Találatok a következő kifejezésre: Hány fok legyen az (7 db)

Babamasszázsnál hány fok legyen a szobába, hogy ne fázzon meg a kicsikém? -egyébként 22fok van a szobájába, de az hideg, nem? 2 hetes baba

Legjobb válasz: Szia. Nekünk azt mondta a masszázsoktató hölgy, hogy úgy fûtsünk be, mintha fürdetés lenne, kb 25 fok.

Szia. Nekünk azt mondta a masszázsoktató hölgy, hogy úgy fûtsünk be, mintha fürdetés lenne, kb 25 fok.
Én fürdés elõtt csinálom a befûtött fürdõben, igy nem fázik meg!

A megsárgult fehér ingeket, mivel mossam ki, hogy szép fehér legyen, és hány fokon? Van benne logó is és színes és az nem jöjjön ki belőle, mi a legjobb szer erre?

Legjobb válasz: Mosáshoz mosószóda és szódabikarbóna, öblítéshez ecet (ha illatot is akarsz, adhatsz az ecethez öblítõt) Attól függ, hogy hány fokon mosd, hogy milyen anyag. Nézd meg a címkéjén, hogy hány fokot enged, attól egy kicsit magasabban moshatod (pl ha 30 fokos mosást jelez, akkor mosd 40 fokon)

Mosáshoz mosószóda és szódabikarbóna, öblítéshez ecet (ha illatot is akarsz, adhatsz az ecethez öblítõt) Attól függ, hogy hány fokon mosd, hogy milyen anyag. Nézd meg a címkéjén, hogy hány fokot enged, attól egy kicsit magasabban moshatod (pl ha 30 fokos mosást jelez, akkor mosd 40 fokon)
Sütõporba áztasd be egy éjszakára másnap mosd ki fehér programon 60 fokon...Nekem így sikerült kiszednem!
Hát Perworral! :)
A kérdező hozzászólása: Hú ez a szódabikarbónás áztatás nagyon klassz és nagyon szépen fehéríti, elõször, amikor megcsináltam, áztattam, és kimostam, már utána is fehéredett, most harmadszor csináltam meg és teljesen hófehér, olyan mint új korában, köszönöm, a segítségeket, köszi.

Tegnap jöttünk haza, az ujszülött babámmal. Hány fokos legyen a szoba hömérséklete? Mert a korházba 27-28 fok volt, itthon sajnos csak 22 fok van. Az nem hideg neki?

nem tudok melegebbet,távfütéses a lakás.igy füttenek.

Legjobb válasz: Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.

Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.
22-24 kellene a szobában, fürdetésnél 28. Eggyel több réteget adj rá, szerintem hozzá fog szokni, csak meg ne fázzon.
Kislányom soha nem fázott még meg (11 hónapos), nálunk is 20-22 fok van, és fürdetéshez sem fûtjük fel a lakást 28-ra. Csak egy picit, de nem 28 fokra. Most pl. egy kezes-lábas pamut pizsiben (nem vastag) és hálózsákban alszik. Soha nem reklamált még, hogy fázna, meleg a teste (meg szoktam nézni), és, ahogy fent írtam, soha nem fázott még meg.
a 2. vagyok. Nekem ezt a doki mondta, mikor hazajöttünk. De írtam is, hogy azt fogja megszokni, ami van. És valószínûleg nem is fázik majd meg... De azért nemárt vigyázni, az Õ hõháztartásuk még nem alakult ki. Könnyen megvan a baj.
Nálunk kb 19 fok van éjjel nappal.De még igy is kitakarózik a nagyobbik (3 év).Viszont a jó oldala nagyon ritkán van megfázva .A kicsi 4 hónapos õ se volt még beteg.Megszokás kérdése szerintem .
Nálunk nappal 22 fok körül van éjjel 20-21.Amikor kicsi volt, akkor is ennyi volt, kivéve fürdetésnél, akkor 1-max.2 fokkal több.Fürdetésnél elég a max.25 Azt szokták mondani.Ha fázna nem aludna, hanem sírna(természetesen a fürdésre nem vonatkozik), tarkóján meg tudod állapítani.Ha a keze lába hideg, azon ne lepõdj meg, nem baj.
A 27-28 fok nagyon sok. A védõnõ is ezt mondta nekem, hogy annyi kell. Ahhoz képest a gyerek folyton ordított, én kis tapasztalatlan nem tudtam miért. Aztán jött anyukám, közölte, hogy milyen hülye vagyok, nem látom, hogy melege van a gyereknek? Tiszta vörös volt a feje. Kiszellõztettünk, megnyugodott. 20-22 fok bõven elég, fürdéshez kicsit több. Egyébként a bölcsõhalál is a túlfûtött szobában szokott elõfordulni.
A kórházban én is meglepõdtem, hogy milyen iszonyat melegben voltak a picik. Bementem a csecsemõosztályra, és szakadt rólam a víz. Jöttek hozzám látogatni, betettem a babámat a helyére, majd mire visszamentem, betakarták egy vastag takaróval. Na, gondoltam, akkor otthonra is ez kell. Itthon jó sokáig mi is fûtöttünk plusz radiátorral a szobájában, kb. 25 fokra, fürdetéskor melegebbre, sõt, rájöttünk, hogy 38-39 fokos vízben szeret fürdeni. Ez a mai napig megmaradt, viszont már utálja a meleget, a radiátor eltûnt a szobájából, és ugyanúgy 22 fokban van, mint mi. Ahogy már elõttem mondták, a tarkójánál nézd meg, hogy melege van-e, vagy fázik. A kezét és a lábát ne nézd, ne ahhoz viszonyíts, mert ilyenkor még nem tuti a vérkeringésük. Banyuci
Az én lányom utálja a meleget. Nálunk nap közben 20-22 fok van, éjszaka lehûl 18-19-re. Fürdéskor szoktam neki befûteni kb 25 fokra, de amint rajta van a body, már üvölt és ki kell tárni az ajtót, hogy hûljön a szoba. Anyósom mániája, hogy amikor megyünk, fût ezerrel, hát a gyereket nem is tudja sokáig nézegetni, mert fel kell vinni ilyenkor a felsõ szintre, ahol nincs fûtés az egyik helyiségben. Csak ott marad meg. Pedig nem öltöztetem túl! De olvastam is, hogy a 22 foknál nem kell több egy picurnak sem.


Korlátozhatja a tanár, hogy nyitva legyen az ablak az órán? Hány fokig szabályos?

Egy tanár nem engedi kinyitni az ablakot. Még eddig elfogadható volt, de mostmár egyre melegebb van. Hány fokig csinálhatja? Ha félpucéron lennénk beleköthetne?

Legjobb válasz: Szerintem korlátozhassa, ha eddig nem korlátozhatta.

