Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos ír (10 db)

Egyáltalán nem írja fel õket.
A kérdező hozzászólása: De felírja...legalábbis nekem a héten írt fel a gyermekorvosunk egy rizspépet 6 hós babámnak. Azért érdekel a dolog, mert receptre kiváltva sokkal olcsóbba kerül, mint másképp megvenni.
Csak HA tejpépeket lehet felírni. Pl. Milupa HA vaníliás tejpép. Azt hiszem ezen kívül még a Humananak van HA tejpépe. 1 éves korig biztos hogy felírhatja, utána nem tudom.
3-as vagyok. Vagy lehet hogy a Sinlacra, vagy Milupa Sinemilre gondoltál, azok teljesen tejmentesek. Szakorvosi javaslatra még olcsóbb, de háziorvos is felírhatja. Kb 1100-1200 Ft körül mozognak. Ezt is fel lehet írni 1 éves korig, de lehet, hogy utána is, bár még a 10000 (amúgy 1000) forintos Neocate tejallergiára való ápszert sem írják fel egy éves kor után, hiába tejallergiás valaki
1 éves korig a milumil ha vaníliás tejpépet.
Nekünk a Sinlac pépet felírja még mindig, és még jó sokáig, azt hiszem 3 éves korági felírható. De a milumil HA tejpép is felírható, de abba nem vagyok biztos, hogy 6 hónapos korig vagy 1 éves korig! de ezt megmondják a dokinál és a gyógyszertárban is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !

Meddig ír fel gyerekorvos tápszert? Hány hónapos korig?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig írhat fel, utána sajnos a rendes árat kell fizetnünk érte. :(

6 hónapos koráig írhat fel, utána sajnos a rendes árat kell fizetnünk érte. :(
Az én fiam 7 hónapos és tegnap irattam Neki. A lányomnak egy éves kora után is írt az orvos, ez kb. 2 éve volt. Lehet, hogy azért mert nekik Ha-s tápszer kell.
Mi is 7 honaposak vagyunk, es felirja.Szerintem ez orvos fuggo.
A normált 6 hós korig, a HA-S tápszert tovább.
Normál tápszert 6 hónapos korig, de ha rendes a doki és úgy dönt, hogy szerinte fennáll a tejallergia gyanúja, akkor 3 éves korig felírhatja a jóval olcsóbb és a babának is jobb, un. HA-s tápszert.
A simát 6 hóig, a HA-st tovább, de szinte ugyan ott vagy. A Ha-s akkor kell ha fennáll a tejallergia veszélye. A sima recept nélkül kb. 1700-3000 körül van a Ha-sreceptre 2000-3000 között, úgyhogy anyagilag sajnos szinte ugyan ott vagy A sima pl. a milupa milumil 1 900g receptre egyébként 900Ft.

Mikorra javult a refluxos babatok allapota? Az en kisfiam 7 honapos, es egy heten 2-3szor is hanyik. Gyogyszert irt fel a gyerekorvosunk. Lassan hizott, talan eppen emiatt, most 7200 gram.

Legjobb válasz: Nálunk fél éves korában megszünt. Tápszeres a pici v. anyatejes? Általában az anyatejeseknél tovább megmarad.

Nálunk fél éves korában megszünt. Tápszeres a pici v. anyatejes? Általában az anyatejeseknél tovább megmarad.
A kérdező hozzászólása: tapszeres baba
A lányomnál a mozgásfejlõdéssel együtt javult a helyzet. Mikor már ült és állt sokkal jobb lett, tehát olyan 8-9 hónapos korában. 1 éves koráig még elõ-elõfordultak bukások, de már nem hányt és nem volt semmi extra tünete akkor már. Utána teljesen elmúlt.
Milyen tápszert eszik? nálunk a humana baby fitt plusz AR-es vált be. Elsõ voltam


Hány hónapos korig ír fel az orvos tápszert a babának?

Legjobb válasz: Lehet, hogy ilyen esetben egy éves korig is felírja az orvos, de a gyógyszertárban sajna a teljes árat fogják Tõled kérni. Hacsak nincs valami más megoldás rá.. mint pld. a nyugdíjasoknál a közgyógyellátási igazolvány.. Kérdezz rá a védõnõtökre, biztos ami biztos.

