Találatok a következő kifejezésre: Hány foktól a lázat (6 db)

Végbélben mérve hány foktól van hőemelkedés és láz a 6 hós babámnak?

37,8-at mértem, nagyon ny?gös

Legjobb válasz: A 37.8-ból le kell vonni 0.5 fokot,mivel popsiban mérted,tehát a tiszta láz: 37.3 Ez még normális.Ha estére feljebb menne,a tiszta láza lesz 38,akkor hûtõfürdõt szoktam adni,ha feljebb megy 38,5-39 akkor szoktam adni lázcsillapítót. 7 hós baba anyukája

A 37.8-ból le kell vonni 0.5 fokot, mivel popsiban mérted, tehát a tiszta láz: 37.3 Ez még normális.Ha estére feljebb menne, a tiszta láza lesz 38, akkor hûtõfürdõt szoktam adni, ha feljebb megy 38, 5-39 akkor szoktam adni lázcsillapítót. 7 hós baba anyukája
0, 5-öt le kell vonni, ez még nem láz, max egy kicsi hõemelkedés. csak akkor adj neki lázcsillapítót, ha feljebb megy
Én csak akkor adok lázcsillapítót, ha a korrigált érték ( popsiban mért érték mínusz 0, 5) 38, 5 vagy a fölötti. De a korrigált 38 alatt semmiképp ne adj, hagyd dolgozni az immunrendszerét.

Hány foktól kell a lázat láznak tekinteni?

Torokgyulladásom van , kaptam rá gyógyszert de azt mondta a doki, ha lázas leszek akkor ne szoptassak addig. Hány fok a láz? És ha beveszek egy lázcsillapítót mondjuk este, reggelre lemegy a lázam akkor már szoptathatok? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: 38 fok felett beszélünk lázról, 37.9-ig hõemelkedésrõl.

38 fok felett beszélünk lázról, 37.9-ig hõemelkedésrõl.
Nyugodtan szoptathatsz lázasan is. Én is így voltam, és azt ajánlotta a védonom, hogy nyugodtan szoptassam a picit továbbra is. Vehetsz be paracentamol tartalmú lázcsillapítót is, persze csak mértékkel. Jobbulást!

Felnőtt nőnek mikortól számít a hője láznak? Hány foktól?

Legjobb válasz: A kórházban nekem azt mondták, hogy 37,5 még hõemelkedés, 37,6-tól láz.

A kórházban nekem azt mondták, hogy 37, 5 még hõemelkedés, 37, 6-tól láz.
pfff, nem semmi hogy valaki 38-at írt. higanyossal olyan 5-10 perc kb.
38 foktól.
A kérdező hozzászólása: köszi!
37, 5 felett láz. Egészségügyis
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó, és higanyossal meddig kell mérni a hõt?
nekem anno, amikor 37, 8-cal mentem a dokihoz, hogy lázam van (egyébként rosszul is voltam és hánytam is) azt mondta, hogy az normális. Pedig én is úgy tudtam, hogy 37, 5-tõl láz.


Hány C foktól érdemes csökkenteni a lázat?

Nekem tegnap délután óta 38-38,7 között mozog a lázam. Olvastam és több helyen is hallottam, hogy a láz tulajdonképpen jó dolog, mert a szervezet a megemelkedett testh?mérséklettel próbálja meggátolni a kórokozók szaporodását illetve megölni ?ket. Így hát nem akarom feleslegesen levinni a lázat. Hány C foktól kezdjem csökkenteni a lázat? 19/f

Legjobb válasz: 38,5°C sem fog még ártani.

38, 5°C sem fog még ártani.
38 felett

Anyukák, ti hány foktól csillapítjátok gyógyszerrel, vagy kúppal a babátok ( 1 év körüli) lázát?

Legjobb válasz: 38,5-tõl. Azután már nem bírja. Addig fel sem tûnik neki, csak nekem, meg méregetem neki, de 38,5-nél már csak vergõdik, kínlódik, látszik, hogy nem jó neki. Ekkor Nurofent kap, 15 perc múlva kacag, játszik. Amikor kimegy a hatás, megint minden elõlrõl.

