Találatok a következő kifejezésre: Hány db kell (55 db)

Mosható pelenkát használó anyukák! Hány db kell? Mennyit vegyek?

Meggy?lt a bajom az eldobható pelenkákkal és most (19 hónap után) át szeretnék térni a mosható pelenkára. 1db-ot vettem ami olyan, hogy van egy zsebe és ebbe kell beletenni a betétet ami lehet eldobható vagy mosható és így feladni a gyerekre. Külön "küls?" nem kell hozzá mert maga a pelenka vízzáró, csak a betétet kell benne cserélni. Aki ilyet használ: Hány db ilyen pelenkát kell venni, hogy a mindennapokra mindig legyen elég és hány db betétet érdemes venni a moshatóból? Melyik jobb a mosható vagy az eldobható betét?

Legjobb válasz: Mi moshatót használunk, de nem olyan, mint amilyet leírtál. Külön van hozzá a külsõ. Szerintem úgy 15 db elég, nekünk 20 van és kb 3 naponta mosom és mindig van még néhány tiszta a szekrényben. Én ugyanolyan gyakran cserélem, mint az eldobhatót, minden evés után tisztát kap. Hogy hány db kell az függ attól is, hogy milyen gyorsan száradnak. Remélem tudtam segíteni.

Mi moshatót használunk, de nem olyan, mint amilyet leírtál. Külön van hozzá a külsõ. Szerintem úgy 15 db elég, nekünk 20 van és kb 3 naponta mosom és mindig van még néhány tiszta a szekrényben. Én ugyanolyan gyakran cserélem, mint az eldobhatót, minden evés után tisztát kap. Hogy hány db kell az függ attól is, hogy milyen gyorsan száradnak. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, hogy írtál. Külsõbõl is 20 db van nektek vagy csak a belsõbõl/betétbõl?

Hány db kell a tincses műszempillából?

Arra lennék kíváncsi hogy hány darabot szoktak feltenni a tincses m?szempillából a szemre?:)

Legjobb válasz: Amennyit te szeretnél, vagy amilyennek a kozmetikus látja. Nekem összesen 24 tincset kellett feltenni 12-12 elosztásban. De ha te 20-20-at kérsz, akkor annyit tesz fel! Viszont szerintem minimum 10-10 legyen mindkét szemen!!!

Amennyit te szeretnél, vagy amilyennek a kozmetikus látja. Nekem összesen 24 tincset kellett feltenni 12-12 elosztásban. De ha te 20-20-at kérsz, akkor annyit tesz fel! Viszont szerintem minimum 10-10 legyen mindkét szemen!!!

Hol tudok venni rolettit? Ezzel szeretném a tortám oldalát dísziteni, kb hány db kell? ja és ne legyen drááága

mképp boltot írjatok, fagyizóba nem fogok odaállni, hogy 30db rolettit kérek!! :)

