Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos kell a babák (48 db)

Hány hónapos volt a babád, amikor tojássárgáját és -fehérjét adtál neki? Sok 1. szülinapi tortánál olvasom, hogy piskóta az alap, lehet ilyen "korán" fehérjét adni? A tojáshoz is szoktatni kell a babát, mint egyéb kajákat?

Legjobb válasz: Sárgáját már kb 9 hónapos kora óta adtam a lányomnak. Fehérjét viszont csak 1 éves korától, mivel ahogyan az elsõ is írta, akkor be kell vezetni neki, mert a 15hós oltáshoz szükséges. Nem szokattam külön a fehérjére, hanem miután már 1 éves lett, egyszerûen csak belefõztem az ételbe, akkor már azt ette amit mi.

Sárgáját már kb 9 hónapos kora óta adtam a lányomnak. Fehérjét viszont csak 1 éves korától, mivel ahogyan az elsõ is írta, akkor be kell vezetni neki, mert a 15hós oltáshoz szükséges. Nem szokattam külön a fehérjére, hanem miután már 1 éves lett, egyszerûen csak belefõztem az ételbe, akkor már azt ette amit mi.
Jézusom, nekem senki nem mondta az oltás-és tojásfehérje összefüggést..... Pont a védõnõt kérdeztem errõl, a 15 hónapos oltás elõtt egy héttel, és azt mondta, hogy õ nem hallott errõl az összefüggésrõl, és az orvosunk sem kérdezett errõl semmit...

Hány honaposan kell ülnie a babának? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 honapos kora körül kell, de ha nem ül magától, akkor néha ültessem fel, kitámasztva. Lehet igy?

van olyan hogy nem fog ülni a baba.kicsit megijedtem,jövö héten lesz 6 honapos,de semmi jele.forogni ,forog mindkét irányba,néha kuszik,megfordul a tengelye körül,eddig minden ok.bár hasrol hanyattba ritkán fordul,mert hason szeret lenni,tolja fel magát négykézlábba.

Legjobb válasz: Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!

Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!
Én egyetértek azzal, aki azt mondja, kell kicsit segíteni. Az enyém 5 hósan egyedül ült (2 hósan már kicsit felemeltük a babakocsi háttámlájár, aztán fokozatosan egyre jöbban emeltük), itthon pedig, amikor már ügyesen kúszott (4 hós), akkor a szopipárnával körbetekertem és próbáltam támasztani, de ültettem. Most 9 hós, 6 hós korában állt fel elõször, most már magától áll pár másodpercet kapaszkodás nélkül, egy kézen vezetve sétál 1 hónapja, mászik, mint a gép 2 hóanpja, szóval mindent csinál. Szerintem kicsit érdemes tornáztatni.
Nem értem, hogy egy orvos hogyan mondhatta, hogy ültesd fel és támasszad ki! Ez árt a baba gerincének, és ha magától nem tud, vagy nem akar felülni, ettõl biztosan nem fog hamarabb felülni. Az is elõfordul, hogy egy baba kihagy valamilyen mozgás fázist! Nem szentírás, hogy 6 hósan ülnie kell! Ha mozog, akkor megtanul majd ülni is. Ha aggódsz, akkor vidd el szakrendelésre ( ortopédia, neurológia), ott megállapítják, hogy van-e valamilyen baj. Ha igen, akkor javasolnak szakszerû tornát stb.
Az elõzõ vagyok megint. Kihagytam az elõbb, hogy nagyon fontos figyelni arra, hogy a különbözõ mozgások fokozatosan kövessék egymást. Tehát a forgások után kúszás, mászás, esetleg mászásból ülés, felállás. Ez persze nem szentírás, de késõbb problémát jelenthet a mozgásfejlõdésében, ha valamelyik kimarad. Nálunk a védõnõ és a gyermekorvosunk is nagyon jó, õk mondták, hogy ezekre figyeljek.
Ugyan már, van olyan baba is aki ilyenkor még csak forgolódik, az is teljesen normális. De az nem, hogy már 2 hónaposan emelgetik a szülõk a babakocsi támláját, hogy tanuljon ülni a gyerek. Hova ez a sietség? Ülhet még egész életében eleget. Ráadásul már a kezdetektõl tönkre vágják a gerincét, 8-9 évesen meg majd görnyed az iskola táska alatt. A késõbbi szövõdményekrõl nem is beszélve. Tapasztalatból beszélek, mivel az én gerincem is ezért problémás, úgyhogy a 7 hós lányomnál semmit sem erõltetek, csak amit õ magától szeretne. Igaz õ is felhúzza magát ülésbe, és karban tartva már lépeget is, de ha 1 évesen kezd el egyedül ülni vagy járni akkor sem lesz lemaradva semmirõl. Az ilyen gyerekorvos meg szerintem adja vissza a diplomáját.
Az én kisfiam 9 hósan elõbb felállt, majd 9 ésfél hósan állásból tanult meg leülni.10 hónaposan jutott el odáig, hogy négykéztérdbõl oldalra kitette a popóját és így ült fel szépen.Most 1 éves és az "egyedül járást" várjuk, mert szintén nem vezetgetjük, mint ahogy nem is ültettük.Ha megérik rá majd mindent csinál. :) Nem vagytok semmivel elkésve.
Szia! Ne izgulj nagyon :) Az én gyerekem 1 hónapja ült fel egyedül, -11 hónaposan (!) :) ) elõtte nem ültettük. Néhányszor próbáltuk, de nem tetszett neki, így hagytuk az egészet. Most is ritkán ül, de már megy a dolog :) Etetõszékben ül, ennyi. Az ölünkben sem ül, mert feszíti magát, állni akar - persze fogni kell :D 10, 5 hónaposan voltunk tanácsadáson, ott elküldtek korai fejlesztõbe, ahová jövõhéten megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Ha ennek szervi okai vannak - (izomletapadás, stb..), akkor természetesen járunk majd rendszeresen, de ha csak azért nem ült sokáig, mert õ ilyen ütemben fejlõdik, akkor elfelejtjük az egész foglalkozást . Egyébként egy gyógytornász ismerõsünk mondta, hogy addig ne erõltessük az ülést, amíg nem ül magától, mert árthatunk vele a gerincének. De ha nem mondta volna, akkor is hasonlóképp tettünk volna :) Szóval én nem bántam meg, kistesóval is ugyanígy teszünk majd !
Én sem értem minek kell erõltetni.Ha 10 hónaposan nem tudna megülni, azt mondanám oké, baj van.De 6 hónaposan?Mire ez a nagy siettség???Így is úgy is tud majd ülni az iskolában, nem kell aggódni.De én nem szeretném ha tizenévesen hátfájós lenne...A mi családunkban volt olyan baba, akit állandóan ültettek.Most tizenévesen már gyógyszert szed hátfájásra, pedig még gyorsan sem nõtt...
Nem értek egyet a siettetéssel! Miért?? Most õszintén, lemarad vmirõl? Ált. 1 éves korukra minden baba uazt tudja, hogy a különbözõ fejlõdési szakaszokat mikor éri el, teljesen mindegy. Elõbb kuszik, aztán forog, ül stb. A gyerekkel lehet foglalkozni, kell is, de nem kell erõltetni. A testének és az agyának meg kell érnie a feladatokra. Ha vmelyik babával gond van, azt az anyuka, gyerekorvos, védõnõ észreveszi.
Szia! Az én kisfiam 7, 5 hónapos, kb 1 hete tud egyedül ülni, de felülni még nem tud magától csak ha felültetem. 6 hónaposan esze ágában sem volt még ülni. Szerintem ne aggódj, minden baba más ütemben fejlõdik.
Tornáztatni valóban érdemes, de ha azért ül, mert te azt akarod, hogy üljön, az erõltetés. A gyerek mindent akkor csinál, amikor megérett rá, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Mivel a szülõk csak a saját eszükre hallgatnak (vagy nem hallgatnak), így egyszerûbb a babára bízni, hiszen õ ösztönösen tudja mi a jó neki. A lényeg, hogy ne erõltess semmit. Ha mégis úgy döntesz, hogy nem a kicsire hallgatsz, akkor azt nézd meg, hogy ülés közben görbe-e a háta. Ha már bírja a gerince az ülést, akkor nyílegyenesnek kell lennie a hátának. És szerintem ne támaszd meg mindenfélével, ez nem túl okos tanács:(
Szerintem nem kell ültetni. Mi Dévény féle tornára járunk. Ott is azt mondta a tornász, hogy nem kell, szabad ültetni. KIsfiam 6 hónapos. Majd ül magától. Van olyan baba aki 8-9 hónaposan kezd ülni. És õ a babakocsinak is csak a megdöntését mondta. Ültetni ott sem lehet még.
A kérdező hozzászólása: olyan van hogy az ülés kimaradna?olyanrol még nem hallottam.akinél kimarad ott mi a baj?bár még van rá pár hetünk, remélem fog ülni.
Kitámasztani kicsit ültetni igen is lehet már 6 hósan! Nekünk is mondták! Pl.a lányom 4 hósan ült egyedül, mondjuk ö mindent korán csinált....Igaz sokat is volt kézben.A fiam 3hós múlt, ö is fordul mindkét irányba, és pont vasárnap elözször mutattuk öt pont a nagyszülöknek kamerával, és félülésböl teljesen egyedül felhúzta magát. :) Nem csak írom! Igaz ez még kevés de szerintem ö is fog ülni korán.... Minden baba más a fejlödési üteme.Szerintem 6 hós kora után igen is lehet a babakocsiban is emelni, és otthon is.A pihenöszékben sem fekteted a babádat.Gondolom....
szia!az én fiam is 6 hónapos, õ ül szépen, kapaszkodva feláll, viszont nem fordul hátról hasra és nem kúszik.nem támaszd ki, ha egyedül nem tudja megcsinálni, akkor még nem érett erre.
06-22 08:45 vagyok. A másik gyógytornász is megerõsített abban, hogy ne ültessük. Szerencsére semmi gond nincs, csak kicsit lazák a csípõízületei, de ez alkati adottság. Kb. másfél hónap leforgása alatt kezdett mászni, ülni, feltérdelni majd felállni (pár napja) :) )))

