Találatok a következő kifejezésre: Hány darab szükséges (7 db)

Kétszer annyi három lábú asztalt gyártanak mint négylábút. Egy műszak (8 óra) alatt 40 db asztalláb és a hozzájuk szükséges asztallap készül el. Egy műszak alatt hány darab négylábú asztalt készítenek? Hány darab asztallapot készítenek összesen?

Legjobb válasz: Sziasztok aki ért hozzá légyszi segítsen megcsinálni ezt a feladatot köszi:) Egy asztalos mûhelyben minden mûszakban kétszer annyi három lábú asztalt gyártanak mint négylábút.Egy mûszak(8 óra) alatt 40 db asztalláb és a hozzájuk szükséges asztallap készül el.Egy mûszak alatt hány darab négylábú asztalt készítenek?Hány darab asztallapot készítenek összesen??????

A kérdező hozzászólása: Sziasztok aki ért hozzá légyszi segítsen megcsinálni ezt a feladatot köszi:) Egy asztalos mûhelyben minden mûszakban kétszer annyi három lábú asztalt gyártanak mint négylábút.Egy mûszak(8 óra) alatt 40 db asztalláb és a hozzájuk szükséges asztallap készül el.Egy mûszak alatt hány darab négylábú asztalt készítenek?Hány darab asztallapot készítenek összesen??????
egy mûszak alatt készítenek 4db 4 lábút ehhez kell 16láb 8db 3 lábút ehhez kell 24 láb és ezekhez kell 12 db asztallap

Minimum hány darab és milyen színû melltartó szükséges egy nõnek?

Sokat fogytam és az összes melltartóm nagy rám. Próbáltam bevarrni, de akkor meg kiesnek belõle a melleim (amit nem értek, mert eddig tökéletesek voltak, most meg kibuggyannak). Új melltartókat kellene vennem, de az "új" méretemben nagyon nehéz találni és amiket találtam , azok nagyon drágák nekem. Milyen színekre lenne tényleg szükségem? (mindenféle színû ruhám van)

Legjobb válasz: Szerintem fekete meg fehér. Ha esetleg van átlátszóbb ruhád akkor olyan színû. Hány darab... Amennyire van pénzed, és amennyit tényleg használsz. Felesleges felhalmozni pl 30-40 farabot hogyha nem használod õket

Szerintem fekete meg fehér. Ha esetleg van átlátszóbb ruhád akkor olyan színû. Hány darab... Amennyire van pénzed, és amennyit tényleg használsz. Felesleges felhalmozni pl 30-40 farabot hogyha nem használod õket
2 a minimum, 4-5-nél több vlsz nem kell (mondom ezt úgy hogy nekem kb 20 van). Szerintem jó ha van egy sportmelltartó; egy amit fel lehet venni kivágottabb ruhákhoz ( [link] ); egy ami sima, varrás nélküli, hordható póló alá; egy ami testszínû (fehér ruhákhoz). Ez a linkelt pl három feltételt is teljesít egyszerre. Fehér szerintem nem kell, akkor már inkább fekete vagy színes.
A leguniverzálisabb talán a testszínû variálható-levehetõ pántú. Persze a klasszikus fekete és fehér mellett is dönthetsz. Mennyi? Minimum annyi, hogy két mosás között kibírd velük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! Most kb. 15 melltartóm van, viszont egyik sem jó , de ha jól számoltam 2 db-ra van pénzem :( , akkor egy testszínû és fekete legyen?
Szerintem igen, a fekete és a testszínû alapdarabok. A fehér szerintem nem igazán praktikus, mert egy vékonyabb színes felsõ alól jobban átlátszik, mint a testszínû.
Én is a feketére és a testszinûre szavaznék. Ha sportos vagy, utóbbi lehet sportmelltartó.
4 db nem árt ha van: 1 testszínû, 1 fekete, 1 fehér, és 1 sportmelltartó. Szerintem ezek alapdarabok, és csak utána jöhetnek a színesek.

Hány darab tengerimalac szükséges a tenyésztéshez?