Legjobb válasz: lidl v teszkó...a fagyispult körül szokott lenni

lidl v teszkó...a fagyispult körül szokott lenni
Remekül néznek ki! Egy nagy doboz rolettiben, kb. 180 db van!Az sok egy tortához, de nehezen "romlik", így máskor, másra is használhatod!
Nekem a babapiskótás jobban tetszik, meg az íze is jobb szerintem:)
ja, elõzõ vagyok. Lehet kapni kb 5 cm-es rolettiket, annyi külömbséggel, hogy az be van vonva csokival, és belül tömör csoki, nem pedig az a hagyományos csõ formájú. Egy tasakban min. 20 db van, és kb 200 Ft. Choko Rolls a neve.
Miért ne állnál a fagyizóhoz? Ezt nem értem. Mellesleg azt sem értem (esküszöm nem kötekedek) hogy hogyan képzelted azt díszítõelemként?? Talán ha elmagyaráznád, meg tudnánk mondani, hány db kell. :)
A kérdező hozzászólása: pl így: http://1.bp.blogspot.com/_6k4IsiA1haY/SjJRr7AxMlI/AAAAAAAAC7.. vagy így: http://1.bp.blogspot.com/_6k4IsiA1haY/SjJRr7AxMlI/AAAAAAAAC7.. valami ilyesmi lehet csak babapiskóta lesz belõle. Bár lehet kapni azt a csokit, tod a bonbonettit... az ilyen roletti csokival a közepében, lehet olyat vezsek, de hány db kell abból is... "db van egyben de egy csomó el van törve... Nemtom. nekem teszik nagyon, sztem jó 5let? vagy sztetek hülyesééég?
A kérdező hozzászólása: Igazából epres torta lesz.Úgy tervezem, hogy az oldalán kicist magasabbra rakom a rolettit, így alul még lesz egy sor vagy két sor tejszínhabrózsa, vagy vmi ilyesmi... És ugye akkor magasabbra kerül a roletti a tortánál, a tetejére a krémre mennek az eperdarabok, és erre menne a zselé, mint a gyümölcstortára, olyan szééép piros... erre a célra is lenne a roletti, hogy megfogja a zselét, ne fojjon le. Sztetek megfogja, a zselét mindig elrontom... :( Illetve még egy kérdés, segítség!! A lapzselatinnal nehéz bánni, mert a krémbe meg az kell, felolvasztani kell egy edénybe amit beáztattam elõre, nem forralom fel, akkor nem lehet elrontani, ugye? Köszi! És miylen árban van, azt nme tudjátok?egyszer metroba néztem naon drága volt... Lidl, aldi?Kb mennyi?
De a roletti finomabb
Aldiban, Metroban (itt egészen biztosan!), talán még a Lidlben is találsz ilyet. Nekem mind a kettõ nagyon tetszik (bárcsak én is kaphatnék ilyet! :=) ). A rolettit leginkább parfétorták díszítéséhez szokták használni, mert akkor minden szelet torta mellett ott van az oldaláról a 3-4 roletti. A "sima" tortákat inkább a piskótával rakják körbe.
Ahha. Így már értem! Húú ez tényleg nagyon jól néz ki. Szerintem kb. 60 db kell belõle! A rolettis jobban néz ki!! Viszont akkor így a képet látván az amit ajánlottam, a pici, az nem elég hosszú hozzá. Fincsi lesz :D
A kérdező hozzászólása: másodikat elírtam: http://3.bp.blogspot.com/_7DNhUI099IM/SetBXIc5ryI/AAAAAAAADY.. amúgy alidliben tényleg láttam mááár, eszembe jutott
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! minegyik hasznos!
A kérdező hozzászólása: én is roletti párti vagyok... Az olyan fincsi.... meg mutatóóós. :)


A kórházba szülésre hány db eldobható bugyit kell vinni, és tena betétet, textil pelenkát, eldobható pelenkát, és popsitörlőt? Mennyit vigyek, nehogy kevés legyen.

Kismama melltartót és szoptató melltartót is vittetek, mennyit?

Legjobb válasz: Vedd alapul a benn töltött napok számát. pl. ha 3 napig leszel benn, akkor - bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz) - hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni) - ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be. - textilpelus 3 db. - eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésûek). - popsitörlõ, 1 csomag. - melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)

Vedd alapul a benn töltött napok számát. pl. ha 3 napig leszel benn, akkor - bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz) - hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni) - ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be. - textilpelus 3 db. - eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésûek). - popsitörlõ, 1 csomag. - melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)
A kórházban ahol dolgozok ezeket a dolgokat mi adjuk a kismamáknak, amennyi csak kell. Furcsa hogy lassan már akár vizet is magának mell vinnie az embernek...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! akkor majd lesz csomagom :) kell jó nagy bõrönd :) . 2.válaszoló. Hát jó nekik hogy nem kell vigyenek sok mindent , nekünk ezeket mind vinni kell, mondta a szülésznõ. Melyik kórházba van ilyen kényelem? :-)
Huh...kettes, erre én is kíváncsi vagyok. Hol van ilyen szupi hely? A fiam születésénél csak babaruha nem kellett, de most már saját ruhát kell vinni a bébiknek. Mindent nekünk kellett vinni a budipapírtól kezdve a kézmosó szappanig. Csak az ágynemû volt kórházi...
Ealing Hospital :)
A kérdező hozzászólása: ez vicces :-) Nem is itt van Mo.on :-) gondoltam :) azért olyan messze nem megyek el szülni :)
Minden kórházban más a protokoll. Nálunk ez kell: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html A férjed úgyis bemegy, tehát tud vinni pótlást mindenbõl. Én minden napra vittem 1 tiszta hálóinget, 1 tiszta melltartót (baromira megizzadsz, ha belövell a tej, lesz egy hülye szaga is) naponta legalább 3-4-5 betét/bugyi/pelenkabugyi, amit szeretsz. Eltérõ, ki mennyire vérzik. Eldobható pelus napi 5 legalább, eleinte sokat kakálnak, popsitörlõ 1 csomag. 37+6 h km
Hát kedves utolsó, így is kevés az orvos meg a nõvér, úgyhogy inkább ne küldjük õket börtönbe. A másik meg, hogy olyan kevés fizetésért dolgoznak, hogyha nem lenne hálapénz, egy sem maradna itthon. Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy más országokban a terhesgondozás messze nem ilyen alapos, több helyrõl hallottam, hogy legfeljebb 2 Uh van, és orvos se látja többször a kismamákat. Minden külföldön élõ panaszkodik, és rengeteg kérdést tesznek fel itt a gyakorin, mert ott kint nem kapnak válaszokat. Szóval nem biztos, hogy ez annyira rossz....
Ealing Hospital szuleszetehez volt szerencsem harom evvel ezelott... Egy remalom volt. A Labour Ward es a Maternity Ward egyarant. De valoban, eldobhato bugyit es oriasbetetet adtak...

