Találatok a következő kifejezésre: Hány fős lenne (5 db)

Hány fős csoportba jár a gyermeked az oviban? Hány főig lenne ideális?

Legjobb válasz: Elvileg 24-en vannak, gyakorlatban mindig hiányzik 5-6 gyerek. Az óvónénik tudják kezelni ezt a tömeget, nekünk nincs gondunk. Valószníûleg jobb lenne, ha kevesebben lennének (kb. 10-12 gyerek), de így is jó. Sokat vannak az udvaron, ott már nem is tûnnek olyan soknak. :)

Elvileg 24-en vannak, gyakorlatban mindig hiányzik 5-6 gyerek. Az óvónénik tudják kezelni ezt a tömeget, nekünk nincs gondunk. Valószníûleg jobb lenne, ha kevesebben lennének (kb. 10-12 gyerek), de így is jó. Sokat vannak az udvaron, ott már nem is tûnnek olyan soknak. :)
20-an vannak, és szerintem ez ideális, 2 óvónõ van és egy dajka.
szia egyelõre bölcsis a lányom. Itt 25en vannak a nagycsoportosok. Én ezt sokallom. Ezért olyan ovit választottunk, ahol kis létszámú csoportok vannak max. 15 fõ Most jeleztek vissza 12 gyerek lesz a csoportban. Én ezt tartom jobbnak, hiszen sokkal több figyelem jut egy gyerekre mint egy 25 fõs csoportban.
A mostani 25 fõt kéri az önkormányzat 27-re emelni. A 25-bõl általában 1 SNI, aki 2 fõnek számít.
33-an vannak :-O, iszonyatosan leterhelt a személyzet! Nem is várhatom reálisan, hogy folyton felelõséggel oda tudjanak figyelni nagyon mozgékony kisfiamra. Minden nap aggódom.
szia, nekünk sikerült egy jó magán ovit találnunk, ahol 10 gyerek van vegyes korosztályban. szerb nyelvû az oktatás, ezért döntöttünk a magán mellett, hogy tanulja, mire az oviba megy ne legyen gond a nyelvvel!! nagyon meg vagyunk elégedve, rohamosan fejlõdik a gyerek nyelv tudása!! az óvodában már 20-25 fõs csoportban lesznek, ráadásul az Õ korosztálya baba hullás volt keményen :) nem tudom... biztosan nehéz a gondozóknak is, de mi szülõk pedig a legjobbat szeretnénk a gyermekeinknek... Ági
Nalunk 5 csport van az oviban, 3 nagyletszamu, 30 korul, 2 kis letszamu, a lanyomek most 14-en vannak. A masik kisletszamuban kb 20 korul. Az utobbi 2-t tartom idealisnak.

Hány fősnek kellene lennie egy olyan egészséges fiatal felnőttekből álló populációnak, amely leszármazottai egy esetleges globális katasztrófa után benépesítené a Földet?

Arra gondolok, hogy ők túlélnék egy biztonságos helyen, na hogy mennyi lenne a minimális szám hogy ne lépjen fel beltenyészet egy ideig.

Legjobb válasz: "Meg azt sem tudom, hogy egy nõre hány férfi jusson, vagy fordítva." Igazi Dr. Strangelove-ba illõ mondat.

"Meg azt sem tudom, hogy egy nõre hány férfi jusson, vagy fordítva." Igazi Dr. Strangelove-ba illõ mondat.
Igazából pár száz elég volna, de ha a változatosságra törekszünk akkor már pár ezer. Ez a beltenyészet dolog sem igaz teljesen, mert az õsemberek sem voltak több millióan elõször. Gondolom ha beltenyészet alakul ki, akkor is mûködik a természetes szelekció, ami kiküszöböli a hibákat idõvel.
Nem hiszem, hogy egy globális katasztrófa esetén az lenne a legnagyobb gondunk, hogy legyen inkább pár ezer fõ, mert akkor a mongolid rasszt is megmenthetjük. Ha kihalnak, hát kihalnak. Néhány száz bõven elég volna, sõt, ha gondosan vigyáznánk arra, hogy senki ne legyen senkinek közeli rokona, akkor akár száz-kétszáz ember is elég lehet. De persze egy globális katasztrófa esetén nemigen lenne lehetõségünk gondosan válogatni.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy a projektben részt vevõket globálisan úgy válogatják, hogy senki ne legyen a másik közeli rokona. Meg azt sem tudom, hogy egy nõre hány férfi jusson, vagy fordítva.
Hát szerintem célszerû lenne ugyanannyi férfit és nõt kiválasztani, ha már válogatunk. Persze, vannak nem monogám kultúrák is, de hát na.
A kérdező hozzászólása: Tudok járni! Tehát fele-fele arányba nõk és férfiak? Gondoltam, hogy esetleg egy nõre legalább három férfi juthatna. Vagy ez hogy is van?
Ha a jelenlegi fejlettségi és technológiai szint megtartása is szempont, akkor legalább ötvenezer nagyon gondosan tudás, fizikum és egyéb kompetenciák alapján összeválogatott ember legalább kell.
"Gondoltam, hogy esetleg egy nõre legalább három férfi juthatna." Ha elküldesz egy szigetre száz nõt és háromszáz férfit, ott kétszáz férfi rövid úton erõszakos halált fog halni. Mondjuk válogatásnak nem rossz, a természetes kiválasztódás elve alapján a száz legéletrevalóbb fog túlélni :)