Szerintem korlátozhassa, ha eddig nem korlátozhatta.
korlátozhassa, mostmár... Hol tanultál magyarul?
Az iskola köteles a diákoknak olyan körülményeket biztosítani ami megfelelõ a szervezetnek.Tehát nem nyittathat ki minden ablakot -30 fokban és nem zárathat be minden ablakot +50 fokban. Szóljatok az igazgatónak!
Színvonalas iskola lehet, színvonalas tanerõvel. Túl könnyû a bejutás a tanárképzõbe.
Nyissátok ki, aztán tojjatok a fejére. Oké, hogy tanár, meg õket tisztelni kell, de h.lye mindenhol van.
A tanárok felét el kellene küldeni a kádárista anyjukba. Undorító, hogy Magyarországon a mai napig folyton éreztetik a gyerekkel, hogy õ alacsonyabb rendû, ilyen normális helyeken már a hetvenes évek óta nincs. Már az egész órakezdésnél felállós procedúra is tök megalázó, emlékszem, holland cserediákok tátott szájjal nézték, mit csinálunk, amikor bejön a tanár. 23/f
A kérdező hozzászólása: Rajztanár, és nincs másik a városban sem. Azért van még itt. Szülõk már voltak bent párszor, de mivel nincs más rajztanár még mindig ott van. Pofozkodik, olyanokat csinált, hogy elnevezett valakit fõmocsadéknak, mellékmocsadéknak, bár amikor ezért szóltak a szülõk akkor abbahagyta. Egy másik osztály vitt neki nõnapra virágot. Nem vette el tõlük, õk szóltak a szülõknek, hogy nem vette el a tanár, meg miket mondott rájuk. Az egyik szülõ felment, és megkérdezte miért nem vette el, és elkezdett ordibálni vele. Akkor mondták a szülõk(mert addig nem igazán hitték el hogy egy elmebeteg) hogy ez a tanár tényleg nem normális. Tehát ezzel a tanárral vannak bajok rendesen. Aki meg írta hogy tanár, örüljön hogy náluk nincs ilyen idegbeteg tanár mint nálunk.
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért pontozzátok le azt, aki a tanár ellen szól.
Az ilyen lepontozósok szoktak olyan szövegekkel jönni, hogy: "Minket még pofoztak az iskolában, és otthon utána megkaptuk a másodikat is, akár jogos volt, akár nem. Mégis ember lett belõlünk!" Ezek miatt tart itt az ország.
Mondjuk azért, mert a 18-asban írtad le elõször, hogy mi az igazi gond a tanárral. Addig kb. annyi volt nyilvánvaló, hogy megint valami lázadó tini nyavajog a jogaiért, aki ezzel párhuzamosan a kötelességeit meg messze lesz.rja. Mivel végre egy teljesebb képet adtál errõl a tanárról, már jobban meg lehet ítélni a helyzetet.
Egyébként tipikusan olyan tanárról van szó a leírás alapján, aki gyerekkori frusztrációi miatt, szimpla bosszúvágyból ment erre a pályára. Nagyon sokan vannak az ilyenek, már a fõiskolán ki kéne szûrni õket.
Tessék szólni a szülõknek, akik meg szépen szólnak majd az igazgatónak. Ha sokan panaszkodnak, akkor repülni fog a tanár. Nem mondtad, milyen szakos, de valószínûleg sorban állnak a fiatal tanárok a helyére.
Szerintem írjál Hoffmann Rózsának, hogy iktassa be az új oktatási törvénybe, hány fokig kell szenvedniük a melegtõl a szegény diákoknak. :) Én egy falusi iskolában tanítok. Februárban tanítási szünetet kellett elrendelni, mert nem volt pénz a fûtésre. Ne irigykedj, késõbb be kellett pótolni szombatonként. Tavaly elzárták a suliban a gázt a tartozásunk miatt, így a tanév utolsó hat hetében nem tudtak fõzni a konyhán. Irigylem a problémáidat.
A kérdező hozzászólása: Az igazgató az mondta hogy mit csináljon õ. Hát igen, , , színvonalas" egy sz.r iskola! Meg igedbajos tanárokkal.
"Már az egész órakezdésnél felállós procedúra is tök megalázó, emlékszem, holland cserediákok tátott szájjal nézték, mit csinálunk, amikor bejön a tanár. " A tanár is feláll, nem csak a gyerekek. Ezzel (is) köszöntik egymást. Nem értem ebben mi a megalázó? Az nem az, hogy be kell menned órára?
ha Én ilyen tanár lennék, akkor meghalnék a szégyenemben, hogy lehet ilyennek lenni? ez nem tanár, ilyentõl elkellene venniük a diplomáját.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez a tanár ahogy van probléma. Pofozkodik, hülyéz, anyádozik, mocsadékozik, szemétládázik. Volt hogy az egész osztályt leszemétládázta. De vannak még problémák jócskán. Sajnos.
Majd ha nem engedi, akkor szóljatok az igazgatónak. Azért akasszatok be egy hõmérõt a falra, hogy biztosak legyetek benne. Amúgy nagyon jó, hogy ez a legkomolyabb problematika abban az iskolában...
A kérdező hozzászólása: És hol lehet jelenteni, ha pl 30 fokba se engedi kinyitni az ablakot? Mert nem fogja.
Errõl régi történelem tanárom jut eszembe, aki minden órát ezzel zárt: "Nyissanak ablakot, mert oroszlánszag van!" :) Csak a munkavédelmi szabályokat ismerem ott 24 fok a bûvös határ, ami után mindenféle spec elõírások vannak.
"Aki meg írta hogy tanár, örüljön hogy náluk nincs ilyen idegbeteg tanár mint nálunk." Én azt egy szóval sem mondtam, hogy nálunk nincs idegbeteg tanár :) )) Ilyen nincs, de van másféle. Rajztanárunk viszont tényleg nincs, egy ének speckolos tanító látja el a rajzórákat az ének órák mellett. Nekem az általános és a középiskolai rajztanárom is bogaras mûvészember volt. a gimis mindig azt mondta a festményeimre, hogy olyanok, mint az alsónadrág. Így utólag visszagondolva, tényleg olyanok voltak :)

