Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos áll fenn a (2 db)

Hány hónapos koráig áll fent a bölcső halál a babáknál?

Legjobb válasz: 24 hónapos korig elõfordulhat.

24 hónapos korig elõfordulhat.
Mármint a lehetõsége? Én úgy tudom, hogy 13 hónapos korig, aztán majd lehet rám cáfolnak.
Egyébként én akkor féltem, amikor nélkülem aludt. Ha ott voltam mellette, tudtam, hogy az anya szabályozza a hõmérsékletét, a légzését. Ha nappal babakocsiban aludt, akkor kb 5 percenként néztem rá. De aztán a hordozókendõ ezt is megoldotta. :)
A kérdező hozzászólása: Nálunk is velünk alszik egy ágyban vagy az apja mellkasán vagy köztünk vagy mellettem és még eddig soha sem volt gond, pedig már majdnem 2 hónapja:-)Megprobáltuk a kis ágyban altatni, de nagyon sírt és ha köztünk alszik akkor jobban tudunk rá figyelni....szüléskor majdnem meghalt, így végképp bennünk van a para!Ti is ennyire féltettétek?Milyen sûrû a bölcsõhalál?
5 hónapos koráig egy szobában aludtunk, õ természetesen külön ágyban, sajnos nálunk bejelzett a légzésfigyelõ(nem tévesen)azóta is használom a légzésfigyelõt!8 hónapos a lányom
Én voltam a 2es és utolsó :)
Mi együtt alszunk- Sok helyen olvastam, hogy a szülõ agyonnyomhatja a gyerekét vagy a takaró alá szorul a baba, de szerintem ez hatalmas butaság. Józan szülõ nem fekszik a gyerekére. Takaró meg nem kell. :) Ellenben az anyuka légzése szabályozza a baba légzését is. És az éjszakai szoptatás is sokkal kényelmesebb. De ez egyénfüggõ. Mind az anyukán, mind a babán is múlik. Van baba aki 10 sírva hagyott éjjel után sem tanul meg kiságyban aludni (mondjuk amúgy ez szerintem baromság), és van aki a szüleivel nem hajlandó aludni. Az biztos, hogy ha kiságyban aludna, akkor lenne légzésfigyelõnk. Így egy apró mozdulatra felkeltem mindig, és mondtam, ez bizonyított tény, hogy az édesanya lélegzése szabályozza a babáét.
Nálunk úõgy volt, hogy születésétõl egy hónapos koráig ott aludtam vele a szobájában, majd egy hónapos korától már egyedül alszik a szobájában. De születésétõl külön az ágyacskájában. Mindig szépen elaltatja magát. Viszont minden reggel ébredéskor közénk hozzuk a szobánkba a nagyágyba, és ott eszi a reggelijét (cici), majd játszunk vele, igy indul a napunk. :) 8 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Ez durva...én reménykedtem, hogy egy kicsit kevesebb ideig!:/ Tényleg a ti picitek hol alszik?Veletek vagy a kis ágyban?Veletek egy szobában vagy külön szobában?
A második válaszolónak van igaza csak annyi hogy újszülött kortól 6 hónapig a rizikó.
Elvileg 0-12 hónap. A legnagyobb rizikó pedig 2-6 hó. Legalábbis ezt olvastam több helyen
Elsõ vagyok, 9 hónapos koráig az õ szobájában aludtam egy kanapén, volt néhány hét, amíg együtt aludtunk <3, aztán kiköltöztem, de a légzésfigyelõt még a hónap végéig használjuk (most 13 hónapos). Az én fiam nagyon betegen született (majdnem két hétig intenzíven volt), azért is vagyok talán parásabb :)

Hány hónapos korig áll fenn a bölcsőhalál veszélye?

Legjobb válasz: Úgy tudom fél-egy éves kor után már nem. Addig is állandóan õrködik a légzésfigyelõ. Ha nem tudtok venni, sok helyen lehet kölcsönözni is. Én nagyon jó dolognak tartom. Nálunk csak egyszer kapcsolt be - mire odarohantam már szippantott a babám egy jó nagy levegõt, csak mélyen aludt, úgyhogy nem lett baj. De engem mindig megnyugtatot a léte, javaslom mindenkinek.

Úgy tudom fél-egy éves kor után már nem. Addig is állandóan õrködik a légzésfigyelõ. Ha nem tudtok venni, sok helyen lehet kölcsönözni is. Én nagyon jó dolognak tartom. Nálunk csak egyszer kapcsolt be - mire odarohantam már szippantott a babám egy jó nagy levegõt, csak mélyen aludt, úgyhogy nem lett baj. De engem mindig megnyugtatot a léte, javaslom mindenkinek.
1 éves korig ajánlják a légzésfigyelõ használatát. Én egy kicsit tovább használtam, mert megnyugtatott.
Kérdésedre válaszolva : Maga a veszélye és a legkritikusabb idöszak 2 tõl 4 hónapos korig van, fõként fiúknál, koraszülötteknél és ahol dohényoznak a lakásban, hasrafektetett babánál, túlöltöztetett babánál.
bocs hogy így tudatlanul beledumálok nem vagyok se orvos se anyuka sõt még NÕ sem vagyok de szerintem egy kisbabának a legjobb helye az anyukája mellett van
Nem értem miért kell azonnal lehurrogni a másikat, mert valamit máshogy csinál ahogy ti!!? Elõfordul velem is, hogy ha nagyon nyügös a babám velem alszik! És elhiheted nem putriban élünk!!!
Nekem nincs légzésfigyelõm, velem alszik. Nincs jobb a testkontaktusnál. Én vagyok az õ légzésszabályozója...
1 éves korig. De miért kéne egy gyereket magunk mellett altatni? Akkor minek van kiságya? A putriban alszanak így, mindenki egy ágyban. Ti így éltek házaséletet is? És így is fennáll a bölcsõhalál veszélye, na meg még az is veszélyes, hogy véletlenül ráfekszel. Történt már ilyen.
Szia! Hát, szerintem az nem a legjobb megoldás, ha veled alszik. Egyébként az sem biztosíték bölcsõhalál ellen, vagy te nem szoktál aludni?Majd ha 3 gyereked lesz, mind veled alszik? Meg egyébként is, szerintem az a legjobb a gyereknek, ha saját birodalma van, és ott érzi jól magát.De errõl elég nehéz lesz meggyõzni, ha melléd szoktatod.Nem jó az senkinek, egyikötök sem tud normálisan aludni. Amúgy a bölcsõhalál veszélye 1 évig fenn áll, és 2-4 ho között a leggyakoribb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!