Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos tudom (35 db)

Hány hónapos korig tudja használni a baba a pihenőszéket? Most 2 hónapos. Érdemes venni?

Legjobb válasz: Én a pihenõszéket kiváltottam a babahordozóval, amiben az autóban szállítottuk. Most már nem használjuk. Szerintem addig tudod használni, amíg nem mozgékony. Ha már hasról hátra, és vissza tud fordulni nem fogod tudni belerakni, mert állandóan ki akar majd jönni. Mivel minden baba máskor kezd el mozogni, kúszni, mászni ezért nem lehet elõre tudni, hogy a pihenõszéket meddig tudod kihasználni. Lehet, hogy már csak 3 hónapig :-)tudnátok használni.

Én a pihenõszéket kiváltottam a babahordozóval, amiben az autóban szállítottuk. Most már nem használjuk. Szerintem addig tudod használni, amíg nem mozgékony. Ha már hasról hátra, és vissza tud fordulni nem fogod tudni belerakni, mert állandóan ki akar majd jönni. Mivel minden baba máskor kezd el mozogni, kúszni, mászni ezért nem lehet elõre tudni, hogy a pihenõszéket meddig tudod kihasználni. Lehet, hogy már csak 3 hónapig :-)tudnátok használni.
Én nagyon örültem neki, hogy volt kölcsön, mert a babám nagyon jól el volt benne.Ált 9 kg-ig jók, de most láttam olyat is, ami 18 kg-ig bír.

Hany honapos kortol hasznaltatok az ulo helyzetu babakocsit? A kisfiam 4 honapos lesz, amikor utazunk, es a repulon nem tudunk minden alkatreszet elvinni a babakocsinak.

Legjobb válasz: en 7-8 honaposan hasznaltam eloszor a sport babakocsit amiben ulo helyzetben utaztattam,de elobb nekem nem ajanlotta a dokink.

en 7-8 honaposan hasznaltam eloszor a sport babakocsit amiben ulo helyzetben utaztattam, de elobb nekem nem ajanlotta a dokink.
Az a baj, hogy ez nem kortól függ, hanem akkortól lehet ültetni, amikor már ülni tud magától... 4 hónaposan még biztos nem fog tudni.
6 hónaposan emeltem meg a babakocsi háttámláját fekvõbõl félfekvõbe, majd 8 hónaposan, amikor már egyedül is fel tudott ülni, ülõbe. A 4 hónapos még nagyon pici ehhez szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ugy gondoltam, hogy fekvo helyzetbe allitom, persze az nem teljesen vizszintes. Szoval akkor jobb, ha meg a mozeskosaras reszet viszem. Koszonom a valaszokat!
kb. fokig dönthetõk ezek, szerintem elviheted, nem kell a mózes. most még az a vezsély sem fenyeget, hogy fázni fog benne, mert nyitott ( hacsak nem szibériába utaztok :) ). az én 3 hónapos fiam már nincs el a mózesben, mert nem lát semmit. csak a hordozóban. így azt csatolom a vázra, és abban sétáluznk esténként... max. 1 órát. ( omndjuk a babkocsi vázon fektetettebb helyzetben van a hordozó.) lehet, hoyg felelõtlen vagyok, nem tudom. ha én mennék és korlátozottak a lehetõségek, akkor a sportrészt vinném inkább és teljesen eldönteném.
Mi elõbb váltottunk a sportészre mert kinõtte kisfiam a mózest. Akkor kb. 4, 5 hónapos volt és nem ültettem a sportrészben, hanem fektettem és csak akkor állítottam ülõ helyzetbe amikor már megtanult önállóan ülni. Ha elég erõs és nagy a baba, akkor fektetve szerintem használhatod a sportrészt. Nekünk legalábbis nem okozott problémát.
15.10 vagyok, az elejérõl lemaradt, hogy 160 fokig dönthetõk általában
A kérdező hozzászólása: Most 3 honapos mult, es kb 63cm. Amozesben szinte teljesen vegiger. Akkor lehet, hogy sportresz fekvo helyzetben lesz. Remelem nem lesz hideg addigra...
Ha meg hideg lesz akkor jól becsavarod takaróba és felöltözteted, Mi travel system babakocsi vettünk amely téliesíthetõ azaz van hozzá lábzsák. Tehát sosem volt mózeskosarunk csak vízszintesig dönthetõ babakocsi és decemberben született.