Hány hónapos korig kell a babák popsiját popsikrémmel is kenni? Amíg szoba tiszta nem lesz?

Legjobb válasz: Az enyém 11 hónapos és majdnem minden pellusozásnál kenem neki. Szerintem kell kenni. Soha nem volt gond fogzásnál sem. pedig 12db van neki.

Az enyém 11 hónapos és majdnem minden pellusozásnál kenem neki. Szerintem kell kenni. Soha nem volt gond fogzásnál sem. pedig 12db van neki.
Másfél éves a kislányom, és még minden pelusozásnál kenem neki. Szerencsére soha nem volt még csak piros sem neki.
én is már jó régóta nem kenem, semmi baja. Ha jól emlékszem 6-8 hónapos kora óta.
Azt hiszem 3hónaposan nem kentem már egyik fenekét sem. Sajnos a fogzás ha kentem ha nem kicsípte a popsijukat, de az is 1-1hét. Ezen kívül sose volt baj a kis fenekekkel. 2 éves kislány(szoba és ágy tiszta) 3, 5 éves kisfiú(szintén)
10 hónapos kora óta nem kenem, csak akkor a fenekét, amikor "kakát várok"
Elsõ 2-3 hónapban kentem, aztán kimaradt néhány alkalommal, és semmi gond nem volt a popsijával. Amikor jön a foga vagy a kakis pelenkát nem tudom rögtön cserélni, akkor picit piroskás, rögtön kenem. Egyébként szép a bõre, nem igényel plusz kenegetést.
1 éves kisfiam van, minden pelenkázásnál bekenem, és így is fogok tenni amíg szobatiszta nem lesz.
8 hónapos a fiam, már kb két hónapja csak akkor kenem, ha piros. Nagyjából két hetente.
Minden kakis pelus után kenem, ez addig lesz így, amíg szobatiszta nem lesz. A pisik után csak frezyderm folyékony hintõport használok, az is bõven elég.


Hány hónapos korukig kell a babáknak az ivóvizüket forralni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom minimum 6 hónapos korig, de jobb 1 éves koráig az ivóvíz nitrát tartalma miatt.

Én úgy tudom minimum 6 hónapos korig, de jobb 1 éves koráig az ivóvíz nitrát tartalma miatt.
Én mindkét gyerekemnek 1 éves koráig forraltam. Csak a biztonság kedvéért:)
Én már úgy megszoktam, hogy még mindig forralom, a kicsi két éves. Vagy szénsavmentes ásványvízzel itatom. Engem jobban aggaszt a csapvíz hormontartalma....

Hány hónapos koráig kell a babának forralni a vizet? Meddig kell neki a baba vizet adni?

Legjobb válasz: 8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk

8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk
Kisfiam 8 hónapos nem issza meg sem a babavizet, se a forraltvizet sima szénsavmentes ásványvizet iszik azzal készítem az ennivalóját is.

Hány hónaposan használtátok a nandu kendőt először? A megkötésnél egy 2 hónapos babának kint kell hogy lógjon a lábikója?

Legjobb válasz: A Nadu márkájú kendõt, mint minden szövött kendõt újszülött kortól lehet használni:). Igen,minden esetben kint kell lennie a lábaknak, a belülre kötött lábaknál ugyanis olyan folyamatos inger éri a talpat, amely feleslegesen aktiválja és nem hagyja kihúnyni a "lábnyújtó" reflexet(amikor a kicsi talpán végighúzzuk a kezünket, kinyújtja a lábát, "taposó" reflexnek is hívják), ez pedig feleslegesen tartja tónusban a baba lábizomzatát.

