Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos normális (26 db)

Normális, hogy 16 hetes babám ha hasra fordítom, egy-két perc után hány egy kis tejet? Így hogy fordítsam hasára? Mennyi ideig meg ez így, úgy értem hány hónapos koráig?

Legjobb válasz: Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.

Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.
Nem rögtön etetés után fordítod véletlen hasra?
A kérdező hozzászólása: Nem. Ha megerölteti kicsit magát, akkor már rögtön köp egy kis tejet
Nem eszi túl magát és ahogy össze húzza a hasizmait kicsike vissza jön. Ja és hány vagy csak bukik? Nem mind egy.
A kérdező hozzászólása: Bukik, csak egy olyan korty mennyiségût (nekem egy korty) Van, hogy egészen átlátszó, de van, hogy már félig megemésztett.
A kérdező hozzászólása: 2 óránként eszünk napközben, szerintem 60-80ml-nél nem eszik meg egyszerre többet.
Rendesen megböfizteted evés után?
Nálunk is hasonló a szitu.De csak mikor tápot kap.Szilárdabb kajánál nem(pép, fõzi, gyümi)Szerintem semmi baja.Még nem olyan erõs a záróizom a gyomornál szerintem, és a folyadékot könnyebben visszabukja, ha a pociját megnyomja.Szerintem nincs ezzel gond.5 hónapos a babám.

Babám rengeteget bukik. Akár a következő szopi előtt is fél órával. Normális ez? Hány hónapos korukig buknak? Más babája is bukik akár 4x-5x 1-1 evés után?

10 hetes,anyatejes,szépen gyarapszik, heti 15-20 dkg.okat.

Legjobb válasz: 18 hónapos korukig buknak a babák,és normális jelenség mindaddig,amíg ez mellett a bukás mellett is rendesen gyarapszik,jókedvû baba.Ahogy írod nálatok ez van,így sztem minden rendben.Más baba is bukogat,de amíg gyarapodás van,nincs baj.

18 hónapos korukig buknak a babák, és normális jelenség mindaddig, amíg ez mellett a bukás mellett is rendesen gyarapszik, jókedvû baba.Ahogy írod nálatok ez van, így sztem minden rendben.Más baba is bukogat, de amíg gyarapodás van, nincs baj.
Szia! Én kislányom 4 és fél hós és a mai napig is sokat bukik. Van hogy az evés utáni böfivel , , ömlik" ki belõle minden van hogy evés után 1-2 órával mikor hanyat fekszik és gagyarászik egyszerûen visszajön neki. Elég kellemetlen de már hozzászoktam a napi többszöri öltözéshez. Nem tudsz ellene mit tenni, valószinûleg nyitva van még a gyomorszájjuk és ezért buknak ennyit. Az én picim 3200 g-mmal született és pont ma mértük fürcsi elõtt, már 7 kg. Szóval szépen gyarapszik és nagyon jókedvû. Majd egyszer kinövi.
A kérdező hozzászólása: köszi!!! :)
Az én kisfiam is nagyon sokat bukottt, de ahogy elkeztük a szilárd táplálékot adni egyre kevesebbet bukott. majd egyre ritkábban és el is marad. 15 hónapos kisfiú anyukája.

Hány napig normális ha egy 4 hónapos babának nincs kakija?

Most a 10. napnál tartunk, 2 napja kapja a cukros kamillát, de semmi. (csak anyatejes)

Legjobb válasz: Szia! Mi is most vagyunk 4 hónaposak, csak anytejesek, és a héten kérdeztem a védõnõt, mert 2 napig nem volt kaka. Azt mondta, hogy 72 óra után muszály produkálnia, ha házilag nem megy, orvoshoz kell menni.