Csirkemájat hány honapos kortol lehet? és hogyan fözzem? Mivel keverjem? Ja és a kisfiam nem eszi meg az üveges kaját, miota fözök neki, de már nem tudok mit fözni neki, hogy változatos legyen. Tippek? 6 honapos

Legjobb válasz: Már 5 hós kortól van olyan bébiétel, hogy alma-banán csirkemájjal, úgyhogy 6 hónapos babának nyugodtan adhatsz nyugodtan csirkemájat.

Már 5 hós kortól van olyan bébiétel, hogy alma-banán csirkemájjal, úgyhogy 6 hónapos babának nyugodtan adhatsz nyugodtan csirkemájat.
Nem kell, hogy változatos legyen, fogalma sincs este, hogy délben mit evett... ha mindig ugyanazt adnád, neki az is jó lenne... Májat 8 hótól, fõzd meg sima vízben (vagy akkor már kis sót tehetsz bele, fokhagymaport, petrezselymet, tárkonyt, rozmaringot, de picit) ha megpuhult turmixold le és bármihez hozzáteheted, mit szeret. Én leginkább cukorborsófõzivel adtam, de bármihez jó.


Pitbull. Hali Van egy szuka kutyam most 12 honapos staf vagy pitt az nem tudom de inkabb pittbul mert nem annyira szeles a feje 28 kg. szeretnem tudni hogyan lehetne szelsebbe tenni a fejet meg testet neki? es hogy hany honapos koraig szelesedhetmeg?

Legjobb válasz: a fejét nem tudod szélesíteni, de izmot még pakolhattok rá: prémium táp és sok mozgás.ha van kedved, akkor elkezdheted vele a húzást is, a bull típusú kutyák elég sikeresek az ilyesmiben

a fejét nem tudod szélesíteni, de izmot még pakolhattok rá: prémium táp és sok mozgás.ha van kedved, akkor elkezdheted vele a húzást is, a bull típusú kutyák elég sikeresek az ilyesmiben
Miért kéne szélesebbé tenni a fejét meg a testét? Komolyan kérdezem?!
fejen a rágóizmok tudnak szélesíteni, ha szeret harapni, akkor lógass fel fára egy bicikli külsõt, vagy rongyot és hagyd, hogy lógjon rajta (figyelj, hogy ne legyen túl magasan, de csak a két hátsó lába érjen a földre, és arra is, hogy ne tudjon nekifutásból nekirepülni semmilyen tereptárgynak, ha épp elvétené a fogást). a testén szélesíteni súlyhúzó edzésekkel tudsz. ez már sokkal összetettebb, mint a lógatás, fel kell készíteni az edzésre is, be kell szerezni hámot, aztán szépen, fokozatosan elkezdeni vele súlyt húzatni. magát a terhelést egy éves kora elõtt ne kezdd el. egyébként 2-3 éves koráig mindenféle edzés nélkül fog még szélesedni.
Másfél éves staffim van, és még mindig szélesedik, alakulgat. Kb 2 éves koráig fejlõdni fog. Mondjuk az enyém kan és szerintem kicsit késõn érõ tipus. Az apja is ilyen volt kb 2 éves korára érte el a végleges formát
Sehány hónaposan. Vidd ivartalanitani inkább.
Inkább ivartalanításra vidd, ne szaporítani!
24 hónapos korban és a kölykök soha nem a szülõkre hasonlítanak hanem ha ismernéd azoknak a szüleit/ nagyszüleit akkor olyanok lennének. De mivel valószínûleg nem gondoltál genetikára meg ilyen és ilyen fontos dolgokra neked NEM ajánlom hogy megpróbálj egy almot mert az 1. szaporítás lenne 2. rád maradna ezért elõbb utóbb az utcán kötnének ki 3. majd ha lesz törzskönyve, szûrései, egészséges lesz, tudod a genetikát és nem vagy amatõr..
Két éves kor alatt nem ajánlott, addigra fejlõdik ki teljesen egy kutya, nem pedig az ivaréretté válás idejére.A hozott gének határozzák meg a külsõ belsõ tulajdonságokat, sem az apa, sem az anya külseje nem garancia a születendõ utódok megjelenésére.Szaporítani pedig nem etikus.
Komolyan? Hény kérdést olvastál el ebben a kategóriában, mert 10-bõl kb 7-8 ban benne van az, hogy NE SZAPORÍTS!!!
Ha ennyit értesz a dologhoz, akkor semmikor. Áruld már el, kire akarsz rásózni beteges fajtajellegû keverék kutyákat?? Amikor a menhelyek teli vannak ilyen kutyákkal, de még a fajtamentõk is. Tudod, oda is pont az olyan emberek miatt kerülnek a kutyák, mint amilyen te is vagy. (És mi az hogy HÓNAPOS????Mintha a 10 éves fiad/lányod kényszerítenéd, hogy gyereket csináljon/szüljön)
Atyaég.Nem kell szüleszteni.Minek kéne?
Sehány hónaposan!!! MINEK?? hogy még több szaporító legyen?? felejtsd el, vidd ivartalaníttatni!! egyébként meg max csak ha törzskönyves, akkor elviheted pároztatni egy kennelbe vagy egy egyesülethez, de ha nincs törzskönyvezve, és csak úgy a hecc kedvéért, vagy a pénzért akarnád, akkor FELEJTSD EL
hogy itt mekkora nyomorék mindenki -.- mi a francért nem lehet kedvesen és nem lekezelõen válaszolni egy kérdésre? oké nem tudta na és akkor mi van? jah tudom rögtön kövezzük meg!! komolyan szánalmasak vagytok(kinek nem inge...) ha ennyire okos vagytok akkor örüljetek neki , de tartsátok meg magatoknak a bunkó lekezelõ stílust lehet h másban meg a kérdezõ tud sokkal több mindent tõletek.
Boldog tudatlanság...

