Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos esznek a (53 db)

Aki több hónapos babáját szopiztatja, hány óránként eszik a kicsi? Leírnátok nekem hónapos felbontásban?

Pl 2 hós baba 3 óránként, 4 hós 4 óránként.Így gondoltam.

Legjobb válasz: Hát nem is értek egyet! Ha igény szerint szoptatsz, akkor a babád jelzései szerint kell hogy szoptasd õt. Azaz, figyeld meg, hogy kb. milyen ritmusban szopik és ehhez mérten "fixáld" a napirendeteket. Idõvel észreveheted, hogy kezdenek kitolódni az idõszakok, ilyenkor nincs más teendõd, mint ennek megfelelõen módosítani a programot. Én pontos számokat nem tudok neked mondani, mert ezekre már nem emlékszem, de azt tudom, tapasztaltam, hogy nem is nagyon érdemes ilyesmire figyelni. Minden gyerkõc más: ismertem olyat, aki elsõ perctõl kezdve magától evett 4 óránként, más 6 hónapos korig 2 óránként szopott. Ezért az a fontos, hogy te magad figyeld meg a saját babádat és próbáld meg kikövetkeztetni a dolgokat. Arról nem beszélve, hogy az 1. évben számtalanszor fog módosulni a napirend: mire úgy érzed, végre rájöttél és hozzászoktál, tutira borulni fog valamiért. :) Ezért fontos az igény szerintiség, mert ez az egyetlen olyan módszer, ami kellõképp rugalmas. Ezzel nemcsak a babádnak fogsz megfelelni és segíted a szoptatás folytatását, hanem te magad is kellõ önbizalmat szerzel, mert képes leszel megérteni és jól lereagálni a babádat. A szomjoltás is teljesen egyszerûen történik: anyatejjel. Jól sejted, hogy a nagyobb, ritkábban szopó babák az "evõs" szopik között idõnként megszomjazhatnak. Ilyenkor sincs más dolgod, mint mellre tenni. Ha a babád tényleg szomjas, akkor csak rövidet fog szopizni és csak az elsõtejet fogja kiszívni, utána abbahagyja. (Ez kifejezetten ezt a célt szolgálja, nagyon híg és szomjoltó hatású.) Fél éves korig így nincs szükség plusz folyadékpótlásra, ami nagy segítség a folyamatosan érõ emésztõ- és immunrendszernek.