Létezik, hogy ennyi ital elegendó lenne? Nálatok mennyi fogyott? Hány fős volt a lagzi?

Tanácstalan vagyok az italokat illetően. Megnéztem egy esküvői ital kalkulátort, és ez az eredmény jött ki a megadott ( durván 50 főre) 20 férfi 20 nő 6 gyermek 6 liter rövid ital ( pálinka, keserű stb.) 25 liter hosszú ital ( sör, bor, koktél) 55 liter üdítő ( cola, fanta, rostosok, vizek) Létezik, h ennyi elegendő lenne? Én a rövideket kevésnek érzem.. Mondjuk igaz, h a nők közül kevesen fogyasztanak alkoholt..és a ferfiak közül sem sokat nagy piások. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem a 6 liter rövid ital kevés.. Nálunk ballagáson több fogyott, és itt is kb 50 fõ volt. Szerintem jobb ha kicsit több van, inkább több mint kevesebb.

Szerintem a 6 liter rövid ital kevés.. Nálunk ballagáson több fogyott, és itt is kb 50 fõ volt. Szerintem jobb ha kicsit több van, inkább több mint kevesebb.
Ja, azt még hozzátenném, hogy annyi lesz, amennyi lesz, te valószínûleg sose fogod meg tudni, ha nem volt "elég". Szomjan halni nyilván nem fog senki. Mi is voltunk olyanban, ahol a pár intézte a piát és hát többnyire vagy nem volt olyan, amit szeretünk (nem csak mi válogattunk, elég általános gond volt) vagy nem elég, vagy nem annál az asztalnál, vagy volt, de felmelegedett. De ezt nyilván nem mondtuk a párnak, hogy figyelj Eszti jó volt, de alig ittunk, mert nem volt olyan pia, amit szívesen ittunk volna, meg lehetett volna több rostos, mert éjfél után tele voltunk kólával, de mindenki csak rostosat akart volna. Érted.
Jajj, az alkohollal én is nagy bajban vagyok/voltam. A lagziba nem mi visszük, csak a lányos házhoz kellett megvennünk, itt kb. egy órát leszünk!!!! Elég lesz szerintetek egy órára, 80 fõre 30 liter üdítõ és 24 liter ásványvíz? Az alkohol pedig kb. így alakult: 1 üveg vodka, egy üveg cherry, 4 liter házi pálinka, egy üveg Fütyülõs, 40 doboz sör, 5 üveg vörösbor, 1 üveg fehérbor. A lagzi nyár közepén, nagy melegben lesz. Segítsetek! A kérdésre válaszolva én is kevésnek tartom egész estére a kalkulátor szerinti mennyiséget. Gondolj bele! 25 liter hosszú ital, az 50 db sör! A férfiak általában söröznek a lagziban meg pálinkáznak (nálunk).2, 5 doboz sör fejenként a férfiaknak nagyon kevés egész éjszakára, és akkor még csak a sört számoltuk, a bort nem vettük bele a hosszú italba... Kevés!! Sok boldogságot nektek! :)
a sör, a bor és a kóla szerintem kevés... sört mindenkire számolj 2 üveggel, 50 embernél az 100 üveg. Bor szintén jöhetne, és kell hozzá kóla, meg ásványvíz. Ha meleg van, a sör és a fröccs fog menni
A kérdező hozzászólása: De lehet kelleni fog a 4 rekesz sör is...
A kérdező hozzászólása: Ja kihagytam, h lenne kb 5 liter pálinka 2 üveg jéger 3 liter saját készítésû mogyorós csokilikõr. ( ami tuti fogyni fog, mert ég és föld, mint a bolti, és tapasztaltuk is már másfajta összejöveteleken. )