38, 5-tõl. Azután már nem bírja. Addig fel sem tûnik neki, csak nekem, meg méregetem neki, de 38, 5-nél már csak vergõdik, kínlódik, látszik, hogy nem jó neki. Ekkor Nurofent kap, 15 perc múlva kacag, játszik. Amikor kimegy a hatás, megint minden elõlrõl.
Orvos tanácsa: http://tv2.hu/musoraink/babavilag/41899_teljes_adas.html A 37.5 nem láz. Teljesen felesleges gyógyszerezni egy épphogy csak hõemelkedést. 38-nál figyelnék, 38.5nél csillapítanám.
A mi orvosunk azt mondja, hogy nem jó, ha már a hõemelkedésre is lázcsillapítót adunk. 38, 5tõl ajánlja a gyógyszert.
èn csak 39 felett csillapítok. De ha elötte nagyon nyügös, és sírdgál akkor kevesebbnél is adnék fájdalom csillapítot. 37, 5 nem láz még egy kezdeti höemelkedés sem, ennyi erövel 36, 5-nél is lehetne gyógyszerezni. Nincs orvos aki 37, 5-ra csillapítást ajánlana. A lázgörcsöt nehéz elkerülni mert olyan hirtelen jön a láz, hogy szinte a 38 fokot ki is hagyja, mire észre veszi az ember már 40 fok körül va, pont ezért is görcsöl be test, mert nem lassan hanem pillanatok alatt szökik fel a hömérséklet.
Alapvetõen 37, 5 °C a határ nálam, de néha már ettõl kevesebbnél is adok Nurofent, ha olyan a helyzet. Gyulladáscsökkentõ is, így ha sejtem pl, hogy a torka is fájhat, akkor adok.
38 foktól én adtam neki, mivel fiú. De csak az egyiket. Mikor 40 fokos láza volt, akkor nyomatni kellett felváltva.
Ez orvosonként változik szerintem, a miénk a 37, 5 °C-t ajánlja. Ha pl. náthás beteg, de soknak találja az antibiotikumot, akkor napi 3-szor Nurofent tanácsol. Én nem várnék meg egy esetleges lázgörcsöt. Felnõttként is mások vagyunk, ki hamarabb-ki késõbb vesz be gyógyszert. Hallgass az ösztöneidre, és ne azzal foglalkozz, kinél hol a határ.
Én 38 foktól már adtam. Én sem szeretek lázasan létezni, miért várnám el a gyerektõl?
De. Van orvos, aki 37, 5-nél, illetve fölötte tanácsolja. Nekem a 39°C nagyon meredek, de hát nem vagyunk egyformák. Szerencsére.
Mikor korhazban voltunk egy fel even at tarto laz miatt 38, 5nel kezdtek a csillapitast... En mindig 37, 9nel beadtam neki mert ugy gondoltam hogyha feljebb megy nem jo... Azota 38, 5. Attol alacsonyabb honel nem... Fiamnak orakon keresztul 38, 4 volt es nem hoztak ra semmit neki... Azt mondtak hogy itt meg kuzd a szervezete... Efelett mar nem!
Idmet en... irtak neked a lazgorcsot... A Fiam 37, 8nal gorcsolt be... Nem volt magas sot meg laz se... Azt vettem eszre delelott hogy megremeg a keze, aztan par ora mulva lattam hogy neha megrandul a laba... Szoltam a dokiknak hogy ez mi a fene? Jottek semmit nem lattak, szoljak ha lesz megint. Eltelt 20-25 perc razta a gorcs a Fiamat nem ismert fel, eltolta az arcom mikor ramnezett csak visitott es lattam hogy tenyleg nem tudja ki vagyok... Csongettem mint a barom hogy jojjenek! Kapott a Fiam valamiket es nehanyperc alatt elmult a gorcs es ra fel orara.kitisztult a feje is... Hangsulyozom 37, 8 volt kozelebe se jartunk a 40nek! Masfel eves volt ekkor majdnem 2 eves korig kezeltek a visszatero lazzal.. 3-4-5 nap laz 1-2 nap szunet
Attól függ, hogy hány óra van, hogy érzi magát a gyerek. Ha pl este lefekvés elõtt 37, 5 körül van, akkor kap lázcsillapítót. Nap közben ennyinél nem, csak 38-38, 5-nél, attól függ hogy viseli. 1 hete volt lázas, észre sem vette a 38 fokos lázat. Nekem is annyi volt, én már rosszabbul voltam. A férjem pedig ha 37 fölé megy a "láza", akkor már létezni alig bír, annyira ledönti a kezdõdõ láz...
38 felett, ami már tiszta érték, tehát le van vonva a 0, 5 fok. A szervezetnek jó a láz, mert dolgozik az immunrendszer, ha hõemelkedésre kap, akkor ez a folyamat nem indul be és késõbb gond lehet belõle. Felesleges adni. Az meg egy kicsit más gyereknél azért, hogy mi felnõttek sem szeretünk lázasak lenni.....a gyerekek szervezet nagyobb százalékban tartalmaz fizet, mint a felnõtteké, ezért lázasodnak be hamarabb és megy fel hamarabb a lázuk is.

