Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos kell (222 db)

Hány honaposan kell ülnie a babának? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 honapos kora körül kell, de ha nem ül magától, akkor néha ültessem fel, kitámasztva. Lehet igy?

van olyan hogy nem fog ülni a baba.kicsit megijedtem,jövö héten lesz 6 honapos,de semmi jele.forogni ,forog mindkét irányba,néha kuszik,megfordul a tengelye körül,eddig minden ok.bár hasrol hanyattba ritkán fordul,mert hason szeret lenni,tolja fel magát négykézlábba.

Legjobb válasz: Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!

Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!
Én egyetértek azzal, aki azt mondja, kell kicsit segíteni. Az enyém 5 hósan egyedül ült (2 hósan már kicsit felemeltük a babakocsi háttámlájár, aztán fokozatosan egyre jöbban emeltük), itthon pedig, amikor már ügyesen kúszott (4 hós), akkor a szopipárnával körbetekertem és próbáltam támasztani, de ültettem. Most 9 hós, 6 hós korában állt fel elõször, most már magától áll pár másodpercet kapaszkodás nélkül, egy kézen vezetve sétál 1 hónapja, mászik, mint a gép 2 hóanpja, szóval mindent csinál. Szerintem kicsit érdemes tornáztatni.
Nem értem, hogy egy orvos hogyan mondhatta, hogy ültesd fel és támasszad ki! Ez árt a baba gerincének, és ha magától nem tud, vagy nem akar felülni, ettõl biztosan nem fog hamarabb felülni. Az is elõfordul, hogy egy baba kihagy valamilyen mozgás fázist! Nem szentírás, hogy 6 hósan ülnie kell! Ha mozog, akkor megtanul majd ülni is. Ha aggódsz, akkor vidd el szakrendelésre ( ortopédia, neurológia), ott megállapítják, hogy van-e valamilyen baj. Ha igen, akkor javasolnak szakszerû tornát stb.
Az elõzõ vagyok megint. Kihagytam az elõbb, hogy nagyon fontos figyelni arra, hogy a különbözõ mozgások fokozatosan kövessék egymást. Tehát a forgások után kúszás, mászás, esetleg mászásból ülés, felállás. Ez persze nem szentírás, de késõbb problémát jelenthet a mozgásfejlõdésében, ha valamelyik kimarad. Nálunk a védõnõ és a gyermekorvosunk is nagyon jó, õk mondták, hogy ezekre figyeljek.
Ugyan már, van olyan baba is aki ilyenkor még csak forgolódik, az is teljesen normális. De az nem, hogy már 2 hónaposan emelgetik a szülõk a babakocsi támláját, hogy tanuljon ülni a gyerek. Hova ez a sietség? Ülhet még egész életében eleget. Ráadásul már a kezdetektõl tönkre vágják a gerincét, 8-9 évesen meg majd görnyed az iskola táska alatt. A késõbbi szövõdményekrõl nem is beszélve. Tapasztalatból beszélek, mivel az én gerincem is ezért problémás, úgyhogy a 7 hós lányomnál semmit sem erõltetek, csak amit õ magától szeretne. Igaz õ is felhúzza magát ülésbe, és karban tartva már lépeget is, de ha 1 évesen kezd el egyedül ülni vagy járni akkor sem lesz lemaradva semmirõl. Az ilyen gyerekorvos meg szerintem adja vissza a diplomáját.
Az én kisfiam 9 hósan elõbb felállt, majd 9 ésfél hósan állásból tanult meg leülni.10 hónaposan jutott el odáig, hogy négykéztérdbõl oldalra kitette a popóját és így ült fel szépen.Most 1 éves és az "egyedül járást" várjuk, mert szintén nem vezetgetjük, mint ahogy nem is ültettük.Ha megérik rá majd mindent csinál. :) Nem vagytok semmivel elkésve.
