Találatok a következő kifejezésre: Hány fokos kell az (11 db)

Hány fokosnak kell lennie a hőmnek h az már a terheségre utáljon? 3 napja késik és délben mért hőm 37.1C volt most akkor babás vagyok?

elöre is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: elõször reggel kellene tudnod mennyi a hõd, a nappali hõ nem jelent semmit. Nekem volt, hogy nappal 37,5 is volt a hõm, nem voltam megfázva és mégsem lettem terhes. Ez nem jelent semmit, már az elõzõ kérdésedre is írtuk többen, hogy vegyél tesztet és utána kiderül.

elõször reggel kellene tudnod mennyi a hõd, a nappali hõ nem jelent semmit. Nekem volt, hogy nappal 37, 5 is volt a hõm, nem voltam megfázva és mégsem lettem terhes. Ez nem jelent semmit, már az elõzõ kérdésedre is írtuk többen, hogy vegyél tesztet és utána kiderül.
A jelenlegi hõbõl úgy lehet következtetni, ha a ciklus egészére vonatkozó napi hõk fel vannak jegyezve. És a délben mért hõ amúgy sem utal semmire. Max, hogy bújkál benned valami. De hogy ez baba, vagy valamilyen nátha, betegség, azt mi nem tudjuk. Csinálj reggeli pisibõl tesztet.
A hõd alapján jó, de szerintem tesztelj az a biztos:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, hát egy picit megvagyok fázva de nem érzem magamat lázasnak nem gondolonám h attol ilyen magas a höm
Ha 3 napja késik, ideje tesztet venni! A hõd alapján csak az a biztos, hogy nem vagy lázad és hõemelkedésed sincs. Ébredési hõt szoktak mérni, de azt minimum 3 hónapon keresztül kell, hogy tisztán lásd a ciklusod, és tudj következtetni. Csinálj tesztet!
Szia! Mi újság? Teszteltél azóta? Vagy esetleg megjött?

Hány fokos vízben kell az újszülöttet fürdetni? Hogy tisztítsam a kis kádját?

Legjobb válasz: Szia! 37 fokos vízben kell fürdetni, szerintem vegyetek vízhõmérõt mi is azzal mérjük a fürdõvizet már 7 hónapja. Ha megtehetitek, akkor digitálisat....(gyorsabb - kb. 5000 ft) Bár én mindig 37.5-38 fokosba kezdtem el füdteni, mert utána úgyis kicsit csökken a hõmérsklet. Elõször a popsiját tegyétek bele lassan.... Én egyszerûen csak kimostam tiszta vízzel a kádját és eddig még semmi baja nem volt (ma 7 hónapos) Remélem segítettem. Bármilyen kérdésetek va, írjatok nyugodtan, ha tudok akkor szívesen válaszolok. [email protected] (minden nap többször nézem) Dia

Szia! 37 fokos vízben kell fürdetni, szerintem vegyetek vízhõmérõt mi is azzal mérjük a fürdõvizet már 7 hónapja. Ha megtehetitek, akkor digitálisat....(gyorsabb - kb. 5000 ft) Bár én mindig 37.5-38 fokosba kezdtem el füdteni, mert utána úgyis kicsit csökken a hõmérsklet. Elõször a popsiját tegyétek bele lassan.... Én egyszerûen csak kimostam tiszta vízzel a kádját és eddig még semmi baja nem volt (ma 7 hónapos) Remélem segítettem. Bármilyen kérdésetek va, írjatok nyugodtan, ha tudok akkor szívesen válaszolok. [email protected] (minden nap többször nézem) Dia
Mindenképp vegyetek babavízhõmérõt, azon jelölve van a baba számára ideális 37 fok. Bár mi is kicsit melegebbe szoktuk tenni, fõleg ha hüvösebb van. (szerintem "felesleges" 5000ft kiadás a digitálisra, amíg telik a kád, beáll a sima hõmérõ is ) Mi is csak tiszta vízzel szoktuk fürdés után kiöblíteni, néha folyékony súrolószerrel átmossuk. (van aki domestossal mossa, én nem merem...)
Szia! Én a fiamat testmeleg két ujjnyi vízben fürdettem. Beleteszed a csuklódat és ha neked jó neki is.

