Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos kezdenek mászni a (6 db)

Hány honaposat kezdenek el meg fordulni, mászni, ülni gügyögni, fogzani, a babák kb?

Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Kisfiam 4,5 hósan fordult hasra, 5,5 hósan vissza is ment neki. 10 hósan kezdett mászni. Ülni stabilan 7 hós korától ült, tehát nem dõlt el ha felültettem. Magától felülni 8,5 hós volt. 8 hósan felállt. 3-4 hónaposan elkezdõdõt a fogzás. Elsõ 2 foga 7 hóan bújt ki. Lépegetni 10-11 hósan kezdett. Egyedül 13 hósan indult el.

Kisfiam 4, 5 hósan fordult hasra, 5, 5 hósan vissza is ment neki. 10 hósan kezdett mászni. Ülni stabilan 7 hós korától ült, tehát nem dõlt el ha felültettem. Magától felülni 8, 5 hós volt. 8 hósan felállt. 3-4 hónaposan elkezdõdõt a fogzás. Elsõ 2 foga 7 hóan bújt ki. Lépegetni 10-11 hósan kezdett. Egyedül 13 hósan indult el.
2lanyom van mindketto mas ritmusban! 1 2hosan fordult hasrol hatra vissza nem emlekszem 6hosan ult, 10hosan maszott 11hosan ment egyedül stabilan! 2dik 6hetesen tartotta a fejet 8hetesen fordult hasrol hatra 15hetesen hatrol hasra 5hosan ult, 6hosan maszott, 8hosan leprgetett kapadzkodva de csak 13hosan indult el! Most 15hos! Fogzani sa nagyobb 10hosan kezdett 1evesen 8foga volt a kicsi 9hosan mist 15hosan 4foga van!
Kisfiam 4, 5 hónaposan hasról-hátra, 6 hónaposan hátról hasra fordult, 8 hónaposan mászott, rá 2 hétre stabilan ült. 9 hónaposan felállt 1 évesen járt. 5 hónaposan bújt ki az alsó 2 foga.
5 hónaposan fordult hasra, 6 hónaposan vissza, 4, 5 hósan jött ki az elsõ két foga, felülni önállóan 8, mászni 9 hónaposan tudott. 8 hónaposan már használta a fû és apa szavakat, 10 hónaposan már 5-6 szót mondott helyesen és tudatosan. 21 hónapos kiscsaj anyukája

Hány hónapos kortól kezdenek mászni a babák?

Legjobb válasz: Van akinek már hat hónaposan mászik a csemetéje, de pl. a lányom már a kilencediket is betöltötte mikor elkezdte, viszont rá pár nappal megkapaszkodva felállt, újabb pár nappal késõbb meg simán felmászott a lépcsõn. Ez teljesen változó, és az is lehet, hogy egyáltalán nem fog mászni.

Van akinek már hat hónaposan mászik a csemetéje, de pl. a lányom már a kilencediket is betöltötte mikor elkezdte, viszont rá pár nappal megkapaszkodva felállt, újabb pár nappal késõbb meg simán felmászott a lépcsõn. Ez teljesen változó, és az is lehet, hogy egyáltalán nem fog mászni.
Nagyjából 6-7 hónaposan, de van, aki kihagyja, mert picit lusti, és egybõl a felállással kezdi. Persze nem ilyenkor, hanem késõbb.
A lányom olyan 6-7hónapos kora között más mászott, de a fiam fejlõdését elnézve, õ tuti nem fog. Azt hallottam az a jó ha sokat mászik egy baba, mert jót tesz az agyi fejlõdésnek is.
az én fiam kb 8 hónapos volt. amikor elõsször a szoba egyik sarkából a másikba átmászott.
Azt mondják, változó, de nem szabak kihagyni a mászást (reflexolófia szerint késöbb fontos lesz). Szerintem, ha készen van rá, el fog kezdeni mászni. 6-7 hónapos korukra már kezdik unni, hogy mindig egy helyben vannak... ha van miért, el is indulnak :) egyik pillanatról a másikra. :)

Hány hónaposan kezdenek el kúszni mászni a babák?

Legjobb válasz: Babafüggõ. Van, aki már 6 hónaposan, van aki csak 8-9 hónaposan. nem szabad összehasonlítgatni a babákat sem a mozgásfejlõdésben sem a többi képességben, mert egyik így fejlõdik, a másik amúgy. Lehet, hogy az egyik mozgást hamarabb tanulja meg, aztán a következõt meg kicsit késõbb.

Babafüggõ. Van, aki már 6 hónaposan, van aki csak 8-9 hónaposan. nem szabad összehasonlítgatni a babákat sem a mozgásfejlõdésben sem a többi képességben, mert egyik így fejlõdik, a másik amúgy. Lehet, hogy az egyik mozgást hamarabb tanulja meg, aztán a következõt meg kicsit késõbb.
A nagyobbik fiam 10 hós korában kezdett mászni a kisebb 11 hósan.
a fiam 5 hósan, hátrafelé, most 6, 5 hós és a mászást próbálgatja, egyelõre négykézláb billegeti magát, a lábacskáit teszi elõre, a kezét még nem, ebbõl van a pofára esés. :-) De minden baba más, felesleges összehasonlítani õket.
Szia.Az én kisfiam pár nap híján 9hónapos, de még híre-hamva sincs annak, hogy valaha mászni fog, már én is nagyon várom, de erõltetni nem szabad, majd õ tudja, hogy mikor jött el az idõ:) , a mászásra, de lehet, hogy elõbb fog járni mint mászni.Nálunk nagyon így néz ki a dolog, mert mindig állni akkar, de ha próbálgatjuk a mászást annak mindig sírás lesz a vége:(.


