Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos normális a (16 db)

15 hónapos oltás után hány napig normális a láz? Mikor vigyem orvoshoz?

2napig h?emelkedése volt a fiamnak,tegnap óta lázas,ma már 39,1 volt a láza.A véd?n?t nem érem el,az orvos már nem rendel.

Legjobb válasz: A fiam egy napig volt lázas, folyamatosan 39,6 körül volt a lázcsillapítások ellenére, aztán mintha elvágták volna, hajnalban hirtelen megszûnt. Emellett voltak enyhe megfázásos tünetei is, az még egy napig eltartott, aztán az is elmúlt.

A fiam egy napig volt lázas, folyamatosan 39, 6 körül volt a lázcsillapítások ellenére, aztán mintha elvágták volna, hajnalban hirtelen megszûnt. Emellett voltak enyhe megfázásos tünetei is, az még egy napig eltartott, aztán az is elmúlt.
Én a 2.lázas napon vinném, úgyanis egyszer megszívtam, tüdõgyulladást kapott.Ha nincs orvos, menjetek az ügyeletre, mert szerintem antibiotikum kell.
Hány nap után lázasodtatok be? Mi hétfõn kaptuk meg a 15 hóst s az agyhártya ellenit s ma 38, 1 volt reggel. Pedig azt mondják 7-10 nap után lázasodnak be a gyerekek. 4 gyerkõc anyukája
Elsõ vagyok, a fiam a 9. napon lázasodott be.
A kérdező hozzászólása: múlt szerdán kapta meg, kedden, szerdán volt hõemelkedése, tegnap lázasodott be.

Babám rengeteget bukik. Akár a következő szopi előtt is fél órával. Normális ez? Hány hónapos korukig buknak? Más babája is bukik akár 4x-5x 1-1 evés után?

10 hetes,anyatejes,szépen gyarapszik, heti 15-20 dkg.okat.

Legjobb válasz: 18 hónapos korukig buknak a babák,és normális jelenség mindaddig,amíg ez mellett a bukás mellett is rendesen gyarapszik,jókedvû baba.Ahogy írod nálatok ez van,így sztem minden rendben.Más baba is bukogat,de amíg gyarapodás van,nincs baj.

18 hónapos korukig buknak a babák, és normális jelenség mindaddig, amíg ez mellett a bukás mellett is rendesen gyarapszik, jókedvû baba.Ahogy írod nálatok ez van, így sztem minden rendben.Más baba is bukogat, de amíg gyarapodás van, nincs baj.
Szia! Én kislányom 4 és fél hós és a mai napig is sokat bukik. Van hogy az evés utáni böfivel , , ömlik" ki belõle minden van hogy evés után 1-2 órával mikor hanyat fekszik és gagyarászik egyszerûen visszajön neki. Elég kellemetlen de már hozzászoktam a napi többszöri öltözéshez. Nem tudsz ellene mit tenni, valószinûleg nyitva van még a gyomorszájjuk és ezért buknak ennyit. Az én picim 3200 g-mmal született és pont ma mértük fürcsi elõtt, már 7 kg. Szóval szépen gyarapszik és nagyon jókedvû. Majd egyszer kinövi.
A kérdező hozzászólása: köszi!!! :)
Az én kisfiam is nagyon sokat bukottt, de ahogy elkeztük a szilárd táplálékot adni egyre kevesebbet bukott. majd egyre ritkábban és el is marad. 15 hónapos kisfiú anyukája.

Hány hónapos korig normális a foghullás egy kutyánál?

Legjobb válasz: Sajnos ezt pontosan nem tudom, de 1 éves kora elõtt biztos hullanak a fogai, és felváltják az új fogak. Az én kutyám most 10 hónapos és már szerintem nem fog több foga kihullani, legalább is nem vettem észre elég régóta, hogy hullana még a foga. :)

Sajnos ezt pontosan nem tudom, de 1 éves kora elõtt biztos hullanak a fogai, és felváltják az új fogak. Az én kutyám most 10 hónapos és már szerintem nem fog több foga kihullani, legalább is nem vettem észre elég régóta, hogy hullana még a foga. :)
Szia.Kb.fél éves korára lecseréli a a tejfogát.Persze lehet eltérés.Rongyozást 1 éves korig nem ajánlják.