Hogy kell kiszámolni, hogy 1 g nitrogénben hány db atom van? Ne csak a végeredményt írjátok légyszíves!

Legjobb válasz: A periódusos rendszer megmutatja,hogy 6x10^23 db atom hány gramm anyagban található.Ez a szám a nitrogén esetében 14,vagyis 14g nitrogénben 6x10^23 db nitrogénatom van.Ennek az innformációnak tudatában már csak annyi a dolgod,hogy a hatszázezer-trilliót (6x10^23) elosztod 14-gyel.Ezt már rádbízom :)

A periódusos rendszer megmutatja, hogy 6x10^23 db atom hány gramm anyagban található.Ez a szám a nitrogén esetében 14, vagyis 14g nitrogénben 6x10^23 db nitrogénatom van.Ennek az innformációnak tudatában már csak annyi a dolgod, hogy a hatszázezer-trilliót (6x10^23) elosztod 14-gyel.Ezt már rádbízom :)
Avogadró törvény szerint 1 mol anyagban 6*10^23-on db atom van. Eszerint 1 mol tehát 14g nitrogénben van 6*10^23 Akkor 1g nitrogénben (6*10^23)/14 db atom van
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! :)
A válaszom az elemi nitrogénre jó csak, ami soha nem fog létezni, csak a villámlás után.Ha a nitrogéngázra (N2) gondolsz(ami a levegõ 78%-át alkotja), ne 14-gyel, hanem 28-cal oszd el azt a nagy számot.
Én 10-et vittem, de 6 fogyott el.Patikában vettem, nem volt 600 a 6 darab!Sok sikert!
Illetve bocs a 10 darab került annyiba....
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Most voltam a patikába 3 pöttyöset kaptam 1300 ft ért, és 28 db os, comfort mini, az jó lesz szülés utánra szerintetek?

A kórházba hány db betét és hány db eldobható bugyi kell?

Legjobb válasz: Ezt senki nem fogja tudni megmondani:)

Ezt senki nem fogja tudni megmondani:)
betétbõl napi 3-4-et számolj, bugyiból 2-3-at naponta de az eldobható bugyik árából már rendes pamutbugyit is vehetsz, és akkor otthon a gyermekágyi idõszakban is lesz nyûhetõ bugyid. lehetõleg nagyobbat vegyél, hogy a betét is elférjen benne
Betét minnél több, mert nem adnak!Tena betétet vegyél, mert az elég vastag, de 2csomagot(2x10db) legalább vigyél a kórházba!Ha nem is használod el mindet, jó lesz otthonra szülés után. Eldobható bugyi miért kellene?? Ha van rendes nagyobb sima bugyid(úgy értem ami a csípõdig felér) akkor az teljesen jó! Én 4hete szültem, a saját fekete bugyimban voltam(természtesen nem tanga)amire jól ráfért a Tena betét, sõt Én duplán raktam fel, ami tök jó volt, jól felfogott mindent, és kényelmes is volt!
Csak saját tapasztalatot tudok megosztani: én az elsõ kb. 12 órában félóránként jártam pisilni (elindult a sok víz kifelé a szervezetembõl), és minden pisinél cseréltem betétet (szülésznõ javaslatára). Utána is minden pisilésnél, szóval az elsõ nap elfogyhatott kb. 18 db, utána meg napi kb. 8. Eldobható bugyi helyett sokkal jobb a Tena hálós bugyi, mert jól szellõzik ami ilyenkor nagyon fontos, és ha kiöblíted akkor nagyon gyorsan megszárad, nem is volt nálam 3 db-nál több, mert mindig a zuhany alatt gyorsan ki is mostam és köv. zuhanyra meg is száradt, szóval elvileg 2 is elég lett volna.
Ezt elõre nem lehet megmondani. Azt mindig elmondják, hogy szüléshez ne normál betét vigyél, hanem tenat (vagy valami hasonlót). Na hát ebbõl nekem csak 1-2 db kellett közvetlenül a szülés után. A sima betét utána elég volt már a kórházban is. Viszont hálós eldobható bugyit vittem (felkészülve a vérádatra). Ennek mondjuk utólag is örülök, mert a vér ugye max akkor jön ki a bugyiból, ha frissiben beáztatod, amit ugye a kórházban nem állsz neki. Na és nekem azért lett mégis véres, mert lehet egy betét lepedõ méretû is, ha háton fekszek éjjel, akkor a vér nem ér el a betétig, hanem kicsorog a 2 farpofám között. Szerintem tenából vegyél egy csomaggal, ha többre lesz szükség, akármikor elszaladhat a párod venni még.
Ha megvan a menzeszed akkor számolj naponnta olyan 3darab betéttel, modjuk én 2bugyit szoktam olyankor felvenni, hogy ha átáznák(érted remélem)számolj bugyibol naponta 2-õt