Hát nem is értek egyet! Ha igény szerint szoptatsz, akkor a babád jelzései szerint kell hogy szoptasd õt. Azaz, figyeld meg, hogy kb. milyen ritmusban szopik és ehhez mérten "fixáld" a napirendeteket. Idõvel észreveheted, hogy kezdenek kitolódni az idõszakok, ilyenkor nincs más teendõd, mint ennek megfelelõen módosítani a programot. Én pontos számokat nem tudok neked mondani, mert ezekre már nem emlékszem, de azt tudom, tapasztaltam, hogy nem is nagyon érdemes ilyesmire figyelni. Minden gyerkõc más: ismertem olyat, aki elsõ perctõl kezdve magától evett 4 óránként, más 6 hónapos korig 2 óránként szopott. Ezért az a fontos, hogy te magad figyeld meg a saját babádat és próbáld meg kikövetkeztetni a dolgokat. Arról nem beszélve, hogy az 1. évben számtalanszor fog módosulni a napirend: mire úgy érzed, végre rájöttél és hozzászoktál, tutira borulni fog valamiért. :) Ezért fontos az igény szerintiség, mert ez az egyetlen olyan módszer, ami kellõképp rugalmas. Ezzel nemcsak a babádnak fogsz megfelelni és segíted a szoptatás folytatását, hanem te magad is kellõ önbizalmat szerzel, mert képes leszel megérteni és jól lereagálni a babádat. A szomjoltás is teljesen egyszerûen történik: anyatejjel. Jól sejted, hogy a nagyobb, ritkábban szopó babák az "evõs" szopik között idõnként megszomjazhatnak. Ilyenkor sincs más dolgod, mint mellre tenni. Ha a babád tényleg szomjas, akkor csak rövidet fog szopizni és csak az elsõtejet fogja kiszívni, utána abbahagyja. (Ez kifejezetten ezt a célt szolgálja, nagyon híg és szomjoltó hatású.) Fél éves korig így nincs szükség plusz folyadékpótlásra, ami nagy segítség a folyamatosan érõ emésztõ- és immunrendszernek.
Hát úgy nem is lehet igény szerint szoptatni, ha valaki házon kívül nem akar. Én azt látom, hogy az utóbbinak is megvan a megfelelõ módja, bár nem mindenki ért vele egyet. De az biztos, hogy hosszú távon szoptatni csakis igény szerint lehet. Én ezt gyakorlom és ezt látom célravezetõnek.
Szerintem is van határa az igény szerinti szoptatásnak. Én igény szerint szoptatok, de azért a józan eszem szerint. Egy gyerek, aki jóllakik, nem lesz éhes 60 perc alatt. Meg egy síró gyereket nem cicire kell tenni feltétlenül, hátha éhes. Az én lányom 2 hós koráig 2, 5 óánként szopizott, 5 percig. 3-4 hónaposan 3 óránként, 40 percig 4-5 hónaposan átszokott a 4 óránkénti szopira, és olyan 15-20 perc elég volt neki. Most már 9 hónapos, és csak reggel meg este van szopi. A reggeli szopi után is 4 óráig nem éhes, este meg kap sinlacot a tej mellé, így alszik 9 órát.
Engem sok sokan le fognak szólni, de elmondom!Nem vagyok igény szerint szoptatás párti!Elsõ perctõl 3 óránként eszik a babám!Most 4 hónapos és 1 hetes!Reggel 7 körül eszik, 10 körül megint szopcsi, dél körül kínálom gyümivel(alma , barack), 2 körül megint szopcsi, majd 5-6 között megint és 8-9 között megint, de akkor már kap hozzá egy kb.60-100 ml tápszer v.sinlac pótlást!Éjszaka éjfél-fél 1 körül ébred inni!És hajnal 3-4 között van még egy szopcsi!Nekem is azt mondték, hogy ritkítani kellene az evéseket 4 órára, de az én gyerekem nem bírja ki:S!Ja , és napi kb.2dl.teát is megiszik!
én sem vagyok igény szerint szoptatós, mert így h 3 óránként eszik a babám a kezdetektõl hamar beállt az állandó napirend, már másfél hónapos körül! azóta is 3 óránként eszünk 5 hósak leszünk a héten. ebédre már kap fõzeléket, délután 6kor meg egy egész almát.nyáron itattam evésen kívül, mikor szegény állandóan izzadt és 40 fok volt. de akkor is pár kortyot.
Nekem az volt a bajom az igény szerinti szoptatással, hogy a lányom evett volna ha kell ha nem!Nekünk is ezt súlykolták a kórházban!Ennek az lett a vége , hogy sugárban hányt!Mert sosem ürült ki a kis gyomra!Meg semmit nem tudtunk csinálni, sehova nem tudtunk elmenni, mert mindehol rájött , hogy éhes!Én meg nem szoptatok nyílvános helyen!Barátnõm igény szerint szoptat, 2 és fél hónapos a gyerek, de még csak udvaron volt kint, mert nem mer vele elindulni, mert" mi van ha éhes lesz" címszóval!Onnan meg könnyen be tud rohanni a házba szoptatni!Nekem ez nem vált be!
Utolsó vagyok. Én vízzel/kamilla teával/mecsek baby teaával kínálgattam 2 szopi között, de nyáron a kánikulában sem ivott. Most, hogy már kap szilárdat, megiszik emellett kemény 40-60 ml vizet naponta. Vagyis igaz, hogy a szoptatott csecsemõnek nem kell adni vizet/teát, mert a anyatej ilyen jó. még annyit, hogy vannak fejlõdési ugrások, változások a baba életében, amikor persze többet igényel szopni, de ez 1-2 nap. Vagy ha csökkenne a tej mennyiség, akkor is érezni, hogy gyakrabban kér, akkor meg kell szoptatni, mert a tejed mennyisége is attól nõ meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.

Hány óránként eszik a babátok? Főként 1-3 hónapos babákra gondolok.

nekem 8 hetes 4 óránként eszik este,9 után fél ötkor.két hete van így mert nem hajlandó három óránként enni éjjel meg nem kel fel csak hajnalban ébreszteni nem fogom.nem baj ha csak 4 óránként eszik?120-150 között eszik egy alkalommal.köszönöm a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: elõs vagyk megint: én az igény szerinti szoptatás híve vagyok fõleg az iylen kicsi babáknál. ha neki így jó, minek tömnéd? ha nem éhes, hiába ébreszted úgyse enne és csak az alvási ritmusát töröd meg...