Hány foktól csillapítod a lázát a gyerekednek?

Nem hajlamos lázgörcsre a lányom, most 38.5 a láza. Nem tudom mi a jobb, ha hagyom, hogy dolgozzon a láz vagy ha lenyomom csillapítóval.

Legjobb válasz: Én 38,5-nél már adok neki lázcsillapítót.

Én 38, 5-nél már adok neki lázcsillapítót.
A kérdező hozzászólása: Végül kapott, mert pillanatok alatt felszökött 39.1-re a láza, ha fél órán belül nem csillapodik akkor hûtõfürdõ.
Senki sem hajlamos a lázgörcsre, csak 39, 5 feletti láznál. Amúgy én adok, adnék, 38-tól már az láz kicsiknél. Ha levonva 38, 5 akkor pláne adnék.
én adok neki 38.5-nél és most ne nevessetek, valami régi modszer: reszelt krumpli a lábára! nekünk eddig bevált.jol lehüti a lábacskákat!
hidegfürdö +kúp
En akkor csillapitom amikor mar latom, hogy nem jo neki. Fiam a 38.5-os lazzal meg siman jatszik, rohangal es ha nem tapogatom meg a homlokat meg sem lehet mondani, hogy beteg/lazas a gyerek. Ot csak a 39+ laz kezdi ledonteni. Nekunk semmi mas lazcsillapito nem hasznal csak a nurofen. A hutofurdo csak kb 10 percig hatasos es utanna felszokik a laza, a kup is annyit er mint a falra hanyt borso, meg sosem hozta le a lazat. Tehat ez nagyon gyerekfuggo. Nekem a hazidoki azt mondta, hogy minden gyereknek mas a turohatara es mashogy dolgozik az immunrendszere. Ezert a lazat akkor kell csillapitani amikor a gyereken mar latszik, hogy kenyelmetlen neki. Ez van akinel 38.5 es van akinel kevesebb vagy tobb. Amig a laz nem zavarja addig, kell hagyni, hogy az immunrendszere pusztitsa a virusokat a lazzal.
A kérdező hozzászólása: Dehogy nevetlek ki minden tanács jól jön :) Kicsit lement a láza (algoflex baby-t kapott, olyan mint a nurofen) meg fürdõztettem. Most 38 fok körül van, de valamiért a lázmérõ nem méri meg rendesen, pedig jó lázmérõ (eddig legalább is nem volt gond) Most meg elkezdem mérni gyorsan el is jut valameddig, de utána még hosszú percekig tetû lassan megy fentebb (lehet, mert a láza folyamatosan megy fel). Eddig õt se ütötte ki a láz, de most nagyon odavolt. Alapvetõen nem szeretem csillapítani a lázat napközben, hogy hagy dolgozzon az immunrendszer de most ettõl a 39.3-tól (tovább nem vártam ki) kicsit megijedtem. Nem volt még ilyen magas láza. Megyünk is vele az ügyeletre :(
38-38, 5-tõl. Éjjel már 37, 5.nél adok neki Nurofent, hogy ne menjen fel.
A kérdező hozzászólása: Voltunk az ügyeleten, de a lázon kívül más vizsgálattal kimutatható baja nincs. Füle rendben, hasa puha stb. Így gondolom valami vírus. Kaptunk cataflam cseppet, de bevallom nem mertem neki adni még éjszakára sem, nagyon durvának tûnt a tájékoztató alapján. Így kapott algoflex baby-t (mert megint felment a láza). A cataflam cseppeket ismeri valaki?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!