiránnyal egyezõen utazzon?

A fejlõdést úgy értem,hogy nálatok mi volt a leglátványosabb,vagy aminek legjobban örültél? Akár mozgás,akár értelmi,érzelmi fejlõdès.

Legjobb válasz: Elkezdett kúszni, felülni, most már a felállással is próbálkozik. Meg láthatóan sokkal értelmesebb, mintha már értene elég sok dolgot (lehet, hogy csak beképzelem). Az ülést úgy 9,5 hónapos korában cseréltük le (nem megfordítottuk, hanem vettünk másikat), amikor már teljesen stabilan tudott ülni.

Elkezdett kúszni, felülni, most már a felállással is próbálkozik. Meg láthatóan sokkal értelmesebb, mintha már értene elég sok dolgot (lehet, hogy csak beképzelem). Az ülést úgy 9, 5 hónapos korában cseréltük le (nem megfordítottuk, hanem vettünk másikat), amikor már teljesen stabilan tudott ülni.
Szerintem ez egyik leglátványosabb korszak volt, mert ezidõ alatt kezdett kúszni (9. hó), aztán mászni-felállni, kapaszkodva lépegetni, felülni (10. hó) és 12. hó körül járni. Értelmileg...hát egyre ügyesebb okosabb, ez nem kérdés, az én lányomnak be nem állt a szája, kis cserfes azóta is persze :) Ekkor kezdett darabosakat is enni és egyre több mindent önállóan elmajszolni. Az ülést pedig mi csak 15 hónaposan fordítottuk meg (mivel háttal sokkal biztonságosabb, több országban 3-4 éves korig is így utaznak a gyerekek), én még hagytam volna így tovább is, csak a férjem ragaszkodott hozzá, mert nyaralni mentünk és megfordítva jobban dönthetõ az ülésünk (Concord Ultimax), hadd legyen neki kényelmesebb a hosszú út...
a lányom ekkor állt fel és ekkor kezdett járni. Az autósülést mi késõn, 13 hónaposan fordítottuk meg
9 hónaposan állt fel és 12 hónaposan önállóan elindult. Állandóan brümmögött és tologatta ügyesen a kis autóit. :) Mi viszonylag korán fordítottuk meg az ülést. Vettünk egy 9-18 kg-os autósülést és amint elérte a súlyhatárt, kb. 10 hónaposan.

Hany honapos kortol fog meg a baba tudatosan dolgokat, csorgoket, jatekokat?

Legjobb válasz: Szia! Kislányom 3 hónapos volt kb., amikor elõször megtartotta a kezében a csörgõt, de akkor még nem rázta, csak rövid ideig megtartotta. Azóta 7 hónapos és mindig van valami a kis kezében :) Mindent megragad!

Szia! Kislányom 3 hónapos volt kb., amikor elõször megtartotta a kezében a csörgõt, de akkor még nem rázta, csak rövid ideig megtartotta. Azóta 7 hónapos és mindig van valami a kis kezében :) Mindent megragad!
én is ezt akartam írni, hogy kb 3hónaposan
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat! kislanyom egy hettel mult 3 honapos de szinte semmi nem erdekli meg :( az ujjam megfogja, de azt mar az elso naptol. Ezert gondoltam, hogy rakerdezek, mert probalok vele jatszani de nem erdekli tenyleg semmi. Remelem ez nem baj es lassan elkezd erdeklodni :S
Igazán tudatosan és ügyesen 4hónap körül fog meg mindent.Lányom akkor kezdte.Megfogta, egyik kezébõl a másikba tette.Elkezdte hogy ha etetem simogatja a kezem (cumicüvegbõl eszik) vagy ha közel hajolok, megfogja az arcom.5hónapos múlt
Megfogni, úgy, hogy a kezébe adtam a csörgõt, kb. 2-3 hónap között csinálta! De nyúlni valamiért 4 hónaposan!
szia, az én kislányom 3 hósan a csörgõt tarotta meg a kezében, de csak pár másodpercig. 13-án lesz 4 hós és most már nyúlkál a játékok után, de még mindig nem olyan biztos a kézmozgása, de már kiszemeli és nyúl érte, nyugi egyik baba sem egyforma, mindennek eljön az ideje :D
nekünk is így volt, ha a kezébe adtam akkor már 3 hósan megfogott dolgokat, de olyan 4 hós kora körül kezdett el nyúlni is értük, elõször csak hanyatt fekve ha elé tartottam akkor két kézzel összefogta az adott dolgot és a szájába akarta rakni, aztán utána már hason is nyúlkált fél kézzel, vagy oldalt fekve, mostanában kezdi azt hogy ha ölben van, már akkor is nyúlkál a kezével (4 hós és 1 hetes kb)