Szia! Mi is most vagyunk 4 hónaposak, csak anytejesek, és a héten kérdeztem a védõnõt, mert 2 napig nem volt kaka. Azt mondta, hogy 72 óra után muszály produkálnia, ha házilag nem megy, orvoshoz kell menni.
Ja bocs, csak most olvastam el rendesen.Tíz nap?! Te hogy éreznéd magad? Hívd fel az ügyeletet, hogy várhatsz-e reggelig? Lehet elzáródott vmi.
adj éhgyomorra egy kis langyos cukros (nagyon édes!) világos kamillateát. Minden szó fontos.Ez a cukor itt gyógyszer. Végbélhõmérõzés közben sokszor megjöhet az eredmény. Ne igyál körtelevet, ne egyél olyat ami fog(csokit), de Te egyélszilvát barackot, ilyesmit.A tej miatt.
Ha tíz napja nem kakilt az szerintem már nagyon sok. Jó lenne ha látná a babát az orvos. Próbálj meg neki kecskeméti szilva desszertet adni de vidd el az orvoshoz feltétlenül!!!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. A szilvás bébiételt azért nem javasolom, mivel csak anyatejet kapott idáig a baba, szóval nem tanácsos szilvával kezdeni. Egyébként tényleg sokmindenkitõl hallottam, hogy jó! A 72 órát meg a védõnõm mondta...
Nálunk teljesen normális, hogy négy-öt naponta van. Nem kell, hogy 72 óránként legyen, ha a baba anyatejes. Ha mégis rá kell segíteni szerintem a glicerines kúp a legjobb. A kamilla nekünk nem használt. Ja a kúpot csak ritkán szabad használni "rá lehet szokni". :) Ha nem érzi rosszul magát ne aggódj, de azért konzultálj orvossal.
Nálunk a frissen reszelt almalébõl egy kiskanálnyi hozta meg az eredményt.
Az elsõ vagyok. Csak azt szeretném tudni, hogy miért kell lepontozni??? Teljesen normális választ adtam, nem tudom mi baj van vele! Csak gondoljon már bele, hogy ha neki felnõtt létére csak 3 napig nincs széklete, akkor hogy érzi magát? Akkor egy pici csecsemõ 10 nap elteltével hogy szenvedhet???
A kérdező hozzászólása: A héten voltunk tanácsadáson, ahol mondtam, hogy 1 hete nincs kaki. A doktornõ szerint ne aggódjak... de ezt már én is soknak érzem.:( Egy választ értékelni csak az tud aki a kérdést feltette? Vagy mindenki? mert én csak most olvasom a válaszokat, és még egyiket sem értékeltem.
Mindenki tudja értékelni. Nekem egyébként azt mondta a dokinõ és a védõnõ is, hogy 4-5 nap normálisnak mondható anyatejes babáknál.
Nem lehet összehasonlítani a helyzetet egy felnõtt "érzéseivel " hasonló szituációban. Bennünk sokkal több a salakanyag. Az anyatej, fõleg ha a baba emésztése hatékony, szinte teljesen emészthetõ alig marad salakanyag aminek távoznia kell. Tehát nem feltétlenül kellemetlen a babának. A 10 nap tényleg meglepõ, de pl. az egyik ismerõsöm babájának 20 napig nem volt, csak akkor kapott orvosi segítséget.


Hány hónapos korig normális a foghullás egy kutyánál?

Legjobb válasz: Sajnos ezt pontosan nem tudom, de 1 éves kora elõtt biztos hullanak a fogai, és felváltják az új fogak. Az én kutyám most 10 hónapos és már szerintem nem fog több foga kihullani, legalább is nem vettem észre elég régóta, hogy hullana még a foga. :)

Sajnos ezt pontosan nem tudom, de 1 éves kora elõtt biztos hullanak a fogai, és felváltják az új fogak. Az én kutyám most 10 hónapos és már szerintem nem fog több foga kihullani, legalább is nem vettem észre elég régóta, hogy hullana még a foga. :)
Szia.Kb.fél éves korára lecseréli a a tejfogát.Persze lehet eltérés.Rongyozást 1 éves korig nem ajánlják.

6.5 hónapos kislányomnak torokgyulladása van. Hány napig normális (elfogadható) ha lázas?

