Találatok a következő kifejezésre: Hány fok a (561 db)

Hány fokon mossam a színeseket és hány fokon a fehéreket?

Egyedül vagyok itthon és valahogy mosnom kéne...édesanyám mondott valamit hogy ezt 60fokon azt meg 40 fokon de nem tudom melyikekre mondta...segítsetek :S

Legjobb válasz: A színeseket 40 fokon,a fehéreket 60.-on.

A színeseket 40 fokon, a fehéreket 60.-on.
Én a színeseket 30ason mosom, fehérek 40, ágynemûket, fürdõszoba szõnyeget, rongyokat szoktam 60ason.Ha a színeseket magasabb fokon mosom, a férjem pólói tuti összemennek.Vicces, mert tök minde1 milyen minõségû, márkájú póló, mind1 mi van beleírva, összemegy.
Nemcsak a szín számít, henm a szennyezettség is. Kevésbé szennyezett fehér és színes ruha 40 fokon, erõsen szennyezett pedig 60 fokon. A megfelelõ hõfok kiválasztása mellett ugyanolyan fontos a mosószer minõsége és mennyisége is!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
Én a fehéreket is 40 fokon mosom. A 60 fokkal kapcsolatban nincsenek jó tapasztalataim. (Régen úgy csináltam.) Most én akkor rosszul teszem?
A fehérek 60 fokon nem mennek össze? Nem roncsolódnak?

Hány fok a legjobb a babának az alváshoz? (tudom a könyv szerint 22 C° - de az anyukák tapasztalatai érdekelnek most! )

Mostanában a fűtés miatt 25-26 fok van a babaszobában... Tekerjem lejjebb a szabályzót, hogy mondjuk legyen 22 C°, mert ezt írják a könyvek ideálisnak, vagy valami más támpontot kövessek az éjszakai szobahőmérséklet beállításra? Vagy hagyjam így, öltöztessem könnyű cuccba és örüljek, hogy nem fázik meg?

Legjobb válasz: 18 fok van most nálunk, de ha bekapcsoljuk majd a fûtést, akkor sem lesz több 19-20-nál. alváshoz tényleg ez az ideális, bár ha a melegebbet szoktátok meg, akkor ez kevésnek tûnhet. A 25-26 fok viszont rettentõ sok és nem is egészséges. Szárítja a levegõt, ráadásul a korai csecsemõhalál okai közt is szerepel a szoba túl magas hõfoka. A lányom 10 hónapos, egy rugdalózó és hálózsák van rajta + egy polár pléddel betakarom.

