Találatok a következő kifejezésre: Hány darab áll (9 db)

2 a hetediken plusz 2 a hatodikon mínusz 2 a negyediken.
Ja bocsi, gondolom magyarázat is kell. a bitszakszban mind a kilenc helyen lehet kétféle szám, 0 vagy 1. (_ _ _ _ _ _ _ _ _) összesen tehát 2*2*2*2*2*2*2*2*2=2^9(2 a kilencediken) féle variáció van. Ha két darab 0 van az elején, akkor már csak 7 hely marad, ahol válogathatunk a 0 és az 1 között (0 0 _ _ _ _ _ _ _), tehát (1*1*)2*2*2*2*2*2*2=2^7 féle ilyen variáció van. Ha 3 1-es van a végén, akkor csak 6 helyen variálhatunk, hogy 0 vagy 1 legyen (_ _ _ _ _ _ 1 1 1), ez 2*2*2*2*2*2(*1*1*1)=2^6 ilyen variáció van. Ha ezt a kettõt összeadjuk (mivel mindegy melyik teljesül, és elég az egyiknek teljesülnie), 2^7+2^6 variációt kapunk összesen. Így azonban kétszer számoltuk azokat, amelyre mindkét feltétel igaz, így ezek számát (egyszer) ki kell vonni. Ez 2^4, mert a kilencbõl 5 fix van, és 4 helyen variálhatunk. (0 0 _ _ _ _ 1 1 1). Tehát összesen 2^7+2^6-2^4=128+64-16=176 variáció.
1.: x-et y=0, y-t x=0-nál metszi. a, 0=log2(x+4) 1=x+4 x=-3 b, y=log2(0+4) y=2


A pi bináris alakban leírva a hány darab a legtöbb közvetlenül egymás után álló egyforma számjegy?

Melyik számjegy az? 0 vagy 1?

Legjobb válasz: Mivel a pi végtelen, ezért erre nem nagyon létezik válasz, sõt nem is írható fel binárisan, mint ahogy 10-es számrendszerben sem. Ahhoz pedig, hogy mi a leghosszabb egyforma sorozat benn ismerned kellene minden jegyét.

Mivel a pi végtelen, ezért erre nem nagyon létezik válasz, sõt nem is írható fel binárisan, mint ahogy 10-es számrendszerben sem. Ahhoz pedig, hogy mi a leghosszabb egyforma sorozat benn ismerned kellene minden jegyét.
Mindkettõbõl végtelen darab.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint egy normális szám bináris alakban végtelen sok közvelen egymás után álló 0 és 1-et is tartalmaz, egy nem normális számnál lehet a 0-ból több vagy keveseb mint az 1-bõl. Ha a pi normális, akkor a válasz mindkét számjegyból végtelen?
Nem igazán világos a válaszokból, hogy ki mit ért normális szám alatt, de hogy ez a fogalom jóval bonyolultabb, mint az a válaszokból sejthetõ, az biztos. A normális szám egy rendkívül bonyolult algoritmussal felírható szám, amelybõl az itt elhangzott állítások nem következnek.
A kérdező hozzászólása: Ha mondjuk azt állítanám, a kettes számrendszerbeli felírásában a közvetlenül egymás mellett álló 0-k maximális száma 1234, míg az egyeseké csak 1011, akkor a 1235-ös és nagyobb sorozatokat véve hiányozna a csupa nulla, nem lenne minden sorozat egyformán valószínû, tehát nem lenne normális a pi. Feltesszük, hogy pi normális. Ekkor nincs korlátja a közvetlenül egymás után álló egyforma jegyek számának. Felvetõdik egy újabb kérdés is (azon túl, pi valóban normális-e): Ha normális egy szám, abból jól sejtem, még nem következik, hogy biztosan tartalmazza a "biblia.txt"-t is valahol? Elõfordulhat, hogy mindenféle kombináció elõfordul, de pont a "biblia.txt" sehol. Vagy az ellenkezõje igaz és ha normális egy szám, akkor bizonyosan tartalmazza a "biblia.txt" és az egész múltbeli és jövõbeli világirodalmat is ASCII-ban kódolva, sõt nem is egyszer, hanem mindent végtelenszer?
(A telefonszámos példánál 8 bitnek feletettem meg a számokat, mintha szövegfájlban lennének. Természetesen létezik ugye ennél tömörebb forma is, de gondoltam maradjunk a szövegfájlnál, ha a Bibliával akarjuk összevetni.)
Ergo mindegyik normális számban nemhogy a Biblia és az egész eddigi és ezutáni világirodalom benne van, hanem az egész internet az eddigi és ezutáni összes képpel, filmmel, chat beszélgetéssel, Facebook profillal és üzenõfallal. Lehet, hogy fel is jelentem emiatt az adatvédelmi biztosnál a pi-t. :-)