elõs vagyk megint: én az igény szerinti szoptatás híve vagyok fõleg az iylen kicsi babáknál. ha neki így jó, minek tömnéd? ha nem éhes, hiába ébreszted úgyse enne és csak az alvási ritmusát töröd meg...
Az én babám három hónapos.Nappal két óránként eszik 100-160 grammokat, este nyolctól három-fél négyig alszik aztán még három-négy óra hosszat.Utána kelünk és kezdõdnek a kétóránkénti szopik
2 hónapos babám éjjel kb.4óránként eszik, nappal 3-4óránként, összesen 6-7x. Szerintem, ha ritkábban eszik, de jó mennyiséget, akkor ne aggódj. Napi szükségletet így számolják: testsúly kg x 150= ...g pl.5kg-os babának 750g-ot illik egy nap megennie.
A kérdező hozzászólása: ja igen az anyatejesekre vagyok kiváncsi:)
a lányom háromhós koráig éjjel-nappal másfél óránként szopott. aztán amgától átállt a 3 óránkénti szopira és elõször 7 hósan aludt éjjel egyhuzamban kaja nélkül7-8 órát, amikor már nem csak szopott este hanem fõzeléket is kapott. a fiam kb 2-3 óránként szopott, éjjel 5-6 órát is aludt újszülöttkorától kezdve. Most 7 hós, és 5 x eszik egy nap(már nem csak szopik). éjjel 8-9-10 órát kihúz kaja nélkül
8 hetes kislányom nappal 2 óránként eszik, este kb 9-tõl 4-5 ig alszik, aztán meg 8-ig, de napközben betartja a 2 órát.


Hány grammot eszik a 3 hónapos kicsitek? Még szoptatom, de félek, hogy fogy a tejem. Mennyi a normális adag a picik számára?

Legjobb válasz: Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek

Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek
Szia! Hány kg a babád?Van egy számítási lehetõség amivel kitudod számolni, hogy mennyi az ideális mennyiség a babád számára. SÚLY X 125 ---->ez a minimum SÚLY X 150 ---->ez a maximum grammban, a kapott értéket el kell osztanod annyival ahányszor eszik a babád 1 nap.Így kijön, hogy 1 szopival mennyit egyen. Pl. 7kg X 125= 875gr 7kg X 150= 1050gr Tehát 875gr-1050gr között "ehet" a babád. Ha 7x eszik 1 nap akkor 125gr-150gr"ehet" 1 evészetre. Remélem segítettem? :-)

Azoktól az Anyukáktól kérdezném, akik szoptatás alatt lettek terhesek, hogy éjszaka is szoptattatok? Hány hónapos volt a babátok amikor teherbe estetek? Hogy "vettétek észre"?

Legjobb válasz: 1 éves volt a szomszédom kisfia, amikor teherbe esett, de õk tervezték. addig szopizott a kisfia, utána abbahagyta a szopizást, azt mondják megváltozik a tej, és nem kell már neki

1 éves volt a szomszédom kisfia, amikor teherbe esett, de õk tervezték. addig szopizott a kisfia, utána abbahagyta a szopizást, azt mondják megváltozik a tej, és nem kell már neki

5-6 hónapos babád hány ml tápszert eszik a gyümölcsökön/főzelékeken kívül?

Legjobb válasz: 6* eszik egy nap. Átlagosan 5*160 ml tápit eszik. Az uzsonnát már kiváltottuk, kb egy bébiételesüveg fõzelékkel. 5,5 hós

6* eszik egy nap. Átlagosan 5*160 ml tápit eszik. Az uzsonnát már kiváltottuk, kb egy bébiételesüveg fõzelékkel. 5, 5 hós

Csirkemájat hány honapos kortol lehet? és hogyan fözzem? Mivel keverjem? Ja és a kisfiam nem eszi meg az üveges kaját, miota fözök neki, de már nem tudok mit fözni neki, hogy változatos legyen. Tippek? 6 honapos

Legjobb válasz: Már 5 hós kortól van olyan bébiétel, hogy alma-banán csirkemájjal, úgyhogy 6 hónapos babának nyugodtan adhatsz nyugodtan csirkemájat.

Már 5 hós kortól van olyan bébiétel, hogy alma-banán csirkemájjal, úgyhogy 6 hónapos babának nyugodtan adhatsz nyugodtan csirkemájat.
Nem kell, hogy változatos legyen, fogalma sincs este, hogy délben mit evett... ha mindig ugyanazt adnád, neki az is jó lenne... Májat 8 hótól, fõzd meg sima vízben (vagy akkor már kis sót tehetsz bele, fokhagymaport, petrezselymet, tárkonyt, rozmaringot, de picit) ha megpuhult turmixold le és bármihez hozzáteheted, mit szeret. Én leginkább cukorborsófõzivel adtam, de bármihez jó.

Anyatejes 9 hónapos babátok hányszor eszik szilárd ételt és hányszor szopizik még? Egy étkezésnél mennyit, hány ml-t eszik a babátok?

Legjobb válasz: Szilárdat kap tízóraira, ebédre és uzsonnára, szopik reggel és este, meg még éjjel is egyszer. A szilárd ételeknél kb 180ml elkészítésére törekszem, ennyit meg is eszik. Tejet nem tudom, hogy mennyit eszik. Nálatok hogy van?