Nem felnõtt, kisbaba. Nem szabad nagyon melegben tartani. Közelítve a 20 fokot lesz neki ideális. Nem fázik meg. De melegben kiszárad, és igen, a csecsemõhalandóságot is növeli a meleg levegõ.
Nálunk is 21-22 fok van. A 25-26 fok nagyon sok és egészségtelem egy babának.
18 fok van most nálunk, de ha bekapcsoljuk majd a fûtést, akkor sem lesz több 19-20-nál. alváshoz tényleg ez az ideális, bár ha a melegebbet szoktátok meg, akkor ez kevésnek tûnhet. A 25-26 fok viszont rettentõ sok és nem is egészséges. Szárítja a levegõt, ráadásul a korai csecsemõhalál okai közt is szerepel a szoba túl magas hõfoka. A lányom 10 hónapos, egy rugdalózó és hálózsák van rajta + egy polár pléddel betakarom.
Szerintem az sok! Amikor anno hazajöttünk a kórházból azt mondták, hogy hálózsákban altatva max. 22 fok legyen! Ilyen melegben nem is egészséges aludni!
Szia.Nálunk is 24-25 fok van a szobában, és nekünk ez az ideális.20-21 fokban még én is fáztam amíg nem volt fûtés.Addig a kisfiam végtagjai állandóan jéghidegek voltak, így muszáj voltam 3 polár pléddel takarni éjszaka, nappal pedig kettõvel.Most már elég 2-vel takarnom éjszaka, és nem is öltöztetem olyan rétegesen.Van rajta egy hosszú ujjú bady, egy hosszúnadrág, zokni.És nem fázik sem éjszaka sem napközben. :) 5 hós 3 hetes baba anyukája
Hát pedig ha kevesebb van egybõl megfázik. De egyébként a párom is.
szerintem 25-26 fok az ideális. Ha annál hidegebb van megfázik mikor kitakarózik.
nálunk a 22 fok jött be átlagba így õsszel, télen 22-23 között mozgott. neki, nekünk ez jó volt. ahol öltöztettük, fürdettük ott melegebb volt, de alváshoz ez a hõmérséklet volt jó.
Fûtés nélkül van a lakásunkban 25 fok. Fûtéssel 28. Sajnos...nem lehet nyitva mindig ablak, mert megfázik. A pici babánál szerintem hülyeség a 23 fok alatti hõmérséklet, mert tisztába kell raknod, eteted...könnyen megfázik. A te konfort érzeted is jobb melegbe. Inkább párásíts és legyen kellemes meleg, minimum 23 fok. Hónapokig 36 fokban lubickolt, utána tegyük 18 fokra? Baromság! A nagylányomnak sincs baja, mi is kényelmesen pólóban vagyunk :)
Szia! Nálunk 21-22 fok van az egész lakásban. A kisfiam hosszú ujjú bodyban és vastag, ujj nélküli hálózsákban alszik. Ha átmegyek hozzá és hûvösebbet érzek, akkor ráterítek egy vékony takarót is.
A bölcsõhalál egyik fõ oka a baba állandó túlmelegítése, 100 réteg ruha, és dögmeleg. 22 fok, body, rugi, hálózsák, vagy zsák helyett takaró. A csecsemõknek tökéletes hõháztartásuk és hõszabályozó rendszerük van, milliószor jobb mint a felnõtteknek!
De megfázik az enyémnél egyszer kétszer volt hidegebb az ideálisnál és egybõl beteg lett mindig.
20, 5 fok, max 21-22, gyerekek jól felöltöztetve, bundazsákban.nekünk így vált be.
Télen a minusokban nálunk is megvolt a 25-26 fok és bodyban aludt mellettünk és betakartuk a közös takaróval.Most 1 éves és utálja a takargatást, így most 21-22 fok van és 1 vékony bodyban(rövid ujjú) 1 vékony hosszú ujjúban és egy közepes vastag harisnyában alszik, mivel éjjel mi is alszunk és nem mindig ébredünk fel, ha kitakarózik, így hogy tuti ne fázzon meg.Bundazsákot nem használnánk, de nincs is, mert korlátozza a mozgásban és arra nagyon dühös lenne.
Attól függ, hogy hány fokra szoktattátok rá. Nekem a gyerekeim a 18-20fokot szokták meg. Napközben 18fok van este meg 20. Sógornõméknél mindig 24fok van, ott az én gyerekeim izzadnak, egy pólóban meg egy kis bodyban vannak, még az õ gyerekei totál felöltözve. Õk a legkisebb szélben is megfáznak, szinte folyton betegek. Nem azt mondom hogy csak ez az oka, de biztos ez is rátesz. Ha a te babád ezt a meleget szokta meg és jót alszik ilyen hõfok mellett, akkor nem kell rajta változtatni.

Villanysütőnél hány fok a "közepes láng"? Recept:

http://mindmegette.hu/turos-csokis-muffin.recept

Legjobb válasz: lõdd be 180 fokra.

lõdd be 180 fokra.
A kérdező hozzászólása: köszi


Hány fok a veszélyes?

amikor már a dolgok tönkre mehetnek?

Legjobb válasz: A majonézes krumplisaláta, +25 fok felett, igen hamar tönkre megy.

A majonézes krumplisaláta, +25 fok felett, igen hamar tönkre megy.
#4, nem rossz, de #1 ütõsebb volt :D
Az emberi proteinek tartós 42°C-ban már irreverzibilisen koegulálódnak.
ott a pont :D
Melyik alkatrésznél? AMD proci pl. 90 fokon lekapcsolja gépet. De nem mondhatjuk, hogy a 90 fok a veszélyes, 70 fok felett nem illik lennie, mert pl. a körülötte lévõ alkatrészek az alaplapon kinyiffanhatnak ha sokáig olyan forróak. GPU-nál olyan 100-105 fok között gáz van, de 80-90 fokon még szépen elmennek a passzív kártyák. (Viszont azok általában a garancia idõ után pont ezért nem sokkal meg is hallnak.) HDD-nél azért 80 fok felett nem illik lenni, de normálisan szellõzõ házban nyáron sem megy 60 fölé. És még lehetne írni sok alkatrészrõl. Ezért ne a hûtésen és normális házon spórolj.
A HDD-nek már 60 is bõven sok. Ismerõsöm ekkora értékeknél szaggatást, leállást tapasztalt.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm az Értelmes válaszolóknak nekik ment a "zöld kéz"

Hány oldalú az a szabályos sokszög, aminek összesen 35 átlója van? Hány fokos egy-egy belső szöge? Hány háromszögre bontják az egy csúcsból kiinduló átlói? Hány fok a belső szögeinek összege?