Elsõ nap 38.3 volt a láza reggel a gyerekorvos Supraxot adott neki, mert nagyon csúnya volt a torka. Estére 39.3 lett a láza. Tegnap (2.nap) 16 óra körül volt 38.4 akkor kapott egy kúpot az levitte neki. Már azt hittem megúsztuk, erre az elõbb már hõemelkedése volt. Vigyem vissza? Vagy ez még elfogadható? 3. napja szedi a gyógyszert.

Legjobb válasz: Gondolom minimum 5 napig szednie kell az antibiotikumot. 3 napig normalis, ha laza van, a negyedik napra csökkennie kell - a hoemelkedes elfogadható. Ha az utolso antibiotikumos napon is lázas, akkor vidd vissza.

Gondolom minimum 5 napig szednie kell az antibiotikumot. 3 napig normalis, ha laza van, a negyedik napra csökkennie kell - a hoemelkedes elfogadható. Ha az utolso antibiotikumos napon is lázas, akkor vidd vissza.
A fiúnk kétszer is volt beteg az emúlt 2 hónapban. Mindkétszer elhúzódott 3 napig a láz, utána 1-2 napig még hõemelkedése volt. Én a helyedben kivárnám a hétfõt, és ha még mindig lázas lenne, akkor visszavinném orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor várok türelmesen.

1-2 honapos anyatejes babanal napi hany kaki normalis meg? Mikorra kene ritkulni?

6 hetes, es legalabb 6-szor kakil egy nap. Nem a pelenkazas miatt kerdezem, hanem szemmel lathatoan zavarja, nyugos tole mar elotte is, alvasban is zavarja. Nagyon hasfajos, voltunk mar gasztron is, de ezt elfelejtettem megkerdezni.

Legjobb válasz: Normális az is, ha minden evés után van kaki. Hozzátáplálásnál majd ritkulni fog.

Normális az is, ha minden evés után van kaki. Hozzátáplálásnál majd ritkulni fog.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy anyatejes babánál a napi 10 kaki és a 10 naponta 1 kaki is normális. Az enyém 2-3 hetes koráig naponta kakilt, volt, h többet, utána csak heti 1et max. Most lesz 3 hós most van heti kb. 2-3 kaki. Az anyatejes babáknál nagyon kiszámíthatatlan ez a dolog.
A fiam az elsõ 6 hónapban minden evés után vagy közben produkált, a napi 10 alkalom kb megvolt. Akkor kezdett ritkulni amikor már mást is evett, de eleinte akkor is napi több adagot.
Az én fiam is minden szopi után kakilt. Most lesz egyéves, és pont tegnap jutott eszembe, hogy ez haladás: már csak egyszer van naponta kakis pelus.

Hány kaki normális egy 13 hónapos gyereknél?

Idáig a lányom naponta 1x kakilt. De 2 napja 4-5 kakija is van. Nem híg állaga normálisnak ítélem meg. Jókedvű vidám. Vagy ez a fogzástól lenne, hogy most több van? Jókedvű egyébként. Ja és még szopizik.

Legjobb válasz: A normális elég tág keretek között mozog. Azonban, ha az általad megszokottól eltér akkor már figyelni kell. Az hogy pár napig több a kaki, mint a megszokott lehet a fogzástól, ha tartós és esetleg súlyvesztéssel jár akkor érdemes odafigyelni nagyon, mert okozhatja allergia is. Persze ne ijedj meg nem hiszem, hogy nálatok errõl lenne szó, inkább fogzásra gyanakodnék. Mindenesetre figyeld és ha aggaszt akkor említsd meg a dokinak.

A normális elég tág keretek között mozog. Azonban, ha az általad megszokottól eltér akkor már figyelni kell. Az hogy pár napig több a kaki, mint a megszokott lehet a fogzástól, ha tartós és esetleg súlyvesztéssel jár akkor érdemes odafigyelni nagyon, mert okozhatja allergia is. Persze ne ijedj meg nem hiszem, hogy nálatok errõl lenne szó, inkább fogzásra gyanakodnék. Mindenesetre figyeld és ha aggaszt akkor említsd meg a dokinak.
Ennyi idõsen az én lányom is sokszor kakilt. Majdnem minden evés után nyomott. :) Az állaga normális volt, a gyerekkel is minden oké. Ne aggódj, minden rendben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Most már vissza állt a napi egy kakira

Hány napig "normális", hogy taknyos a baba? A két hónapos kislányom szombaton lett nagyon taknyos, szürcsögős. Ma, szerda este még mindig nagyon az.