A kérdező hozzászólása: Így gondolom: 2 zsugor cola 1 zsugor fanta 1 zsugor gyömbér 1 karton almalé 1 karton õszilé 1 karton grapefruit ( koktélhoz) 1 karton meggy ( koktélhoz) 3 zsugor mentes víz 2 zsugor savas víz 1 üveg vodka ( koktélhoz) 1 üveg cherry ( koktélhoz) 5 liter vörösbor 5 liter fehérbor Kb 3 rekesz sör 1 rekesz ízes sör Szerintetek így jó lenne? 1 hónap múlva lesz a lagzi, szóval melegre számítunk.
A kérdező hozzászólása: Ez a társaság inkább sörös és pálinkás lesz. Fõleg férfiak fognak inni, de lesznek jópáran idõsek is, akik nem fogyasztanak sok alkoholt.. Max egy kis vörösbort meg egy kevés páleszt.
én a jégert javaslom, hogy abból legyen, mert eddig szinte minden lagzin az fogyott a legjobban! likõrbõl nem kell sok, mert azt a nõk isszák, és õk nem isznak ugye annyit.
Szerintem a rövidbõl még 2 litert csapjatok hozzá. A hosszú az elég szerintem, az üditõ is ki van számolva még egy 10 litert vegyetek és úgy jó lesz
az a vendéglistától függ, azt meg te tudod. nálunk 35 fõre (amibõl kb 25 ivott) elfogyott 12 liter tömény (ebbõl 9 volt a házi, volt még jager, vodka, whisky, gin) 3 rekesz sör. üdítõt nem tudom. mondjuk gondolom egyértelmû hogy fõleg fiatalok voltak. és nem is értem hogy nem került senki detoxba... :D idõsebb, szolidabb társaság a felét se itta volna meg.
A kérdező hozzászólása: És abban valaki tudna segíteni, h kb mibõl mennyit vegyünk? Me azt én is sejtettem, h kevés.. Na de akkor mibõl mennyi?
nálunk 120 fõ volt, ebbõl 15en 14 év alattiak, férfiak-nõk vegyesen. A rövidekrõl tudok nyilatkozni, mert a többit az étterem adta, nem emlékszem, mennyi volt... 5 literes jéger, 2 vodka, 1 cherry, 1 csokilikõr Pálinka házi volt, 5db 0, 75ös üveggel. Pálesz egy fél üveg maradt, cherry kb. 1dl, 1, 5 üveg vodka, csokilikõr elfogyott, jéger egy félüveg, meg egy másikban kb 2-2.5 dl Sörre nekünk azt mondták, mindenkire számoljunk 2db-ot (1 liter) Bort vittük, fehér-vörös 20-20 liter, abból is maradt olyan 8kb az egész éjjeles pia (amiket az étterem adott - víz, kóla, narancs, rostos barack, kávé) fejenként 1050Ft-ra jött ki, 60ft volt egy deci üdítõ, 150ft egy üveg víz, a kávét nem tudom. Most ha tegyük fel valaki csak üccsit ivott, akkor 1050/60= 17, 5dl-re jön ki... Oké, ebben benne vannak a gyerekek is. Én azt tanácsolom, hogy nagykerbõl vegyétek, mert a bontatlant visszaveszik
A rövid ital talán elég, de a többi biztos, hogy nem. Inkább legyen kicsivel több.
Szerintem is kevés, fõleg az üdítõ.
Szerintem is kevés. Nem csak a rövid, a többi is. Fõleg az üdítõ. Nálunk sokkal több fogyott, 45 fõre, pedig nem volt meleg, októberben volt. Ha nyáron lesz, számolj még rá sokkal többet, nincs annál kellemetlenebb helyzet, ha elfogy az ital, és nincs mit az asztalokra rakni.
Én még +2 l hozzáadnék. Azért csak 40 felnõtt + ti.
tegnap 21:20 ez arra az egy órára nagyon nagyon sok, hacsak nem 3-400 fõ lesz ott! :) Kérdezõ! Én a koktélokat azért nem tartom szerencsésnek, mert ha nem olyan a társaság, hogy ismerik, melyik, milyen ízû, akkor nem fog menni...


Hány fős országgyűlés lenne az ideális?

Állytólag akkor volt ennyi országgy?lési képvisel? a magyar Országházban, amikor még a Trianon el?tti Nagy-Magyarország id?szakát éltük. Ilyen nagylétszámú Országgy?lés eltartása igen komoly tehertétel.

