Találatok a következő kifejezésre: Hány dioptria nem (2 db)

16 éves vagyok és a szemüvegem 2.25, és 1.75 dioptriás, nem tudom mit tehetnék, hogy javulhasson a szemem, ez lenne az egyik kérdésem, a másik pedig, hogy rendőr szeretnék lenni, de nem tudom hogy hány dioptriáig vennének fel?

Legjobb válasz: Hát ha rövidlátó vagy nem sok mindent tehetsz.....Sajnos ez tapasztalat. A fõiskola honlapján amúgy megtalálod a leírást, hogy milyen dioptriával lehetsz még rendõr.

Hát ha rövidlátó vagy nem sok mindent tehetsz.....Sajnos ez tapasztalat. A fõiskola honlapján amúgy megtalálod a leírást, hogy milyen dioptriával lehetsz még rendõr.
Szia! http://www.szemtorna.hu, és hozzátenném mindenfajta látásproblémára jó, türelem, kitartás és napi 15-20perc kell hozzá.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
21:19-es vagyok. Ha neten rákeresel sok gyakorlatot írnak le, mint a szemeddel jobbra-balra nézegetsz, fel-le, majd felsõ sarokból az elsó sarokba (pl. szobában) mindkét irányba, szemkörzés, pislogás, orrhegyre kancsalítás, közeli tárgyra, majd messzire fókuszálás, napoztatás, és hasonlók. Könyv is van róla. Valakinek javult ettõl a szeme. De szerintem csak rövidlátók esetén. Állítólag a lutein szedés is segít, én nem próbáltam. Mindezt úgy nézd, hogy rövidlátó vagyok, szóval nem tudom neked hasznos lenne-e ez az egész. Szemorvostól kéne megkérdezned milyen lehetõségeid vannak.
A kérdező hozzászólása: hahó mondom távolra nem látok nem közelre
semmi sem gyógyítja meg a rossz látást. egy hosszútávú megoldás lehet a lézeres szemmûtét, de az is drága. Semmilyen házi praktika nem jó, sem gyakorlat. A rövidlátást a szem görbületi hibája okozza, ami lencsékkel korrigálható.
A kérdező hozzászólása: 21:19-es milyen gyakorlatokat végzel??
Én mínuszos vagyok, szerintem már vagy -3-as vagy nagyobb, nem vizsgáltattam már régen a szemem, de szemgyakorlatokat végzek. Nem tudom ez jó-e a te esetedben, kérlek nézz utána. Nekem sem hiszem nagyon, hogy használna, de azt mondják javíthat. Lézeres szemmûtét is biztos van, de szerintem a te korodban azt még nem végzik.
A kérdező hozzászólása: Sajnos konkrét elképzelásem nincs h hova mennék vagyis honlapot se tudok, egyépként távolra nem látok
A kérdező hozzászólása: Köszönömm :) )

Hány dioptria felett nem vállalnak már lézeres szemműtétet?

Legjobb válasz: A lézeres szemmûtét elõtt megvizsgálják a szemedet (mindenkinek), enélkül nem is mûtenek. Azután döntik el mûtenek-e vagy sem.

A lézeres szemmûtét elõtt megvizsgálják a szemedet (mindenkinek), enélkül nem is mûtenek. Azután döntik el mûtenek-e vagy sem.
Én tavaly nyáron mûttettem a szemem és az enyém -4 dioptriás volt. A határ rövidlátás esetén -12 dioptria, távollátás esetán +6. http://www.lasik.hu itt sok mindent megtalálsz a beavatkozásról, de vannak más klinikák is ahol ilyen mûtétet végeznek. Én ezt tudom ajánlani, nekem nagyon jól sikerült.
1, 5 dioptria felett már vállalják a mûtétet, viszont elõtte alapos vizsgálatnak vetnek alá (az én szememet az OPTIK-MED Lézer Klinikán /Budapesten/ mûtötték). Ha azt állapítják meg, hogy mûthetõ vagy, akkor azt azonnal megmondják. Vannak azonban bizonyos szembetegségek, amelyek esetén nem vállalják a mûtétet, de azt is közlik az alapos vizsgálatok után. Az én szemem (-3, 75 és -4-es volt) ma már kitûnõen látok. A mûtét két éve történt. Ajánlani tudom, ha mûthetõ vagy/leszel.
-12 és +6 dioptria között lehetséges (egyelõre), és 6 dioptria cylinderig. Ha rövidlátó vagy, az igazán jó eredmény -6 D-ig várható, e fölött a megmaradó hiba is nagyobb lesz (-2-3 D) és komplikációk is gyakrabban lépnek fel.
-15, +6 dioptriáig lehet lézerrel korrigálni. Ennél nagyobb fokú hibánál a szürkehályoghoz hasonlóan a szemlencsét cserélik ki egy dioptriás mûlencsére. -10 dioptriáig nullára tudják simán hozni a szemet, de elõfordulhat visszaromlás a regenerálódás alatt. De aki -10 után -1.5-lel lát az nagyon boldog az eredménnyel.
bocsánat, hogy itt kérdezek, de a 2. válaszolótól szeretném megtudni, hogy mennyibe került a mûtétje. nekem is nagyon rossz a szemem, megköszönném ha leírnád. :) )
Második vagyok. A mûtétem 2007-ben volt tehát az akkori ár már valószínûleg nem mérvadó, de akkor került a két szemem 300 ezer forintba. Azóta eltelt 4 év, szóval biztosan drágult. Ha megengedheted magadnak akkor én nagyon tudom ajánlani mert az én szemem azóta is tökéletes.
Nekem az egyik szemem tompalato, az nem javithato mutettel sem. A masik szememen sem csinaljak meg a mutetet, mivel rizikos lenne. Pedig nagyon szeretnem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!