PLS segítsetek, fontos lenne

Legjobb válasz: Rég tanultam ilyet. De nincs valami olyan szabály hogy n-3 a sokszög szögeinek száma? n=35 32szög Azért 3,mert saját magába(ahonnan kiindul) ill a 2szomszédos pontba nem tudsz átlót huzni.Valami ilyen rémlik..

Rég tanultam ilyet. De nincs valami olyan szabály hogy n-3 a sokszög szögeinek száma? n=35 32szög Azért 3, mert saját magába(ahonnan kiindul) ill a 2szomszédos pontba nem tudsz átlót huzni.Valami ilyen rémlik..
Mivel a sokszögben lévõ átlók össz számának kiszámitásának képlete n(n-3):2 ebböl elindulhatunk!(n-az oldalak száma) tehát n(n-3):2=35 n(n-3)=70 a 70-t felbontod(szorzattá alakitod) és akkor kapod hogy n=10 lesz mert 10(10-3)=70.Tehát ez a tízszög.Belsõ szögeinek összege avagy Sn az S10=(10-2)x180° 1440° és most az elõzõ kérdése a feladatnak.Nézzük csak hogy hány átló húzható a 10szög 1 csúcsából mindig annyi amennyi oldala van -3 vagyis 7 tehát lerajzolod! rajzolsz 10 pontot melyek nem kolineárisak és összekötöd a szomszédossakat és aztan 1 pontbol húzzál 7 átlót az átlók d+1 részre osztják a 10szöget vagyis 8 részre.

Hány fok a normális testhőmérséklete egy kutyának és hány foktól számít lázasnak?

Kérem csak akkor írj, ha pontosan tudod az értékeket, mert a körülbelüllel nem sokra megyek. Köszönöm!

Legjobb válasz: 38,5-39

38, 5-39
Elõzõ helyesen írja, bár én úgy tudom 39, 1-ig normális! 39, 5-tõl van láz, addig csak hõemelkedés!

Mi az ideális hömérséklete a hdd nek meg az alaplapnak? Hány fok a veszélyes?

Legjobb válasz: A HDD-nél 60 fok felett már veszélyes. Az alaplap jobban tûri a hõt, de az meg kevésbé melegszik...

A HDD-nél 60 fok felett már veszélyes. Az alaplap jobban tûri a hõt, de az meg kevésbé melegszik...
Lapnak i a 60 fok feletti tartomány a gázos.
70-80
Elméletben ja, de ilyenkor sem kell kikapcsolnod, mer ha már a gép szerint is forró, akkor lekapcsolja magát.
A kérdező hozzászólása: akkor a 55-62 fok teljes terhelés alatt nem sok? (azért 62 mert eddig ment fel még alegjobban)
az még nagyon jó minden procinál.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, mert a speedfan már ilyen kis lángot tett oda és megijedtem! :D
Amugy ez meg egy fura dolog mert sokféle proci van és minden procinak más a maximális tûrõképessége! nekem régi procim alapjáraton 72°C volt- terhelve elérte 78°C de sosem kapcsolt ki mert 82nél volt autmata ujraindítás bekapcsolva! a mostani procom meg 50-60°C ketyeg! de ha csak informálodni akarsz akkor procid gyártoja honlapján le van irva! vagy egész egyszerûen BIOS -ba megnézed a határértéket és látni fogod a KRITIKUS MAXIMUMOT is (szürkével)
A kérdező hozzászólása: ahha köszi értem!!

Kb. hány fok a szobahőmérséklet?

Nézegettem a kérdéseket, és volt vmi a szobah?mérséklettel kapcsolatban. Szerintetek mennyi az ideális szobah?mérséklet? nekem 21-23 fok.

