Találatok a következő kifejezésre: Hány hétig a kezdeti (8 db)

Ki hány héttel a szülés után kezdett tornázni?

Legjobb válasz: Szülés után 6 héttel. Terhesség alatt is az utolsó napig tornáztam. 10 hónapig szoptattam, a torna abszolút nem változtatta meg sem a tej mennyiségét, sem a minõségét. Rengeteg tejem volt.

Szülés után 6 héttel. Terhesség alatt is az utolsó napig tornáztam. 10 hónapig szoptattam, a torna abszolút nem változtatta meg sem a tej mennyiségét, sem a minõségét. Rengeteg tejem volt.

Hány hétig tartanak a kezdeti rosszullétek?

8 hetes terhes vagyok és egész nap folyamán ég a gyomrom, néha elviselhetetlenül, ezek hányadik hétig tartanak kb.?

Legjobb válasz: A rosszullét mindenkinél más. A hányiger, hányás a 12. hétig tart általában A gyomorégés más téma. Az sajna általában ha van , végig kitart. Konzultálj védõnõddel, elsõdlegesen étkezési tanácsokkal próbál segíteni majd(ha bírod, a tej jó nagyon). Aztán Rennie-t is vehetsz be, de az adagját nemt tudom, egyeztess nõgyógyászoddal. Ha tudsz, ne feküdj éjjel, hanem kicsit emeld meg a fejed egy nagypárnával, segíteni szokott.

A rosszullét mindenkinél más. A hányiger, hányás a 12. hétig tart általában A gyomorégés más téma. Az sajna általában ha van , végig kitart. Konzultálj védõnõddel, elsõdlegesen étkezési tanácsokkal próbál segíteni majd(ha bírod, a tej jó nagyon). Aztán Rennie-t is vehetsz be, de az adagját nemt tudom, egyeztess nõgyógyászoddal. Ha tudsz, ne feküdj éjjel, hanem kicsit emeld meg a fejed egy nagypárnával, segíteni szokott.
Nekem szinte a kezdettõl voltak rosszulléteim és a 11. hétig tarottak, onnantól kezdtem egyre jobban és jobban lenni napról napra. De ez változó ált. 14.hétre el kell múlnia de ez sem törvényszerû. Boldog babavárást!
Elnézést, egyet olvastam :) 16 a megoldás, ne hallgass rám.
Az ilyen problémákra írj egyenletet, úgy sokkal könnyebb átlátni. Bár ez egy nagyon egyszerû egyenlet, itt lépésenként oldjuk meg, hogy jobban átlásd a logikáját: X-7+4=13 / eltüntetjük a minusz hetet, mindkét oldalhoz 7-et adunk X+4=20 / eltüntetjük a plusz négyet, mindkét oldalból elveszünk négyet X=16 Természetesen kevesebb lépésben is, de akár fejben is könnyen megoldható egy ilyen egyszerû egyenlet, a kivonás és összeadás belül egyszerûen összevonható: X-7+4=13 → X-3=13 → X=16
(x-7)+4=13 /-4 x-7=9 /+7 x=16 Ellenõrzés: 16-7+4=13
Dehogy 16. 10 a helyes válasz. x-1+4=13 x+3=13 x=10
16. Számold ki visszafelé: a végeredménybõl vond ki, ami egy lépéssel azelõtt hozzáadódott, add hozzá, ami kivonódott stb.
A kérdező hozzászólása: ááá leesett :D:D köszi :D
Nem egy ugrott a vízbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Szerintem egyenlettel amúgy nehezebb :S Csak engem ez a "néhány" szó annyira megzavart, hogy egyszerûen nem tudtam tõle elvonatkoztatni, meg gondolkozni... :S


Kismamák! Hanyadik hétben, hány hetesen kezdett el keményedni a pocitok? Többit lent.

És hogy a hasatok alja, vagy inkább a gyomor rész keményedett el?ször? Nem volt olyan érzésetek mintha egyfolytában "tele lennétek"? mikortól észleltetek ilyesmi tüneteket? Vagy ezek nem felétlenül a terhesség tünetei? válaszotokat el?re is köszönöm :)

Legjobb válasz: A 20. hét körül kezdett keményedni, elõször orgazmus után vettem észre, hogy valami húzódik a hasamban (nem fáj) és amikor odanyúltam, éreztem, hogy az egész méhem kõ kemény. 1-2 perc alatt aztán elmúlik. Olyan telekajálás érzéshez szerintem nem hasonlít, az inkább puffadás. Az is volt, még van is de az más.

A 20. hét körül kezdett keményedni, elõször orgazmus után vettem észre, hogy valami húzódik a hasamban (nem fáj) és amikor odanyúltam, éreztem, hogy az egész méhem kõ kemény. 1-2 perc alatt aztán elmúlik. Olyan telekajálás érzéshez szerintem nem hasonlít, az inkább puffadás. Az is volt, még van is de az más.
29-30 hét körül éreztem elõször.Nekem olyan volt mint ha teleettem volna magam, pedig nem, feszült és keményedett a hasam. Aztán megnöveltem a magnézium adagot és mostanra már sokkal jobb és puhább. 32 hkm

Hány hónaposan kezdett el beszélni a babátok? Kisfiam 15 hónapos lesz de csak 1-2 szót mondd baba, mama, nem, stb. Van úgy hogy 1 hétig mondja mondja és 2 hétig semmi!