Szia! Ne izgulj nagyon :) Az én gyerekem 1 hónapja ült fel egyedül, -11 hónaposan (!) :) ) elõtte nem ültettük. Néhányszor próbáltuk, de nem tetszett neki, így hagytuk az egészet. Most is ritkán ül, de már megy a dolog :) Etetõszékben ül, ennyi. Az ölünkben sem ül, mert feszíti magát, állni akar - persze fogni kell :D 10, 5 hónaposan voltunk tanácsadáson, ott elküldtek korai fejlesztõbe, ahová jövõhéten megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Ha ennek szervi okai vannak - (izomletapadás, stb..), akkor természetesen járunk majd rendszeresen, de ha csak azért nem ült sokáig, mert õ ilyen ütemben fejlõdik, akkor elfelejtjük az egész foglalkozást . Egyébként egy gyógytornász ismerõsünk mondta, hogy addig ne erõltessük az ülést, amíg nem ül magától, mert árthatunk vele a gerincének. De ha nem mondta volna, akkor is hasonlóképp tettünk volna :) Szóval én nem bántam meg, kistesóval is ugyanígy teszünk majd !
Én sem értem minek kell erõltetni.Ha 10 hónaposan nem tudna megülni, azt mondanám oké, baj van.De 6 hónaposan?Mire ez a nagy siettség???Így is úgy is tud majd ülni az iskolában, nem kell aggódni.De én nem szeretném ha tizenévesen hátfájós lenne...A mi családunkban volt olyan baba, akit állandóan ültettek.Most tizenévesen már gyógyszert szed hátfájásra, pedig még gyorsan sem nõtt...
Nem értek egyet a siettetéssel! Miért?? Most õszintén, lemarad vmirõl? Ált. 1 éves korukra minden baba uazt tudja, hogy a különbözõ fejlõdési szakaszokat mikor éri el, teljesen mindegy. Elõbb kuszik, aztán forog, ül stb. A gyerekkel lehet foglalkozni, kell is, de nem kell erõltetni. A testének és az agyának meg kell érnie a feladatokra. Ha vmelyik babával gond van, azt az anyuka, gyerekorvos, védõnõ észreveszi.
Szia! Az én kisfiam 7, 5 hónapos, kb 1 hete tud egyedül ülni, de felülni még nem tud magától csak ha felültetem. 6 hónaposan esze ágában sem volt még ülni. Szerintem ne aggódj, minden baba más ütemben fejlõdik.
Tornáztatni valóban érdemes, de ha azért ül, mert te azt akarod, hogy üljön, az erõltetés. A gyerek mindent akkor csinál, amikor megérett rá, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Mivel a szülõk csak a saját eszükre hallgatnak (vagy nem hallgatnak), így egyszerûbb a babára bízni, hiszen õ ösztönösen tudja mi a jó neki. A lényeg, hogy ne erõltess semmit. Ha mégis úgy döntesz, hogy nem a kicsire hallgatsz, akkor azt nézd meg, hogy ülés közben görbe-e a háta. Ha már bírja a gerince az ülést, akkor nyílegyenesnek kell lennie a hátának. És szerintem ne támaszd meg mindenfélével, ez nem túl okos tanács:(
Szerintem nem kell ültetni. Mi Dévény féle tornára járunk. Ott is azt mondta a tornász, hogy nem kell, szabad ültetni. KIsfiam 6 hónapos. Majd ül magától. Van olyan baba aki 8-9 hónaposan kezd ülni. És õ a babakocsinak is csak a megdöntését mondta. Ültetni ott sem lehet még.
A kérdező hozzászólása: olyan van hogy az ülés kimaradna?olyanrol még nem hallottam.akinél kimarad ott mi a baj?bár még van rá pár hetünk, remélem fog ülni.
Kitámasztani kicsit ültetni igen is lehet már 6 hósan! Nekünk is mondták! Pl.a lányom 4 hósan ült egyedül, mondjuk ö mindent korán csinált....Igaz sokat is volt kézben.A fiam 3hós múlt, ö is fordul mindkét irányba, és pont vasárnap elözször mutattuk öt pont a nagyszülöknek kamerával, és félülésböl teljesen egyedül felhúzta magát. :) Nem csak írom! Igaz ez még kevés de szerintem ö is fog ülni korán.... Minden baba más a fejlödési üteme.Szerintem 6 hós kora után igen is lehet a babakocsiban is emelni, és otthon is.A pihenöszékben sem fekteted a babádat.Gondolom....
szia!az én fiam is 6 hónapos, õ ül szépen, kapaszkodva feláll, viszont nem fordul hátról hasra és nem kúszik.nem támaszd ki, ha egyedül nem tudja megcsinálni, akkor még nem érett erre.
06-22 08:45 vagyok. A másik gyógytornász is megerõsített abban, hogy ne ültessük. Szerencsére semmi gond nincs, csak kicsit lazák a csípõízületei, de ez alkati adottság. Kb. másfél hónap leforgása alatt kezdett mászni, ülni, feltérdelni majd felállni (pár napja) :) )))

