Találatok a következő kifejezésre: Hány hétig a (711 db)

Aki missed ab után sokára menstruált először, az hány héttel a műtét után történt?

Az orvosom azt mondta, hogy 4-6 héttel a m?tét után fog el?ször megjönni, 6 hét eltelt, de még sehol semmi. Aggódjak, hívjam a dokit, vagy várjak még?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta, ha hat hét letelte után nem jön meg, akkor feltétlenül vissza kell mennem. 5 hét letelt, még semmi...

Nekem azt mondta, ha hat hét letelte után nem jön meg, akkor feltétlenül vissza kell mennem. 5 hét letelt, még semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál, azóta már megoldódott a dolog, 6 hét+ 2 nap múlva jött meg. Csak már kezdtem aggódni...
4 héttel.
4
Igen hivatalosan 28 nappal a kiírt dátum elõtt.
Igen, maximum a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel. Elõtte táppénzen lehet lenni, vagy a rendes szabit kivenni, ha még van. Miért szeretnél hamarabb menni? Anyagilag jobb minél késõbb kezdeni.
Akkor már menj el most táppénzre, mert ha július 31-ig megkezded a táppénzt, akkor utána már végig megkapod a 70%-ot! Viszont arra figyelj, hogy ha még nem vetted igénybe a 15 nap betegszabadságot, amit a cég "fizet", akkor már lecsúsztál errõl sajnos, mivel ez nem számít bele. Elõször ezt a 15 napot kéne letöltened, utána jöhet majd csak a táppénz.
A kérdező hozzászólása: 4 héttel elõtte, ez a maximum?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 16 hetes és 2 hete megkaptam a kollégám feladatát is (így most egyedül látom el azt, amit eddig ketten csináltunk) és jövõhéttel még "be kellene segítenem" egy másik osztályon is. És ez a "divat" ennél a cégnél, ha el akarják üldözni az embert. Én viszont majd egészséges kisbabát szeretnék szülni, akivel öröm a 9 hónap, nem megszakadás... Ennyi:) Köszönöm a válaszokat!

Igényeltétek a segítséget az első pár hétben a szülés után? Ha igen, miben? Melyik időszak/hány hét a leghúzósabb?

nemsokára megszületik az els? babám, sokan felajánlották a segítségüket, ami jól esik, de fogalmam sincs, mit mondjak nekik, azt sem tudom, hogy mire készüljek. Lehet, hogy valóban szükségem lesz rá, lehet, hogy csak egyedül szeretnénk majd maradni.

Legjobb válasz: Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8,5 hós ikrek anyukája

Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8, 5 hós ikrek anyukája
Én is császáros voltam, a babám nappal alig aludt, eléggé kikészültem. Nemek anyukám és anyósom felváltva jöttek, fõztek és vasaltak. A férjem 3 hétig volt itthon, õ intézte a papírmunkát és a bevásárlást. Szerintem se legyen lelkiismeret-furdalásod, ha kéred, elfogadod a segítséget, jó lesz a felszabaduló idõt a babáddal, vagy csak simán pihenéssel töltened.
Nekem az elsõ héten anyósom volt itt meg a férjem is!Férjem nagyon sokat segített, bevásárolt, papírokat ügyintéztestb!Anyósom megfõzött úgy ahogy de utánna se elmosogatni se elpakolni, az meg hogy magától meglássa, hogy lejárt a mosógép és kikéne teregetni..ááá...tespedt a tv elõtt!na ez engem kifejezetten idegesített, jól felcsesztem magam rajta úgyhogy lehet jobb lett volna ha itt sincs, ráadásul még a fõztjébe se nagyon volt köszönet mert úgy befûszerezett mindent meg simán a levesbe egy fél fej kelkáposztát belefõzött, hiába mondtam neki, hogy ettõl fájhat a babám hasa!Persze mert õ soha nem szoptatott úgyhogy azt se tudta mirõl beszélek! A következõ héten itt volt anyum, na õ egy megváltás volt!Mindent megcsinált magától nem kellet külön kérni!Mosott, fõzött(elõtte interneten megnézte miket ehet egy szptatós kismama pedig annak idején õ se szoptatott minket bátyámmal tehát szintén gõze nem volt ezekrõl a dolgokról de legalább utánna nézett)takarított, megcsinálta a kertemet, bevásárolt és ami a legfontosabb:normális tanácsokat adott a babámmal kapcsolatba!ha sírt a babám õ szinte mindíg tudta, hogy miért és mindíg úgy megtudott nyugtatni engem is!Ja és amikor látta rjtam, hogy nagyon fáradt vagyok mindíg elzavart aludni, fõleg mikor a babám is aludt! Szóval összegezve nagyon jól jön a segítség csak nem mindegy, hogy kitõl! Gratulálok és könnyû szülést kívánok neked!
Én is császárral szültem, de meglepõen gyorsan gyógyultam. Édesanyám 4 napot töltött nálunk, az jó volt nagyon, de utána már gond nélkül elláttam egyedül a háztartást is. Én is azt mondom, hogy jobb, ha van segítséged az elsõ héten legalább, aztán még mindig elküldheted korábban, ha úgy érzed, jobb volna nélküle. Hirtelen odateremteni valakit, ha elutasítottad, és mégis kéne - az már nehezebb.
ja, nekem kb.3 hét vol, ami tényleg kemény volt. de ez függ attól is, hogy téged mennyire "vesz igénybe" a szülés. az biztos, hogy 6 hetet rá kell szánnod a pihenésre, hogy ne legyen gond.
pároddal várjátok a babát? nekem a férjem volt a legjobb segítségem, elsõ 2 hétben itthon volt. a nagymamák nálunk is ajánlkoztak, én azt kértem, hogy heti 1x fõzzenek nekünk (úgyis 2-3 napi adagot hoztak), megbeszéltük ki melyik napot vállalja. jó is velük elõre megbeszélni, hogy csak rakják le az ennivalót, vagy csak elmegy ért a párod. az elsõ 6 hét arról szól, hogy megismerjétek egymást a babával, nagyon nincs szükség látogatókra. (persze 1x meg kell nézniük a babát, de max.1órára hívjátok.) persze ez tapintat kérdése is. ha van olyan ajánlkozód, aki úgy tud segíteni, hogy közben nem fáraszt téged (pl.észrevétlenül elmosgat, kitereget és közben nem kell szóval tartanod), akkor az nagyon jól fog jönni. boldog babázást neked!
Nekem anyukám segített a legtöbbet. Az elsõ héten naponta jött, fõzött, mosott, vasalt. Takarítani nem kellett neki olyan sokat, legalábbis az elsõ gyereknél, konyhát söpörni, felmosni. A porszívózást, törölgetést, egyéb dolgokat a férjemmel megoldottuk.. Ezután még pár hónapig heti kétszer hozott fõtt kaját, alkalmanként néha kivasalt. Anyósom is hozott közben néha ételt (heti 1-2x), a többi napon vagy én fõztem, vagy volt még maradék. Ez már maga nagy segítség volt. Anyósom is segített néha vasalni, ha épp úgy jött ki a lépés. Ez fõleg akkor volt jó amikor már a 3. gyerekem is megszületett.