Legjobb válasz: én élvezem a távfûtést itt a 22fokban, ha kisebbre állítanám uennyit fizetnék :) szóval nekem ez az ideális szobahõmérséklet.

Nekünk nappal 22-24 fok (egy éves gyerek is van, cirkónk van), éjjel 20-21 fok.
Nálunk is van gyerek, de 20-21 foknál sosincs melegebb (kivéve a fürdõszobában, amíg fürdik), sõt, éjszaka csak 18-19 fok van. Attól, hogy kicsik vannak a családban, még nem egészséges túlfûteni a lakást, így lehet fázós, beteges felnõtteket nevelni.
én élvezem a távfûtést itt a 22fokban, ha kisebbre állítanám uennyit fizetnék :) szóval nekem ez az ideális szobahõmérséklet.
Nálunk legalább 23 fok. Gyerekek vannak. Soha nem panaszkodtunk!
Hát nekem 20-21 nem vagyok fázos típus.
20-21C° nekem.
Utóbbi típus szokott felháborodni, hogy drága a gáz/fa/áram. Minek kell télen egy szál semmiben korzózni?
:) )) Konkrétan a mi szobánk hõmérséklete 23 fok és simán elvagyok 1 szál semmiben:)
Hivatalosan: 24.5°C
Nekem 23 a minimum.
17-19°C
Úgy kb.14-15 fok.Így nagyon jól át lehet vészelni a telet kiadás szempontjából.Egy trikó, egy póló egy, vastag pulóver és egy mellény.:)
00:02 ja, és alulra bélelt farmer és dupla, vagy tripla zokni!
Idiótája 24, 5 fokot írt? :D az nem igazán egészséges... "Az emberi test számára ideális szobahõmérséklet 19-21°C" Én személy szerint 21-ben tökéletesen érzem magam, ha kicsit fázok, felkapok egy pulóvert.
itt 15 fok , fel kell öltözni :D
Hát én éjszakára a 18 C fokot szeretem, ha annál több van, már nem nagyon tudok aludni. Nappal 20 C fok. Én már hozzászoktam a hideghez, mivel régen (amíg nem volt fûtés), 13-14 fok volt állandóan. Éjszaka hidegebb volt, még úgyis, hogy villanyradiátort kapcsoltunk be éjszakára.
nálunk 17-18 fok, de ha valaki nagyon fázva ér haza (-BKV-)akkor felnyomjuk 20 fokra.
24-25 fok.
Nálunk 21 fok van, ebben teljesen jól el vagyok, megengedhetném magamnak a 25 fokot is, de 22 fölött egyszerûen már melegem van...
Mi csak délután 3 óra körül kezdünk fûteni. Most hogy nincs fûtés 16 fok van bent.:(( Este felmegy 23-ra. Húú! Az olyan jó:)
Nálunk is van pici gyerek 21.0-21.5-nél sosem fûtöm melegebbre.
Egyébként, ha nekem egy úgy nevezett energiatermelõ házam lenne, vagy gazdag lennék, akkor sem lenne több nálam 15 foknál!:)

Logitech 2.1 hangfalamat milyen hidegtől kell féltenem? Hány fok a legalacsonyabb hőmérséklet, amit még kibír?

Legjobb válasz: 0°C alá ne nagyon vidd. Ha mégis muszáj, akkor utána, amikor meleg helyiségbe kerül ismét, az lehetõleg fokozatosan történjen. Elõször egy fûtetlen szoba, majd néhány óra múlva mehet a meleg szobába. Egyébként minden ilyen cuccnak a gyári leírásában szerepelnie kell az üzemi- és a tárolási hõmérséklet és páratartalom tartománynak. Ez utóbbi is nagyon lényeges!

0°C alá ne nagyon vidd. Ha mégis muszáj, akkor utána, amikor meleg helyiségbe kerül ismét, az lehetõleg fokozatosan történjen. Elõször egy fûtetlen szoba, majd néhány óra múlva mehet a meleg szobába. Egyébként minden ilyen cuccnak a gyári leírásában szerepelnie kell az üzemi- és a tárolási hõmérséklet és páratartalom tartománynak. Ez utóbbi is nagyon lényeges!
A kérdező hozzászólása: Akk azt mondod, 10-15 fokot még bír?
Röhögve, kuncogva! :) De ne legyen párás a helyiség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!