Hány hónapos korában érdemes elvinni a babát állatkertbe? Amikor még nem tud menni, tudja élvezni a dolgot?

Legjobb válasz: 8 hónaposan vittük elõször vidéki állatkertbe (egészen kicsibe). Nagyon tetszett neki!

8 hónaposan vittük elõször vidéki állatkertbe (egészen kicsibe). Nagyon tetszett neki!
Az én fiam most lesz 14 hónapos, nyáron visszük el. Elõbb eszembe sem jutott volna, egyébként most kezdték el érdekelni az állatok.
Kisfiam 14 hónapos és nyáron szeretném vinni illetve gondoltam hogy esetleg gyereknapi programnak bevetjük és akkor meglátjuk, mert mi imádjuk.

Mi az a szeparációs szorongás? Remélem jól irtam le. Ne nézzetek butának de tényleg ne tudom. Mikor van? Hány hónapos korban?

Legjobb válasz: A szeparációs szorongás nem egyenlõ a dackorszakkal. Nem akar egyedül lenni, nem engedi el anyát maga mellõl. Az önállósodással együtt kezdõdik az elválástól való félelem. Valamikor nyolc hónapos kor körül kezdõdik, (majd 1,5 éves korban újra jelentkezik) amikor már egyedül kezdi fölfedezni a világot. Hiszen addig mindenhez szüksége volt anyára, most pedig már nincs szüksége rá. Ilyenkor kezd félni az idegenektõl is, anya mögé bújva.

A szeparációs szorongás nem egyenlõ a dackorszakkal. Nem akar egyedül lenni, nem engedi el anyát maga mellõl. Az önállósodással együtt kezdõdik az elválástól való félelem. Valamikor nyolc hónapos kor körül kezdõdik, (majd 1, 5 éves korban újra jelentkezik) amikor már egyedül kezdi fölfedezni a világot. Hiszen addig mindenhez szüksége volt anyára, most pedig már nincs szüksége rá. Ilyenkor kezd félni az idegenektõl is, anya mögé bújva.
A kötõdési készség fejlettségét jelzi, még a tárgyállandóság kialakulása azonban nem történt meg. Tehát, ami a baba látóterébõl kikerül, azt úgy értelmezi, hogy megszûnik létezni. Tehát, ha az elsõdleges gondozó kikerül a látótérbõl, arra az idegrendszerileg jól fejlõdõ baba egyfajta ijedtséggel reagál. Az elsõnek üzenem, hogy ez egy neuropszichológiai fejlõdési stádium, egy érési szintet jelez, köze nincsen ahhoz, amit leírtál. Ezt persze bizonyára tudod, csak a tudománynál okosabbnak képzeled magad.
A szeparációs szorongás az, amikor a kicsi rájön, hogy van saját akarata és azt érvényesíteni akarja a szülõvel szemben. Ha nem sikerül, akkor hisztizik. Ma ezt a legtöbben félremagyarázzák, azzal, hogy azért hisztizik a gyerek, mert az anyja testi közelségére van szüksége.
Elsõ: amit leírtál, az a dackorszak :)