Előre bekeverhetem a tápszert cumisüvegbe és hütőbe tárolhatom? Ha kell előveszem és megmelegítem cumisüveg melegítőben. Hány fokosra állítsam a tápszernél és az anyatejnél? 100ml eszik még.

Legjobb válasz: forralt, lehûtött vízzel keverd be, és eláll egy napot a hûtõben. Nem tudom, hány fokosan szereti a babád, nekem a nagy majdnem hidegen itta a babatejet, a kicsi meg langyosan a tápot. Utolsó beíró: ugye nem gondolod, hogy a csecsemõosztályokon 30 babának frissen készítik el a tápot? Akkor kb. egyvalaki egész nap csak ezt csinálná a sûrû etetések miatt. Na, ebbõl induljál ki. Ott is elõre el van készítve egy napra.

forralt, lehûtött vízzel keverd be, és eláll egy napot a hûtõben. Nem tudom, hány fokosan szereti a babád, nekem a nagy majdnem hidegen itta a babatejet, a kicsi meg langyosan a tápot. Utolsó beíró: ugye nem gondolod, hogy a csecsemõosztályokon 30 babának frissen készítik el a tápot? Akkor kb. egyvalaki egész nap csak ezt csinálná a sûrû etetések miatt. Na, ebbõl induljál ki. Ott is elõre el van készítve egy napra.
nekem KORASZÜLÖTT osztáloyn mondták, hogy meg lehet csinálni elõre és 24 órahosszáig eláll a hûtõben!!!!
A tápszert nem lehet elõre bekeverni és utána a hûtõben tárolni!!!! Mindegyiknek a dobozára rá van írva, hogy mindig FRISSen kell elkészíteni! A benne lévõ vitaminok a kb 40 fokos vízben aktiválódnak! Szobahõmérsékleten is kb 1 órát lehet eltartani
utolsó elõtti vagyok nem abból indulok ki, hanem abból amit a gasztroenterológián mondtak nekünk!! Gondolom azért az orvosokat nem kérdõjelezed meg kedves utolsó ... de te tudod
15:59 de sajnos sokáig tart, és mert az enyém pl. egybõl ordított mint sakál, ha felkelt, a kedves szomszédok meg nem tolerálták. Pedig csak 10 hós korától volt tápos.
Most nem azért, de kit érdekel, mit gondol a szomszéd? Kisbaba van, normális, hogy sír, nem? Amúgy én úgy csinálom, hogy mindig van víz a melegítõben, így csak beleöntöm az üvegbe, bele a por, és kész is. Ha meg tudom, hogy éhesen fog ébredni, mert mondjuk elcsúszott az alvás, akkor elõre beleteszem a port az üvegbe, és amikor ébred, csak a vizet kell ráönteni gyorsan. De azért köszönöm a lepontozást, amiért leírtam azt, ami minden dobozon is rajta van!
Forralj fel elõre vizet, tárold tisztán, lefedve!Így amikor éhes a babád, már csak langyosítani kell és a porhoz hozzáönteni. Máris megspóroltad a lehûtési idõt és mégiscsak frisset kap a pici.
Nem, nem lehet. De sok "lusta" anyuka fogja még azt írni, hogy persze, nyugodtan. Nekünk a gyerekorvos és a védõnõ is felhívta a figyelmet, hogy: - frissen kell elkészíteni - nem lehet hûtõben tárolni - szobahõmérsékleten max. 1-2 órát szabad hagyni, de melegíteni akkor sem szabad! De ha megkérdezhetem, miért kevernéd be elõre? Nem tart semeddig elkészíteni.
fõ a kényelem, mi?
orvosunk monda, hogy egy napig eláll a hûtõben. nem kérdõjelezem meg! 1 évig este elõre elkészítettem, jelentem, túlélte a gyerek :)
ennyi erõvel az is lehetett volna a bunkó válasz, hogy ne keverd be elõre, hanem olvasd el, hogy mi van a dobozon.
pontosan :) annyira melegítsd fel amennyire melegen szereti, ezt ki kell tapasztalni
nem is mondtam, h beteg - általánosságban említették meg
nem beteg gyerekrõl volt szó
mindegyik tápit csak 1x lehet melegíteni és 2 órán belül kell elfogyasztani, mivel szobahõmérsékleten megromlik! de hûtõben 24 óráig eláll
olvasd el a tájékoztatót! mindegyik más, a mienket pl. 2 órán belül fel kell használni és nem lehet többször melegíteni. olyan melegre állítsd, mint a testhõd kb. 37 fokra
Ha neked dörömbölne olyan gyorsan, hogy még a gyerekhez sem érsz oda, akkor érdekel. Mikor hazahoztuk a kórházból a babát, egész éjjel verte a falat én meg baromira nem voltam fürge császár után. Pedig nem hagytuk sírni soha, 10 percet sem.