Abszolút megértelek, de vigyázz, nehogy úgy járj mint én. Büszkén és dölyfösen elutasítottam minden segítséget, mert hát én kemény csaj vagyok, és különben is, hadd legyünk békében itthon. Mindamellett én is császáros voltam, ikrek jöttek... jó nagy hülye voltam, hogy nem kértem a segítségbõl. Azt javaslom, hogy ha valaki néha szívesen kitakarít, kivasal, megfõz, bevásárol, azt fogadd el, köszönd meg. A babát viszont ne add ki a kezedbõl, hozzád és a férjedhez kell hogy szokjon, s az a normális, ha õt ti gondozzátok.
Nem igazán. Megõrültem volna, ha hetekig itt pörörg körülöttem valaki.
Nekem is a fõzés volt az elsõ hetekben "kritikus pont". Anyukám viszont fõzött ránk, úgyhogy ez nagyon jól esett. Párom pedig sokat segített a takarításban az elsõ hetekben. (Én is császáros voltam.)
Szia, én szerencsés voltam, mert a férjem 3 hétig velünk volt szülés után, óriási segítséget jelentett. Õ takarított, fõzött, bevásárolt, mert óriási fájdalmaim voltak az elsõ hetekben, ráadásul migrénes fejfájás is gyötört. A babám hasfájós volt, azzal is igen megszenvedtünk. Szerintem neki köszönhetem, hogy nem lettem depressziós, mert egyedül nem bírtam volna. Sokat sírt a babám pont a hasfájása miatt, bennem a baba sírása olyan szintû feszültséget indított be, amit még soha nem éreztem, a gyomrom is görcsben volt folyton. Fürdetésben is elkelt a segítség, amíg beletanultam mindenbe.
Én örültem, hogy a kispapa is kivett szabit, azért, hogy elintézze a TAJ kártyát és egyéb kártyákat a babának. Erre nem lett volna energiám. Párom anyukája pedig egy hétig volt velünk, az is nagyon jó volt, mert nem kellett takarítanom és fõznöm. Emiatt az elsõ négy hét nem is a legnehezebb volt, az azután jött. (mivel négy hétig csak aludt meg evett a lányom és utána kezdte hogy ha ébren volt, akkor vagy ordított, vagy rázogatni kellet a kis hátsóját és ez ment hónapokig. Aztán megtanult mászni, onnantól jobb volt, néha elfoglalta magát.) Tapasztalatból azt mondom, fogadj el segítséget. Szinte biztos voltam benne a szülés elõtt, hogy senkit nem akarok majd látni a babámon kívül egy darabig, de egyáltalán nem így volt, sokat segített, hogy volt kivel beszélgetni.
Nekem a kislányom egy tündér volt az elsö hetekben evett és aludt, így volt segítségem ami nagyon jó volt, mert fáradt voltam, megfözött, takarított, és enegem szorakoztatott (anyám + nénikém felváltva).Párom 5 hetet volt itthon. Èn egyedül lenni nem szeretek. De ha egyedül maradtam volna sem lett volna baj, mert lányom 1x kelt fel éjszaka. Akinek 2 óránként kel éjszaka + hasfájos szerintem az nem bírja egyedül az elsö heteket. Èn legalább is teljesen kimerültem volna, de mivel tudtam aludni éjjel így nem volt olyan húzos.
Ez egy olyan dolog, amit csak akkor fogsz tudni, amikor már benne leszel. Szerintem leginkább szüleid, testvéreid, rokonaid segítségét kérd. Megkérheted mondjuk a leendõ nagymamát, hogy fürdesse meg elõször babádat. Ismerõsök valószínû csak udvariasságból mondták, és olyasmire gondoltak, hogy esetleg fél órára bevállalják, mikor épp alszik és elmész fodrászhoz. Vagy átjönnek hozzád, és amíg te fõzöl, ügyelnek a kicsire, vagy csak átmennek és meghallgatnak. Gratulálok nektek sok boldogságot és könnyû szülést kívánok!
Én nem kértem segítséget, na jó, hétvégén anyósom fõzött, de amiben igazán kell segítség arra ritkán ajánlkoznak: kád súrolása, porszívózás stb.Megoldottam mindent egyedül, pedig 2 kicsivel voltam , a férjem is csak hétvégente volt itthon, 1 hét után már én takarítottam mindent.Mégis azt ajánlom, hogy a gyermekágyat próbáld kifeküdni, fõzést, takarítást bízd másra:)
Nálam apuka maradt itthon 2 hétig, összeszoktunk így szépen 3 -an.nem is volt semmi az elején, etetések között általában aludt, mindent megtudtam csinálni.én inkább most szorulnék segítségre, 5 hónapos, nappal alszik 3x20 percet, minden idõmet leköti.