Hány hónaposan kell másznia? 8 hónapos és a hasán fekve hátrafelé kúszik 4 kézláb kutyázik de nagyon bizonytalan még, ebből egyhamar nem lesz mászás.

Felállni sem áll fel, megültetve se marad úgy. Ez baj? Az orvosnál csak annyit kérdeztek hogy kúszik? Hát én nem tudom mit lehet kúszásnak nevezni. Ha valahová leteszem, 5 perc múlva nem ott van de inkább forog a tengelye körül.

Legjobb válasz: Az én kislányom is ennyi idõs és pont ezt csinálja! A kisfiam anno nem mászott soha. 10 hónapos koráig csak kúszott, onnan felállt és ment. De õ sohasem húzta maga alá a lábát. Ezért gondolom azt, hogy nemsokára mászás lesz a vége ennek a négykézláb hintázásnak. Én nem aggódnék. Fõleg, hogy az én kislányom is szóról szóra annyit tesz, amit te leírtál. Még talán annyi, hogy kétszer sikerült neki négykézlábból támasztott ülésbe felnyomnia magát. De ez csak kétszer volt.

Az én kislányom is ennyi idõs és pont ezt csinálja! A kisfiam anno nem mászott soha. 10 hónapos koráig csak kúszott, onnan felállt és ment. De õ sohasem húzta maga alá a lábát. Ezért gondolom azt, hogy nemsokára mászás lesz a vége ennek a négykézláb hintázásnak. Én nem aggódnék. Fõleg, hogy az én kislányom is szóról szóra annyit tesz, amit te leírtál. Még talán annyi, hogy kétszer sikerült neki négykézlábból támasztott ülésbe felnyomnia magát. De ez csak kétszer volt.
nálunk ez volt a sorrend: megfordulás (6 hósan), kúszás (7), felállás (10), ülés (10), mászás (10, 5), járás (14) Javaslom, kérd ki gyógytornász, fejlõdésneurológus véleményét, ha aggódsz! Õk majd mutatnak olyan gyakorlatokat, amik jók lesznek nektek.
1 évesen "kell" csak. az én lányom is itt tart, 8 hónapos szintén. a tesója 7 hósan ült és kúszott. azt nem tudom, mászni mikor kezdett, de 10 hósan állt fel, és 14 hónaposan kezdett el menni. van még ideje :)
Jaj, dehogy menjél te bármiféle gyógytornászhoz.Kúszni 9 hónapos korig kell, szóval a picikéd máris gyorsabban halad mint a nagykönyv :) Mászni 11.hónapig "kell".Ne akard siettetni semmivel, hadd haladjon a saját ritmusa szerint.
Semmi baja nem lesz a picinek attól, ha a gyógytornász megnézi, és tornászik vele egy jót. Max. jól érzi magát, és jobbat fog aludni utána, anyuka pedig megnyugszik. Egypár otthoni gyakorlat és a mondókák, énekek sem fognak megártani, inkább színesítik a hétköznapokat, jó kedvet csinálnak babának-mamának egyaránt. Egy szakember elõbb megnyugtatná szerintem a kérdezõt, mint az amúgy jószándékú válaszadók, akik nem látják, nem is ismerik a picit...
Általában 8-10 hónapos kor között szoktak mászni, de ha már kutyázik, akkor nemsokára mászni is fog. "Felállni sem áll fel" A felállással még ráér, általában mászás után szoktak kapaszkodva felállni. "megültetve se marad úgy." Ne ültetgesd! Valószínûleg mászásból fog oldalra kiülni vagy állásból leülni. http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
Hát az én lányom is sokáig kutyázot és kúszot. Majd 10 hónaposan felült és k.kicsivel késöbb mászot.Ha már kutyázik titi nem marad ki a mászás idõ kérdése és megindul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! A védõnõ azt mondta ráér a doktornõ meg ennyit kérdezett hogy ha kúszik akkor oké. Csak azért furcsállom, mert van vagy 10-15 ismerõsünk akik egyidõsek velünk (úgy értem a babámmal) és MINDEGYIK baba már feláll kapaszkodva, másznak, ülnek és már többen 2 hónapja!! Számomra volt furcsa hogy csak egyedül mi vagyunk "elmaradva" ennyi gyerek közül? Tehát ha 1-2 baba fejlõdnek gyorsabban nem furcsállanám, de így...
Szia Az én kislányom most lesz 10 honapos 15 -én még õ sem mászik de állandóan négykézlábazik , de még nem megy neki a mászás, ülni sem ül .Azt mondta a védõnõ vigyem el dévényeshez mert levan maradva a kortársaihoz képest , mert ha leültetem megkellene ülni, de õ még eldõl.Nem tudom mit tegyek mert tudom , hogy nagyon fájni fog neki , de ha muszáj.....De nem egy kapkodos tipus még foga sincs neki