Legalább hány Celsius-fokos testnek kell az ember bőrével érintkeznie, hogy vízhólyag keletkezzen rajta?

Együtt aludtam a laptop tölt?jével és reggelre csinált egy kis meglepetést a lábszáramon. Kíváncsi lennék, hogy kb. hány fokosra melegedett fel.

Legjobb válasz: Nem csak a hõmérséklet számít, hanem az idõ is, amíg ki vagy nei téve. Én pl puszta kézzel kikapok valamit akár egy 70-80 fokos vízbõl is, de ha belemártanám a kezem, bizony hólyagos lenne. Tehát ez így nem megmodható.

Nem csak a hõmérséklet számít, hanem az idõ is, amíg ki vagy nei téve. Én pl puszta kézzel kikapok valamit akár egy 70-80 fokos vízbõl is, de ha belemártanám a kezem, bizony hólyagos lenne. Tehát ez így nem megmodható.
Sõt még a bõrtípustól is függ.
Ezért jobb egy nõvel / pasival aludni nem a laptoppal :D

Hány fokos víz kell a neonhalaknak? Hogy kell etetni őket ha otthon vannak már az allatkereskedésből?

nagyon sürg?s köszönöm

Legjobb válasz: 22-24 körül. Az akváriumba érkezés után 2-3 nappal érdemes elkezdeni etetni õket, addig szokják a helyet, az esetés felesleges stressz. Fagyasztott apróbb eleség kell nekik, artemia, cyclops és hasonlók. Minimum 60-80 literes akvárium, sötét aljzat, sok növény. Ez a sürgõs dolog viszont eléggé szörnyû, mielõtt megveszed a halakat, illene tisztában lenni annyival, hogy mik az igényeik... Ha meg ajándékba kaptad õket, akkor gratulálok a felelõsségteljes ajándékozónak...

