Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos kezdenek (31 db)

Hány hónaposan kezdik?

Hány hónapos volt babád mikor kérdezted tőle hol a keze vagy hol a nyelve és ő mutatta?

Legjobb válasz: Kisfiam még nem volt egész 13 hónapos, amikortól mutatja, hol a füle, ha kérdezzük Tõle, de ennyi. Most 15 hónapos, de még csak ennyit mutat, de ezt nem csak magán, rajtunk is.

Kisfiam még nem volt egész 13 hónapos, amikortól mutatja, hol a füle, ha kérdezzük Tõle, de ennyi. Most 15 hónapos, de még csak ennyit mutat, de ezt nem csak magán, rajtunk is.
Valahogy 1 éves kora óta tudja, hogy hol a szeme (máson is mutatja), most 13 hónaposan tudja hol a füle, és ennyi. A többi testrésze nem igazán érdekli :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Akkor valszeg nemtudatos vagy nem tudom... Ma fürdésnél a 9 hónapos lánykám ha kérdeztem hol a keze fel emelte a vízbõl és nézegette, meglepõdtem de megismételtük vagy 4x reakció ugyan az volt! Utána kérdeztem hol a nyelve õ meg kinyújtotta...... Tudom én hogy kis okoskák ezek a kis emberkék de így még furibb hogy ti is írjátok hogy jó egy évesen csinálják más babák...... Eddig én is idõsebb babákat láttam ilyet produkálni :) Mondjuk a tapsi tapsi meg nem megy ha 20x kérem se :D :D Nem értem én ezt! Azért köszönöm még 1x :)
Én egy közösségi oldalon egy klubban olvastam, hogy írt egy anyuka és azzal dicsekedett, hogy az õ 7-8hetes babájának, ha mondja hogy hol a kezed, hol a lábad akkor õ felemeli. Jókat nevetgéltem rajta :D
A kérdező hozzászólása: :D Komolyan! Nah, szerintem nem volt tudatos, mert azóta nem csinálta :) :) De azért 7-8 hetessel dicsekedni? Hm.. arra biztos nem gondolt hogy a túl korai okosság is valami betegség jele...... sajnos!

Hány hónaposan kezdenek el kúszni mászni a babák?

Legjobb válasz: Babafüggõ. Van, aki már 6 hónaposan, van aki csak 8-9 hónaposan. nem szabad összehasonlítgatni a babákat sem a mozgásfejlõdésben sem a többi képességben, mert egyik így fejlõdik, a másik amúgy. Lehet, hogy az egyik mozgást hamarabb tanulja meg, aztán a következõt meg kicsit késõbb.

Babafüggõ. Van, aki már 6 hónaposan, van aki csak 8-9 hónaposan. nem szabad összehasonlítgatni a babákat sem a mozgásfejlõdésben sem a többi képességben, mert egyik így fejlõdik, a másik amúgy. Lehet, hogy az egyik mozgást hamarabb tanulja meg, aztán a következõt meg kicsit késõbb.
A nagyobbik fiam 10 hós korában kezdett mászni a kisebb 11 hósan.
a fiam 5 hósan, hátrafelé, most 6, 5 hós és a mászást próbálgatja, egyelõre négykézláb billegeti magát, a lábacskáit teszi elõre, a kezét még nem, ebbõl van a pofára esés. :-) De minden baba más, felesleges összehasonlítani õket.
Szia.Az én kisfiam pár nap híján 9hónapos, de még híre-hamva sincs annak, hogy valaha mászni fog, már én is nagyon várom, de erõltetni nem szabad, majd õ tudja, hogy mikor jött el az idõ:) , a mászásra, de lehet, hogy elõbb fog járni mint mászni.Nálunk nagyon így néz ki a dolog, mert mindig állni akkar, de ha próbálgatjuk a mászást annak mindig sírás lesz a vége:(.

Hány honaposat kezdenek el meg fordulni, mászni, ülni gügyögni, fogzani, a babák kb?

Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Kisfiam 4,5 hósan fordult hasra, 5,5 hósan vissza is ment neki. 10 hósan kezdett mászni. Ülni stabilan 7 hós korától ült, tehát nem dõlt el ha felültettem. Magától felülni 8,5 hós volt. 8 hósan felállt. 3-4 hónaposan elkezdõdõt a fogzás. Elsõ 2 foga 7 hóan bújt ki. Lépegetni 10-11 hósan kezdett. Egyedül 13 hósan indult el.