Hogyan kell berolnizni az aprópénzt, hogy beváltsák a postán nagyobb címletekre? Hány db érme kerüljön egy gurigába?

Legjobb válasz: A beváltásra szánt pénzérméket az általános pénzkezelési szabályok szerint kell csomagolni. Az érmékbõl érmetekercset kell készíteni, amelyek az alábbi mennyiségû pénzérméket tartalmazhatják: 1,2,5,10,20,50 Ft-os érmébõl 50 darabot, 100 Ft-os érmébõl 20 darabot. A pénzváltáshoz szükséges egy, a postahelyek által biztosított "Jegyzék" elnevezésû nyomtatvány, vagy azzal azonos tartalmú és formátumú jegyzék kitöltése is. A pénzváltás címletenként 100 darabig ingyenes, a címletenként 100 db-ot meghaladó darabszám esetén a 100 darab feletti rész után a díjszabás szerinti díjat kell fizetni.

A beváltásra szánt pénzérméket az általános pénzkezelési szabályok szerint kell csomagolni. Az érmékbõl érmetekercset kell készíteni, amelyek az alábbi mennyiségû pénzérméket tartalmazhatják: 1, 2, 5, 10, 20, 50 Ft-os érmébõl 50 darabot, 100 Ft-os érmébõl 20 darabot. A pénzváltáshoz szükséges egy, a postahelyek által biztosított "Jegyzék" elnevezésû nyomtatvány, vagy azzal azonos tartalmú és formátumú jegyzék kitöltése is. A pénzváltás címletenként 100 darabig ingyenes, a címletenként 100 db-ot meghaladó darabszám esetén a 100 darab feletti rész után a díjszabás szerinti díjat kell fizetni.

Ha van egy ládába 4 fajta alma van. Mindegyik fajtából egyenlő mennyiségű, összesen 100 db . Hány almát kell véletlenszerűen kihúzni, úgy hogy valamelyik fajtából biztosan legyen 10 db?

Válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: 37-et. A legrosszabb eset, hogy mind a 4 fajtából kiveszel 9-9-et, az 36, de még egyikbõl sincs tíz. A 37. alma viszont valamelyik fajtából a 10. lesz.

37-et. A legrosszabb eset, hogy mind a 4 fajtából kiveszel 9-9-et, az 36, de még egyikbõl sincs tíz. A 37. alma viszont valamelyik fajtából a 10. lesz.

HA chilisbabot csinálunk 35 főre akkor hány db konzervbab és kukorica kell és hány kg darált hús?

14-16 éveseknek

Legjobb válasz: Kb. 4 adagra kell számolni fél kiló húst, 1 konzerv babot, 1 konzerv kukoricát.

Kb. 4 adagra kell számolni fél kiló húst, 1 konzerv babot, 1 konzerv kukoricát.
Ha eddig 2 személyre csináltad, akkor 17-18-szor annyi, mint 2 személyre. Ha még soha nem csináltál, akkor ne készíts egyszerre 35 adagot, mert erõsen benne van, hogy ehetetlen lesz.
én sem vállalnám be ennyi fõre. az arányok valóban jók az elsõ válaszoló szerint, de 35 fõre nem ugyanaz megfõzni, mint négyre. inkább csináljatok valami bográcsos paprikáskrumplit, gulyást, babgulyást, pörköltet. de csak az én szerény véleményem..:)
A kérdező hozzászólása: Az elkészítéssel nem lesz probléma, és így már hozzávalókkal sem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!