22-24 körül. Az akváriumba érkezés után 2-3 nappal érdemes elkezdeni etetni õket, addig szokják a helyet, az esetés felesleges stressz. Fagyasztott apróbb eleség kell nekik, artemia, cyclops és hasonlók. Minimum 60-80 literes akvárium, sötét aljzat, sok növény. Ez a sürgõs dolog viszont eléggé szörnyû, mielõtt megveszed a halakat, illene tisztában lenni annyival, hogy mik az igényeik... Ha meg ajándékba kaptad õket, akkor gratulálok a felelõsségteljes ajándékozónak...
Hát ezek a halacskák halálra vannak ítélve, mert gondolom a víz sem állt még be. Úgy nem tarthatsz halat, hogy csapból engedsz nekik vizet, majd pakolod is bele rögtön a halacskákat. Úgyhogy igazából olyan mindegy milyen meleg a vizük, és mit adsz nekik enni :)
A sima és nem vörös neonhalnak 24, vagy ez alatt. Nekem is nulla informálódás szaga van a dolognak. 3-4 hét járatás szükséges a halak érkezése elõtt, a friss csapvíz könnyen végez velük, a gyorsan felhalmozódott ammónia okánál fogva. Ha viszont megfelelõen elõkészített akváriumról van szó, jó szûréssel és tágas kiúszótérrel, akár másnap is etethetõk, hamar átszoknak az új környezethez.
Ja igen, a száraz táp csak kiegészítés legyen. Fagyasztott artémia, cyclops tökéletes, ahogy Murr is írta, néhai szúnyoglárva is mehet, természetesen szintén fagyasztott formában kiolvasztás után. Heti 6 alkalommal naponta egyszer kapjanak annyit, amennyit egy-két perc alatt maradéktalanul elfogyasztanak.
nekem is van akváriumom minden halat ugyan akkor kell etetni nem kell külön .. 25 fokos víz kell nekik (nembaj ha pár fokkal eltér de az a legjobb) nekem az állatkereskedésbe a halaknál azt mondták hogy pár napig lehet hogy nem fognak enni de én otthon egybõl adtam nekik és ettek is.. egyébként naponta 2x etetem õket reggel és este .. jó dagadtak !:-)
Kedves bazsi! Privát üzenetedre válaszolva: "Kedves murr...tudod utánanéztem és a neten mindenhol mást irnak hát bementem egy állatkereskwdésbe és a nö nem tudta mi az a neonhal !" Furcsa, google elsõ 5 találatába belenéztem, hõmérsékletre mindenhol ugyan azt írták, wikipédián volt akváriumméretre baromság beírva, azt javítottam, de a többi ott is stimmelt. Ha az állatkereskedésben a nõ nem tudta, hogy mi az a neonhal, akkor hogyan vásároltad meg õket? Nem mentegetõzni kell, hanem beismerni a hibádat és tanulni. http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php

Hany fokos viz kell az aranyhalaknak?

22 fokos vizben lesz valami bajuk?

Legjobb válasz: az aranyhal hidegvizí állat ami azt jelenti nem kell füteni a vízét kivéve ha melegvízbõl kerül ki ilyenkor fokozatosan kell hozzászoktatni a hidegebb vízhez,a 22 fok jó neki!

az aranyhal hidegvizí állat ami azt jelenti nem kell füteni a vízét kivéve ha melegvízbõl kerül ki ilyenkor fokozatosan kell hozzászoktatni a hidegebb vízhez, a 22 fok jó neki!
Semmi bajuk nem lesz.Az én aranyhalamnak nyáron 28 fok volt a vizük télen pedig 19.Amúgy az aktuális hõmérséklet 20-23 fok.
22 fok az ideális
A kérdező hozzászólása: folyamatosan melegiteni hogy lehet ?ha hideg vizbol teszem melegbe?
naponta emeled a hõmérsékletet pár fokkal amit a vízfûtõddel tudsz szabályozni de erre inkább csak visszafelé van szükség amikor trópusi halakkal van együtt (28-30 fokon) és vissza kell szoktatni a 18-20 fokos vízbe.ha hidegebbõl kerül vissza melegebbe az nem viseli meg annyira sokkal jobban alkalmazkodik
az aranyhal 13 és 22 fok között érzi jól magát! Még akkor is, ha a magasabb hõmérsékletet is kibírja.
Nekünk az aranyhalak a kerti tóba Télen a -4 fokos vízben volt a teteje be volt fagyva de nyáron napozni szeretnek úgy hogy szerintem víz melegítõ nem kell nekik.

Guppinak és scifónak kell fűtés? Hány fokos az ideális nekik?

Legjobb válasz: A sima neonhalnak szintén jó a hidegebb víz, 22-23 fok is akár. Viszont 80 centiméteres akváriumhossztól érzik jól magukat. Márpedig olyan akváriumba komoly szûrés kell, viszont ha már a fûtõn is spórolni akarsz, kíváncsi vagyok a dolog többi részére.

