Találatok a következő kifejezésre: Hány fok legyen az újszülött (2 db)

Hány fok meleg legyen az újszülött körül az első hetekben vagy hónapokban?

Legjobb válasz: A kisgyermek és a csecsemõ szobájának kívánatos hõmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthetõ megfelelõ hõmérsékletnek. A magyar szokások ettõl gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hõérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahõmérõt használni. A szoba levegõjének frissességérõl gyakori szellõztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegõjét. Legalább ilyen fontos volna a kellõ (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegõ. A száraz levegõ, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegõjû lakás áll.

A kisgyermek és a csecsemõ szobájának kívánatos hõmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthetõ megfelelõ hõmérsékletnek. A magyar szokások ettõl gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hõérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahõmérõt használni. A szoba levegõjének frissességérõl gyakori szellõztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegõjét. Legalább ilyen fontos volna a kellõ (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegõ. A száraz levegõ, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegõjû lakás áll.
21 lenne az idealis, en orulok, ha nyaron 25 fokot tudok csinalni. a hidegparologtato -1, -2 fokot csinal, de meg igy is dogmeleg volt, amig meleg volt. most, hogy kicsit lehult minden, jo.

Tegnap jöttünk haza, az ujszülött babámmal. Hány fokos legyen a szoba hömérséklete? Mert a korházba 27-28 fok volt, itthon sajnos csak 22 fok van. Az nem hideg neki?

nem tudok melegebbet,távfütéses a lakás.igy füttenek.

Legjobb válasz: Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.

Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.
22-24 kellene a szobában, fürdetésnél 28. Eggyel több réteget adj rá, szerintem hozzá fog szokni, csak meg ne fázzon.
Kislányom soha nem fázott még meg (11 hónapos), nálunk is 20-22 fok van, és fürdetéshez sem fûtjük fel a lakást 28-ra. Csak egy picit, de nem 28 fokra. Most pl. egy kezes-lábas pamut pizsiben (nem vastag) és hálózsákban alszik. Soha nem reklamált még, hogy fázna, meleg a teste (meg szoktam nézni), és, ahogy fent írtam, soha nem fázott még meg.
a 2. vagyok. Nekem ezt a doki mondta, mikor hazajöttünk. De írtam is, hogy azt fogja megszokni, ami van. És valószínûleg nem is fázik majd meg... De azért nemárt vigyázni, az Õ hõháztartásuk még nem alakult ki. Könnyen megvan a baj.
Nálunk kb 19 fok van éjjel nappal.De még igy is kitakarózik a nagyobbik (3 év).Viszont a jó oldala nagyon ritkán van megfázva .A kicsi 4 hónapos õ se volt még beteg.Megszokás kérdése szerintem .
Nálunk nappal 22 fok körül van éjjel 20-21.Amikor kicsi volt, akkor is ennyi volt, kivéve fürdetésnél, akkor 1-max.2 fokkal több.Fürdetésnél elég a max.25 Azt szokták mondani.Ha fázna nem aludna, hanem sírna(természetesen a fürdésre nem vonatkozik), tarkóján meg tudod állapítani.Ha a keze lába hideg, azon ne lepõdj meg, nem baj.
A 27-28 fok nagyon sok. A védõnõ is ezt mondta nekem, hogy annyi kell. Ahhoz képest a gyerek folyton ordított, én kis tapasztalatlan nem tudtam miért. Aztán jött anyukám, közölte, hogy milyen hülye vagyok, nem látom, hogy melege van a gyereknek? Tiszta vörös volt a feje. Kiszellõztettünk, megnyugodott. 20-22 fok bõven elég, fürdéshez kicsit több. Egyébként a bölcsõhalál is a túlfûtött szobában szokott elõfordulni.
A kórházban én is meglepõdtem, hogy milyen iszonyat melegben voltak a picik. Bementem a csecsemõosztályra, és szakadt rólam a víz. Jöttek hozzám látogatni, betettem a babámat a helyére, majd mire visszamentem, betakarták egy vastag takaróval. Na, gondoltam, akkor otthonra is ez kell. Itthon jó sokáig mi is fûtöttünk plusz radiátorral a szobájában, kb. 25 fokra, fürdetéskor melegebbre, sõt, rájöttünk, hogy 38-39 fokos vízben szeret fürdeni. Ez a mai napig megmaradt, viszont már utálja a meleget, a radiátor eltûnt a szobájából, és ugyanúgy 22 fokban van, mint mi. Ahogy már elõttem mondták, a tarkójánál nézd meg, hogy melege van-e, vagy fázik. A kezét és a lábát ne nézd, ne ahhoz viszonyíts, mert ilyenkor még nem tuti a vérkeringésük. Banyuci
Az én lányom utálja a meleget. Nálunk nap közben 20-22 fok van, éjszaka lehûl 18-19-re. Fürdéskor szoktam neki befûteni kb 25 fokra, de amint rajta van a body, már üvölt és ki kell tárni az ajtót, hogy hûljön a szoba. Anyósom mániája, hogy amikor megyünk, fût ezerrel, hát a gyereket nem is tudja sokáig nézegetni, mert fel kell vinni ilyenkor a felsõ szintre, ahol nincs fûtés az egyik helyiségben. Csak ott marad meg. Pedig nem öltöztetem túl! De olvastam is, hogy a 22 foknál nem kell több egy picurnak sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!