Találatok a következő kifejezésre: Hány hónapos áll (16 db)

Van itt olyan anyuka akinek babája nem kúszott és nem is mászott? Hány hónaposan állt fel?

Legjobb válasz: A kisfiam nem kúszott, nem mászott. 9 hónaposan felállt, 10 hónaposan kapaszkodva ment, 11 hónaposan önállóan ment.

A kisfiam nem kúszott, nem mászott. 9 hónaposan felállt, 10 hónaposan kapaszkodva ment, 11 hónaposan önállóan ment.
a kúszást valóban ki lehet hagyni az agy szempontjából, az nem indít be semmit, a mászást készíti elõ, a gerincnek fontos, erõsíti. utánaolvastam, a diszlexiát nem az apukák örököltetik a fiúknak. akkor miért vannak diszlexiás nõk, lányok? ;) Te is olvass utána!
A kérdező hozzászólása: babácskám már nemsokára 10 hónapos és még nem kúszik és nem is áll.hát remélem hamarosan behozza...
Az én fiam sem kúszik még pedig már 8 hós múlt.Nekem kicsit furcsa hogy a mozgáshoz kapcsolják a diszlexia kialakulását, hiszen ha utána olvastok akkor ez egy öröklött hiba amit az apukák örökithetnek a fiuknak kb.50%-ban.Persze nem csak kizárolag.
Én írtam a legelsõ választ, hogy a kisfiam nem kúszott, nem mászott, de már 11 hónaposan önállóan ment. Én is ilyen voltam, mint õ, mégsem volt soha tanulási nehézségem és semmi más problémám emiatt.
Jó az a Dévény torna ha be lehetne jutni. Sajna Érden és Budapesten eléggé bunkó volt a két [email protected] aki felvette a telefont. Közölték, hogy nincs idõpontjuk majd letették a telefont. Mellesleg az a diszlexia majd az iskolában fog jelentkezni, persze csak ha kialakul. Mint írtam nem 100% hogy kialakul ha kihagy egy folyamatot a gyerkõc.
egyetértek teljesen az elõttem szólóval!!!
Csatlakozom a "vészmadarakhoz". Nem jó, ha a mászást kihagyja, beszélni kéne a gyerekorvossal/gyógytornásszal.
A kislányom mászott de nem kúszott.7 hós volt mikor felállt, 10 hós mikor ment, de úgy hogy semmi segítség nélkül.Most 2, 5 éves A kisfiam, ma 8 hós és ma felállt.Még nem kúszott, nem mászik....Nem tudom mikor jönnek ezek a dolgok.
elõttem válaszoló apukát annyival kiegészíteném, hogy egy dévény tornász ki tudja váltani ezen mozgásformákat. megéri felkeresni mert bizony a mászás nagyon fontos, az agy bizonyos részeit az indítja be. persze lehet ha kihagyja is minden klassz lesz de jobb nem kockáztatni
Egy kicsit vészmadárkodnék. Tíz hónapos a lányom és még csak 2 hete kezdett el mászni. egy hete már próbál felállni is. MEllékesen nem jó az ha a gyerek kihagy egy folyamatot, mivel ez lehet egy majdani diszlexia kialakulása is. Bõvebb információt kérhettek ezügyben a védõnõtõl vagy az orvosoktól is. Egy apuka.
Az én babám 8 hónapos lesz, de nem nagyon akaródzik ilyeneket csinálni.Inkább állna már õ is. A tied?
11.05-ös vagyok.Azért irtam, hogy"nem csak kizárolag".

Kinek hány hónaposan állt fel először a babája?

Ha hat és fél hónaposan egyedül feláll az nem árt a gerincének?

Legjobb válasz: 6 hónaposan és egy hetesen (most 6,5 hónapos) Elõtte egy héttel, pont 6 hósan felült.