Hány hónaposan kell másznia? 8 hónapos és a hasán fekve hátrafelé kúszik 4 kézláb kutyázik de nagyon bizonytalan még, ebből egyhamar nem lesz mászás.

Felállni sem áll fel, megültetve se marad úgy. Ez baj? Az orvosnál csak annyit kérdeztek hogy kúszik? Hát én nem tudom mit lehet kúszásnak nevezni. Ha valahová leteszem, 5 perc múlva nem ott van de inkább forog a tengelye körül.

Legjobb válasz: Az én kislányom is ennyi idõs és pont ezt csinálja! A kisfiam anno nem mászott soha. 10 hónapos koráig csak kúszott, onnan felállt és ment. De õ sohasem húzta maga alá a lábát. Ezért gondolom azt, hogy nemsokára mászás lesz a vége ennek a négykézláb hintázásnak. Én nem aggódnék. Fõleg, hogy az én kislányom is szóról szóra annyit tesz, amit te leírtál. Még talán annyi, hogy kétszer sikerült neki négykézlábból támasztott ülésbe felnyomnia magát. De ez csak kétszer volt.

Az én kislányom is ennyi idõs és pont ezt csinálja! A kisfiam anno nem mászott soha. 10 hónapos koráig csak kúszott, onnan felállt és ment. De õ sohasem húzta maga alá a lábát. Ezért gondolom azt, hogy nemsokára mászás lesz a vége ennek a négykézláb hintázásnak. Én nem aggódnék. Fõleg, hogy az én kislányom is szóról szóra annyit tesz, amit te leírtál. Még talán annyi, hogy kétszer sikerült neki négykézlábból támasztott ülésbe felnyomnia magát. De ez csak kétszer volt.
nálunk ez volt a sorrend: megfordulás (6 hósan), kúszás (7), felállás (10), ülés (10), mászás (10, 5), járás (14) Javaslom, kérd ki gyógytornász, fejlõdésneurológus véleményét, ha aggódsz! Õk majd mutatnak olyan gyakorlatokat, amik jók lesznek nektek.
1 évesen "kell" csak. az én lányom is itt tart, 8 hónapos szintén. a tesója 7 hósan ült és kúszott. azt nem tudom, mászni mikor kezdett, de 10 hósan állt fel, és 14 hónaposan kezdett el menni. van még ideje :)
Jaj, dehogy menjél te bármiféle gyógytornászhoz.Kúszni 9 hónapos korig kell, szóval a picikéd máris gyorsabban halad mint a nagykönyv :) Mászni 11.hónapig "kell".Ne akard siettetni semmivel, hadd haladjon a saját ritmusa szerint.
Semmi baja nem lesz a picinek attól, ha a gyógytornász megnézi, és tornászik vele egy jót. Max. jól érzi magát, és jobbat fog aludni utána, anyuka pedig megnyugszik. Egypár otthoni gyakorlat és a mondókák, énekek sem fognak megártani, inkább színesítik a hétköznapokat, jó kedvet csinálnak babának-mamának egyaránt. Egy szakember elõbb megnyugtatná szerintem a kérdezõt, mint az amúgy jószándékú válaszadók, akik nem látják, nem is ismerik a picit...
Általában 8-10 hónapos kor között szoktak mászni, de ha már kutyázik, akkor nemsokára mászni is fog. "Felállni sem áll fel" A felállással még ráér, általában mászás után szoktak kapaszkodva felállni. "megültetve se marad úgy." Ne ültetgesd! Valószínûleg mászásból fog oldalra kiülni vagy állásból leülni. http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