Lányok! Kb. hány darab ruhaneműből áll/fog állni a nyári ruhatáratok?

Pl.2 szoknya,5 fels?..Ezek mind jó min?ség?ek,márkásak?

Legjobb válasz: SZia! SZokny egyáltalán nem van valahol a szekrény mélyén 2 db de nem hadználom.Inkább farmer gatyák:rövid,hosszu,csõ,bõ,halász,kantáros.(kb.10 db van de nem mind használom)Most egyberézes ruhát akarok venni. A felsõkbõl maradtak tavalyról is,kaptam is,meg még venni is fogok.Abból rengeteg van nem tudom pontosan.Cipõkból nincs túl sok van/lesz egy sport cipõm,2db strandpapucs,2db topánka.Nem vagyok vásárlás mániás!!!Leginkább kapni szoktam a ruhákat vannak amik másodkézbõl az unokanõvéremtõl van,azok márkásak.Én nem igazán szeretek márkásat venni mert még csak 14 éves vagyok igy ugyis tönkre megy,vagy kinövöm stb.

SZia! SZokny egyáltalán nem van valahol a szekrény mélyén 2 db de nem hadználom.Inkább farmer gatyák:rövid, hosszu, csõ, bõ, halász, kantáros.(kb.10 db van de nem mind használom)Most egyberézes ruhát akarok venni. A felsõkbõl maradtak tavalyról is, kaptam is, meg még venni is fogok.Abból rengeteg van nem tudom pontosan.Cipõkból nincs túl sok van/lesz egy sport cipõm, 2db strandpapucs, 2db topánka.Nem vagyok vásárlás mániás!!!Leginkább kapni szoktam a ruhákat vannak amik másodkézbõl az unokanõvéremtõl van, azok márkásak.Én nem igazán szeretek márkásat venni mert még csak 14 éves vagyok igy ugyis tönkre megy, vagy kinövöm stb.
Hát ha most gyors fejszámolást végzek, akkor: 2 rövid farmer, 2 ruha, 4-5 szoknya, kb 10 spagettipántos, meg van pár pólóm is. meg ugye papucs, vászoncipõ... Most mit nézel márkásnak? Általában nem turkálókban vásárolok, de van onnan is cuccom. a nagyon drága helyeket is kerülöm, mindig keresem a leértékeléseket.
Huuha, olvasgatom itt a vàlaszokat: valaki hetente vesz ruhàt, màsnak csak topbol van 10....:S Hàààt, én most igen-igen le vagyok " rongyolodva" ( hozzàtok képest :) ), épp mult héten pakoltam ki a nyàri ruha szekciot a szekrénybol..90%-a ment is egy zsàkba, és megkapta a sogornom..Tavaly ilyenkor szultem, és érdekes modon szélesebb ( màr ) nem vagyok, de vhogy hosszabb lettem deréktàjon, igy a régi felsoim igen viccesen àllnak rajtam, rovidek lettek. Ugyhogy jelenleg amim van: két ruha, egy farmer, kb hàrom véknyabb anyagu nadràg, 3-4 nyàri tunika, meg vagy 3 rovidujju felso...cipokbol van elég, szandàl-papucs kb 6 pàr. Jovo honapban szeretnék venni még 3-4 felsot, aztàn ezzel letudom a nyarat...Ugye babàval vagyok itthon, igy csak az uramnak oltozok ki esténként :) .....:S
Elsõ vagyok! Igan a saját pénzemet költöm rá. Én is párom is dolgozunk.És nem a háztartásból veszem ki a pénzt, és akármennyire hihetetlen szoktam olvasni :) ! MEg szoktam utazni, érdekel nagyon sok minden, nem vagyok "agyatlan pláza cica" , csak egyszerûen szeretek öltözködni!MEgdolgoztam érte, hogy ezt megtehessem! VOlt olyan idõ, amikor napi 14 órákat is lehúztam. De mostanra ez van! És ezt élvezem! NEm anyuci-apuci pénzét költöm. Õket segítem inkább. De én akkor is ilyen maradok, nem érzem még mániásnak, de ha az is nem baj :) ! Amúgy meg, amit már nem használok elszoktam vinni a családsegítõbe, és tudom, hogy õk tényleg olyan családnak adják oda, akik megérdemlik. Ezzel is segítek!
10:01 nem hiszem hogy ez rád/ránk tartozik az õ dolga