Szombaton délután kezdtük porszívózni, életünkben és életében először... Hétfőn elvittem orvoshoz, Calcimuscot kapott és Cebion cseppeket, plusz Sterimar bébi orrsprayt. Igaz, kapott még Fenistil Juniort is, de azt nem merem adni, miután elolvastam a mellékhatásait... A doktornő azt mondta, ne porszívózzam, vagy legfeljebb csak napjában egyszer. Ezen meglepődtem, mert itt egész mást olvasok... Megkérdeztem a háziorvosomat is, ő szintén nem ajánlotta a porszívózást, max. a kézi orrszívót. Azért egyszer-egyszer csak bekapcsolom. De sajnos nem gyógyul a baba. Mintha nem is törtönt volna semmi szombat este óta. Az éjszakái így nagyon nehezek, a hajnali ébredések pedig nagyon-nagyon sírósak. Mit tegyek, hogy jobban legyen,meggyógyuljon?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvos, hogy nyugodtan hasznaljak porszívós orrszívót. Kérdeztem hányszor lehet egy nap . Azt mondta, ahányszor szükség van, hiszen mi felnõttek sem napi kétszer fújjuk az orrunk nátha idején. Amúgy nálunk mindig 1-2 hétig tart a nátha.

Nekem azt mondta az orvos, hogy nyugodtan hasznaljak porszívós orrszívót. Kérdeztem hányszor lehet egy nap . Azt mondta, ahányszor szükség van, hiszen mi felnõttek sem napi kétszer fújjuk az orrunk nátha idején. Amúgy nálunk mindig 1-2 hétig tart a nátha.
Nálunk is minimum 1 hét, de inkább 2 mire teljesen elmúlik. Szívni pedig kell, nehogy lerakódjon, én is napi többször szívtam kb. 4-5-ször, sõt volt, hogy éjjel is kellett, mert bedugult neki, felébredt és sírt, ha nem sírt, nem keltettem azért fel, de reggel azzal kezdtem. Most lesz 1, 5 éves, de sajna többször volt már náthás. Mást nemigen tudsz tenni, orrspé tengervizes, aztán orrszívás, este és Nasivin Sanft-ot is csöppentettem neki, nekünk a doki még ezt javasolta. Meg Cebion. Jobbulást!
Az én lányom holnap lesz 7 hetes, múlt hét hétfõ óta küzdünk a náthával. Ma már talán azt mondhatom, hogy kezd javulni... A mi orvosunk pont azt mondja, hogy porszívózni amikor csak kell. Szívjuk is többször, de vasárnap így is elkezdett köhögni is :( azóta 2 naponta viszem a dokihoz, mert a védõnõ meg rám hozta a frászt, hogy ilyen pici baba nagyon könnyen kaphat tüdõgyulladást, úgy hogy be se lázasodik... Én már nagyon várom, hogy kilábaljunk ebbõl, nagyon sokat idegeskedek, hogy ne legyen semmi baja a picinek!
Napi 3x 10 csepp cebion, sterimár -> orrszívás -> Nasivin orrcsepp 0-1 éves korig (3x). Én mindkét gyerekemnél ezt csináltam.Épp most jöttünk ki egy 2 hetes náthás idõszakból.Elõször az 1 éves fiam lett beteg, aztán meg rá 1 hétre a lányom.Mindkettõ 4-5 nap után jobban lett. Azt ajánlom szívd csak az orrát, mert ha nagyon bedugul neki, enni is alig tud, hisz nem kap levegõt..Úgy meg, hogy szopizzon vagy egyen cumisüvegbõl szegény??Arról nem is beszélve hogy simán lerakódik a váladék az arcüregben meg a homloküregben, aztán meg begyullad..hidd el annak aztán végképp nem örülnél, a babád pedig nagyon szenvedne!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat és a jótanácsokat! Részben meg is nyugodtam, hogy másnak sem pár nap a gyógyulás, így várunk "türelemmel"... Én is mielõbbi gyógyulást kívánok a 7 hetes kisleánynak és minden náthás kis betegnek!
Az én kislányom is minimum 2 hétig beteg, elõször mindig megfázásos náthaként kezeli az orvos, de amikor már elkezd köhögni vagy belázasodik vissza szoktam vinni, mert akkor nem használnak a gyógyszerek(calcimusc, fenistil, orrcsepp) sajnos nálunk a végén mindig antibiotikumot adnak és attól szokott meggyógyulni. :(
Mi eukaliptusz illóolajat használunk, sokat segít.