Hát az én lányom is sokáig kutyázot és kúszot. Majd 10 hónaposan felült és k.kicsivel késöbb mászot.Ha már kutyázik titi nem marad ki a mászás idõ kérdése és megindul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! A védõnõ azt mondta ráér a doktornõ meg ennyit kérdezett hogy ha kúszik akkor oké. Csak azért furcsállom, mert van vagy 10-15 ismerõsünk akik egyidõsek velünk (úgy értem a babámmal) és MINDEGYIK baba már feláll kapaszkodva, másznak, ülnek és már többen 2 hónapja!! Számomra volt furcsa hogy csak egyedül mi vagyunk "elmaradva" ennyi gyerek közül? Tehát ha 1-2 baba fejlõdnek gyorsabban nem furcsállanám, de így...
Szia Az én kislányom most lesz 10 honapos 15 -én még õ sem mászik de állandóan négykézlábazik , de még nem megy neki a mászás, ülni sem ül .Azt mondta a védõnõ vigyem el dévényeshez mert levan maradva a kortársaihoz képest , mert ha leültetem megkellene ülni, de õ még eldõl.Nem tudom mit tegyek mert tudom , hogy nagyon fájni fog neki , de ha muszáj.....De nem egy kapkodos tipus még foga sincs neki

Hany honaposan kell delben es este is fozeleket adni, mekkora adagot, az estibe is kell hus?

Legjobb válasz: Én soha nem adtam a fiamnak kétszer fõzeléket, csak délben kapott kétnaponta hússal, este 6-11 hónapos koráig tejpépet evett, azóta pedig rendes hideg vacsorát (kenyér feltéttel, kefírrel). Mi sem eszünk soha meleg vacsorát a férjemmel.

Én soha nem adtam a fiamnak kétszer fõzeléket, csak délben kapott kétnaponta hússal, este 6-11 hónapos koráig tejpépet evett, azóta pedig rendes hideg vacsorát (kenyér feltéttel, kefírrel). Mi sem eszünk soha meleg vacsorát a férjemmel.
Sosem adtam délben és este is fõzeléket. Délben 8 hós koráig gyümi volt, utána fõzelék, amikor is az uzsonna lett a gyümölcs. Vacsorára 1 éves koráig anyatejet evett, utána , amit mi. De ált. nem fõzeléket.
Én se adok kétszer fõzeléket. Vacsora az kenyér szalámival/sonkával, sajttal, vagy virslivel, stb.
Én sem adtam/adok fõzeléket a gyereknek, csak ebédre. Vacsira tejpépet kap.14 hónapos a kisfiam. Nem gyarapodik megfelelõen a súlya???Vagy miért kell 2X fõzeléket kapnia???Vagy ezt te csak így kitaláltad??? Úgy tudom, hogy akkor kell 2X fõzi ha gond van a súllyal.
A kérdező hozzászólása: Utolsó!!!!!Nem én találtam ki !!!! Megfelelõen gyarapodik, de védõnõ és gyerekorvos szájából is hallottam ezt!!!
Hát, érdekes egy védõnõtök, orvosotok lehet, mert nekem egyik sem mondta!!!!!! Csak gondolj magadra, te ennél ebédre meg még vacsorára is fõzeléket???Szerintem nem.A gyerekednek miért akarsz adni??? Te tudod, én nem akarok itt beleszólogatni a dolgodba, de én magamból indulok ki. Én sem enném 2X ugyanaz egy nap.Akkor a gyerekem miért???


