Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos kell forralni a (6 db)

Hány hónapos kortól nem kell forralni a viet?

Nem sima csapvizet szeretnék adni a 9 hónapos kisfiamnak,hanem sima ásványvizet,amin nincs rajta a forralás nélkül adható jelölés.

Legjobb válasz: Szentkirályi szénsavmentes vizet kap a kislányom 8 hónapos kora óta.

Szentkirályi szénsavmentes vizet kap a kislányom 8 hónapos kora óta.
A kérdező hozzászólása: Az oké ... én azt a kezdetektõl adom a Janával együtt. De én a többire lennék kíváncsi.A Natur Aquara, vagy a többi no namere???
Mindenképpen az ásványi anyag összetételt nézd. Az alacsony, 500 mg vagy annál kevesebb ásványi anyag tartalmú vizek ajánlottak a kicsiknek.

Hány hónapos korig kell forralni a vizet a tápszerhez?

Legjobb válasz: Fél évig mindenképp, de egy éves korig erõsen javasolt.

Fél évig mindenképp, de egy éves korig erõsen javasolt.

Hány éves / hónapos korig kell a tehéntejet forralni a babáknak?

Legjobb válasz: Az UHT-t felesleges,mert hõkezelt, a házit felnõtteknek is forralni kell.

Az UHT-t felesleges, mert hõkezelt, a házit felnõtteknek is forralni kell.
Elöször is:Uh-t ne adj a gyereknek, mert az annyira magas höfokon kezelt hogy minden vitamin kimegy belöle, feleslegesen itatod akkor vele.Sima pasztörözött tejet adj neki. Van aki nemforralja, de ugy vagyok vele, hogy jobb inkabb ovatosabbnak lenni.Szoval 2 eves koraig en forralom. Az az 5 perces idö nem sok. Ja mindezt gyermekorvosom mondta, addig en sem tudtam.


Hány hónapos korukig kell a babáknak az ivóvizüket forralni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom minimum 6 hónapos korig, de jobb 1 éves koráig az ivóvíz nitrát tartalma miatt.

Én úgy tudom minimum 6 hónapos korig, de jobb 1 éves koráig az ivóvíz nitrát tartalma miatt.
Én mindkét gyerekemnek 1 éves koráig forraltam. Csak a biztonság kedvéért:)
Én már úgy megszoktam, hogy még mindig forralom, a kicsi két éves. Vagy szénsavmentes ásványvízzel itatom. Engem jobban aggaszt a csapvíz hormontartalma....

Hány hónapos koráig kell a babának forralni a vizet? Meddig kell neki a baba vizet adni?

Legjobb válasz: 8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk

8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk
Kisfiam 8 hónapos nem issza meg sem a babavizet, se a forraltvizet sima szénsavmentes ásványvizet iszik azzal készítem az ennivalóját is.

Hány hónapos koráig kell a kiskutyának tejet forralni?

Van egy lassan 2 hónapos kis németjuhász kutyám. Az állatorvos azt mondta, hogy már ehet tápot, meg csontot, de sajnos arról nem világosított föl, hogy hány hónapos koráig kell neki forralt tejet adni. Már inkább vizet iszik, de van mikor kiköveteli a tejet is. A válaszokat elõre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Forralt tejet?? Csontot?? Mégis milyen állatorvos javasol ilyeneket?