Hány napig normális, ha 19 hónapos kislányom étvágytalan/nem eszik rendes ételt?

Már 8 napja szinte semmi "normális" ételt nem evett, az ételre rá sem néz, amit eddig szeretett, most az sem kell neki (virsli, ömlesztett sajt, szalámi). Az egész napi bevitele szinte csak egy kis tészta, csoki és ropi. Már probiotikumot is adok neki, a doki azt mondta, abban van B vitamin is, ami gerjeszti az étvágyat. Mindemellett nem fogyott, de hasmenése van szintén 8napja (csak napi 3pelenka), a torka is fáj és láza is volt.

Legjobb válasz: Mivel beteg, ne csodálkozz, hogy nem eszik. A lányomnak is több, mint egy hete megy a hasa, alig eszik. Inni iszik, kekszet is eszik. De szerintem csokit ne adj neki, abban nincs semmi hasznos, próbálj kekszet, abonettet, kicsit diétás dolgokat. Vagy mondjuk kalácsot. A lányom azt megeszi most is. Tudják ám õk, mi a jó nekik.

Mivel beteg, ne csodálkozz, hogy nem eszik. A lányomnak is több, mint egy hete megy a hasa, alig eszik. Inni iszik, kekszet is eszik. De szerintem csokit ne adj neki, abban nincs semmi hasznos, próbálj kekszet, abonettet, kicsit diétás dolgokat. Vagy mondjuk kalácsot. A lányom azt megeszi most is. Tudják ám õk, mi a jó nekik.

15 hónapos oltás után hány napig normális a láz? Mikor vigyem orvoshoz?

2napig h?emelkedése volt a fiamnak,tegnap óta lázas,ma már 39,1 volt a láza.A véd?n?t nem érem el,az orvos már nem rendel.

Legjobb válasz: A fiam egy napig volt lázas, folyamatosan 39,6 körül volt a lázcsillapítások ellenére, aztán mintha elvágták volna, hajnalban hirtelen megszûnt. Emellett voltak enyhe megfázásos tünetei is, az még egy napig eltartott, aztán az is elmúlt.

A fiam egy napig volt lázas, folyamatosan 39, 6 körül volt a lázcsillapítások ellenére, aztán mintha elvágták volna, hajnalban hirtelen megszûnt. Emellett voltak enyhe megfázásos tünetei is, az még egy napig eltartott, aztán az is elmúlt.
Én a 2.lázas napon vinném, úgyanis egyszer megszívtam, tüdõgyulladást kapott.Ha nincs orvos, menjetek az ügyeletre, mert szerintem antibiotikum kell.
Hány nap után lázasodtatok be? Mi hétfõn kaptuk meg a 15 hóst s az agyhártya ellenit s ma 38, 1 volt reggel. Pedig azt mondják 7-10 nap után lázasodnak be a gyerekek. 4 gyerkõc anyukája
Elsõ vagyok, a fiam a 9. napon lázasodott be.
A kérdező hozzászólása: múlt szerdán kapta meg, kedden, szerdán volt hõemelkedése, tegnap lázasodott be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!