Pekingi Palota kutyám van, 2 hónapos lessz 17-én és még nem volt be oltva! Hány hónaposan kell elsőnek be oltani és milyen oltást? Kb mennyi lessz az ára?

Legjobb válasz: Itt egy ajánlott oltási program. Már kéne lennie oltásnak is, és több féreghajtáson át kellett volna esnie. De nem vagy elkésve :) 6 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 8 hetes korban kutya kombinált oltás. (10 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 10 hetes korban kutya kombinált oltás. 12 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése

Itt egy ajánlott oltási program. Már kéne lennie oltásnak is, és több féreghajtáson át kellett volna esnie. De nem vagy elkésve :) 6 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 8 hetes korban kutya kombinált oltás. (10 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 10 hetes korban kutya kombinált oltás. 12 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése
Bocsi, kicsit elírtam. Szóval 6 hetes kortól 2 hetente van oltás, felválta parvo és kombi (2-2 kell mindkettõbõl). 3 hónaposan veszettség elleni, 6 hónap múlva ismétlés. Utána évente. Féreghajtót kapjon most, ha nem férges, akkor csak 3 havonta kell ismételni.
tegnap 22:15 Valahol igazad van a 8 hétben. Az orvosok mélységesen hallgatnak arról, nem mindegy, a 6 hetes kiskutya szopik-e még, vagy már önállóan eszik. ha szopik, az anyatejben lévõ immunanyagok átmennek a kölyökbe. Erre oltani nem igazán hasznos. Viszont egyszerûbb az orvosoknak a 6 hetest ajánlani, mert így kényelmesebb. Hogy éppen az az elsõ oltás nem ér sokat, az nem érdekli õket.Legalább is a legtöbbjét.
nem hat hetesen hanem 8 hetesen kell az elsõt adni.
Akiknél én megfordultam mind 8 hetesen kezdi az oltási sort.

A kis hörcsögöket hány hónaposan kell szétválasztani nemek szerint?

Legjobb válasz: A hörcsögöknek kb. 2 hónapos korukban határozható meg a nemük, és sztem kb. akkor lesznek ivarérettek. Meg tod különböztetni a nemüket?

A hörcsögöknek kb. 2 hónapos korukban határozható meg a nemük, és sztem kb. akkor lesznek ivarérettek. Meg tod különböztetni a nemüket?
1 hónaposan már édesapám szétvette õket. Valahogy mindig megállapítottuk
1 hónaposan már ivarérettek, de vannak almok, ahol nem igyekeznek szaporodni ilyen korán a kicsik.
A kérdező hozzászólása: igen, meg tudom állapítani:) köszönöm a válaszokat !!

Egy kan kutyát hány hónaposan kell kiheréltetni?

köszi a válaszokat

Legjobb válasz: mérettõlfüggõen 6-12 hónaposan. ivaréréskor

mérettõlfüggõen 6-12 hónaposan. ivaréréskor
A kérdező hozzászólása: Németjuhász
És ha késõbb történik meg?
német juhászt olyan 7-8 hónaposan. ha késõbb akkor már elindult a nemi hormonok termelése, tüzelõ szukára ugyanúgy reagálhat, sõt más kannal ilyenkor agresszív is lehet.
Az idõpont azért sem mindegy-legalább is itt felénk-mert a beavatkozás díját korhoz és kg-hoz kötik. Nekem azt javasolták, hogy 4 hónap után minél elõbb.
kedves elõzõ, ezt nem lehet egységesen mondani.Egy német doh 1 évesen ivarérett, ha 5 hónaposan ivartalanítod soha nem lesz elég masszív.olyan lesz mint egy agár
Igaz, de mi a cél ?
Az a cél, hogy a kutya teljesen kifejlõdjön és utána végezzék el az ivartalanítást.Ez kistestûnél 6 hónapos kor, oriástestûnél 1 év
A kérdező hozzászólása: köszi

A K99 E\1 es vizsgájához hány hónaposnak kell lenni a kutyának?