Szilárdat kap tízóraira, ebédre és uzsonnára, szopik reggel és este, meg még éjjel is egyszer. A szilárd ételeknél kb 180ml elkészítésére törekszem, ennyit meg is eszik. Tejet nem tudom, hogy mennyit eszik. Nálatok hogy van?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a válaszod. Az én babám is így szopizik és kapja a szilárdat csak a tízórai után is kér cicit mielött elalszik még általában délig. Egy étkezés 180-200 ml körül mozog. Azért is kérdeztem mert a védõnõm szerint vacsira is kellene már szilárdat ennie de még nem kér 4x enni. Minden jót nektek!
Szerintem én sem váltom ki még a vacsit egy darabig. Amíg van tejcsi, miért tenném?

A terhesseg mennyi ido utan vevodik eszre? Hany honaposan?

es milyen "helyen" kezd noni a pocak?

Legjobb válasz: Ezalatt azt érted, hogy mások mikor veszik észre? Szerintem általában félidõ körül, de szûkebb környezetemben kétszer is volt példa arra, hogy pl. munkatársak sem vették észre egészen a szülésig.

Ezalatt azt érted, hogy mások mikor veszik észre? Szerintem általában félidõ körül, de szûkebb környezetemben kétszer is volt példa arra, hogy pl. munkatársak sem vették észre egészen a szülésig.
Egyéntõl, testalkattól függ. Én úgy tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogy egyszer a boltban megkérdezték, hány hónapos vagyok. Én meg csak röhögtem egyet, majd pár napra csináltam tesztet az pozitív lett, és UH szerint akkor 8 hetes voltam. Igaz én úgy néztem ki, mint egy tehén. Nálam a 8-12 hetes pocak volt akkora, mint másnak 6 hónapos.

Hány hónapos korában vetted észre, hogy változik a színe babád szemének?

Legjobb válasz: 2 hónaposan a sötétkék pár nap alatt világos szürkéskékké fakult. Aztán kb 6-7 hós korában néhány hét alatt zöldesbarna lett. (elõször a pupilla körül jelentek meg pöttyök,aztán ezek kis foltokká olvadtak és aztán néháyn nap alatt besötétedett a pupilla körül egy gyûrûben barnává, és a külsõ köríven meg világos zölddé) a fiam 7 hós, eddig nem vettem észre h változna a szemeszíne, remélem így marad. vakító zafírkék szeme van, igazán gyönyörû! :)

2 hónaposan a sötétkék pár nap alatt világos szürkéskékké fakult. Aztán kb 6-7 hós korában néhány hét alatt zöldesbarna lett. (elõször a pupilla körül jelentek meg pöttyök, aztán ezek kis foltokká olvadtak és aztán néháyn nap alatt besötétedett a pupilla körül egy gyûrûben barnává, és a külsõ köríven meg világos zölddé) a fiam 7 hós, eddig nem vettem észre h változna a szemeszíne, remélem így marad. vakító zafírkék szeme van, igazán gyönyörû! :)
Kisfiam 16 hónapos, és semmit sem változott a szeme színe. Mindenki zöld szemû a családban, kisfiam meg kék:)
É nem vesttem észre, hogy változott volna, barna szemmel született:-)
Igen, bebarnult. ;-( Azt reméltem, lesz zöld szemû is a gyerekek között, mert a páromnak nagyon szép zöld színû szeme van. De csak emitt nem lesz harmadik. A kék szem, szöszke haj aputól jött, neki vannak ilyen adottságai.
6 hosis szurke, aztan kek, majd barna, majd zold vegul zoldesbarna, most 10 hos lesz
A kérdező hozzászólása: Sötétszürke szemmel született 8 hete kislányom, és elkezdett a pupilla körül kivilágosodni. Azt vettem észre, hogy ha vakuval fényképezem, kék lesz a szeme a fotón. Elég érdekes.
A lányomnak is 6-7 hónaposan lett a kékbõl barna , a fiam most 9 hónapos és megmaradt a kék, de õ szõke is lett, tehát valószínûleg, ez már nem fog változni.
6-7 hónaposan kékbõl barna? Az én kislányom 5, 5 hónapos, gyönyörû kék szemei vannak. Akkor van rá esély, hogy megváltozik még a színe? :(
Kisfiam nagy kék szemekkel született és most már hatalmasak mellé a szempillái is. Szerencsére neki kék maradt, sõt inkább intenzívebb lett a színe.
Kislányomnak kék a szeme, apáé sötétbarna, az enyém zöld.13 hónapos és remélem nem fog neki sem változni már, de az én szemem is 2-3 éves korom körül lett zöld, addig kék volt nekem is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!