6 hónaposan és egy hetesen (most 6, 5 hónapos) Elõtte egy héttel, pont 6 hósan felült.
8, 5 hósan a jhárókában a kapaszkodóval állt fel
10 hósan. Ügyes babád van! Ha nem te állítod fel, akkor neki ez a természetes.
7, 5
8 hónaposan. Ebben az esetben az egyedül azt jelenti, hogy kapaszkodva ugyan, de szülõi segítség nélkül.
hat hónapos és 1hetes volt mikor felállt.
most nem értem, hogy egyedül az mit jelent, kapaszkodva, vagy teljesen magától? az enyém kapaszkodva egy hete kezdte, pont 6 hós volt akkor, de egyedül még nem tud, segíteni meg nem szoktam
Az enyém elég késõn, 1 évesen!
7 hónaposan! :) Ha egyedül tette, akkor az biztos nem árt! A lényeg, hogy erõltetni nem szabad semmit, de ha maga csinálja, akkor már elég érett rá! Ne aggódj! :)
7

Hány hónaposan állnak fel a babák pl. kiságyban kapaszkodva?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 4 nap múlva tölti a 8 hónapot. Pont ma reggel volt az elsõ próbálkozása :) barátnõm kislánya 7 hónapos volt.

Az én kisfiam 4 nap múlva tölti a 8 hónapot. Pont ma reggel volt az elsõ próbálkozása :) barátnõm kislánya 7 hónapos volt.
6 hós volt.De õ mindent elõbb csinált.
Az enyém 10, 5 hónaposan.
Enyém 8, 5 hósan állt fel kapaszkodva.
Az én fiam 9 hónaposan.
minden baba más ütemben cseperedik!nálunk a lányom 9hónapos volt amikor elkezdte azóta semmi mást nem hajlandó csinálni!most 10hónapos
Az én kisfiam 1 éves, de még a napokban jutott a feltérdelésig :) Mi már annak is annyira örülünk... :) ))
6 hó, fiú
Kisfiam pont 8hónaposan állt fel, elõtte nap pedig a mászást tanulta meg.Azóta eltelt 2hét és kapaszkodva lépeget egész nap.:)
1 éves múlt
Az én kislányom is korán kezd mindent, õ 6 és fél hónaposan állt fel. Reni
Kisfiam 9, 5 hónaposan tette.
Kisfiam 7, 5 hónaposan.
9 honapos volt a kisfiam.Elotte egy hettel kezdett el maszni:)


Kinek hány hónaposan állt át a 4 óránkénti evésre, és hogy zajlott?

Legjobb válasz: Az enyim most 2,5 hós,de hisztizik ha cicire teszem.Éjszaka van hogy 5 órán át nem eszik,fel kel és még akkor se akarja bekapni a cicit.Azért lehet mert már nem akar olyan gyakran enni?