Legjobb válasz: Bocsi, de fent van a neten a szabályat. Ilyen nehéz rákeresni?

Bocsi, de fent van a neten a szabályat. Ilyen nehéz rákeresni?
A kérdező hozzászólása: 3 helyen néztem a szabályzatot és az összes mást mondott
Keresõ: k99--> az elsõ lap a vizsga hivatalos honlapja-->szabályzat: "Az elsõ szintet 8 hónapos kortól, a további szinteket 12 hónapos kortól lehet teljesíteni"
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Hány hónaposan kell egyedül ülni a babának?

7hónapos a kisfiam és még nem tud ülni.Az ismer?söm meg volt lep?dve,hogy még nem tud ülni se állni.

Legjobb válasz: Általában félévesen.

Általában félévesen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
szia Az én kislányom is 7 hós múlt, nem tud egyedül ülni! (ezen a site-on csupa csodagyerekrõl lehet olvasni, el ne hidd a felét se!)
gyógytornászunk mondta egy hete hogy olyan 8-9 hónaposan kezdenek el általában a babák ülni. ne aggódj, nincs lemaradva ebben a babád!!
8 hónapos kisfiam sem ül még. Most már négykézláb hintázik, lassan mászni fog. Úgy tudom, a babák általában a mászás elsajátítása közben vagy után tanulnak meg leülni, egy ideig még egy kézzel támaszkodnak, majd támaszkodás nélkül. Addig nem javasolják, hogy ültessük. Nem vagytok elkésve, nyugi.
Ilyen idõs korában az enyém nem tudott magától felülni, de megülni sem! Nagyon paráztam én is, hogy valami baja van. De semmi gond, már megtanulta!!!!!! Ne izgulj, nincs lemaradva! Minden baba másképp fejlõdik.
Az enyém egyedül 8 hónaposan ült. Ezzel egyidõben egyedül fel is ült.
Egyedül felülni és támaszkodás nélkül megülni általában 8-10 hónapos kora között. Támaszték nélkül ülnie úgy, hogy te ülteted le, 7-8 hónapos korára írja a szakkönyv: "támaszték nélkül néhány másodpercig ül". Mi így tanultuk fejlõdéstan órán.
Hát sztem nem törvényszerû h egy hathnapos egyedül üljön megtámasztás nélkül. Fiam nem tudott, mégis minden rendben volt vele. Majdnem 8 hós volt amikor kúszni kezdett, és elmúlt 10 amikor mászni. És ekkor tudott elõször egyedül felülni. 7-8 hós korában már rövid ideig üldögélt, ha úgy tettem le, de nem szeretett, inkább hasra vágta magát. És 12, 5 hós korában ment egyedül. Nyugi, nincs még lemaradva semmirõl.
http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=7 Minden baba más, azért én még nem aggódnék, de kérdezd meg a védõnõdet is.
Egyik barátnõm kislánya 10 hónaposan még mindíg eldõlt mint egy zsák krumpli!.... 14 hónaposan keresztül szaladta szobát! nem egyformák a babák, de ha aggódsz én mindíg azt szoktam írni, hogy nézesd meg dokival!
Dehogy van lemaradva! :) Én is aggódtam a kislányomért, mert nem tudott ülni még 8 hósan sem... Végül 9 hónapos korában tanult meg egyedül ülni, most 14 hónapos, és már szalad. :)

Hány hónaposan kell átfordulnia és megfognia a cumisüveget?

