Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos vannak el a babák (5 db)

Hány hónapos korig vannak el a babák csak anyatejjel?

Nem nagyon akar enni mást, csak nyalogatja a barackot, nevet aztán megunja:-)6 hónapos múlt. Folyadékot sem kapott még.

Legjobb válasz: Fél év körül javasolják a gyümik elkezdését, de vizet már ujszülöttnek lehet adni-bár errõl ugye megoszlik a vélemény... Szerintem tudja a baba, hogy mi kell neki, de beszélj orvossal, védõnõvel. Ne ess kétségbe, és ne erõltesd semmiképp!!

Fél év körül javasolják a gyümik elkezdését, de vizet már ujszülöttnek lehet adni-bár errõl ugye megoszlik a vélemény... Szerintem tudja a baba, hogy mi kell neki, de beszélj orvossal, védõnõvel. Ne ess kétségbe, és ne erõltesd semmiképp!!
6 hónapos kortól lehet kezdeni a hozzátáplálást. Próbálgass több féle gyümölcsöt, ne add fel, elsõre biztos nem fog neki tetszeni egyik sem. Majd ha kell neki, akkor megeszi. És kérdezd meg a védõnõt, hogy mit javasol.
Van olyan gyerek, pl. az én unokaöcsém is, aki 1 éves koráig nem fogadott el semmit. Nem kell aggódni, ha szüksége lesz rá, majd megeszi. Ne erõltesd.
A babáknak 6 hónapos korig kizárólag anyatej, 1 éves korig pedig még mindig az anyatej a fõ táplálék, de emellett már nyugodtan kóstólgathat a baba gyümölcsöt, fõzeléket néhány kanálkával. Aztán minden baba saját ritmusának megfelelõen áll át az anyatejrõl az ennivalók világába. Van aki gyorsan van aki kitartóan szopizik és nincs ezzel semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!

Hány hónapos korig használható a pihenőszék? Ált. -ban meddig vannak el benne a babák?

Legjobb válasz: Általában 9 kg-ig jók! De addig meg is tudod etetni abban amig nem ül magától.Amúgy az én kislányom imádta! Én is mert sokat volt benne igy nem volt annyit kézben és vittem benne a konyhába meg mindenhová.

Általában 9 kg-ig jók! De addig meg is tudod etetni abban amig nem ül magától.Amúgy az én kislányom imádta! Én is mert sokat volt benne igy nem volt annyit kézben és vittem benne a konyhába meg mindenhová.
Az enyém 18kg jó. Most 9 hónapos és jobban szeret ebben enni, mint az etetõ székben. A meséket is ebbõl nézi, jól el tud terûlni benne.

Mikor választanád el a babádat, hány hónapos korában, ha van még tejed?

Arra lennék kiváncsi, hogyha kizárólag rajtatok múlna, akkor mennyi id?s koráig szoptatnátok a babátokat? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Én úgy gondolom,hogy ameddig a gyerkõcnek és az anyának örömet okoz addig menjen a szopi.(na ne 4 éves koráig!) Az én fiam 20 hós koráig szopizott,mivel terhes lettem(már a 21,hétben jártam)amikor abba hagyta!Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,hogy kinek mi a jó!Engem soha nem érdekelt,hogy ki mit gondol errõl,nekünk így volt jó és kész!Ha valaki megjegyezte,hogy már nem kellene szopiznia,én csak simán visszakérdeztem,hogy akkor mit adjak a drága tápszert,vagy a bolti tejet?Erre már soha nem volt válasz!

Én úgy gondolom, hogy ameddig a gyerkõcnek és az anyának örömet okoz addig menjen a szopi.(na ne 4 éves koráig!) Az én fiam 20 hós koráig szopizott, mivel terhes lettem(már a 21, hétben jártam)amikor abba hagyta!Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy kinek mi a jó!Engem soha nem érdekelt, hogy ki mit gondol errõl, nekünk így volt jó és kész!Ha valaki megjegyezte, hogy már nem kellene szopiznia, én csak simán visszakérdeztem, hogy akkor mit adjak a drága tápszert, vagy a bolti tejet?Erre már soha nem volt válasz!
13 hónapos korában választottam el, ekkor már csak este szopizott, nagyon könnyen ment, egy nap után már nem is kérte.
háát kb 1 éves koráig. :)
Én 1 éves korig gondoltam, utána szeretném visszaadni a ciciket apucinak.
És hogy a kérdésre is válaszoljak:) , ha kizárólag rajtam múlna, akkor is így, 2, 5-3 éves korig. Remélem, kistesóval is sikerül majd.
Én 1 éves koráig terveztem, és 3.5 hónapos korától már nagyon idegesitett, mert minden szoptatás után hulla voltam (fáradt, leesett vérnyomás), minden erõm belement. Úgyhogy 4.5 hónapos korára elválasztottam teljesen.
A kérdező hozzászólása: Én egészségügyi okokból 13 hónapos koráig szoptattam a fiamat, de ha bárkinek mondom, akkor az egyik: jesszus, miért, már rég el kellett volna választanod, a másik: én bizony 27 hónapos koráig szoptattam és most 4 évesen is cicin alszik el. Szerintem kell egy egészséges egyensúly. Bár úgylátszik, hogy bármit csinál az ember, az akkor sem jó. Csak kiváncsi lennék, hogy ti ezt hogy látjátok.
Kislányom 16 hónapos és még mindig van tejem , amennyineki kell. Kb. 2 éves koráig tervezem, ha addig nem szokik le magától!