A nyári gyakorlaton hány hét a kötelezö, meg mennyi a bér? Mik a törvények erre? (Karosszérialakatos)

Legjobb válasz: A kötelezõ szakmai gyakorlatra nem jár fizetés. Ha mákod van, és jó fej a munkáltató, akkor fizet, de nem kötelezõ, és általában nem szoktak. Az idõtartam a képzésedtõl függ, az iskolában kellene megkérdezni, hogy hány hét.

A kötelezõ szakmai gyakorlatra nem jár fizetés. Ha mákod van, és jó fej a munkáltató, akkor fizet, de nem kötelezõ, és általában nem szoktak. Az idõtartam a képzésedtõl függ, az iskolában kellene megkérdezni, hogy hány hét.

Mikortól számítják a második és mikortól a harmadik trimesztert hány hét a terhesség?

Legjobb válasz: második 14. hét, harmadik 28. hét és összesen 40 hét a terhesség

második 14. hét, harmadik 28. hét és összesen 40 hét a terhesség
40 hét a terhesség az elsõ trimeszter vége a 12. hét, aza onnan jön a 2. trimeszter a 3. pedig a 28. héttõl, de olvashatsz olyat hogy 26. tól
SZia! a http://www.pempers.hu-n sok érdekes dolgot találsz, többek között a kérdésedre is választ kapsz, sõt hétrõl hétre megnézheted mi történik a baba fejlõdése alatt:)

Volt hasonló eltérés? Végül mennyivel született és hány hétre a baba? Szerintetek most számítsak arra, hogy 2 hetet simán ráhúzunk? - nem módosította a szülés várható idejét!

Ma voltam uh-n. A saját számításaim,és az állítható ciklus hosszúságú kalkulátorok szerint is (és a ciklus.hu szerint is) ma vagyok 38+0 hetes. A 18 és 28. heti uh-k szerint csütörtökön leszek 38+0 hetes. Ma a fejméret (82,6mm) 33+4 hetesnek volt megfelel?,a comb pedig (69,8mm)35+4 hetesnek. A doki egyértelm?en megállapította,hogy max.36 hetes vagyok-ami lehetetlen,mert tudom mikor fogant a kicsi! 3. baba,a lányoknál az utolsó uh-t nem csinálta meg, a nagyobb 3130 g-al született,40+3hetesen,a kicsi 2980g-al 41+0 hetesen- nála elöregedett a méhlepény. Nem tudom kellene aggódni,vagy sem,de én azzal "nyugtatom" magam,hogy kicsi baba lesz.

Legjobb válasz: Lehet, hogy tudod mikor voltál együtt a pároddal, de lehet hogy nem termékenyült meg rögtön aznap. A beágyazódás akár 2 hét is lehet, és lehetséges, hogy ebbõl adódik neked az eltérés. És valóban nem 38 hetes vagy, hanem csak 36, vagy 37. Nekem is ez volt anno. Ciklus szerint 2 héttel több oltam, mint uh szerint. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy a gépi pontosabb. És valóban a gépi jött be nekem, mert ha ciklusi számítás szerint szültem volna, akkor 42+3 hetesen szültem volna.