A kérdező hozzászólása: Az enyim most 2, 5 hós, de hisztizik ha cicire teszem.Éjszaka van hogy 5 órán át nem eszik, fel kel és még akkor se akarja bekapni a cicit.Azért lehet mert már nem akar olyan gyakran enni?
3-4 hósan állt át. Õ állította át magát. Egyre kedvetlenebbül evett 3 óra eltelte után, végül már szinte alig evett, de sajnos éhes sem volt az állandó "eszegetés" miatt, végül már a felét sem ette meg egy nap annak, mint elõtte. Dehát mindenhol ez a gyakori szoptatás mizériát nyomatják, ezért nem hittem, hogy rosszul csinálom. Aztán a gyerekorvosunk mondta, hogy próbáljam meg ritkábban etetni. Átálltunk a 4 óránkénti etetésre és láss csodát, ismét sokat evett, lelkesen, jó étvággyal és még a hasfájása is elmúlt (végre hagytuk kiürülni a pociját).
Ez igazából babától függ. Az én kisfiam 1 hetes kora óta 4 óránként eszik, de valamikor csak 5 óránként. Most 5 hetes.
Latom lepontoztak a nagyon muvelt anyukak. Tegnap lattam egy videot, amelyben a magyar orvos szovetseg elnoke nyilatkozott, h a ket honapos korig legyen az tapszeres vagy anyatejes a maximum 3 orankentoi eves ajanlott. De ti biztos jobban tudjatok! Egyebkent egy 1 hetes baba valoszinuleg meg anyatejes.
Hogy enne mar egy 1 hetes baba 4 orankent es 5 hetesen 5 orankent??? Ugy hogy nem adsz neki enni, ha ehes! Egy kis baba akkor eszik 5 orankent, ha eheztetve van! Remelem, csak azert irta ezt az elso valaszolo, h nagyot mondjon. Olyan pici gyomra van egy ilyen kis babanak, h maximum 3 orankent enni kellene adni neki. Hangsulyozom itt nem az a cel, h minel kevsebbszer egyen egy gyerek! Egeszseges taplalkozashoz meg egy felnottnek is napi 5-szori etkezes van ajanlott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor 2, 5 hósan normális hogy kezd át állni a 4 órás evésre?
Nem egyformák a babák :) A tiéd sûrûn kért, másé meg nem, ilyen egyszerû. Szerencsére azért az anyukáknak van annyi eszük ma már, nem hagynak magukra erõszakolni szélsõséges nézeteket: tehát sûrûbben is szoptatnak, ha a baba igényli, de ha ha nem akkor nem fogják erõszakkal megtömni õket.
jah meg annyit. Ha tapszeres, akkor meg nem csodalom, h nem volt teje ha 4 orankent etette a babat. 3 gyerekem van, mind igeny szerint szoptattam. 1 hetes korukban valamelyik masfel orankent kert enni. 3 orat egyik sem birt ki.
a fiam 10 hónapos korától eszik kb 4 óránként.
Utolsónak írom: ez attól is függ, hogy anyatejes vagy tápszeres. Az én szopis babán pl nagyon sokáig evett 4 óránként utána és viszonylag késõn 3-4 hósan állt át erre, de barátnõim tápszeres babái nem voltak éhesek ilyen hamar, a tápszer lassabban szívódik fel és nem lesznek 3 óránként éhesek feltétlenül. Azt pedig, hogy egy baba mikor éhes, azt majd õ fogja eldönteni (persze meg kell kínálni) , hisz errõl szól az igény szerint szoptatás, etetés. A baba igényeirõl :) (2.)
Ahogy a 2. válaszoló írta, nálunk iy így zajlott le. 3 napig sírtam, hogy az én 2, 5 hós kicsi fiam nem akar enni, és éhen fog halni. Hozzáteszem, hogy akkor kezdte az éjszakákat is átaludni. Barátnõm tanácsára megpróbáltam ritkábban szoptatni, és azóta is 4 óránként eszik.
2. válaszoló vagyok. Most olvastam a kommentedet, nálunk is tök ugyanez volt, teljesen kiborított vele.
persze, teljesen normális :)

Hány hónapos koráig áll fent a bölcső halál a babáknál?

Legjobb válasz: 24 hónapos korig elõfordulhat.

24 hónapos korig elõfordulhat.
Mármint a lehetõsége? Én úgy tudom, hogy 13 hónapos korig, aztán majd lehet rám cáfolnak.
Egyébként én akkor féltem, amikor nélkülem aludt. Ha ott voltam mellette, tudtam, hogy az anya szabályozza a hõmérsékletét, a légzését. Ha nappal babakocsiban aludt, akkor kb 5 percenként néztem rá. De aztán a hordozókendõ ezt is megoldotta. :)
A kérdező hozzászólása: Nálunk is velünk alszik egy ágyban vagy az apja mellkasán vagy köztünk vagy mellettem és még eddig soha sem volt gond, pedig már majdnem 2 hónapja:-)Megprobáltuk a kis ágyban altatni, de nagyon sírt és ha köztünk alszik akkor jobban tudunk rá figyelni....szüléskor majdnem meghalt, így végképp bennünk van a para!Ti is ennyire féltettétek?Milyen sûrû a bölcsõhalál?
5 hónapos koráig egy szobában aludtunk, õ természetesen külön ágyban, sajnos nálunk bejelzett a légzésfigyelõ(nem tévesen)azóta is használom a légzésfigyelõt!8 hónapos a lányom
Én voltam a 2es és utolsó :)
Mi együtt alszunk- Sok helyen olvastam, hogy a szülõ agyonnyomhatja a gyerekét vagy a takaró alá szorul a baba, de szerintem ez hatalmas butaság. Józan szülõ nem fekszik a gyerekére. Takaró meg nem kell. :) Ellenben az anyuka légzése szabályozza a baba légzését is. És az éjszakai szoptatás is sokkal kényelmesebb. De ez egyénfüggõ. Mind az anyukán, mind a babán is múlik. Van baba aki 10 sírva hagyott éjjel után sem tanul meg kiságyban aludni (mondjuk amúgy ez szerintem baromság), és van aki a szüleivel nem hajlandó aludni. Az biztos, hogy ha kiságyban aludna, akkor lenne légzésfigyelõnk. Így egy apró mozdulatra felkeltem mindig, és mondtam, ez bizonyított tény, hogy az édesanya lélegzése szabályozza a babáét.
Nálunk úõgy volt, hogy születésétõl egy hónapos koráig ott aludtam vele a szobájában, majd egy hónapos korától már egyedül alszik a szobájában. De születésétõl külön az ágyacskájában. Mindig szépen elaltatja magát. Viszont minden reggel ébredéskor közénk hozzuk a szobánkba a nagyágyba, és ott eszi a reggelijét (cici), majd játszunk vele, igy indul a napunk. :) 8 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Ez durva...én reménykedtem, hogy egy kicsit kevesebb ideig!:/ Tényleg a ti picitek hol alszik?Veletek vagy a kis ágyban?Veletek egy szobában vagy külön szobában?
A második válaszolónak van igaza csak annyi hogy újszülött kortól 6 hónapig a rizikó.
Elvileg 0-12 hónap. A legnagyobb rizikó pedig 2-6 hó. Legalábbis ezt olvastam több helyen
Elsõ vagyok, 9 hónapos koráig az õ szobájában aludtam egy kanapén, volt néhány hét, amíg együtt aludtunk <3, aztán kiköltöztem, de a légzésfigyelõt még a hónap végéig használjuk (most 13 hónapos). Az én fiam nagyon betegen született (majdnem két hétig intenzíven volt), azért is vagyok talán parásabb :)

