Találatok a következő kifejezésre: Hány grammot híznia (4 db)

Hany grammot kellene enni egy nap ahhoz, hogy hizni lehessen?

Ugy osszesen kb. mennyit?

Legjobb válasz: Nem grammot, kalóriát! Ugyanannyi gramm zöldség kevésbé (alig, nem) hízlal, mint ugyanannyi kenyér, csoki, üdítõ, zsír. Itt tudod kiszámolni a saját adataiddal, csak a fontot állítsd át kg-ra. http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Ja és persze 1 nap alatt nem hízol meg, ezt folyamatosan kell enni. (Ahogy lefogyni sem lehet 1-2 nap alatt.)

Nem grammot, kalóriát! Ugyanannyi gramm zöldség kevésbé (alig, nem) hízlal, mint ugyanannyi kenyér, csoki, üdítõ, zsír. Itt tudod kiszámolni a saját adataiddal, csak a fontot állítsd át kg-ra. http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Ja és persze 1 nap alatt nem hízol meg, ezt folyamatosan kell enni. (Ahogy lefogyni sem lehet 1-2 nap alatt.)
Mennyiségrõl beszélni értelmetlen, ami számít, az az étel tápértéke, valamint az hogy a szervezet milyen mértékben hasznosítja, energiát termel, vagy raktároz.
A kérdező hozzászólása: oks koszi:)

5 és fél hónapos babának hetente legalább hány grammot "kell" hízni?

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy kell! Van amelyik baba pár grammot hízik, de vanm hogy 2 hétig stagnál, vagy éppen még fogy.

Nincs olyan, hogy kell! Van amelyik baba pár grammot hízik, de vanm hogy 2 hétig stagnál, vagy éppen még fogy.
mi 6 hónaposak leszünk és heti 30 dekát hízunk.Átlagban.A kisfiam még 1x sem aludta végig az éjszakát:(.Minden éjjel eszik amikor felkell.Nincsenek egyforma babák.Volt hogy mi sem híztunk egy grammot sem. a felkelés lehet a fogzás miatt is.
Valószínûleg azért ébred, mert fejlõdési ugráshoz érkezett, ez ebben a korban teljesen normális. Az én fiam jövõ héten 16 hós, de ált. 3-4x szopizik éjszakánként. Ha egyébként jókedvû, és van elég pisis pelus, akkor az sem baj, ha stagnál a súlya. Egyébként az esti tej zsírosabb, kevésbé híg, ezért tûnik úgy, hogy kevesebb, de az bizony jobban táplál. Ha a babád jól van, akkor nincs ok az aggodalomra. ;)
mi 6 hónaposak leszünk és heti 30 dekát hízunk.Átlagban.A kisfiam még 1x sem aludta végig az éjszakát:(.Minden éjjel eszik amikor felkel.Nincsenek egyforma babák.Volt hogy mi sem híztunk egy grammot sem. a felkelés lehet a fogzás miatt is.
A kérdező hozzászólása: Hû, de sok válasz jött hirtelen :) Fejlõdési ugrás nem lehet, mert 3 hónapos kora óta folyamatosan újra ébredezik éjjel, elõtte 10-11 órát átaludt.
bocsi 2x küldtem el!:)
Mi is ennyi idõsek vagyunk, múlt héten semmit nem hízott, elõtte 140 gr, azelõtt 90, azelõtt, 70, azelõtt 300. Annyira változó. Én mióta hozzátáplálok jobban alszik, mert marad estére tejem, elõtte alig maradt estére. Próbáld meg esetleg hogy adsz neki mást délután, ha még nem adsz neki semmit, akkor esetleg tejpépet. Én még azt soha nem adtam neki, ezért nem tudom hogy kell. Nem lehet hogy jön a foga és azért ébred többet? Nekem most már igényli a vizet napközben és éjszaka is, mert már fûtünk, és Õ is megszomjazik, éjszak ha felébred kap pár korty teát és alszik tovább.
Állítólag azért ébrednek újra 3 hónapos koruktól, mert akkor már elég okosak, és ellenõrzik, hogy mellettük van-e az anya/gondozó, ez a három hónap teljesen általános.
A kérdező hozzászólása: Nekem átlagosan 110-130 grammot hízik egy hét alatt. Már kóstolgatjuk az almát és a barackot. Estefelé Sinlacot szeretnék majd adni neki. A foga is jön, de nem sír fel emiatt mostanában éjjel. Igény szerint szopizik, éjjel is cicit kap, 10 perc múlva újra alszik.
Nem lehet ezt problémát ilyen szemszögbõl nézni, az h a baba mennyit hízik havonta, (hetente meg fõleg)abszolút relatív dolog, és nagyon sok mindentõl függ, nincs a nagykönyvben megírva, h igen, ennyit, annyit kell híznia minden babának.amúgy 6 hótól lelassul az ütem, mivel már többet mozog a baba.Ha jól emlékszem, az enyémek addig havonta 1 kilót híztak, most már felet.Ha a babád felébred enni, akkor valószínûleg azért jó helyen keresgéled a megoldást, legalábbis nekem védõnõ is, orvos is ezt mondta, h ha a baba ébred, akkor napközben nem lakott jól.Etesd õt bõvebben, tartalmasabban, tejpéppel, fõzivel, gyümölccsel, feldúsítva ezzel-azzal, lassan husival is, sok tejecskével, stb.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Ezért írtam idézõjelbe, hogy kell. De éjjel újra sokszor felébred enni a kisfiam, nem tudom, elég-e neki még az anyatej. Valamihez szeretnék viszonyítani...
Elsõ vagyok. De ez bizony fejlõdési ugrás.:) A "tünetekbõl" ítélve. Lesz még ilyen többször. Ahogy nõ a babád, annál több tápanyagot igényel a szervezete. Sinlacot már 4 hónapos kortól nyugodtan adhattad volna, talán kevesebbet ébredne éjjel, mert elég jól telíti a pocit. Az alvásigény pedig lesz még kurtább is. Az én fiam sosem volt egy nagy alvó, csak 2 hónapos koráig. Aztán hogy felfedezte, hogy tud mozogni, napról-napra kevesebbet aludt éjjel is és nappal is, innentõl csökkentek a felszedett dekák. Ne méregesd hetente a babád, mert csak stresszeld magad vele. Ha a gyerekorvos mindent jónak lát, akkor meg fõleg ne mérd.