Ez már beszédnek számit vagy csak ilyen gagyarászás?

Legjobb válasz: Lányom 18 hós. Eddig amiket mondott baba, labda, cica, apa. Bár ezeket rég hallottam már tõle. Ami most a sláger, az a mama, a nem, meg a hi (hinta).

Lányom 18 hós. Eddig amiket mondott baba, labda, cica, apa. Bár ezeket rég hallottam már tõle. Ami most a sláger, az a mama, a nem, meg a hi (hinta).
Az én fiam is 15 hós lesz aug. végén, de õ sem mond sokkal többet. Ma kezdte el, hogy "jeje", ez a gyere. A bogár nálunk "bo", a busz "bu", aztán ennyi. Ha panaszkodik, vagy valami baja van, akkor még mondja, hogy "babababababababa". Állítólag én még 3 évesen sem beszéltem rendesen. De logopédushoz sem hordtak, mégis rendben vagyok.
Két éves kor elõtt csak nagyon kevés baba beszél értelmesen. Inkább két és félévesen szokás.
Az én kislányom 15 hónaposan néhány szót mondott, aztán 18 hónapos korától rohamosan felgyorsult a beszédfejlõdése. 20 hónaposan 2-3 szból álló "mondatokat mondott, most 2 hét múlva lesz 2 éves és egészen hosszú (5-6-7 szóból álló mondatokban beszél, be nem áll a szája, még álmában is mondja :) Gyerekfüggõ, hogy melyik mikor kezd el beszélni... a fiam pl csak 2, 5 évesen kezdett, addig mutogatással érttette meg magát..

Mióta elterjed Magyarországon a terhesség alatti ultrahang vizsgálat? Kezdetben hány vizsgálat volt, melyi heteken?

Legjobb válasz: Én 36 éves vagyok. Anyámat már ultrahangozták Budapesten, de csak mert speciális eset voltam (anyámat 4 hónapos terhesen megmûtötték, a méhen kívülrõl kioperáltak egy cisztát, ami már 10cm átmérõjû volt) Akkor még nem volt az alap-kismama gondozás része. Akkoriban kezdték használni egyáltalán.

Én 36 éves vagyok. Anyámat már ultrahangozták Budapesten, de csak mert speciális eset voltam (anyámat 4 hónapos terhesen megmûtötték, a méhen kívülrõl kioperáltak egy cisztát, ami már 10cm átmérõjû volt) Akkor még nem volt az alap-kismama gondozás része. Akkoriban kezdték használni egyáltalán.
Akkor a 20 évvel csak épphogy tévedtem :) Unokahúgom '91-es, nemrég beszéltük az anyukájával, hogy õt még csak 1x nézték, azt is azért mert kórházban dolgozott.
Még 20 évvel ezelõtt is csak azt ultrahangozták, akinek kapcsolata volt eü-ben, vagy valami betegséget feltételeztek.
Én 77-es vagyok. :) második
Kezdetben úgy tudom 1 max 2 uh volt a terhesség alatt!
Magyarországon kb 1979 óta vézgeznek uh-t terhes nõnön, a mostani protokoll, miszerint minimum 4 uh-t kell egy terhesség alatt elvégezni, 1993 óta van.
kezdetben? kezdetben az õsember a barlangban szült... egyébként már 25 éve is ultrahangoztak.
tesóm 86-ban született, egyszer nézték anyut, de azért, mert az orvosa vmi fõorvos volt és elvitte, csak úgy. Persze akkor még nem mondtak semmit sem az anyának, azt se hogy mikkmakk, teljesen másodlagos volt, hogy õ ott van. Gondolom csak tesztelték a technológiát
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) Most, hogy babát várok vetõdött fel bennem a kérdés, de sehol sem találtam errõl leírást.
83-ban már volt ultrahang azt hiszem csak 1-szer
'78as vagyok. Vidéki, egyetemi nagyvárosban születtem, 2x volt ultrahang vizsgálata anyunak. Mindenféle protekció nélkül. Persze neki csak annyit mondtak, hogy minden rendben, monitort nem mutatták, nem magyaráztak túl sokat. :)
Nem tudom miért lettem lepontozva! :( Szerintem hasznos dolgot írtam...
Ne aggódj, én is, mert 77-es vagyok. :D
nálam is így kezdõdött, ma már nem tudok húst enni:S
Valamelyik romlott lehetett, és elrontottad a gyomrod. Most pedig már beképzeled magadnak, hogy mindegyiktõl rosszul leszel.
A kérdező hozzászólása: de nem tudom, mert 2 éve ugyanez volt, de nem iylen mrétékben, meg nem eddig tartott, meg volt h akkor tudtam enni egy két dolgot. Szóval végképp nem értem :( pedig olyan fini volt. :(
Bármikor visszaeshet elõtte, de az is lehet, hogy már megjön és csak akkor esik vissza.
Nekem 2 nappal elõtte esik vissza és 6 tizeddel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!