bocs, közbe írtak, inkább úgy írom hogy az utolsó író voltam én, meg azelõtt kettõvel :) tehát lehet jó cuccokat szeretzni olcsóért, én két évig dolgoztam, 75 ezret kerestem majdnem, mnident a saját pénzembõl veszek, nem hagyom hogy mások tartsanak el, ebbõl a kis pénzbõl fizetem a rezsit, apa gyógyszereit, a biztosítást, a netet, meg mai magamnak kell. Parfümöt három négy havonta veszek, ha kapok akkor mégritkábban, ékszereket nem nagyon veszek, inkább gyöngyökbõl fûzûnk, kocsim nincs, telefonomat is pár havonta töltöm fel, most segélyen élek és most tele van a szekrényem, egy csomó ruhát selejteztem, ilyenkor nem veszek felsõt :) amúgy múlt héten a vásárba vettem pár bugyit meg egy topot, láttam sok jó holmit, de sajna azok sérültek voltak vagy varrásnál, vagy a nap fakitotta ki õket. Ha jó egy cucc akkor még a kínaiba is képes vagyok megvenni. Strandra nem járok, fürdõruhát nem nagyon hordok :) sminkelni sem szoktam igazán magam, kutyám sincs akit etetnem kéne így eléggé sokat tudok spórolni.
Elsõnek : ha hetente vásárolsz ruhákat, mit csinálsz a régiekkel?Az ok.hogy egy fiatal nõ nem jár 10 éves ruhákban, de ez már vásárlási mánia, és persze te nem tartozol a megélhetési gondokkal küzdõk közé.Te keresed meg rá a pénzt vagy másét költöd? Okosabb dologra nem tudnád költeni ?Pl.könyvek stb.
Hát kb. van 14 topom, de abból nem hordom mindegyiket, 3-4 térdnadrág, 2 hosszúnadrág, 1 farmerszoknya, 1 térdszoknya, és kb. 3-4 póló, amit nem hordok. :D Most jut eszembe, nyári papucsom még nincs is xD azt majd vennem kell még. Van 1 szandálom, 1 magassarkú nyitott orrú cipõm, meg egy kondim. Lehet hogy valamit kihagytam, de nagyjából ennyi.
hmm.. sztem 5-6 gatya, 6-7 póló, 4-5 spagetti pántos fölsõ, 2-3 balett cipõ, 1 papucs. ezeket szeretném beszerezni idén.. meg van egy csomó tavalyi fölsõm, meg egy két gatyám, nekem így pont elég. illetve a nyár folyamán úgy se bírom ki, h ne vegyek még.
Bírom ezt amúgy...A kérdés nagyon tetszett. Engem az elsõt, és a csajszit, aki "durván vásárlás mániás" a saját szavaival élve jól lehúztak, de miért? NEM vagyunk egyformás, van aki szeret öltözködni, van , akit annyira nem hat meg a dolog.Ez van. A kérdés leszögezem újra tetszett. Pontosan igaz nem írtam le, hogy mennyi cuccom van, mert folyamatosan bûvül. Mondjuk az irigység baromi nagy az emberekben. Nem értettem soha az emberek miért nem tudnak más örömének örülni, önzõség... Igaz barátságok ezért kötöõdnek manapság ilyen ritkán. NEm tudnak örülni más öröménak, boldogságának, kinek mi okoz boldogságot, örömöt. Na nem mondom, hogy nekem ez a legnagyobb örömöm, de nagyon szeretek vásárolni, öltözködni. És sokan vannak még ilyen nõk. Öltözzön mindenki úgy és ahogy szeretne! És te kedves KÉRDEZÕ, neked mibõl áll a nyári kollekciód?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:) Kedves utolsó válaszoló!Igazad van mindenben, ami az irígységet illeti.Nem szabadna ilyennek lennünk.Nem egyforma az anyagi keretünk, az értékrendünk és nem vagyunk egyformán takarékosak sem.Bár néha engem is elönt a keserûség, amikor az évek óta vágyott ruhadarabot egy idõ után szinte mindenkin viszontlátom, csak épp nekem nincs.:(Na de fel a fejjel!:) Mindig igyekeztem árarányban a legjobban járni ruha terén:szinte csak nagyon akciós, turis, turis-akciós:) dolgaim vannak, de a java 2-5éves.Tehát a (nyári)ruhatáram:1db blézer, 5 db spagettipántos top, 3db csõtop, 3 db csõtop, 1db farmerszoknya, 1pár strandpapucs, 2 pár fonott papucs, 1 db farmerdzseki, 1db rövidujjú garbó, 3 db farmer, 2db nõies felsõ.+egy-két otthoni szaladgálós ruci.Hát, kb.ennyi.Remélem, ennél már csak több lesz!Mindenkinek szép nyarat!