Sziasztok! Kérlek írjátok le,hogy hány hím és hány nőstény tengerimalac kell a tengerimalac tenyésztéshez.

Legjobb válasz: Miért akarod õket tenyészteni? Ahogy én látom, szegényekbõl inkább túlszaporulat van. Egyébként meg fontos a minél nagyobb genetikai sokszínûség, tehát lehetõleg mindegyik malac máshonnan származzon.

Miért akarod õket tenyészteni? Ahogy én látom, szegényekbõl inkább túlszaporulat van. Egyébként meg fontos a minél nagyobb genetikai sokszínûség, tehát lehetõleg mindegyik malac máshonnan származzon.
1 hímmel és 1 nõsténnyel is lehet tenyészetet indítani, te döntesz arról, hogy hány tenyészpárod legyen. Szerintem ne indíts túl sokkal, elõbb tapasztald meg, mennyire tudod eladni a kicsiket, és hogy egyáltalán hogyan zajlik az egész. Késõbb, ha úgy döntesz, beszerezhetsz még tenyészpárokat, de nem érdemes egybõl a "mély vízbe ugrani".
szerintem ne vegyél többet 500-500 nál
A kérdező hozzászólása: Tõlem szórakozz:D.
mért ?? :( de én még úgy elszórakoztam volna :(
A kérdező hozzászólása: Kösz, már nem érvényes!
kedves utolsó :) szólj máskor is :D rá érek non stop :D
Kedves barátom 1-es !!!! Szívbõl köszönöm a válaszod, szar napom volt eddig, de akkorát röhögtem !!!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nem értem, mi van túl szaporodva?És szerintem jobb, hogy megkérdezem, hány darabot vegyek.Nem értem ezzel mi a baj!
ha ezt kell kérdezned ne tenyéssz de amúgy se nagyon sok malacnak így se marad hely túl vannak szaporodva
2 lánnyal kezdjed. De csak álomszépet vegyél meg, és csak kirobbanó formában fedeztesd. És persze egy ilyen kérdés kiírásánál sokkal alaposabban készülj fel. Olvass el mindent, járj el kiállításra, látogass meg 4-5 jó nevû tenyésztõt, mérd fel a piacot, készíts számításokat...
Nem kan és koca! Aki állítása szerint tenyésztett valamikor nem használ rájuk ilyen szakszerûtlen kifejezéseket. Hím és nõstény. Lebuktál kedves ex szaporító.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) !
A tenyésztéshez, nem kell párban tarnani a malacokat. Ha a kan és a koca folyton együtt vannak, a kocának nem lesz ideje pihenni. Ugyanis szülés után egybõl tüzelni kezd. Elsõre vegyél egy párt és két ketrecet. Ha láthatóan vemhes a koca a kan mehet külön ketrecbe. Ha párosával tartod õket, nem tudod mikorra várhatók a kicsik, és a szaporodást se tudod kontrollálni. Régen én is tenyésztettem malacokat, ha van még kérdésed írj privátot.
Mindenképp kettõvel kezdd! Így ki tudod számolni mennyi pénzt kell havonta elõteremtened a mûködésre, és a legszebb lányokat megtartva tudsz egy saját állományt létrehozni. Ha kell vehetsz késõbb 1-1 fiút, de ne össze-vissza, hanem olyat aki az allomanyod hibáit kijavítja. Nyereségre ne szamits, viszont arra, hogy negyediket egy betegséget, és az összes állatoddal orvoshoz kell járnod, arra igen! A koltsegeken kívül a helyet is nézd meg. Legyen elég ketreced a hiszitve szülõnek, a betegnek, a visszahozott allatokhoz karanténra. És persze idõd takaritani, füvet szedni, kézhez szoktatni, allatorvoshoz rohangaszni, betegeket gyogykezelni, hirdetni, vevõkkel beszélgetni.
A kérdező hozzászólása: Még csak gondolkodok a témán.Ha belekezdenék legalább 4 külön helyrõl venném meg õket.
megengeded nekem?? *.*


Lehet e helyettesíteni spot égővel a neoncsövet akvárium megvilágításához? Ha igen 100 literhez hány darab és milyen teljesítményű égő szükséges?