Forralt tejet?? Csontot?? Mégis milyen állatorvos javasol ilyeneket?
A kecsketejjel nincs gond. Ha nem pasztörizálva veszed hanem farmról akkor jó, hogy felforralod, az ilyen tejet élete végéig forralni kell (sõt igazából az embernek sem árt ha forralás után issza csak meg). Majdnem 2 hónapos akkor 6-7 hetes még csak ugye? Áztathatod neki a tápot még nyugodtan, a kemény tápszemeket nem fogja tudni elrágni és hajlamos lesz az egyben lenyelésre. Lassan majd elkezdheted csökkenteni a mennyiséget és 10 hetes korára nyugodtan elhagyhatod a tejet, csak mindig legyen elõtte friss ivóvíz. A fogkövek miatt ne aggódj, a tejfogakon nem jelentkeznek és mire jelentkezne már régen kihullottak azok a fogacskák.
Gondolom egyikõtök se látott még olyan kutyát, amit nem hajt meg a tej. Ha a kérdezõ kutyája is ilyen, akkor miért is nem kaphat tejet?
Nem kell neki semmilyen tej 8 hetes kutyus ehet nyugodtan szárazat nincs már szuksége a tejre mindem ami kell neki benne van a tápban.Hasmenést is okoz .Ha áztatva adod neki a tápot vizzel áztasd és legyen elötte viz mindig.Adhatsz neki langyos huslevest husival , répával.Csontot ne adj neki , föleg ne olyat ami szilánkosan törik pl csirkecombcsont stb.Késöbb majd rágcsálhat velös csontot vagy csirkenyakat.
kecsketejet nyugodtan ihat, azt tenyésztõk is szokták adni tejpótlásnak az újszülõtt kiskutyáknak is. én is adtam a kiskutyáimnak, soha nem ment a hasuk tõle, pedig nem is forraltam (viszont saját kecskéktõl való tej volt, magam fejtem, tehát biztos voltam benne, hogy nem fertõzõdött semmivel). a csontot furcsállom én is, inkább adj neki teljesértékû tápot, vagy olvass utána a nyersetetésnek (BARF, PREY) és etess aszerint, akár kecsketejjel kiegészítve.
2 hónaposan meg már szilárdat kéne ennie.
Tejet??? Jesszusom. úgy megf.satja, hogy gyõzöd majd helyre tenni a bélmûködését. A macskára is veszélyes a tej, hát még a kutyára.... keress egy másik állatorvost, ilyet értelmes ember nem javasol. Fõleg egy állatdokinak tudnia kéne ezt, hogy a tej a lehetõ legnehezebben emészthetõ dolog. Még embernek se ajánlott minden esetben.
Semmilyen tej nem kell neki semmilyen formában. Két hónaposan bõven tud magában is tápot enni. És egyen is, különben brutál fogkövei lesznek, kell neki a rágás, ne áztasd be, ha nem muszáj.
Jó, rosszul fogalmaztam. Semmilyen tejet nem szabad nekik adnom magában, a kecsketejet is egy táppal kell bekevernem. Bár a mi állatorvosunk szigorúan veszi az ilyesmit, a környezetemben már jópár ember felnevelte kecsketejen a kiskutyáját.
A kérdező hozzászólása: Nem tehén tejjel itatjuk. Kecske tejjel szoktuk. De azt is felforraljuk és megvárjuk még lehûl.
Én most nevelek kiskutyákat, amiket út mentén találtam és az álaltorvos kifejezetten megtiltotta, hogy tehéntejet adjak neki...
TILOS a kutyának tehéntejet adni, akár forralva akár magában. Egy ilyen kiskutya olyan fosást kaphat el amitõl órák alatt kiszárad és elpusztul. Nagyon sürgõsen hagyd abba a tehéntej adását, a te és a kutya érdekében mondom!
A kérdező hozzászólása: a forralt tej azért, hogy ne kapjon el semmi baktériumot mert könnyen kaphat vérhasat. A csonton én is meglepõdtem, ezért inkább csak ilyen tejjel áztatott tápot adok neki. De meddig kell neki forralni? Még nincs meg minden oltása még kell neki 2.
Ugye nem tehéntejet adsz neki? Ha iszik és már átszokott nagyrészt a szilárd kajára, akkor nem kell neki tejet adni. 8 hetes korában szokta a tenyésztõ leghamarabb odaadni, ilyenkorra már leválasztja az anyja. Leválasztás után többé nem igényli a szervezete a tejet az állatoknak.
Újszülött kutyának is adtam kecsketejet, sosem forraltam. De egy "lassan" 2 hónapos kölyöknek édeskevés a tej. Fõleg egy nagyra növõ, problémás fajtának. Minõségi táp kellene vagy - ahogy írták - nyers etetés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!