Heti hány grammot kell hizni a csecsemönek?

3 hetes

Legjobb válasz: Én úgy emlékszem,hogy a szakkönyvek havi 700-800g-ról írnak.Ez a minimum ami "normális"!Az én fiam az elsõ 2 hónapban 2,5kg-ot hízott.

Én úgy emlékszem, hogy a szakkönyvek havi 700-800g-ról írnak.Ez a minimum ami "normális"!Az én fiam az elsõ 2 hónapban 2, 5kg-ot hízott.
Nekem a doki úgy mondta, hogy 150-300 gramm között kell lennie a heti hízásnak egy újszülött esetén. Nem baj, ha picit alatta vagy fölötte van, de tartósan ne legyen (tehát több héten keresztül az sem jó, ha túl keveset vagy túl sokat hízik - de sajnos a babák nem olvassák a nagykönyvet). A másik támpont lehet, bár az eléggé távolinak tûnik az elején, hogy fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát.
Nekünk is úgy mondták, hogy újszülött korban 200-300g/hét, majd pedig minimum 100/hét. Az én gyerekem e szerint hízik, mégsem duplázta meg a súlyát fél éves korára. De senkinek nincs vele semmi baja, sem a védõnõnek, sem a gyerekorvosnak, mivel a korának megfelelõ a súlya, csak nagy volt, amikor megszületett (4, 25 volt, most hat hónaposan 7, 6).
Én is úgy tudom mint az utolsó. Nekem az 1. hónapban mindegyik többet hizott mint egy kiló, utána meg havi egy kiló. Most a kisfiam 3 hónapos és már megduplázta a súlyát igaz õ 3 kg-mal született.


Hány grammot kell híznia hetente egy 2 hónapos babának?

Legjobb válasz: Nekem anyatejes a babám (10 hetes)és 20-30 dkg-t hízik hetente. A oktornõ és a védõnõ szerint így nagyom jó, de a 15 is elfogadható.

Nekem anyatejes a babám (10 hetes)és 20-30 dkg-t hízik hetente. A oktornõ és a védõnõ szerint így nagyom jó, de a 15 is elfogadható.
Minimum 150 gr-ot. De az enyém a dupláját szedte magára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!