Legjobb válasz: 0, és akkor lehetne mindenrõl a népet megszavaztatni-és akkor pártok se kellenének (Fidesz se!) amúgy kb 200

0, és akkor lehetne mindenrõl a népet megszavaztatni-és akkor pártok se kellenének (Fidesz se!) amúgy kb 200
Úgy 100 körül.
Nem az a legfontosabb kérdés, hogy pontosan hány fõs legyen a magyar országgyûlés, hanem az, hogy miért nem hajlandóak már régóta meghozni, életbe léptetni a kisebb parlamentrõl szóló törvényt. A pártok többsége állandóan azt szajkózza, hogy e kérdésben egyetértés van közöttük, mégsem lép senki semmit. A választ persze sejtjük...
1. Õ biztosan egyetértene magával...
Szerintem a 200 fõs lenne elfogadható! Pártok nélkül nem sokra jutnánk, mert a magyar nem fog össze még a saját érdekében sem.Hogy érvényesülne akkor egy népszavazás kiírása, ha nincs 2 ember aki egymást támogatná?Ha meg akad, akkor a többi próbálja sárba taposni, még akkor is ha az õ érdekeit is képviselik.
Hápersze, a léhûtõk ebbõl is mutyit csinálnak. A kérdésre a válasz: pont annyi, amennyi a tõlünk nyugatabbra lévõ fejlettebb országokban van. (természetesen a lakosság lélekszámával azonos százalékos arányban)
Minden megyébõl egy fõ és a székhelyekrõl egy fõ. A fizetés pedig a mindenkori minimálbér és a az MT szerinti pótlékok , ahogyan a többi állampolgárnak.Az utazás, szállás, étkezés pedig számlára a fentiek szerint.A minisztériumok élére pedig pályáztatással az arra legalkalmasabb jelölt. A felügyelõ bizottságok tagjait szintén pályáztatni és állandóan meglepetésszerûen cserélni, ahol csak lehetséges.Akirõl igazolódik a vesztegetés, korrupció azt a hatályos törvények szerint "jutalmazni" érte.A gazdasági bûncselekményekért pedig szigorú büntetést.Adózásnál mint Németország például.

Egy 4 fős családnak ha önellátó szeretne lenni hány nm2 / hektár földterületre lenne szüksége? (házat leszámítva)

Legjobb válasz: Szomszédom a 10 ha földjébõl él családi gazdálkodásban, úgy hogy a szülei nyugdíjasok. Természetesen kapja a föld alapú támogatást is, sõt tulajdonképpen csak az a pénz szokott megmaradni, így valójában abból él.

Szomszédom a 10 ha földjébõl él családi gazdálkodásban, úgy hogy a szülei nyugdíjasok. Természetesen kapja a föld alapú támogatást is, sõt tulajdonképpen csak az a pénz szokott megmaradni, így valójában abból él.
attól fögg hogy mire érted hogy önellátó
csak akkor lenne haszon rajta, ha vannak gépeid, értesz a gazdálkodáshoz, tudod öntözni, és az idõjárás is jó.
Kb 5x annyit kell termelni mint amennyit megeszel, mert van rezsi, van kocsi, nyaralás stb is a világon, nem csak kaja. Attól is függ mit vetsz feleslegbe. Nem mindegy, hogy búzát - amivel nincs gond - és terem 4 tonnát hektáronként, ami kb 120 e ft, vagy fokhagymát, petrezselymet amibõl 1-1, 5 milát is kihozhatsz. Persze a búzát könnyebb eladni.
Nekünk 1OO ha körül van. Megèlünk, futja sok mindenre, de sokat kell dolgozni vele. Ràadàsul vannak nagy buktàs èvek is. Pl elfagy, elviszi a vìz, elveri a jèg. Ebbõl az idèn is jutott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a 4fõs család elél, azt úgy értettem, hogy van jövedelemforrás, itt csak az élelmiszerre (zöldég-gyümölcs, egy kis gabona (állattartás nem, max csirke), hogy ezek úgymond tényleg bio-k legyenek, meg érettek, stb.... Így mekkora föld terület kéne? (eladásra nem szánok semmit!)
Jaa, akkor nem sok. Mi 800 nm-en mindent megtermelünk a krumplitól a paprikán át a csemegekukoricáig a szokványos zöldségek mellett. Szorozd meg kettõvel és kész a kaja télire is. Persze van trágyázás, komposztálás és vetésforgó is. És van amit õsszel is meg lehet termelni, mint a hagyma, retek, saláta, borsó. Az, hogy az állatok gabonáját is meg akarod termelni, fõleg kukoricát, ezt ki kell számolni állatra, termésátlagra. Nagy területen és sok állatnál könnyebb mint 20-30 csirkére. Szerintem 300-400 nm-nyi kukorica elég egy kis háztáji baromfizáshoz. A felét úgyis levágod félúton. Tehát egy 2000 nm netto terület elegendõ még gyümölcsfákkal is megtûzdelve. Gondolom a barack- és szilvalekvárt sem hagynátok ki és a diófa, mandulafa is életmentõ. stb stb.
Nekem 8000nm van a ház mellett, + egy kis akácos, meg egy fenyves, de kb 3000 nm az, amit ténylegesen használunk. (Ebben benne van a baromfiudvar is.) A többi kaszáló.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!