Hány hónapos korukban kezdenek el mászni a babák?

Legjobb válasz: Minden baba más, másképp fejlõdik a mozgásuk is. Az én lányom 9 hónaposan kezdett mászni, a kisfiam 6 hónaposan. De például a sógoromék kisfia kihagyta a mászást, és 13 hónaposan elkezdett járni. Ne aggódj, majd ha akar, elindul:)

Minden baba más, másképp fejlõdik a mozgásuk is. Az én lányom 9 hónaposan kezdett mászni, a kisfiam 6 hónaposan. De például a sógoromék kisfia kihagyta a mászást, és 13 hónaposan elkezdett járni. Ne aggódj, majd ha akar, elindul:)
az én fiam 6 és fél hós és most mászik :)
Az én lányom 7 és fél hónaposan kezdett felállni, és mászni is.
Az én kisfiam 9 hónapos múlt egy hónapja kezdett kúszni mint akatonák most néygkézláb riszálja a fenekét és hol a lábát teszi elõre hol a kezét aztán összerogyik.Még bizonytalan.De kúszva már gyorsan közlekedik és még fel sem állt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) Ma már elõre-hátra hintáztatta a fenekét, négykézlábra állt.:) :)

Hány hónapos korukban kezdenek el mászni a babák?

Az én kislányom 4 hónapos, és egy pár hete hátról hasra fordult. Ezt azóta szorgalmasan gyakorolja. De egy id? után elkezd sírni, azonban ha visszafordítom akkor pár másodperc múlva ismét hasra fordul és látszik, hogy haladna el?re csak nem sikerül. A pici popsiját id?nként felnyomja. Lehet, hogy hamarosan kúszni fog?

Legjobb válasz: Dehogy! Az még túl korai,elõször is kúszni fog,majd késõbb mászni :) Az én fiam,9hósan lezdett el mászni!

Dehogy! Az még túl korai, elõször is kúszni fog, majd késõbb mászni :) Az én fiam, 9hósan lezdett el mászni!
A kérdező hozzászólása: És mászni?
Nálunk úgy volt, hogy ezek után megtanult visszafelé, hasról-hátra is fordulni, majd kúszni, négykézlábra állni, hintázni, felülni, végül mászni. Az elsõ hasra fordulást 3 hónaposan csinálta, mászni kb 6 hónaposan kezdett.
Hát persze, meg verset is mondani :DD hehe
Az en fiam 9 honapos, mar 2 honapja kuszik, eszeveszett tempoban. Maszni is tud, de nem akar, pedig lattam mar, csak visszahuppan kuszasba, mert az gyorsabb. Allni, ulni is tud.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Az én fiam 5, 5-6 hósan kezdett kúszni és pár hétre rá mászni.
Az én kislányom 5 és fél hónapos. Kb. 4 hónaposan fordult hátról hasra, és rendszeresen fordítgatom vissza, mert nem szeret hason lenni, pár perc múlva persze kezdõdik minden elölrõl. Tegnap fordult elõször a hasáról a hátára, azóta sûrûn gyakorolja, még éjjel is :( Tehát nálunk másfél hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy elõször is forogjon. Majd csak ezután kezd el kúszni, majd mászni. Úgyhogy, sok türelem és kitartás. :)
A kérdező hozzászólása: A negyediknek: Annyira jó, hogy ilyen sok okos ember!!!
A lányom 9 hónaposan, a fiam fél évesen. Sok sikert:)
Szia! A lányom 7.5hósan mászik, mint a nyil:-)
Nekünk 5, 5 hónaposan mászott a lányunk. Most 8, 5 hónapos már áll, és oldalazva megy a kiságyban. Ülni viszont csak pár napja tud. Illetve ha felültettük akkor már nem dõlt el csak felülni volt lusta, de most már élvezi hogy megy neki egyedül is. Gratulálok ügyes a kisbabucikád.
Épp hogy elmúlt négy hónapos négykézlábra vágta magát és hintázott. Utána egy-egy erõteljesebb lendülettel elõre vágta magát, aztán pár hét múlva és sok orra eséssel rájött, hogy mászni is lehet:) 5 hónaposan már mászott, és félig ülõhelyzetbe ül. 6 hónapos volt 25-én és rá pár napra felállt a kiságyba. Azóta nem akar csak állandóan állni. Most 6.5 hónapos huncut kis csaj:)
Hát elõszõr kúszás lesz, majd rá pár hétre vagy hónapra mászás. Az én csöppen piszok gyorsan kúszott, aztán egyszer csak rájött a mászótechnikára, igaz volt pár baleset de mászott kb 7, 5-8 hósan. És már ekkor fel is állt kapaszkodva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Nekem 5 hónaposan állt négykézlábra és (pár napon belül) kezdett mászni a kisfiam. Ezzel egyszerre ült fel magától. De ez általában nagyon korainak számít. Szerintem a te babád is pár nap (hét) múlva biztos hogy mászni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és eredmény teli válaszokat! Igazság szerint ma jött még csak rá, hogy hogyan is van földtõl való felemelkedés. Ezt apának is hamarjában megmutatta, hogy ma mit tanult. Igaz, kis butus, nem elõre fele "lépeget" hanem hátrafele tolja magát.:) Kíváncsi vagyok, mikor fog rájönni arra, hogy elõre fele el is éri a célját. Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek! Mindenkinek jó babázást és jó egészséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!