Hogyan "tároljam" az elhasznált pelenkákat? Nem lehet érezni a szagokat ha sima szemetesbe rakom esetleg külön zsákolom mindegyiket? ! Hány darab pelenkát használ el 1 nap allat 1 ujszülött baba?

Nem akarnék drága pelenkatarto vödröt venni(inkább más "hasznosabb "dologra költeném ha jo a másik),menyi pelenkát vegyek elöször a babának?Pempörs vagy libero a jobb nálunk ezek szoktak akciosak lenni,a korházba liberot kértek hogy vigyek (de mért?)ithonra azt venném amit jobban ajánlotok gondolom utánna kitapasztalom melyik jo!?

Legjobb válasz: Mi egy külön szemetes vödröt használunk erre a célra, ami közvetlenül a pelenkázó szekrény mellett van. Napi 7-8 pelust elhasználunk, így naponta ürítjük a szemetest. Elõször Pampers-t vettünk, de most áttértünk a Huggiesra, mert olcsóbb és eddig bevált. Egy 3 hetes kisfiú anyukája

Mi egy külön szemetes vödröt használunk erre a célra, ami közvetlenül a pelenkázó szekrény mellett van. Napi 7-8 pelust elhasználunk, így naponta ürítjük a szemetest. Elõször Pampers-t vettünk, de most áttértünk a Huggiesra, mert olcsóbb és eddig bevált. Egy 3 hetes kisfiú anyukája
Mi egy pedálos-fedeles kukát vettünk. Ez közvetlenül a pelenkázó mellé van téve. Amennyi idõ alatt bele lehet dobni a pelust, nem jön ki a büdös. Mi is naponta ürítjük. Nekünk is a Huggies vált be, olcsó és jó. Próbáltuk a Pempörst :-), de mindig kipisilt belõle, a Libero meg akkora csomag, hogy alig tudott benne mozogni, és ebben a melegben még bele is pált a feneke. Szerintem érdemes egybõl 2-es méretû pelenkát venni, és ha esetleg szükséges venni 1-eset, mert én vettem a lnyomnak 1-eset, de már a születésekor automatikusan kinõtte :-(, és úgy kellett a párpmat elzavarni nagyobbért. A 2-es méret általában jó már a 3, 5 kilós gyerekre, és általában olcsóbbra is jön ki, mint a kisebb méret :-)
Szia.Tökéletesen megfelel más rendes házi kuka is a pelusnak.Valóban a pedálos jobb.Pelenkából a Huggest mi is nagyon szeretjük de ne vásárolj be belõle.Vegyél egy kis csomagot a 2-es méretbõl ha azt kérték akkor liberót.Aztán a kórházban majd úgy is kapsz mindenféle termék mintát amit ki tudsz ott rögtön próbálni és eldöntheted hogy melyik a szimpi.Azért mondom hogy keveset vegyél mert én a fiammal úgy jártam hogy a 4és fél kilójával még a kettesbe se fért bele.