Lehet, hogy ilyen esetben egy éves korig is felírja az orvos, de a gyógyszertárban sajna a teljes árat fogják Tõled kérni. Hacsak nincs valami más megoldás rá.. mint pld. a nyugdíjasoknál a közgyógyellátási igazolvány.. Kérdezz rá a védõnõtökre, biztos ami biztos.
Elvileg akármeddig, de tb csak 6 hónapos koráig van rá.
Nekünk 6 hónapos korig adott a védõnõ receptet, utána már nem adott. (A doki írta fel, csak a védõnõ hozta ki).
A kérdező hozzászólása: Az én babám koraszülött volt. 30. hétre. Ennek van valami köze a tb-s tápszerhez? Õ most 6 hónapos(de még csak 4 lenne, ha dõre született volna) Súlya 4700 gramm. Az elsõ tápszeréhez volt egy papírunk a koraszülött osztályról, hogy azt 3 kg-os koráig kaphatja. Errõl a tápiról amit most kap nincs semmi.
felírják 1 éves korig az AR-es vagy HA-s tápszert is.
szóval 1 éves korig fél áron van a HA-s és AR-s tápszer, ha felírja a dokid. De mivel ehhez az kell, hogy "beteg" legyen a babád, így ezt a dokiddal kell megbeszélned.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem beteg így semmi extra támogatást nem kapunk. Most megyünk a dokihoz, rákérdezek és felíratok pár dobozzal amíg lehet.
HA-s tápszert 3 éves korig, AR tápszert 1 éves korig írja fel, tb támogatottan.
A kérdező hozzászólása: Most jöttünk az orvostól, tényleg csak 6 hóig ír fel normál tápszert tb támogatottan. De rendes volt írt még fel + 6 dobozzal. 10 nap múlva lesz 6 hós a babám, úgyhogy még idõben feltankoltunk.:-)

A tejpépben van rost? Így kapja meg a baba a szükséges rostokat? Hány hónapos kortól kell adni? Orvos írja föl vagy boltban kell venni?

Legjobb válasz: Van Ha-s tejpép amit doki tud felírni,és vannak simák,amiket ha ól tudom hat hóig felírhat,utána meg kell venni.4. hótól adható a Ha-s és néhány fajta,van ami 6 hótól csak,sokféle van.Az a lényeg a Ha-st csak receptre tudod megvenni.Vannak gyszertárban is,de vannak boltokban DM,ROSMANN,TESCO.A tejpép önmagában nem elegendõ,szükséges a tápszer vagy anyatej mellé,a rostokat fõzikbõl,húsból,gyümikbõl fedezi.

Van Ha-s tejpép amit doki tud felírni, és vannak simák, amiket ha ól tudom hat hóig felírhat, utána meg kell venni.4. hótól adható a Ha-s és néhány fajta, van ami 6 hótól csak, sokféle van.Az a lényeg a Ha-st csak receptre tudod megvenni.Vannak gyszertárban is, de vannak boltokban DM, ROSMANN, TESCO.A tejpép önmagában nem elegendõ, szükséges a tápszer vagy anyatej mellé, a rostokat fõzikbõl, húsból, gyümikbõl fedezi.

Mikor/hány hónapos kortól írnak föl 2-es tápszert?

Legjobb válasz: tényleg nem támogatott a 2es tápszer:( Most voltam a dokinknál:(

A kérdező hozzászólása: tényleg nem támogatott a 2es tápszer:( Most voltam a dokinknál:(
csak a HA-s támogatott.Nekem ezt mondták.
6 hónapos kortól és felírják!
ugy tudom csak 1 es tápszert irhatnak fel mert csak azt támogatja a tb.meg elvileg ha jol emlékszem a kicsi 6.hónapjáig irják ki.

Hány hónapos kórig írja fel a doki a tápszert?

Legjobb válasz: A kislányom 8 hós és doki bácsink még mindig felírja a tápszert. Humana HA 2-õt eszik.