Legjobb válasz: természetesen lehet csak nem elõnyös. Hogy mennyi kell azt befolyásolja a növényzet.Egyébként, ha bármilyen mód van rá, akkor azt tanácsolom, h maradj a neonnál.

természetesen lehet csak nem elõnyös. Hogy mennyi kell azt befolyásolja a növényzet.Egyébként, ha bármilyen mód van rá, akkor azt tanácsolom, h maradj a neonnál.
Így igaz. Lehet helyettesíteni, de nem ajánlatos. A növényeid sohasem fognak úgy fejlõdni spot-égõktõl, mint a kifejezetten akváriumi célokra gyártott neoncsövektõl. Persze csövek és csövek közt is van különbség: eltérhet a foglalat rendszere, és a csövek jellege. Legjobb, ha konkréran olyan neoncsövet veszel, amit növényeknek fejlesztettek ki: "Nature", "Plant" feliratokkal.

Hány darab body szükséges egy ujszülött babának?

ugy értem egy honapra elegendö az kb mennyi?

Legjobb válasz: www.babanet.hu oldalon pontossan megkapot a kérdésedre a választ. Én ha veszek ruhákat babának fix,hogy átfogom mosni a higénia miatt,mert szerintem az üzletekben csak végig fogdossák :) Gratulálok a picihez! 20hetes kismama

http://www.babanet.hu oldalon pontossan megkapot a kérdésedre a választ. Én ha veszek ruhákat babának fix, hogy átfogom mosni a higénia miatt, mert szerintem az üzletekben csak végig fogdossák :) Gratulálok a picihez! 20hetes kismama
Én minden ruhát kimostam és több méretet vettünk, 56-68-ig, így a nagyobbak jók lesznek késõbb. 3 hete született a kisfiam, ezért mi elég sok (kb 10 db) rövid ujjút vettünk + kb 6-8 hosszú ujjút.
Ezt mondani sem kell, alap, hogy kimossuk a ruhácskákat, sõt ki is kell vasalni. És az sem mindegy, mivel és hogyan mosod! Mosószer, nem mosópor, ami sensitiv, öblitõ nélküli dupla öblítés!!
Szerintem 56-osat vegyél, mert a babák nagy részénél az ennél kisebb már születéskor sem jó. Szerintem 6-8 darab jó ha van, ha nem akarsz minden nap mosni vasalni.
Mindenképpen mosd ki.Amúgy sokszor el is vannak méretezve a ruhák.Szerintem is érdemesebb 56-ost venni.Esetleg egy picit nagy lesz neki.Úgy is nõnek, mint a gomba.

8 darab garnéla esetén hetente hány %-os vízcsere szükséges?

Egyelőre még nincsenek benne az amanok, másfél hete megy az akvárium növényekkel, de olyan csodaszép a vize, ahogy a növények is, hogy most elgondolkodtam.

Legjobb válasz: Mekkora akvárium? Milyen szûrés?

Mekkora akvárium? Milyen szûrés?
A kérdező hozzászólása: Szia. Már írtam párszor, én vagyok az 54 literes amanos. Eheim 2008-as van benne.
Nem olvastam a többi kérdésedet, így nem tudtam ki vagy. 54 literben ha teheted, heti kétszer cserélj vizet, tehát 2 x 20 %.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez akkor is igaz, ha semmi más nincs az akváriumban, mármint állatok közül.
A kérdező hozzászólása: Ez kérdés volt.:)
Ebben megoszlanak a vélemények. Amíg nincs állat, meg amíg bejáratod az akváriumot, éppenhogy kell a magasabb ammóniaszint, hogy szaporodjanak a bacik. Talán abban igazuk van, akik aztmondják, hogy ugyanúgy kell vizet cserélni bejáratás alatt is, hogy a túl sok ammónia még azokra a baktériumokra is toxikus, akik egyébként megeszik õket. Tehát a megszokott, hogy cserélsz bejáratás alatt is vizet, de én tudományosan egyik oldalt sem tudom most neked alátámasztani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!