Legjobb válasz: Amikor érett lesz rá! MInden gyerek máshogy fejlödik, egyéni ütemben, erre nincsenek szabályok. A lányaim szerették már kicsinek fogni a cumisüveget, a fiaim úgy nötték ki, hogy egyszer se tartották egyedül, mert nem szerették. NE akard a gyereket normákba szoritani, ö egy kis ember, és nem gép.

Amikor érett lesz rá! MInden gyerek máshogy fejlödik, egyéni ütemben, erre nincsenek szabályok. A lányaim szerették már kicsinek fogni a cumisüveget, a fiaim úgy nötték ki, hogy egyszer se tartották egyedül, mert nem szerették. NE akard a gyereket normákba szoritani, ö egy kis ember, és nem gép.
A nagykönyv szerint 6 hónaposan kell forognia.Na ehhez képest az én fiam már 3 hónaposan forgott mindenfelé..Szóval igaza van az elsõ válaszolónak teljesen változó, minden baba más. Az én gyerekem 9 hónapos kora óta fogja a cumisüveget egyedül, de ez is változó.
Az egyik irányba forgást 4, 5 hónaposan csinálta a kislányom de a cumisüveget csak 1 hónapja hajlandó fogni magának. Mondjuk már úgy, hogy rámutat, én odaadom a kezébe, Õ pedig a szájához emeli és egyedül iszik belõle. Eddig még csak hozzá se ért hiába mutattam neki, hogy hogy kell tartani. 13 hónapos
Tényleg minden baba más, Kisfiam 5 hónapos kora óta egyedül fogja a cumisüveget, (azelõtt még csak nem is volt a kezében, mert csak szopizott), ma meglátta az asztalon és odakúszott érte. Viszont még nem tud magától ülni, csak ha én ültetem, nem pápázik, 8 hós

Hány hónapos kortól látszik a terhesség? És hány honapos koról kell menni először vizsgálatokra pol vérvétel, ultrahang. Sürün kell járni?

Legjobb válasz: változó, hogy kinek hány hónapos kortól látszódik, alkattól függ elsõ vizsgálat, terhesség megállapítása 6-7. hét utána nõgyógyászhoz havonta, védõnõhöz a terhesség alatt 4-5 alkalommal, emellett fogorvos, belgyógyász 1 alkalommal uh ha jól emlékszem 4 db van, vérvétel változó, ahogy a doki kéri, 6-8 alkalom természetesen probléma esetén több vizsgálat várható az utolsó 4 hétben heti nõgyógyászat és heti nst vizsgálat

változó, hogy kinek hány hónapos kortól látszódik, alkattól függ elsõ vizsgálat, terhesség megállapítása 6-7. hét utána nõgyógyászhoz havonta, védõnõhöz a terhesség alatt 4-5 alkalommal, emellett fogorvos, belgyógyász 1 alkalommal uh ha jól emlékszem 4 db van, vérvétel változó, ahogy a doki kéri, 6-8 alkalom természetesen probléma esetén több vizsgálat várható az utolsó 4 hétben heti nõgyógyászat és heti nst vizsgálat
Alkatfüggõ, hogy kinek mikor kezd nõni a pocak. Én vékony vagyok, lapos hassal, nekem elõször kb a 12. héttõl kezdett látszani, most a második terhességemnél pedig hamarabb, kb a 10héten. Elsõ vizsgálatra mindkétszer 8 hetesen mentem, ekkor már van szívhang is. Aztán van egy vérvétel a 10. héten. Ha nincs dokid, akkor ezután a 12. héten hívnak vissza ultrahangra, majd 16. héten Afp (vérvétel), majd 18. héten szintén ultrahang, alias kontroll. ezután 24. héten vércukor terheléses vérvétel, 32. héten kontroll. De a 18. héttõl 4 hetente szakorvosi vizsgálaton kell megjelenni. Ekkor adják azokat a pecséteket is, amik majd az 1x-i anyaságihoz kellenek. Ha viszont fogadsz dokit magadnak, akkor kb 2-3 hetente berendel vizsgálatra, ahol természetesen fizetned kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!