Hány fokon vasaljam a hajam, hogy ne legyen olyan "nagyon" káros? A Remington (shine therapy) még alacsony hőfokon is károsabb, mint az átlag hajvasalók?

Legjobb válasz: A shine therapy nem égeti bele az avokádóolajat. És nem is károsabb a többinél, sõt kevésbé káros mint a többi. Egyébként fodrászok szerint 180○-on minden nap lehet hajatvasalni, de ha heti 1x-2x vasalod, akkor a 200-230○ se annyira káros :)

A shine therapy nem égeti bele az avokádóolajat. És nem is károsabb a többinél, sõt kevésbé káros mint a többi. Egyébként fodrászok szerint 180○-on minden nap lehet hajatvasalni, de ha heti 1x-2x vasalod, akkor a 200-230○ se annyira káros :)
Állítólag tényleg károsabb, mivel az avokádóolajat beleégeti a hajadba, az oda beépül mint valami festék (ami ugye eleve káros). Közvetlenül vasalás után valóban fényesebbnek tûnik tõle a haj mint egy átlag hajvasalóval történõ vasalás után, de hosszútávon hazavágja a séródat. Hogy hány fokon... ? Állítólag amennyi a hajszárítón a kisebb fokozat, az vasalónál is jó, de sajna nem tudom, hogy az mennyi. :(
A kérdező hozzászólása: Megmentettél, Utolsó!! ;) :D
Jó lenne, ha nem beszélne mindenki f* szságot, amit valaki más kitalált, mert csak rontja a terméket, ami egyébként remek. Nyilván azért találják ki, hogy elb* ssza a hajat. Meg azért tesztelik le és azért kezdik el árusítani.:) Na mindegy

Hány fok meleg legyen az újszülött körül az első hetekben vagy hónapokban?

Legjobb válasz: A kisgyermek és a csecsemõ szobájának kívánatos hõmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthetõ megfelelõ hõmérsékletnek. A magyar szokások ettõl gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hõérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahõmérõt használni. A szoba levegõjének frissességérõl gyakori szellõztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegõjét. Legalább ilyen fontos volna a kellõ (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegõ. A száraz levegõ, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegõjû lakás áll.

A kisgyermek és a csecsemõ szobájának kívánatos hõmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthetõ megfelelõ hõmérsékletnek. A magyar szokások ettõl gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hõérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahõmérõt használni. A szoba levegõjének frissességérõl gyakori szellõztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegõjét. Legalább ilyen fontos volna a kellõ (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegõ. A száraz levegõ, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegõjû lakás áll.
21 lenne az idealis, en orulok, ha nyaron 25 fokot tudok csinalni. a hidegparologtato -1, -2 fokot csinal, de meg igy is dogmeleg volt, amig meleg volt. most, hogy kicsit lehult minden, jo.

KÉMIA! Hány g vízben oldjunk 75 g CuSO4*5H2O-t, hogy a 80°C-os telített oldat legyen? Hány g CuSO4*5H2O válik ki, ha az oldatot 20 fokra hûtjük. A telített oldat 80 fokon: 35, 7 m/m%, 20 fokon: 16, 9 m/m%?

Táblázatos módszerrel hogy lehet? Nekem az oldat tömegére 210 g jött ki és x nek vettem a kiválást, kiszámoltam a kristályvíz oldottanyagának százalékos összetételét, ami 63,93% lett de nem a jó eredmény jön ki. Mi lehet a baj? megoldás a kiválásra:58,7g

Legjobb válasz: WTF???

WTF???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!