A sima neonhalnak szintén jó a hidegebb víz, 22-23 fok is akár. Viszont 80 centiméteres akváriumhossztól érzik jól magukat. Márpedig olyan akváriumba komoly szûrés kell, viszont ha már a fûtõn is spórolni akarsz, kíváncsi vagyok a dolog többi részére.
Na így se láttam még leírva azt hogy Xipho...
A guppinak nem, neki jó a 20 fok is, a xifónak viszont a legtöbb esetben igen. 25-26 fok nem árt nekik. Viszont a xifó 100 liter alatt nem tartható.
Igaz, úgy néz ki jelenleg valami gond van. Próbáld késõbb.
A kérdező hozzászólása: sajnos nem tudom megnyitni a linket
Amit az eladó ajánl, az esetek 5 százalékában jó, és még talán el is túloztam. De oké, legyen. Viszont 33 literben hal, ami tartható, az egy darab betta, VAGY 5-6 endler guppi, VAGY 3-4 hím guppi (pl. szivárványos), VAGY egy 6-os csapat az alábbi nano halak valamelyikébõl: http://akvafarm.hu/-nano_halak.html
A kérdező hozzászólása: 33 literes 45 cm hosszú 25 szélles szûrõ jó minõségü az eladó ajánlotta ehez az akváriumhoz...
Mekkora akvárium és milyen szûrõ?
A kérdező hozzászólása: És a neon halnak kell fûtés? Vagy mijen hal van még aminek nem kell?
A kérdező hozzászólása: Vettem fûtést is így mijen kissebb halak jöhetnek szóba??
37-38 fokod, a hasadban 37fok van.
Gyereke válogatja.... :) A vízhõmérõ szerintem egy tipikusan felesleges dolog (bár nekem is van, elsõ gyereknél elkerülhetetlen pár olyan dolog, amire utólag rájössz, hogy nem is kell :) )) az elsõ pár fürdetésnél próbálj kellemes testhõmérsékletû vizet készíteni neki (36-37C) amit simán ellenõrizhetsz úgy is, hogy a könyöködet beledugod a kádba - nem a kézfejedet, mert ott melegebbet is kellemesnek érzel... Aztán ki kell tapasztalni, hogy a te babád milyen vizet szeret: van olyan baba, aki egy kicsit hûvösebbet és van, aki kicsit melegebbet.
Én soha nem használok hõmérõt a könyökömet beteszem a vízbe és ha kellemes meleg akkor jó.Ott a legérzékenyebb rész ott lehet legjobban megnézni a víz hõmérsékletét.De ha biztosra akarsz menni akkor a az elõzõ hozzászóló megválaszolta kérdésedet :-)
Pontosan ahogy az utolsó írja:baba függõ abszolút.A standard a 36-37 fok.Na nálunk napokig ordított fürdés közben, mire rájöttünk hogy neki ez hideg.A mai napig (9 hónapos) 40-41 fokos vizet kell neki készíteni és így már imádja! :) Szerintem csináld úgy, hogy elõször kipróbálod a 37 fokosat, aztán ha tetszik neki, akkor az maradhat.Ha esetleg nyûgösködik, akkor melegíts rajta picit, 1-2 fokot.
Én 36-38 fokosban fürdette, õ ezt szerette. Én hasznát vettem a hõmérõnek, mert nem mertem a könyökömre hagyatkozni!

Hogyan kell kiszámolni egy szabályos csillagsokszögnél azt, hogy egy szöge hány fokos?

Nevezetesen rá :

Legjobb válasz: A képlet ott van, és a magyarázat szerintem nem nagyon lehet egyszerûbb. Ábra is van, nézd át néhányszor.

A képlet ott van, és a magyarázat szerintem nem nagyon lehet egyszerûbb. Ábra is van, nézd át néhányszor.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. Idõközben lerajzoltam és kitaláltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!