Hány darab téglából áll a Szegedi Fogadalmi Templom?

Legjobb válasz: Nagyon sokból:-)))))

Nagyon sokból:-)))))
1 579 236, de az is lehet, hogy 1 579 237, nem dönthetõ el pontosan, a tornyokon lévõket nehéz megszámolni a földrõl. Vicceltem. Szerinted megszámolta valaki? :)
A kérdező hozzászólása: hát reménykedtem...
Ha a féltéglák számát megszorzod kettõvel, az eredmény pontos! De nem biztos.
Ez nem fontos!

Egy 14 jegyből álló digitális kód esetén (pl. egy 8-jegyű kód: 10101011) hány kódban van (a) pontosan 3 darab nulla? (b) ugyanannyi 0 és 1? (c) legalább 3 darab 1-es?

Legjobb válasz: Matek házi? :D Kombinatorikában anno jó voltam, de az már nagyon régen volt... Amit javaslok, hogy nézz utána a permutációknak illetve a faktoriálisoknak... valahol ott lesz a megoldás...

Matek házi? :D Kombinatorikában anno jó voltam, de az már nagyon régen volt... Amit javaslok, hogy nézz utána a permutációknak illetve a faktoriálisoknak... valahol ott lesz a megoldás...
tiszta hülye vagyok, hogy munakidõben ezzel baszkódok, de nem hagy nyugodni... :) a) szerintem 14 alatt a 3 b) 14 alatt a 7 c) 2^11-en (kettõ a 11-iken) A megoldások nem 100%-osan jók, talán jön valaki utánam, aki kiszámolja! :) Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de egyik sem jó megoldás, nem fogadta el a rendszer. :S Áhh, már pár órája ezen a példán töröm a fejem, de én még ennyire sem jutottam mint Te, azért nagyon köszi :)
a c) sem jó? pedig abban az egyben biztos voltam... sajnálom, hogy egyik sem jó... ezek után, lehet, hogy ma már át sem mennék a matekérettségin... :p Ha esetleg valahonnan megtudod a megoldást, akkor áruld el! :)
egy utolsó próbálkozás... :) a)364 b)3432 c)2048
A kérdező hozzászólása: Az a) és b) válasz helyes, de a c) sajnos nem jó, nagyon köszi, még azt elárulnád légyszi hogy hogy számoltad ki? Csak hogy a vizsgán nekem is menjen :)

Egy parkolóban autók és motorok vannak. A parkolóban összesen 60 jármű áll, melyek kerekeinek a száma 160 darab. Hány autó és hány motor van a parkolóban?

Eddig jutottam (autó=a, motor=m): a+m=60 2a+4m=160 Mivel egyenletrendszerként kellene megoldani, ezért a 2. egyenletb?l kivontam az els?t, így ezt kaptam: a+3m=100 Hogyan folytassam tovább? Nagyon szépen köszönöm! :-)

Legjobb válasz: Ne vond ki egymásból a két egyenletet, ha nem inkább fejezd ki az egyik egyenletbõl az egyik ismeretlent és azt helyettesítsd vissza a másik egyenletbe. a+m=60 =>m=60-a 2a+4m=160 =>2a+4(60-a)=160 2a+240-4a=160 -2a=-80 a=40 m=60-a=60-40=20

Ne vond ki egymásból a két egyenletet, ha nem inkább fejezd ki az egyik egyenletbõl az egyik ismeretlent és azt helyettesítsd vissza a másik egyenletbe. a+m=60 =>m=60-a 2a+4m=160 =>2a+4(60-a)=160 2a+240-4a=160 -2a=-80 a=40 m=60-a=60-40=20
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és korrekt választ! Köszi!!!
Két egyenletet akkor érdemes összeadni/kivonni, ha ezzel az egyik ismeretlen "kiesik". Ha az elsõ végig szorzod elõbb kettõvel, azután vonod ki .....
Mióta van egy (a)utónak 2 kereke és egy (m)otornak meg 4? :-)) a + m = 60 4a + 2m = 160 A másodikat egyszerûsítve a + m = 60 2a + m = 80 a másodikból kivonva az elsõt a = 20 ===== az elsõ egyenletbõl m = 40 ======
A kérdező hozzászólása: köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!