Találatok a következő kifejezésre: Hány foknak lennie az (4 db)

Hány foknak kell lennie az infraszaunában? És hány percig kell benn lenni?

Legjobb válasz: Itt írnak az infraszaunáról http://www.napsugarszalon.com/szauna2.html

Itt írnak az infraszaunáról http://www.napsugarszalon.com/szauna2.html
Én pont ma voltam :) 30 percig voltunk (de már a 15.percnél majd kidõltünk) és 55-60 fokos volt!
Nekünk van otthon, én fél órát szoktam 52 fokon, és kilehet bírni!Néha viszek be könyvet vagy zenét hallgatok és úgy gyorsabban telik az idõ:)
Az infraszaunák hõmérséklete 35-55 fok között szokott változni. Tehát jóval alacsonyabb hõmérsékleten mûködik, mint a hagyományos szauna. Az infraszauna belülrõl melegíti fel a szöveteket, így már 50 fokon is eléggé meg tudja izzasztani a használóját. Hány percig? Az elején elegendõ 20 perc, azután lehet növelni az idõt, de max 45 percnél nem kell többet bent lenni. Persze függ a fûtõbetét típusától is, a teljes felületen sugárzó betétek jobbak, hatékonyabbak. Ez azt jelenti, hogy nincs felfûtési idejük, és gyorsabban melegítik át az emberi testet. Találtam egy nagyon jó összefoglalót az infraszauna használatáról: http://www.infraszaunaszakerto.hu/infraszauna-hasznalata

Milyen az élet Vancouverben? Érdemes odaköltözni? Milyen az éghajlata, nyáron hány fok szokott lenni?

Legjobb válasz: A nyár meleg kb.33 fok,de az óceán miatt majd minden nap esik 1 órácskát,a tél enyhe,karácsonykor füvet nyirnak az emberek :) rengeteg magyar van kint...az 56os-okban ne bizz,a többiek segitenek

A nyár meleg kb.33 fok, de az óceán miatt majd minden nap esik 1 órácskát, a tél enyhe, karácsonykor füvet nyirnak az emberek :) rengeteg magyar van kint...az 56os-okban ne bizz, a többiek segitenek
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!:)

Napnyugta után, szürkületkor hány fokkal kell lennie a napnak a horizont alatt, ahhoz, hogy már kevesebb fényt adjon a derült égbolt, mint az abban a pillanatban lévõ holdtölte által adott fény? (legyen ilyenkor a hold 45°-kal a horizont felett)

Legjobb válasz:
Túlságosan kevés információt adtál meg. A szürkület szórt fény, a szürkületi fényesség nagyban függ attól, hogy milyen aeroszolok vagy por van a levegõben. Valamint a fény is több hullámhosszból tevõdik össze, csak a látható fényre gondolsz vagy a teljes EM spektrumra? A fényességet mi alapján akarod mérni? Mûszerekkel luxban, vagy az alapján, hogy szemre melyik a fényes. Valamint nagyvárosi fényszennyezésben soha sem lesz sötétebb az égbolt, mintha csak telihold lenne. Szóval a kérdésed nem igazán válaszolható meg, legalább is kiszámolni nem igazán lehet. Esetleg keresel olyan helyet, hogy nincs fényszennyezés és egy fényességmérõvel megméred, hogy mikor lesz sötétebb, mint egy teliholdas éjszaka.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Túlságosan kevés információt adtál meg. A szürkület szórt fény, a szürkületi fényesség nagyban függ attól, hogy milyen aeroszolok vagy por van a levegõben. Valamint a fény is több hullámhosszból tevõdik össze, csak a látható fényre gondolsz vagy a teljes EM spektrumra? A fényességet mi alapján akarod mérni? Mûszerekkel luxban, vagy az alapján, hogy szemre melyik a fényes. Valamint nagyvárosi fényszennyezésben soha sem lesz sötétebb az égbolt, mintha csak telihold lenne. Szóval a kérdésed nem igazán válaszolható meg, legalább is kiszámolni nem igazán lehet. Esetleg keresel olyan helyet, hogy nincs fényszennyezés és egy fényességmérõvel megméred, hogy mikor lesz sötétebb, mint egy teliholdas éjszaka.


Hány fok lehet télen bent az oviban? Pólóban szoktak lenni a gyerekek, vagy pulcsit is adnak rájuk?

És úgy egész évben milyen bent az idő?Azért tettem fel ezt a kérdést, mert most kezdi gyermekem az ovit, és most próbálom összeszedni, hogy mennyi pólót és pulcsit vegyek neki.

Legjobb válasz: XIV. kerületi ovi: nálunk nagyon meleg van. Nyáron rövidnadrág, póló. Télen: melegítõalsó és póló. Pólóból szerintem minimum 7 jó, ha van. Pulcsiból nem kell sok. Még melegítõnaciból jó, ha van minimum 3 db, de inkább több. Meg pótcuccot is be kell készíteni: errõl se feledkezz meg.

XIV. kerületi ovi: nálunk nagyon meleg van. Nyáron rövidnadrág, póló. Télen: melegítõalsó és póló. Pólóból szerintem minimum 7 jó, ha van. Pulcsiból nem kell sok. Még melegítõnaciból jó, ha van minimum 3 db, de inkább több. Meg pótcuccot is be kell készíteni: errõl se feledkezz meg.
Amikor már megy a fûtés, akkor nálunk nagyon meleg szokott lenni, kb. 24 fok. Átmeneti idõben viszont elég hûvös van. Kicsit meglepõdtem a 7 db pólón és a 3 db melegítõalsón. Elviekben elégnek kéne lenni, na de ahhoz minden nap mosni kell. Az ovis fiaimnak kb. 7-8 db melegítõnacija és min. 10 db pólója van, plusz a trikók és a hosszú ujjú pólók. Rövidnadrágból is jó ha van 5-6 db. Pulóverbõl min. 2 kell és kabátból sem árt. A kicsinek 2 váltás van az oviban mindenbõl, a nagynak 1.
Nyáron rövidnadrág és póló. Átmeneti idõben hûvös van, olyankor kérnek a póló fölé egy vékonyabb felsõt is, és hosszú nadrágot. A tél az cseles.... Mert egyfelõl nagyon felfûtik a termet, másfelõl viszont a melegre hivatkozva egész nap nyitva az összes ablak (!!!), és a játékok az ablakok alatt vannak. Szóval dõl be rájuk a hideg. Ezért olyankor trikó, hosszú ujjú felsõ, és melegítõ van rajuk.
Télen-nyáron kellemes hõfokot biztosítanak épületen belül. Télen hosszú újjú póló (esetleg alá még trikó a legnagyobb hidegben), harisnya, rövidnadrág. Jobb idõben pedig rövid ujjú póló és harisnya nélküli rövidnadrág. Pulcsit bennt sosem kell ráadni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!