Kisfiam 4, 5 hósan fordult hasra, 5, 5 hósan vissza is ment neki. 10 hósan kezdett mászni. Ülni stabilan 7 hós korától ült, tehát nem dõlt el ha felültettem. Magától felülni 8, 5 hós volt. 8 hósan felállt. 3-4 hónaposan elkezdõdõt a fogzás. Elsõ 2 foga 7 hóan bújt ki. Lépegetni 10-11 hósan kezdett. Egyedül 13 hósan indult el.
2lanyom van mindketto mas ritmusban! 1 2hosan fordult hasrol hatra vissza nem emlekszem 6hosan ult, 10hosan maszott 11hosan ment egyedül stabilan! 2dik 6hetesen tartotta a fejet 8hetesen fordult hasrol hatra 15hetesen hatrol hasra 5hosan ult, 6hosan maszott, 8hosan leprgetett kapadzkodva de csak 13hosan indult el! Most 15hos! Fogzani sa nagyobb 10hosan kezdett 1evesen 8foga volt a kicsi 9hosan mist 15hosan 4foga van!
Kisfiam 4, 5 hónaposan hasról-hátra, 6 hónaposan hátról hasra fordult, 8 hónaposan mászott, rá 2 hétre stabilan ült. 9 hónaposan felállt 1 évesen járt. 5 hónaposan bújt ki az alsó 2 foga.
5 hónaposan fordult hasra, 6 hónaposan vissza, 4, 5 hósan jött ki az elsõ két foga, felülni önállóan 8, mászni 9 hónaposan tudott. 8 hónaposan már használta a fû és apa szavakat, 10 hónaposan már 5-6 szót mondott helyesen és tudatosan. 21 hónapos kiscsaj anyukája


Hány hónaposan kezdenek el beszélni, mármint szavakat összekapcsolva, a babák?

Legjobb válasz: Lányom 21 hónaposan kezdett el beszélni. Persze akkor még nem volt mindenki számára egyértelmû hogy mit mond. De a szûkebb család már megértette.

Lányom 21 hónaposan kezdett el beszélni. Persze akkor még nem volt mindenki számára egyértelmû hogy mit mond. De a szûkebb család már megértette.
Teljesen változó. Kisfiam 18 hónapos korában kezdett el 2-3 szavas rövid mondatokban beszélni, de addig is óriási szókincse volt már (9, 5 hónaposan mondta ki az elsõ tudatos szavait).

Ti hány hónaposan kezditek a vásárolgatásokat?

Én már alig várom hogy végre elmenjek és vegyek egy cuclit...vagy valami apróságot...:) Mikor érdemes elkezdeni a vásárolgatást? Most 15 hetes terhes vagyok, még korai? Előre is köszönöm, és mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Legjobb válasz: Kicsit... Én kb 25 hetes lehettem,amikor elõször vásároltam,akkor volt bababörze. Ha,nincs,akkor valószinû még késõbb.