A kislányom 8 hós és doki bácsink még mindig felírja a tápszert. Humana HA 2-õt eszik.
Nekünk a védõnõ 6hónapos koráig mondta.
Nálunk 6 hónapos korig, csak az egyes tápszer kapható receptre.
1 vagyok.Ez azért dokifüggõ is.Nekünk most is szó nélkül felírja, pedig már 9 hós.A barátnõm 1 hónapig tudott szoptatni, azóta simán veszi a tápszert, mert a gyerek orvosa nem volt hajlandó felírni, mert nem szereti a tápos babákat.Az elején a védõnõje külön szólt neki, hogy ne is említse a doktonõnek, mert mérges lesz!
A baba 6 hónapos koráig magasabb támogatás jár a tápszerekre. DE gyerekorvos 1 éves korig írhatja fel, még így is olcsóbb, hogy nincs rajta akkora támogatás. Ha beteg és speciális tápszerre van szüksége akkor 1 éves kora után is felírhatja az orvos. Diet.
Az utolso válaszolohoz: én a barátnöd helyében azzonal DR:cserélnék.Sajnos nem magunktol nem tudunk szoptatni, és ha nincs tej valamit kell adni a gyereknek.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 6 hós koráig írhat fel sima tápszert.Az AR-es tápszert pedig egyéves korig.
Nekünk azt mondta 1.Tovább csak akkor, ha beteg és speciális tápszerre van szüksége.Pl ételallergia miatt.
Nekünk is azt mondta a gyermekorvos, hogy sajnos csak féléves koráig írja fel, de mivel ismerte az anyagi helyzetünket, kitalálta, hogy AR-es tápszert ír fel (ami nem lett volna muszáj, hiszen nem volt refluxos a kicsi), mert az egyéves korig felírható. A HA-t nem volt hajlandó elfogadni, meg is értem, mert kesernyés mellékíze van. Ez fincsi banános volt. :) Ja, fejtem a tejet a babámnak 10 hós koráig, de akkor elapadt, és kellett a tápszer, a doki pedig nagyon rendes volt.

Nincs jövedelmem /se munkahely, se munkanélküli, se semmi/. Attól fogok kapni terhességi táppénzt? Kiírhat a doki táppénzre? Ha igen hány hónapos terhesen ír ki? A TB fizet?

Legjobb válasz: Nem írhat ki a doki táppénzre, mert nem vagy biztosított. Mikor szünt meg a jogviszonyod? Ha a munkaviszony megszûnése után elmész három napon belül dokihoz, passzív táppénzt kapnál 45 napig és utána a munkanélkülit. Ha a szülés napján nem leszel biztosítva, csak GYES-t kapsz, ami jelenleg 27 130 ft bruttó!!!! Menj el a munkaügyi központba, õk segíteni fognak! Sok sikert!

Nem írhat ki a doki táppénzre, mert nem vagy biztosított. Mikor szünt meg a jogviszonyod? Ha a munkaviszony megszûnése után elmész három napon belül dokihoz, passzív táppénzt kapnál 45 napig és utána a munkanélkülit. Ha a szülés napján nem leszel biztosítva, csak GYES-t kapsz, ami jelenleg 27 130 ft bruttó!!!! Menj el a munkaügyi központba, õk segíteni fognak! Sok sikert!

Hány hónapos terhesen ír ki az orvos gyesre? Meddig kell dolgoznom?

Legjobb válasz: Táppénzre tud csak kiírni; a nõgyógyászt kell megkérned, hogy adjon igazolást; ezzel elmész a háziorvoshoz, aki felvesz táppénzre.

Táppénzre tud csak kiírni; a nõgyógyászt kell megkérned, hogy adjon igazolást; ezzel elmész a háziorvoshoz, aki felvesz táppénzre.
a gyes a baba születésétõl jár, a doki táppénzre tud kiírni.ezt megteheti bármikor.
Táppénzre tud írni attol kezdve , hogy a terheség bizonyított! 25 hetes kismama
Rizst, és burgonyát adhatsz neki. Rizsnyák lenne a legjobb.
sajnos ez ilyen ha adtál neki hasfogót :( a vírusnak ki kell jönni, ezért nem is szabadna ilyenkor smectát adni mert csak lassítja a betegséget... :( legközelebb ha lázzal jön a hasmenés akkor ne adj neki hasfogót. addig is diéta, amit az elsõ válaszoló is írt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!