Kinek hány hetesen/hónaposan állt be a babájánál az éjszakai rendszeres felkelés?

tudom hogy sok dologtól függ hányszor kel fel egy baba de úgy kb. mikor állt be nálatok?

Legjobb válasz: Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.

Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.
A kérdező hozzászólása: akkor nálunk az lehet a baj hogy este 7-8 között vacsizik és utána már nem kel fel csak 12-1 körül???! Lehet fel kéne keltenem még 11 körül és akkor utána végig aludná õ is az éjszakát??
En este 11kor megetetem, de akkor ki se nyitja a szemet, ugy eszik, hogy kozben alszik. A bofizesre se szokott felkelni vagy max kinyitja a szemet es mar csukja is vissza. De ha nem eszik keson, akkor kel ejjel. 11kor meg ugyis tevet nezunk, szoval az abba az idobe esik, amikor nem kell kelnem etetni. Probald meg. Mi eszunk 7, 11, 15, 19 es 23 orakor. Mondjuk en kozben nem szoktam extra ciciztetni, ha valami baja van kozben, akkor cumit kap a szajaba, igy elegendo nagy adag tejcsim van, mire eves ido van. De ha tapos, akkor meg meg egyszerubb. Remelem sikerul ataludnotok az ejszakat!
Mostanában biztos, hogy nem fog beállni, vagy majd 1-1, 5-2 éves korára. Babám 10 hónapos és legtöbbször 1-szer kel, sokszor 2-szer, de ha néha rosszul alszik akkor 3-szor. Ez újszülött kora óra így van. Annyi minden befolyásolja egy 1 év alatti baba alvását, hogy ha be is áll 1-2 hétre az éjszakája, jöhet egy front, hasfájás, másik nap és felborul a rend.
én ugy csinálom hogy fél 9-kor megfürdetem, felöltöztetem, játszok még vele egy kicsit és olyan 9-fél 10-kor megetetem.Általában Reggel 7-ig alszik.És ez az eleje óta igy megy!Nagyon ritkán kel/kelt fel éjjel!Most 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem is felkéne keltenem 10-11 körül enni? akkor lehet végig aludná az éjjelt?
Lányom 3 hetes kora óta este 7-8tól alszik hajnal 3-4ig.Ha késõbb teszem le, mert nem vagyunk itthon, vagy valamiért nem tud elaludni és csak 10körül alszik el, akkor 5-7körül kel.ALudt már prászor este 7tõl reggel 7ig is, de nem sokszor még.Szóval õ már 3 hetesen is csak 1x evett éjjel.
Valami fejlemeny? Hogy alakul az alvas?

Hány hónapos volt a babád amikor először négykézlábra állt de még nem mászott? Mennyi idő után kezdett mászni ezután?