Kicsit... Én kb 25 hetes lehettem, amikor elõször vásároltam, akkor volt bababörze. Ha, nincs, akkor valószinû még késõbb.
8 hetesen kezdtük, most 30 hetesek vagyunk, mindig megvesszük, ami épp aktuálisan tetszik... Akkor kezd, amikor szeretnéd, és szépet látsz. :)
Már miért lenne korai? Ez olyan butaság? Ja azért, mert ha esetleg baj van.....?? Ugyan már! Ilyen alapon 20 meg 30 hetesen, sõt az utolsó pillanatban is történhet baj! VÁSÁROLJ! Jót tesz a lelkednek és ezt a picur is megérzi? Kislányomnál épp 15 hetes voltam amikor megvettük a kiskádat meg az állványt mert épp egy ismerõsömnek volt olyan eladó amilyet én akartam. Hát megvettem. És szépen sorban minden megvettem, nem siettem, nem kapkodtam, de ha megtetszett valami, megvettem. 30 hetesen már minden készen volt, szobácskája, ruhácskái, minden! 41. héten bújt ki, úgyhogy váratott magára, de nekem jó volt minden nap bemenni a szobácskájába és rendezgetni a kis cuccait és elképzelni, hogy mindjárt itt lesz a gazdája:) Most a kistesóval még csak a 13. hétben vagyok, még nem tudjuk a nemét de a kislányom mivel csak 1 éves így minden megvan még. Esetleg ha fiúcska lesz, akkor kell pár ruhácskát venni meg pár fiús dolgot, meg a "nagylányunknak" új ágyikót. De én már kinéztem, megnéztem, már csak arra várok, hogy kiderüljön a neme és már meg is veszem:) BOLDOG BABAVÁRÁST ÉS JÓ SHOPPINGOLÁST:)
Kislányomnál 24 hetes voltam, csak a 28.hét körül akartam elmenni, de nem bírtam ki. A kisfiam most 3 hónapos vele a 22.héten mentem el a nõvérkéje is jött velem, mert szeretett volna, meg én is akartam, had érezze kicsit valódibbnak a tesó születését, de minden nagyon tetszett neki, így túl sok mindent kellett volna vegyek, ezért visszamentem a 27.héten :)
34 hetes vagyok. A ruhák már vasalva sorakoznak a szekrényben. Igaz ezekbõl alig kellett vennünk, mert a tesótól megörökölte, ahogy a fõbb használati eszközöket is. Még kiságyat kell vennünk és egy pelenkázólapot, ami sürgõs. Meg pelust. Ezen felül cumisüveget. A kórházi csomagom is a 25. héttõl szinte kész, már csak melltartóbetét és bugyik kellenek bele. Popsitörlõ volt, amit elõször vettem a babának, akkor 24 hetes voltam. A 15. héten szerintem még korai. Persze egy cumi vagy egy kis zokni belefér.
Szia! Én betöltöttem a 20 htete. A védõnõtöl hazfelé a férjem a butorboltba vette az irányt. Egyszerüen nem lehetett vele bírni. Megigértem neki, hogy félidõ után elkezdhetjük, nagyon megjegyezte és már indultunk is. Én még nemigazán akartam mert 3 évet vártunk mire sikerült de a férjemet nem lehett leállitani. Karácsonyra már a szobája is teljesen kész volt. Most 16- ra vagyok kiírva. De semmi jele, hogy kiakrna jönni. A férjem már könyörög neki, hogy jöjjön már kifelé. Akikkel egyszerre voltam kiírva már mind megyszültek. Ahogy te érzed, ugy cselekedj! Boldog babvárást neked!
Én most vagyok 22 hetes kismama, és már vásárolgattam ruhákat mert jó árban volt, és folyamatosan nézem mit hol érdemes megvenni, én nem hagyom az utolsó pillanatokra. Már barátoktól kis kaptam sok hasznos dolgot. Szóval ahogy érzed. Boldog babavárást!
Én november 5ig dolgoztam, utána kezdtünk csak bevásárolni. dec 14re voltam kiírva :) minden meglett idõre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! És neked is gratulálok! Szerintem hétfõn benézek a Kenguru boltba..... :)
Szerintem ahogy érzed ha akarsz venni 1-2 apróságot nyugodtan szerintem minden kismama vesz. :) A többit meg akkor érdemes amikor már tudja az ember, hogy fiú vagy kislány:) Én aránylag korán kezdtem mert akkor volt jó árba amit néztünk és megvettük meg akkor még tudtam mászkálni na mos 33 hetesen már elég nehéz és jó, hogy nem kell már menni semmiért.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, és gratula :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát! És mindenkinek Gratulálok! Remélem hogy minden meglesz idejében! Alig várom hogy mehessek vásárolni! :)

Hány hónaposan kezdenek általában beszélni vagy legalább egy két szót mondani a babák?