Meddig "normális", hogy a babák lábfeje befelé áll? És az, hogy a tartása nem teljesen szimmetrikus még- bár javult-, hány hónapos korig rendeződik általában?

A kisfiam most 3 hónapos.

Legjobb válasz: Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.

Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.
A kérdező hozzászólása: Az tuti nincs, de a lábfeje még befele áll. Holnap megyünk ortopédiára. Köszi a választ, csak már nem bírok várni!
Szia! A fiamnak is így volt, a pocakomban elnyomódott a bal lába. Sokat kellett masszírozni, sima babakrémmel. Kb fél év múlva mondták, hogy már jó. Nálunk ez hosszú folyamat volt. Aztán ahogy elkezdett járni a bokája befele dõlt, emiatt mindig magas szárú szandit/cipõt kellett hordania. Nem tudom, hogy a két dolog összefüggõt-e, de nálunk ez volt.
szia! nekünk is befelé állt, s még most is ha elbambul kisfiam.Mi kaptunk az ortopédián kis mûanyag sínt a lábára, ami segít a kifelé tartásban, nem kellett folyton viselnie.Viszont kisfiam folton leszedte aludni meg nem akart benne így mi eljártunk Dévény tornára mi sokat segített! Jól teszed hogy orvoshoz viszed mert a késõbbiekben amikor feláll, nem fog tudni a befelé fordult lábfej miatt! viszont ne aggódj semmi olyanról nincs szó, amit nem lehet helyre hozni, ja és persze otthon is lehet neked tornáztatni.mi is ezt tesszük. kisfiam 6, 5 hónaposan felállt s már semmi ilyen gondunk nics, szóval ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!

Hány napig "normális", hogy taknyos a baba? A két hónapos kislányom szombaton lett nagyon taknyos, szürcsögős. Ma, szerda este még mindig nagyon az.

Szombaton délután kezdtük porszívózni, életünkben és életében először... Hétfőn elvittem orvoshoz, Calcimuscot kapott és Cebion cseppeket, plusz Sterimar bébi orrsprayt. Igaz, kapott még Fenistil Juniort is, de azt nem merem adni, miután elolvastam a mellékhatásait... A doktornő azt mondta, ne porszívózzam, vagy legfeljebb csak napjában egyszer. Ezen meglepődtem, mert itt egész mást olvasok... Megkérdeztem a háziorvosomat is, ő szintén nem ajánlotta a porszívózást, max. a kézi orrszívót. Azért egyszer-egyszer csak bekapcsolom. De sajnos nem gyógyul a baba. Mintha nem is törtönt volna semmi szombat este óta. Az éjszakái így nagyon nehezek, a hajnali ébredések pedig nagyon-nagyon sírósak. Mit tegyek, hogy jobban legyen,meggyógyuljon?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvos, hogy nyugodtan hasznaljak porszívós orrszívót. Kérdeztem hányszor lehet egy nap . Azt mondta, ahányszor szükség van, hiszen mi felnõttek sem napi kétszer fújjuk az orrunk nátha idején. Amúgy nálunk mindig 1-2 hétig tart a nátha.