Legjobb válasz: 6,5 hósan állt négykézlábra és erre 1,5 hónapra kezdett el rendesen mászni. Kúszni nem nagyon kúszott

6, 5 hósan állt négykézlábra és erre 1, 5 hónapra kezdett el rendesen mászni. Kúszni nem nagyon kúszott
7 hónaposan kezdett kúszni és kutyázni, 9 hónaposan mászni.
Mindkét gyerekem 5, 5 hónapos korában állt négykézlábra és mindkettõ napra pontosan 7 hónaposan kezdett mászni. :) )
Fiam 6 hónapos, 5 hósan állt elõször négykézlábra, akkor kezdett kúszni, mára már elég jól megy a mászás is.
Az en kisfiam is 5 honaposan allt negykezlabra de csak 7 honaposan kezdett el maszni. Kuszni sosem kuszott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az enyém is 5 hós és most kezdett négykézlábra állni. Én is úgy tudtam, hogy ezt késõbb szokták csinálni. Nem is értem miért csinálja a babám, mert kúszni még nem kúszik. De ezek szerint van ilyen, hogy már korábban rákapnak a babák erre. Én örülnék ha nyugiban elnézegetne maga körül, de egész nap csak ezt gyakorolja. Persze tudom, hogy minden baba más és más. Lehet hogy õ majd késõbb fog felállni pl. Igazából csak az érdekel hogy mennyi idõ a gyakorlás mi után megtanulnak mászni, mert így akkorákat dob magán hogy csak úgy koppan a feje a járókában.
A lányom kb 7 hónaposan kezdett négykézlábra állni, 7, 5 hónaposan mászni, ami szerintem tök átlagos volt. A fiam 4, 5 hónaposan kutyázott, 5, 5 hónaposan már szépen mászott, õ egy "kicsit" pörgõsebb baba.
Egyébként ha 10 hósan kezd el mászni, még az is teljesen normális... 5-ös válaszoló
Kedves KÉrdezõ! Ne ijedj meg a válaszok láttán, azért nem az az általános hogy 5 hónaposan már négykézlábra áll a baba, csak az ilyen babák anyukái büszkék a babájuk teljesítményére és inkább õk írnak az ilyen jellegû kérdésekre. Szóval az én babóm olyan 7 és fél hónaposan kezdte a négykézlábazást, és 8 és fél hósan mászott.
lányom 14-én töltötte a 6 hónapot, elötte pár héttel kezdett négykézlábra állni, 1 hete mászik is pár lépésnyit, de inkább még csak behúzza a lábait maga alá, és elõre löki magát.
Az enyém most kezdett el kutyázni, 5 hónapos lesz jövõ héten. Mászni még nem mászik!
5 hónapos kora óta áll négykézláb, sõt mindent így csinál, és már ülésbe is hátratolja magát. Most 7 hónapos, de még nem mászik.

Hány hónapos korában áll a kis dobermann füle ha vágva van?

Legjobb válasz: 5 hónaposan de nem tudom mert egyszer olvastam róla,de már elfelejtettem

5 hónaposan de nem tudom mert egyszer olvastam róla, de már elfelejtettem
Nekem óriás snacik vannak, a kanomnak 12 hetesen vágattuk a fülét, két hét múlva! már állt, mint a cövek, az egyik szukámnak vágás után 4 hétig, másiknak 3 hétig kellett kötni. Sok sikert! Masszírozás jót tesz.
A kérdező hozzászólása: am köszönöm a válaszokat, viszont nem kell vagyis nem szoktak valami kötést vagy valamit használni ilyenkor a fülére vagy kitámasszák vaGY HOGY IS VAN EZ?
Nem tudom, a Tiédnek hogyan lett vágva. Mert varratszedésig nem nagyon szabad kötni, hogy szépen begyógyuljon a sebszél. Utána a fül tövénél körberagasztani egy vékony ragtapaszcsíkkal. Nem kell az egész fülnek támasztás, hülyeség végigtekerni a fület. A tövénél kell megragasztani, a többit a természet megoldja

Hany honaposan kezdett el maszni babátok, es mikor allt fel?