Hány hónapos kortól tartja meg magát a baba úgy, hogy egy kézben lehessen fogni, ha megyunk valahova?

Legjobb válasz: Szerintem ez minden babánál változó.Azon is soik múlik, hogy mennyit van hason, mert úgy erõsödnek a hátizmok és egyre ügyesebben tartja magát. Ha jól emlékszem, akkor az én lányom úgy 6 hónaposan tartotta magát annyira, hogy mertem 1 kézzel fogni.De még most is van, hogy elfárad vagy nem figyel és elengedi magát. Ma 8 hónapos, 2 hós koráig keveset volt hason

Szerintem ez minden babánál változó.Azon is soik múlik, hogy mennyit van hason, mert úgy erõsödnek a hátizmok és egyre ügyesebben tartja magát. Ha jól emlékszem, akkor az én lányom úgy 6 hónaposan tartotta magát annyira, hogy mertem 1 kézzel fogni.De még most is van, hogy elfárad vagy nem figyel és elengedi magát. Ma 8 hónapos, 2 hós koráig keveset volt hason
Az enyém kb. 9-10 hónaposan volt már olyan stabil, hogy a karomon ült. Elõtte meg úgy tudtam fogni fél kézzel, hogy a hónom alatt volt az egyik válla és a tenyeremmel tartottam a fenekét, tehát a háta mögött volt a karom.
2.vagyok. Egyébként akkortól lehet úgy vinni biztonsággal amikor már egyedül fel tud ülni. Addig ezzel a háton keresztbefogós módszerrel lehet vinni azt én is olyan 6 hónapos kortól csináltam.
enyém 2 éves de még mindig nem elég 1 kéz hozzá :D most már természetesen tartja magát, de úgy zizeg a kezemben, forgolódik, ha lát valami érdekeset vagy ha sétálni akar egyszerûen kiugrik a karomból. tényleg babafüggõ :) én is olyan 6-8 hónapos kort mondanék
5 hónapos múlt a lányom és 1-2 hete már fogom egy kézben, ügyesen tartja magát. Sokat van hason, születése óta hason is alszik és sokat tolja ki magát.
Az enyém már 2honaposan ugy tartotta magát, most 3és fél honapos, és simán ugy cipelem.Eléggé fejlett babuci...Egyfolytában jár keze-lába, meg a fejecskéjét forgatja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!