7 hónapos babádnak hány foga van? A ti babátoknál is előfordul ilyenkor étvágytalanság (kanalat ilyenkor nem fogadja el)?

Nálunk 8 fog van,de megint kezd rágicsálni,lehet, hogy bújik a következ?, komolyan non stop fogzik:D. Nem baj, hogy ilyen gyorsan jönnek neki?

Legjobb válasz: 7 hónaposan a fiamnak 5 foga volt. Nagyon szenvedve ette a kanalas ételeket! Volt hogy egy evés is kimaradt mert semmit nem fogadott el, vagy tápszert adtam neki. Ne aggódj majd lelassul ez a fogzás dolog. Neki is gyorsan kijönnek, aztán szusszanhattok kicsit! ;-)

7 hónaposan a fiamnak 5 foga volt. Nagyon szenvedve ette a kanalas ételeket! Volt hogy egy evés is kimaradt mert semmit nem fogadott el, vagy tápszert adtam neki. Ne aggódj majd lelassul ez a fogzás dolog. Neki is gyorsan kijönnek, aztán szusszanhattok kicsit! ;-)
A lányomnak 7hónaposan 7foga volt, szerencsére sosem viselte meg a fogzás, volt olyan, hogy nem is vettük észere, hogy jön neki, csak amikor koccant a kanál a fogán:) Ugyanúgy eszik ilyenkor is, talán csak néha kicsit nyûgösebb, de ez sem jellemzõ.
Nekem egy hát híjján 8 hónapos a babám, fogak száma nulla!!!! Most jön neki az elsõ: nem akar enni, sokat alszik, van hogy nem csak a kanalet tolja ki, de cicizni is csak nagyon lustán akar.
Bocs: egy hét híjján :)
Nekem 9, 5 hós és most jön az elsõ :) Nem akarja megenni azt amit én fõzök, viszont a bolti bébipapival nincs gondja. Remélem ha kibújik a fogacskája minden a régi lesz.
Tegnap létünk be a 7. hónapba... még egy foga sincs kislányomnak... de régóta kínlódik a fogával... van, hogy puklis az ínye és nyüglõdik aztán visszahúzódik pár nap múlva megint megdagad és ez így megy már több mint egy hónapja... Már nagyon várom, hogy kibújjon az elsõ két fogacsak (bár tudom, hogy ezzel nem leszünk túl a dolgon mert még jó sok fog áll elõttünk). Szerintem nem gond, hogy ilyen gyorsan jönnek a fogai babádnak, csak szokatlan...
8 hónaposan jött ki az elsõ. Általában pár napig nem evett, utána minden visszaállt. Azzal, hogy gyorsan jön, nem tudsz mit csinálni. Vagy visszanyomod õket? Egyszerûen alkati kérdés.
Fiamnak 8, 5 hónapos korában kezdett kibújni a fogacskája, de a testvérem lányának 6 hónaposan bújt ki az elsõ. Alkati kérdés. Ilyenkor õ sem akart enni. de a hûtött rágókával komoly barátságot kötött. A fiam nem szenvedte meg a fogzást, szinte észre se vettük. Nem volt étvágytalanság se hasmenés, se láz, se sírás. Volt viszont rengeteg mennyiségû nyál! :) )

Hány hónaposan lehet a babát arcal előre rakni a kenguruban? Vagy más tudásához van kötve?

4 hónapos a kisfiam most, elég nagy, így én már kifelé hordanám. Néha még harangozik kicsit a feje, de alapveten már tartja rendesen.

Legjobb válasz: Most nagyon genya leszek. Szülésznõként is, és magánmberként is UTÁLOM A KENGURUT. Tudom, nehéz tömegközlekedni babakocsival, de a kenguru az anyuka javát szolgálja, és NEM JÓ A BABÁNAK! egy gyerkõcnek 1 éves kora körül lesz olyan erõs a nyakizma, hogy nem árt neki. Akkor meg már cipeld kenguruban... PICI BABÁT KÖNYÖRGÖM NE RAKJATOK KENGURUBA!!!!!

Most nagyon genya leszek. Szülésznõként is, és magánmberként is UTÁLOM A KENGURUT. Tudom, nehéz tömegközlekedni babakocsival, de a kenguru az anyuka javát szolgálja, és NEM JÓ A BABÁNAK! egy gyerkõcnek 1 éves kora körül lesz olyan erõs a nyakizma, hogy nem árt neki. Akkor meg már cipeld kenguruban... PICI BABÁT KÖNYÖRGÖM NE RAKJATOK KENGURUBA!!!!!
Mi kb 6 hó körül raktuk kifelé, ekkor már állt és a hát és nyakizma is erõs volt.
Szülésznõ! Akkor adj tippet, hogy vigyem tanácsadásra, ha nincs autóm, és a babakocsiban egyszerûen nem marad meg, még nem tud ülni, hogy a sport változatot használjuk(4hónapos és 6080g)?Kenguruban magam felé fordítva olyan jókat szunyókál míg elmegyünk a boltba, dokihoz.... Szóval?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!