Bolti pudingot hány hónapos kortól ehet? A férjem joghurt helyett pudingot adott a fiunknak véletlen (9 hónapos) semmi baja nincs tőle, de attól még nem tudom szabad e adni, hiszen tejből van.

Egyébként reggel tápszert kap, este cicizik még. Joghurtot, sajtot, túrót egy hónapja eszik.

Legjobb válasz: Nem lesz tõle semmi baja.Nyugodtan lehet neki adni már pudingot is.Az én kislányom a krémtúrót is nagyon szerette.

Nem lesz tõle semmi baja.Nyugodtan lehet neki adni már pudingot is.Az én kislányom a krémtúrót is nagyon szerette.
na igen, a puding az azért más :) az nem tejtermék hanem a tejnek egy felhasználása, olyan mint mondjuk a tejbegríz. tehát ha te úgy döntesz, hogy 1 éves korától vezeted be a tejet akkor 1 éves korától kaphat pudingot is. ha úgy gondolod, hogy nem fontos kivárni az ajánlott 1 évet akkor akár mostantól adhatod neki.

Tojássárgáját hány honaposan adjak? és hogyan, mivel? és joghurtot milyet lehet? Tudom vannak babajoghurtok, de azok nagyon drágák.

Legjobb válasz: Tojássárgáját 8 hónaposan, fõzve, fõzelékbe keverve. Joghurtot én Danon könnyû finomat, danonino-t adtam. Lényeg, hogy ne apró magvas legyen. Zott Szivecskés is jó.

Tojássárgáját 8 hónaposan, fõzve, fõzelékbe keverve. Joghurtot én Danon könnyû finomat, danonino-t adtam. Lényeg, hogy ne apró magvas legyen. Zott Szivecskés is jó.
Úgy tudom 10-11 hónapos kortól korábban nem szabad tojást adni. Szerintem úgy, hogy belerakod a fõzelékébe. Joghurtból a könnyû és finom naturt veszem. Az Activia nem ajánlott 2 éves kor alatt. Úgy szoktam, hogy összekeverem neki egy kis gyümölccsel, de legutóbb úgy adtam, hogy kukoricadarához kevertem túróval. Nem gyõztem adni a fiamnak :)
nekem a védönö kimondottan az activiát ajánlotta. most akkor azzal ártok a babámnak? és hogy lehet, hogy két félét mondanak, ajánlanak az orvosok???
Nálunk a babajoghurtot meg sem eszi a babám. Danonínot, danett pudingot, és túrókrémet szoktam neki adni. A tojássárgáját a héten kóstoltuk elõször. 9.5 hónapos
kb. 3 hónapos korukra.
kb 1 hónapos korukra már tartaniuk "illik".
de úgy értem, hogy pl. 5-10 másodpercre. A teljes fejtartás kb. 3-4 hónapos kor, de akkor már nem hanyatlik le neki, hanem folymatosan tudja tartani.
Lányom 9 hetesen kinyomta magát hason, és szépen tartotta magát sokáig.
Hogy érted? mert hason kitámasztva jóval hamarabb tartják, mint pl.félig ülve. A lányom már 3-4 hetesen szépen tartotta hason, de ha a hátán fekszik és emelem, akkor csak mostanra tartja stabilan (3 hós) illetve a vállrészt is emeli pl. a pihiszékben olyan mintha fel akarna ülni, persze az még korai lenne eléggé:) ) a http://www.babaszoba.hu-n van ez a fejlõdéskövetõ, mit tud már a baba címmel, és ott minden hónapban el tudod olvasni mikor mit "illik" tudni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!