A Nadu márkájú kendõt, mint minden szövött kendõt újszülött kortól lehet használni:) . Igen, minden esetben kint kell lennie a lábaknak, a belülre kötött lábaknál ugyanis olyan folyamatos inger éri a talpat, amely feleslegesen aktiválja és nem hagyja kihúnyni a "lábnyújtó" reflexet(amikor a kicsi talpán végighúzzuk a kezünket, kinyújtja a lábát, "taposó" reflexnek is hívják), ez pedig feleslegesen tartja tónusban a baba lábizomzatát.
Igen, úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hány hónaposan kell egyedül ülni a babának?

7hónapos a kisfiam és még nem tud ülni.Az ismer?söm meg volt lep?dve,hogy még nem tud ülni se állni.

Legjobb válasz: Általában félévesen.

Általában félévesen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
szia Az én kislányom is 7 hós múlt, nem tud egyedül ülni! (ezen a site-on csupa csodagyerekrõl lehet olvasni, el ne hidd a felét se!)
gyógytornászunk mondta egy hete hogy olyan 8-9 hónaposan kezdenek el általában a babák ülni. ne aggódj, nincs lemaradva ebben a babád!!
8 hónapos kisfiam sem ül még. Most már négykézláb hintázik, lassan mászni fog. Úgy tudom, a babák általában a mászás elsajátítása közben vagy után tanulnak meg leülni, egy ideig még egy kézzel támaszkodnak, majd támaszkodás nélkül. Addig nem javasolják, hogy ültessük. Nem vagytok elkésve, nyugi.
Ilyen idõs korában az enyém nem tudott magától felülni, de megülni sem! Nagyon paráztam én is, hogy valami baja van. De semmi gond, már megtanulta!!!!!! Ne izgulj, nincs lemaradva! Minden baba másképp fejlõdik.
Az enyém egyedül 8 hónaposan ült. Ezzel egyidõben egyedül fel is ült.
Egyedül felülni és támaszkodás nélkül megülni általában 8-10 hónapos kora között. Támaszték nélkül ülnie úgy, hogy te ülteted le, 7-8 hónapos korára írja a szakkönyv: "támaszték nélkül néhány másodpercig ül". Mi így tanultuk fejlõdéstan órán.
Hát sztem nem törvényszerû h egy hathnapos egyedül üljön megtámasztás nélkül. Fiam nem tudott, mégis minden rendben volt vele. Majdnem 8 hós volt amikor kúszni kezdett, és elmúlt 10 amikor mászni. És ekkor tudott elõször egyedül felülni. 7-8 hós korában már rövid ideig üldögélt, ha úgy tettem le, de nem szeretett, inkább hasra vágta magát. És 12, 5 hós korában ment egyedül. Nyugi, nincs még lemaradva semmirõl.
http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=7 Minden baba más, azért én még nem aggódnék, de kérdezd meg a védõnõdet is.
Egyik barátnõm kislánya 10 hónaposan még mindíg eldõlt mint egy zsák krumpli!.... 14 hónaposan keresztül szaladta szobát! nem egyformák a babák, de ha aggódsz én mindíg azt szoktam írni, hogy nézesd meg dokival!
Dehogy van lemaradva! :) Én is aggódtam a kislányomért, mert nem tudott ülni még 8 hósan sem... Végül 9 hónapos korában tanult meg egyedül ülni, most 14 hónapos, és már szalad. :)

Hány hónapos koráig kell a babáknak tápszert adni?

Legjobb válasz: egy éves korig legalább

egy éves korig legalább
Mi 2 évesen kezdtük el a tejet.
2.
Én 15 hónapos koráig adtam a kisfiamnak a tápszert és utána vezettem be neki a bolti tejet! Most 1, 5 éves és reggel-este tejet iszik!
6 hóig.
Szia!Nekem a gyerekeim a ngyobbik 5éves a kicsi 18hónapos én még mindig sterilizálom az evõeszközeiket.Igaz, hogy nem minden nap, de hetente kétszer.Szûlõtõl függ az egész.

Hány hónapos kórtól "kell" a babának engedni hogy megfogjon szájába vegyen "koszosabb" dolgokat? Szóval nem letörölgetni mindent. Immunerősítésre.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem még csak a játékait engedd meg, hogy a szájába vegye! Ha már mászni fog, akkor meg úgyis mindent a szájába fog vinni!

Szia! Szerintem még csak a játékait engedd meg, hogy a szájába vegye! Ha már mászni fog, akkor meg úgyis mindent a szájába fog vinni!
A kérdező hozzászólása: mászik már, 7 hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!