Nekem azt mondta az orvos, hogy nyugodtan hasznaljak porszívós orrszívót. Kérdeztem hányszor lehet egy nap . Azt mondta, ahányszor szükség van, hiszen mi felnõttek sem napi kétszer fújjuk az orrunk nátha idején. Amúgy nálunk mindig 1-2 hétig tart a nátha.
Nálunk is minimum 1 hét, de inkább 2 mire teljesen elmúlik. Szívni pedig kell, nehogy lerakódjon, én is napi többször szívtam kb. 4-5-ször, sõt volt, hogy éjjel is kellett, mert bedugult neki, felébredt és sírt, ha nem sírt, nem keltettem azért fel, de reggel azzal kezdtem. Most lesz 1, 5 éves, de sajna többször volt már náthás. Mást nemigen tudsz tenni, orrspé tengervizes, aztán orrszívás, este és Nasivin Sanft-ot is csöppentettem neki, nekünk a doki még ezt javasolta. Meg Cebion. Jobbulást!
Az én lányom holnap lesz 7 hetes, múlt hét hétfõ óta küzdünk a náthával. Ma már talán azt mondhatom, hogy kezd javulni... A mi orvosunk pont azt mondja, hogy porszívózni amikor csak kell. Szívjuk is többször, de vasárnap így is elkezdett köhögni is :( azóta 2 naponta viszem a dokihoz, mert a védõnõ meg rám hozta a frászt, hogy ilyen pici baba nagyon könnyen kaphat tüdõgyulladást, úgy hogy be se lázasodik... Én már nagyon várom, hogy kilábaljunk ebbõl, nagyon sokat idegeskedek, hogy ne legyen semmi baja a picinek!
Napi 3x 10 csepp cebion, sterimár -> orrszívás -> Nasivin orrcsepp 0-1 éves korig (3x). Én mindkét gyerekemnél ezt csináltam.Épp most jöttünk ki egy 2 hetes náthás idõszakból.Elõször az 1 éves fiam lett beteg, aztán meg rá 1 hétre a lányom.Mindkettõ 4-5 nap után jobban lett. Azt ajánlom szívd csak az orrát, mert ha nagyon bedugul neki, enni is alig tud, hisz nem kap levegõt..Úgy meg, hogy szopizzon vagy egyen cumisüvegbõl szegény??Arról nem is beszélve hogy simán lerakódik a váladék az arcüregben meg a homloküregben, aztán meg begyullad..hidd el annak aztán végképp nem örülnél, a babád pedig nagyon szenvedne!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat és a jótanácsokat! Részben meg is nyugodtam, hogy másnak sem pár nap a gyógyulás, így várunk "türelemmel"... Én is mielõbbi gyógyulást kívánok a 7 hetes kisleánynak és minden náthás kis betegnek!
Az én kislányom is minimum 2 hétig beteg, elõször mindig megfázásos náthaként kezeli az orvos, de amikor már elkezd köhögni vagy belázasodik vissza szoktam vinni, mert akkor nem használnak a gyógyszerek(calcimusc, fenistil, orrcsepp) sajnos nálunk a végén mindig antibiotikumot adnak és attól szokott meggyógyulni. :(
Mi eukaliptusz illóolajat használunk, sokat segít.

Mennyi az 1-2 hónapos a babák átlag súlygyarapodása heti szinten? Hány dkg hízás a normális?

Legjobb válasz: A könyvek szerint 10-15deka.Az én lányom minden héten 30-at hízott

A könyvek szerint 10-15deka.Az én lányom minden héten 30-at hízott
Nekünk az elsõ hónapban napi 50gr volt, 2. hónaptól kezdve kicsit csökkent 20-40gr naponta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam... Az én picúrom, most 2 hét alatt 50 dkg-ot hízott, akkor ez nem sok.(Így most 3550 gramm, nem egészen 5 hetes) Amúgy is kisebb volt a súlya, meg az elsõ 2 hétben nem nagyon gyarapodott, mert kevés volt a tejem. Köszi mégegyszer is!

10 hónapos a kisfiam és egyszerre jön felül a 2 foga elöl.38, 1 a hője, adtam neki kúpot. Meddig normális a láz fogzásnál? Hány napig? Vagy 1 napig van csak láza?

Étvágya van, kicsit ny?gös, de jó kedve van.

Legjobb válasz: Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37,2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.

Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37, 2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.
A kérdező hozzászólása: Az alsó két fogacskánál az elsõ úgy jött ki, hogy észre sem vettük, a másodiknál volt ugyan így láz és sírás. Most láz van, semmi egyéb, meg látom, hogy nagyon jönnének már ki a fogacskák. Az egyikél már látom, hogy ici-picit kint van, de még ujjal nem érzem. Remélem nem lesz tartós a láz!!!!
szia. nekünk kb. 1 hete jött ki a felsõ két fog. 2 napig volt lázas, 38, 2-re felment neki, meg hõemelkedése volt. De 2 napig tartott, utána már át is törte az ínyét. Szerintem nálatok is max. 3 napig tarthat a láz.

4 hónapos fele tejes/tápszeres a fiam, tegnapelőtt volt széklete utoljára, mikor adjak neki laevolac-ot? Hány nap ilyenkor a "normális"?

Legjobb válasz: Az a 2 nap nem gáz még szerintem, persze attól függ, hogy a babát zavarja-e. Ha látod hogy fáj tõle a pocija, nyom, meg ilyesmi, akkor szeruntem adhatsz már neki. Ha nincs semmi baja tõle, akkor várj még egy napot. Nekem is félig tejes-tápszeres, és elõfordult ilyen, 3 nap után már kapott szirupot, mert látszott hogy már szenved.

Az a 2 nap nem gáz még szerintem, persze attól függ, hogy a babát zavarja-e. Ha látod hogy fáj tõle a pocija, nyom, meg ilyesmi, akkor szeruntem adhatsz már neki. Ha nincs semmi baja tõle, akkor várj még egy napot. Nekem is félig tejes-tápszeres, és elõfordult ilyen, 3 nap után már kapott szirupot, mert látszott hogy már szenved.
Az en lanyomnak egyszer 6 napig sikerült sztrajkolnia. a doki azt mondta, hogy akar 8-10 nap is "normalis" mert ilyenkor ennyit felhasznal a szervezetük, persze csak akkor ha ez, mint elöttem is irtak, nem jar fajdalommal vagy egyeb kellemetlen tünetekkel. ha gondolod laevolac elött megprobalhatsz egy kis kamillateat is ha megissza, az megsem gyogyszer.

Hány grammot eszik a 3 hónapos kicsitek? Még szoptatom, de félek, hogy fogy a tejem. Mennyi a normális adag a picik számára?

Legjobb válasz: Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek

Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek
Szia! Hány kg a babád?Van egy számítási lehetõség amivel kitudod számolni, hogy mennyi az ideális mennyiség a babád számára. SÚLY X 125 ---->ez a minimum SÚLY X 150 ---->ez a maximum grammban, a kapott értéket el kell osztanod annyival ahányszor eszik a babád 1 nap.Így kijön, hogy 1 szopival mennyit egyen. Pl. 7kg X 125= 875gr 7kg X 150= 1050gr Tehát 875gr-1050gr között "ehet" a babád. Ha 7x eszik 1 nap akkor 125gr-150gr"ehet" 1 evészetre. Remélem segítettem? :-)

Hany honaposan lehet latni az ultrahangon, hogy minden vegtagja megvan-e a babanak? Mikor latja mar az orvos? Az normalis ha sokszor erzem hogy szur a hasam alatt neha jobb neha meg a ball oldalon. Ez baj?

Legjobb válasz: Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.

Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.
szia! nekem már 10 hetesen megmutatta a doki mindenét, még a kézfejét is!
A szúró fájdalomra a pihenés a jó.Nyúlnak a méhet tartó oldalszalagok és ez okozza a szúró érzést.
A 12. heti UH-n már mindenét nagyon jól lehet látni. A szurka pedig normális. Nekem a mai napig van, hogy szurkál (25 hetes vagyok). A dokim csak annyit mondott, hogy ilyenkor feküdjek le vagy üljek le.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!