Legjobb válasz: Szia! Kb. 1 évesen mondta érthetõen ki,hogy apa,baba,mama. És ha kutyákat hallja ugatni akkor azt,hogy vau! Addíg csak gagyarászott:)

Szia! Kb. 1 évesen mondta érthetõen ki, hogy apa, baba, mama. És ha kutyákat hallja ugatni akkor azt, hogy vau! Addíg csak gagyarászott:)
A kérdező hozzászólása: de jó nektek az én kicsikém 18 hónapos lesz és még egy szót se tud
Az én gyerkõcöm 20 hónapos, és még semmit sem mond. Se mama, se papa, apa vagy anya stb. Viszont mindent megért. Kicsit én is aggódom, de értelmes, okos fiú, a fülével sincs baj, úgyhogy még nem stresszelem magam ezen nagyon.
13-14 hónaposan a kislányom ezeket mondta: egy, mama, papa, anya, apa, baba, vava Most 20 hónaposan nem beszél nagyon sokat, kb. 50 szót tud, többet már kapcsol: apa el, szia anya, pápá mama, baba oda
Együtt érzel Veled! 16 hónapos a kisfiam és az apa, baba, papa szavakon kívül nem mond semmit, neki minden csak BA!!!!!Bármit kérdezek tõle mindenre azt feleli, hogy BA! Viszont mindent megért és teljes mértékben megérteti magát, a családban nagyon okos kisfiúnak tartjuk annak ellenére hogy nem beszél. Ezeket a szavak sem használja ám mindig, inkább elég ritkán. Már én is nagyon várom h végre megeredjen a nyelve. Pont tegnap olvastam itt, h egy 20 hónapos gyereket a védõnõ logopédushoz, a többi anyuka pedig pszichológushoz javasolta a gyermeket mert nem akart beszélni, ill. amit már hamarabb mondott azt sem mondta már. Nézd, én még biztos h várok, sokan azt mondják a környezetemben, hogy lehet h õ majd elkezd tisztán beszélni. A védõnõnk is azt mondja , h 2 éves korig egyeltalán nem vagyunk lemaradva!
10-11 hónapos kor körül általában, ami tudatos: baba, mama, papa, apa, anya. Nálunk ez igencsak kitolódott, mert elõször apát Bá-nak, anyát Ámuá-nak vagy Má-nak hívta, ezek elég sokáig megmaradtak. De aztán nagyon megeredt a nyelve, most 16 hónapos lesz, és nagyon sok szava van, amit használ (javarészt a szavak elejét vagy valamilyen rövidített formáját), sõt, szóösszetételek is, amiket mond. Pl. ezt is, azt is, ott is, nem megy, csukd be.
Így van: még két éves korban is elkezdheti a szavakat, és még az sem késõ. A fiam 14 hónapos, még nem mondta az anya, apa-t, kétszótagosat csak a vau-t mondja. Egyébként minden b-vel, és v-vel kezdõdõ szavak mennek: bá - bácsi, ve - villamos, bu - busz, ne - néni, elsõnek a zsiráfot mondta úgy, hogy ráf (kicsit sejpítve persze) és még amit mond a rács, lánc, bab - baba, mamamama, be - béka, hirtelen ennyi. De tényleg mindent ért, és olyan hamar tanulja az állathangokat, hogy egyszer kétszer elmondom, késõbb meg már mondja is...
13 hós a fiam, az alábbi szavakat mondta, de eddig még mindet csak egyetlen egyszer: ide, add ide, nem, de, apa, lámpa, vau, gyere. Éretni szinte mindent ért, reggeltõl estig 'beszél', én is úgy vagyok mint az egyik elõzõ válaszoló, érzem, hogy helyzethez illõ, értelmes dolgot mond, csak még nem tudom mi az...... :) )
Másfél éves múlt a lányom, már nagyon sok szót tud, és mostanában kezdett el rövid mondatokat mondani, amit állandóan ismételget. Én ugyan nem értem, de biztos jelent valamit, általában egy szó van benne amit már tud, a többit nem értem. De olyan érdekes, próbálom kideríteni mit jelenthet, mert általában mindig ugyanazon a helyen mond egy-egy mondatot, pl gardróbban, vagy a fürdõszobában. Tehát most nyomozok.
Kb. 10 hónapos lehetett, amikor apa után be akart mászni a fürdõkádba és akkor mondta, hogy: baba oda baba. Most 14 hónapos, összetetten még nem beszél csak néhány szót tud, de azokat variálja: pl. gyeje ide.
7 hónaposan volt elõször az apa. Aztán jöttek sorba, baba, mama, memme, tete, otta, be, nem, de. Most 11 hónapos és már nagyon sok állatot felismer a könyvekbe, vagy akár séta után és mondja mit mondanak, mint például a kutya a vau-vau, bárány bee, csacsi iá helyett áá, kacsa stb. És most kezdte 1-2 napja hogy ha nem megy a tv vagy a villanyt akarja felkapcsolni mutogat hogy kap be (ami sokszor úgy hangzik hogy kapd be ezen jókat mulatunk) :)

Hány hónaposan kezdenek anyajegyek jönni a babára? És ez a nap hatására jön?