Legjobb válasz: elsõ gyerek: 7hóan mászott, 9hósan felállt és 13hósan járni kezdett_õ kisfiú második gyerek: 5hósan mászott, nem volt még 7amikor felállt és 10hóan járt- õ pedig kislány. kicsi félek, hogy a haramdik már lábon jön ki a kórházból :))))))

elsõ gyerek: 7hóan mászott, 9hósan felállt és 13hósan járni kezdett_õ kisfiú második gyerek: 5hósan mászott, nem volt még 7amikor felállt és 10hóan járt- õ pedig kislány. kicsi félek, hogy a haramdik már lábon jön ki a kórházból :) )))))
A három gyerekem más-más idõpontban.
Az én kisfiam elõbb ment mint mászott :) ! 7, 5 hónaposan állt fel, 10 hónaposan elindult és csak 11 hónaposan kezdett el mászni :D
7hónaposan mászott, 8hónaposan felállt
4, 5 hónaposan kezdett küszni, de csak 7 hónaposan mászott.pont betöltötte a 7. hónapját mikor felállt.11 hónapos volt mikor elindult.most meg már gyõzöm utol érni 20 hónapos fiamat.
7 hónaposan kezdte kisfiam a felállást, 8 hónaposan kezdett el szabályosan mászni.
10 hónaposan kezdett el mászni, kb. 1 hónap múlva kapaszkodva lépegetett a bútorok mentén, majd 14 hónaposan kezdett el önállóan járni. (Mi onnan számítjuk, amikor már képes volt egyedül az egyik szobából a másikba átmenni.)
6-7 honap kozott kezdett el maszni es ra 2 hetre fel is allt. 8-9 honaposan kapaszkodva lepegetett a butorok mellett de csak 12 honapos koraban indult el.
Kislányom 7, 5 hónaposan kezdett mászni, 2 hétre rá felállt.
A kisfiam 5, 5 hósan kezdett mászni, pont 6 hónaposan felállt, most 9 hónapos és még nem jár csak kapaszkodva.
Az én fiam 9 hónaposan kezdett mászni, 11 hónaposan állt fel, most 14 hónapos, de még nem megy egyedül. Most kezdte gyakorolni a kapaszkodás nélküli meg/felállást!
Kisfiam 6, 5hósan mászott, 7hósan felállt, 11hónaposan és 1 hetesen elindult járni.(2, 5hete), már szalad:) Néhány nap múlva 1 éves lesz:)
Az én kisifiam 9 hósan kezdett mászni, rá 2 napra felállt. Már egy éves elmúlt, de még nem jár.
Lányom 6hónaposan kezdett el mászni, nemsokra rá felült és kapaszkodva felállt. Most 8, 5 hós és már lépeget a bútorokba kapaszkodva.

Meddig "normális", hogy a babák lábfeje befelé áll? És az, hogy a tartása nem teljesen szimmetrikus még- bár javult-, hány hónapos korig rendeződik általában?

A kisfiam most 3 hónapos.

Legjobb válasz: Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.

Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.
A kérdező hozzászólása: Az tuti nincs, de a lábfeje még befele áll. Holnap megyünk ortopédiára. Köszi a választ, csak már nem bírok várni!
Szia! A fiamnak is így volt, a pocakomban elnyomódott a bal lába. Sokat kellett masszírozni, sima babakrémmel. Kb fél év múlva mondták, hogy már jó. Nálunk ez hosszú folyamat volt. Aztán ahogy elkezdett járni a bokája befele dõlt, emiatt mindig magas szárú szandit/cipõt kellett hordania. Nem tudom, hogy a két dolog összefüggõt-e, de nálunk ez volt.
szia! nekünk is befelé állt, s még most is ha elbambul kisfiam.Mi kaptunk az ortopédián kis mûanyag sínt a lábára, ami segít a kifelé tartásban, nem kellett folyton viselnie.Viszont kisfiam folton leszedte aludni meg nem akart benne így mi eljártunk Dévény tornára mi sokat segített! Jól teszed hogy orvoshoz viszed mert a késõbbiekben amikor feláll, nem fog tudni a befelé fordult lábfej miatt! viszont ne aggódj semmi olyanról nincs szó, amit nem lehet helyre hozni, ja és persze otthon is lehet neked tornáztatni.mi is ezt tesszük. kisfiam 6, 5 hónaposan felállt s már semmi ilyen gondunk nics, szóval ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!