Találatok a következő kifejezésre: Hány fok abban (2 db)

Napnyugta után, szürkületkor hány fokkal kell lennie a napnak a horizont alatt, ahhoz, hogy már kevesebb fényt adjon a derült égbolt, mint az abban a pillanatban lévõ holdtölte által adott fény? (legyen ilyenkor a hold 45°-kal a horizont felett)

Legjobb válasz:
Túlságosan kevés információt adtál meg. A szürkület szórt fény, a szürkületi fényesség nagyban függ attól, hogy milyen aeroszolok vagy por van a levegõben. Valamint a fény is több hullámhosszból tevõdik össze, csak a látható fényre gondolsz vagy a teljes EM spektrumra? A fényességet mi alapján akarod mérni? Mûszerekkel luxban, vagy az alapján, hogy szemre melyik a fényes. Valamint nagyvárosi fényszennyezésben soha sem lesz sötétebb az égbolt, mintha csak telihold lenne. Szóval a kérdésed nem igazán válaszolható meg, legalább is kiszámolni nem igazán lehet. Esetleg keresel olyan helyet, hogy nincs fényszennyezés és egy fényességmérõvel megméred, hogy mikor lesz sötétebb, mint egy teliholdas éjszaka.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Túlságosan kevés információt adtál meg. A szürkület szórt fény, a szürkületi fényesség nagyban függ attól, hogy milyen aeroszolok vagy por van a levegõben. Valamint a fény is több hullámhosszból tevõdik össze, csak a látható fényre gondolsz vagy a teljes EM spektrumra? A fényességet mi alapján akarod mérni? Mûszerekkel luxban, vagy az alapján, hogy szemre melyik a fényes. Valamint nagyvárosi fényszennyezésben soha sem lesz sötétebb az égbolt, mintha csak telihold lenne. Szóval a kérdésed nem igazán válaszolható meg, legalább is kiszámolni nem igazán lehet. Esetleg keresel olyan helyet, hogy nincs fényszennyezés és egy fényességmérõvel megméred, hogy mikor lesz sötétebb, mint egy teliholdas éjszaka.

Hány fok legyen abban a szobában ahol a fél éves babám van?

Az éjjeli és nappali fokra lennék kíváncsi, és hogy hány órától hány óráig tartsanak ezek a periódusok?

Legjobb válasz: Elvileg az alváshoz kevesebb kell,de szerintem éjszaka:22(mert csak kitakarózik néha)ha zsákban van és takaró nappal:23 norm öltöztetve

Elvileg az alváshoz kevesebb kell, de szerintem éjszaka:22(mert csak kitakarózik néha)ha zsákban van és takaró nappal:23 norm öltöztetve
Szerintem észreveszed, ha fázik, vagy ha melege van. Ez is inkább szokás kérdése, van, aki felnõtt korában is csak nyitott, vagy csak csukott ablaknál tud aludni. Nálunk pl. központi fûtés van, éjszakára úgy feltekerik, mint egy szaunában (nem normálisok), de az ablakot nem akarom kinyitni, mert kint meg túl hideg van, így a gyerek megszokta, hogy melegben is el tud aludni. Pedig õ bodyban és rugiban alszik, na meg persze be van takarva. De nem látom rajta, hogy melege lenne, mert nem izzadt, meg semmi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!