Legjobb válasz: A kisfiam 17hónapos és kb.2hónapja vettem észre egy pici anyajegyet a térd hajlatában hátul!eddig nem volt neki ott!

A kisfiam 17hónapos és kb.2hónapja vettem észre egy pici anyajegyet a térd hajlatában hátul!eddig nem volt neki ott!
Az én kislányom 3 éves és ezen a tavaszon és nyáron jött ki elõször, azóta már van 4, 1 a combon a többi karon. Nagyon fehér bõrû, szigorúan bent vagyunk 11 és 15 között.
A naptól lehet több, de nálunk anyajeggyel született.
Én a kislányom combján hátul 4 hónapos korában vettem észre. Elõtte nem is láttam, de lehet, hogy ott volt. Napon nem volt akkor még, mivel télen született...
Nálunk 8 hónaposan jött ki egy a bokáján, azóta egy sem. Most 13 hónapos.
Én hat hósan vettem észre de biztos, hogy nem a naptól, mert a popóján van. 8hós baba anyukája
én kb 1 hónapja vettem észre a popsiján 1-et meg most a napokban a homlokán a haja tövében még 1-et. Még nagyon halvány barna, de az lehet, nem? 9 hós
A kérdező hozzászólása: Hû én amikor tegnap megláttam az anyajegyét az elsõt, egybõl megijedtem, hogy nehogy kullancs legyen de közelrõl még véletlenül sem hasonlított kullncsra.Gondoltam anyajegy, de a semmibõl jött egyik percrõl a másikra.Szerintetek még sok anyajegy fog jönni ilyen korban?15 hónapos a babám.

Hany honaposan kezdenek kapalozni eszeveszettul a babak?

Vagyis, ugy "tekerni" a labukkal mint egy gep. Az en babam 4 hos es nagyon nyugis, csak ritkan rugolodik gyorsan. Vagy csak kesobb fog?

Legjobb válasz: Szerintem egyenfuggo. Az enyem 7 hetes es teker 1000-el a labaival.

Szerintem egyenfuggo. Az enyem 7 hetes es teker 1000-el a labaival.
Az enyém 3 hónapos, nemrégen kezdte, eddig elég nyugis volt.
2 hónapos kora után, de nagyon. Egy hét múlva lesz 4 hónapos, de már ha hason van könyököl, ha háton nyomja ki a pocakját.
Mi 2, 5 hónaposan kezdtük. Imádom ahogy "teker".:) ))

Ha 5 hónaposan kezdi valaki a hozzátáplálást, akkor melyik étkezést hány hónaposan kellene kiváltani és mivel?

Legjobb válasz: Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7,5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.

Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7, 5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hány hónapos korukban kezdenek el mászni a babák?

Legjobb válasz: Minden baba más, másképp fejlõdik a mozgásuk is. Az én lányom 9 hónaposan kezdett mászni, a kisfiam 6 hónaposan. De például a sógoromék kisfia kihagyta a mászást, és 13 hónaposan elkezdett járni. Ne aggódj, majd ha akar, elindul:)

Minden baba más, másképp fejlõdik a mozgásuk is. Az én lányom 9 hónaposan kezdett mászni, a kisfiam 6 hónaposan. De például a sógoromék kisfia kihagyta a mászást, és 13 hónaposan elkezdett járni. Ne aggódj, majd ha akar, elindul:)
az én fiam 6 és fél hós és most mászik :)
Az én lányom 7 és fél hónaposan kezdett felállni, és mászni is.
Az én kisfiam 9 hónapos múlt egy hónapja kezdett kúszni mint akatonák most néygkézláb riszálja a fenekét és hol a lábát teszi elõre hol a kezét aztán összerogyik.Még bizonytalan.De kúszva már gyorsan közlekedik és még fel sem állt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) Ma már elõre-hátra hintáztatta a fenekét, négykézlábra állt.:) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!