Lehet, hogy tudod mikor voltál együtt a pároddal, de lehet hogy nem termékenyült meg rögtön aznap. A beágyazódás akár 2 hét is lehet, és lehetséges, hogy ebbõl adódik neked az eltérés. És valóban nem 38 hetes vagy, hanem csak 36, vagy 37. Nekem is ez volt anno. Ciklus szerint 2 héttel több oltam, mint uh szerint. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy a gépi pontosabb. És valóban a gépi jött be nekem, mert ha ciklusi számítás szerint szültem volna, akkor 42+3 hetesen szültem volna.
szuper! gratulálok! sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom vissza nézi e valaki a kérdést. Teljesen normális méretekkel született meg a kicsi a 40. héten, 51 cm és 3340g. Nem értem, hogy az uh méretek miért voltak szülés elõtt cirka 2 héttel olyan kicsik, de már nem is lényeges. :-D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm Neked is a választ!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
nekem 12hetes uh-ig a korának megfelelõ volt, majd 2 héttel kisebbnek mérték a következõ uh-okon! Én is tudom 100%ra a fogantatás idõpontját! Nem írják át nekem sem a szülés idõpontját, mert az elsõ uh-okat veszik alapul, annyit jelent, hogy kisebb a baba!
A kérdező hozzászólása: Ja, az lemaradt, hogy kevesebbet is mozog mostanában. Hétfõn kell a védõnõhöz mennem, majd mond valamit. Az egyik ismerõs is kicsike gyerkõcöt szült pár hete-noha ott a szülõk nem olyan kicsik, mint mi- ugyan ehhez a dokihoz járt terhesgondozásra. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: Az doki szerint a m.víz általános mennyiségû. Másik dokihoz sajnos nem tudok menni-több oka van. Ráadásul felénk olyan dokik vannak, akik lehordanak mindennek, mert másnap felkerestük x problémával, mert elõzõ nap, annál a dokinál, akihez járni szoktam, válasz nélkül maradtunk.- volt már benne részem! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
Ha alepény miatt nem tud fejlõdni, akkor abból nagy gond is lehet. szerintem ne hagyd annyiban, menj el másik dokihoz.!
szerintem ne aggódj, ez nem akkora eltérés. kisebb lesz, annyi. az enyém 5! héttel volt elmaradva, ami a végén derült ki, de nem lett baj, csak nagyon kicsi volt. nálam magzatvízproblémák voltak. az nálad rendben van?
A kérdező hozzászólása: A papíron az van, hogy a lepénnyel nincs gond, de én csak arra tudok gondolni, hogy megint az a ludas (a 2. babónál is az volt a baj, ami csak a méhlepény megszületése után derült ki-akkor nem volt 4. uh, a gyerkõc születése után hamar behozta a súly-és méretbeli lemaradást). A 28. heti uh-eredmények megfelelõek, a számolthoz képes csak 2 nap eltérés van. BPD: 70mm-28+0 hét, FL:50mm-28+0 hét.
nem is tudom, én inkább aggódnék, hog y valamiért megállt a fejlõdésben, ha eddig megfelelõ volt a mérete. Ennyir nem lehet eltérõ a 28 heteshez képest. Biztos nincs valami gond?
Szia, És mekkora volt 28-32 hetesen a baba?bpd?
A kérdező hozzászólása: "A 18 és 28. heti uh-k szerint csütörtökön leszek 38+0 hetes." A mai adatok alapján viszont nem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük!! :-D

Hány hét a terhesség?

Legjobb válasz: utolsó menstruáció elsõ napjától számított 40 hét. (280 nap)

utolsó menstruáció elsõ napjától számított 40 hét. (280 nap)
40.en
1 hónap nem 4 hét (28 nap), hanem 30 v. 31 nap
A kérdező hozzászólása: de 9 hónap az 36hét. Most akkor hanyadik héten szül egy nõ? 40 vagy 36 elõtt?
9 honap csaj akkor lenne 36 het, ha vmilyen csoda miatt kilenc 28 napos februarunk lenne egymas utan, de ez nemtul valoszinu. :-) Vedd elo a naptarad es mondjuk a mai naptol szamolj elore 40 hetet. Nezd meg a datumot. Kilenc honap es par nap lesz a kulonbseg mahoz kepest. Negy het az egy holdhonap csupan, nem egy naptari honap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor 40 hét.

A nyákdugó hány héttel a szülés elött távozik? Hogy néz ki? Olyankor, amikor kilökődik, érezni fájdalmat? Esetleg betétet is kell használni?

Els? babós leszek és ezért tapasztalatlan.34 hetes kismami.

Legjobb válasz: Nekem 2 héttel szülés elõtt távozott.Semmi fájdalom nem volt, nekem nyálkás zselészerû volt. De hallottam már olyat is hogy rózsaszínes zselészerû. Betét mindig legyen benn.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a tapasztaltakat, mindõtöknek kívánok egészséget, és sok-sok örömöt a Babóval!
nekem a dugó szülés elött fél órával ment el háromnegyed 3kor és a lányom 15:50kor már kint is volt.
szülés elõtt 2 héttel távozott, fehér kocsonyás állagú volt. Aztán rá 3 nappal a doki megvizsgált de a méhszáj még nem kezdett el kinyílni. Arra várni kellett 2 hetet, ám bõ 2 ujjnyival mentem a kórházba:-))
Még annyit, hogy mindenképpen javasolnám a betétet.Elönteni nem fog de kényelmesebb, higiénikusabb.
Szia!Vitatkoznék az elõttem szólóval.Nálam ez folyamatosan történt kb.a 38.héttöl, igaz hogy egy héttel túl is hordtam a lányom.Nem egyszerre távozott, hanem kisebb "adagokban".Enyhén barnás-zöldes sûrûbb váladék.Meg fogod ismerni!Valóban azt jelzi, hogy" vmi.készülödik "de nem azt jelenti, hogy indulni kell a kórházba.Még elég frissek az élményeim, 11 napos az én kis kúszóbabom, és nekem is az elsõ.
Nekem 2 héttel szülés elõtt távozott.Semmi fájdalom nem volt, nekem nyálkás zselészerû volt. De hallottam már olyat is hogy rózsaszínes zselészerû. Betét mindig legyen benn.
7:59-nek . Minden terhesség más, nem vagyunk egyformák.
A nyákdugó kozvetlen a szulés elott távozik és beindul a szulés. Pont mikor zuhanyoztam akkor távozott barnás színu kisebb tenyérnyi nagyságú lepényke. Fájdalmat én kulonosebben nem éreztem csak a kezdodo fájdalmakat a derekamban ismétlodo nagyjából azonos idokozonként.
Ja! Betétet eleve jó, ha használsz, nem csak a nyákdugó esetleges távozása miatt.
utcsó vagyok, legalábbis a külsõ méhszáj nem nyílt akkor még ki, fájdalom nem volt, izgulás annál több

Ki hány héttel a szülés után kezdett tornázni?

Legjobb válasz: Szülés után 6 héttel. Terhesség alatt is az utolsó napig tornáztam. 10 hónapig szoptattam, a torna abszolút nem változtatta meg sem a tej mennyiségét, sem a minõségét. Rengeteg tejem volt.

Szülés után 6 héttel. Terhesség alatt is az utolsó napig tornáztam. 10 hónapig szoptattam, a torna abszolút nem változtatta meg sem a tej mennyiségét, sem a minõségét. Rengeteg tejem volt.

Hány héttel a szülés várható időpontja előtt sterilizáljátok ki az üvegeket, cumikat stb? Elég amikor már szükség is van rá?

Legjobb válasz: Én 35 hetesen sterilizáltam, de még használat elõtt egyszer megismétlem. Én kifõztem.

Én 35 hetesen sterilizáltam, de még használat elõtt egyszer megismétlem. Én kifõztem.
Felesleges sokkal elöbb, mert elveszti a lényegét...tuti nem marad steril a cucc több hétig...
Szia utolsó! Én is szlovákiában fogok szülni, konkrétan komáromban. Te hová valósi vagy?31hetes kismama
szia!en is komaromban szultem.csallokozaranyosi(zlatna na ostrove) vagyok.es te?
Elég akkor, mikor szükség lesz rájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
en csak akkor foztem ki mikor hazaertunk a korhazbol, mert nalunk(Szlovakia) nem engedik meg, hogy sajatot hasznaljunk, de szerintem is folosleges elotte hetekkel.es ugyis biztosabb vagy ha mielott elkezded hasznalni kozvetlen elotte fozod ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!