Találatok a következő kifejezésre: Hány órakkor fel (115 db)

Bichon gazdik! Egy nap hányszor etetitek a kutyusotokat? És kb. hány óra fele?

Mielőtt nekem esnétek, hogy még ennyit sem tudok, jelzem puszta kíváncsiságból kérdem, hogy kinél hogy megy ez.

Legjobb válasz: Nem az enyém a kutya hanem az egyik ismerõsünké de néha mi vigyázunk rá... Napi 2x kap enni reggel olyan 7-fél 8 felé este pedig 6 óra felé

Nem az enyém a kutya hanem az egyik ismerõsünké de néha mi vigyázunk rá... Napi 2x kap enni reggel olyan 7-fél 8 felé este pedig 6 óra felé
7, 5 hónapos havanese-m napont 2x kap enni reggel fél hétkor (hétköznap, hétvégén 8-9 körül) és este pedig 6 óra körül a 10 éves bichon frise-m , pedig naponta 1x kap enni 6 körül(de most beteg és most 2x kell adni neki) amúgy felnõtt kutyának napi 1x-i etetés bõven elég..
az enyém már felnõtt, neki ugy van , hogy egész napra ki van rakva a tálkájába pedigree, azt eszegeti, mikor meg elfogy, újratöltöm.

2-2, 5 éves gyermek napi rutinjára (napirendjére lennék kiváncsi) föleg a reggelek hogy zajlanak mikor eszik hány óra fele?

Legjobb válasz: Nálunk ennyi idõsen bölcsis volt már a nagylány, szóval hétköznapokon itthon csak egy actimelt iszik reggel 7 körül, aztán a bölcsiben reggelizik. Délután amikor hazahozzuk uzsizik picit, ha vacak volt bent a kaja, játék estig, aztán vacsi, fürdés, mese és alvás úgy este fél 9 körül. Hétvégén felkel nagyjából fél 8-8 között, szintén actimellel indít, majd nagyjából 9-ig letudjuk a reggelit. Utána pici játék bent, aztán irány az udvar, ahol kirohangálhatja magát. Délben ebéd, legkésõbb 2-ig elalszik és többnyire másfél-két órát alszik délután, amit uzsi követ. Aztán évszaktól és idõjárástól függõen játék bent vagy a kertben. Az esték ugyanúgy zajlanak, mint hétközben.

Nálunk ennyi idõsen bölcsis volt már a nagylány, szóval hétköznapokon itthon csak egy actimelt iszik reggel 7 körül, aztán a bölcsiben reggelizik. Délután amikor hazahozzuk uzsizik picit, ha vacak volt bent a kaja, játék estig, aztán vacsi, fürdés, mese és alvás úgy este fél 9 körül. Hétvégén felkel nagyjából fél 8-8 között, szintén actimellel indít, majd nagyjából 9-ig letudjuk a reggelit. Utána pici játék bent, aztán irány az udvar, ahol kirohangálhatja magát. Délben ebéd, legkésõbb 2-ig elalszik és többnyire másfél-két órát alszik délután, amit uzsi követ. Aztán évszaktól és idõjárástól függõen játék bent vagy a kertben. Az esték ugyanúgy zajlanak, mint hétközben.
2 éves 4 hónapos a kislányom. Pár napot délelõtt családi napközibe van. Leírom mind a kettõt. Itthon van: 7-8 között kel, megiszik 2 dl tejitalt, kb. 1 óra múlva reggelizik. Utána játék, ha jó idõ van, kimegyünk az udvarra kb. 3/4 órát, ha rossz az idõ, benn játszik/játszunk. 12-fél 1 között ebéd, 1 körül elalszik és alszik másfél-2, 5 órát. Felkel, uzsonnázik, utána játék. Fél 8 körül fürdés, utána vacsorázik, 9-fél 10 között alszik el. Napközibe van: 7-kor kel, 2 dl tejital iszik. 8 körül elindulunk a napközibe, 9-kor ott reggelizik. Fél 12-kor ebédelnek, utána megyek érte. A nap többi része meg úgy telik, mint amikor itthon van. Ilyenkor kicsit többet alszik délután, általában 3 órát.
2 éves a huga pedig 2, 5 hónapos, azóta kicsit átalakult a rend, de nem vészes 8-negyed9körül kel, megissza a kakaót 2, 5dl, közben mesét néz, addig gyors megetetem a kicsit, egyszerre kelnek általában. Ha mindenki kész 9 elõtt elindulunk a boltba. Max fél10re itthon si vagyunk, akkor eszik pár falatot, pl egy pogácsát, de max ennyi. Utána gyors rendetrakok ha kell, befejezem az ebédet, és legkésõbb fél11 utám már kinn vagyunk játszani. Délben ebéd, majd alszik fél4-ig, akkor uzsi, megyünk ki megint(szerencsére kertesben lakunk). Fél5-5körül eszik egy kis gyümit Vacsi pedig fél7körül szokott lenni 8 után fürdés, legkésõbb fél9kor ágyban van, elõtte még megiszik 2.5 dl tejet
2 éves kislány. Magától ébred fél7-7 között, ekkor iszik kb 2 dl kakaót. Felkeltjük a nagyot, öltözés, készülõdés, irány az ovi 8-ra. Utána ha kell bevásárlás, posta...9-re legkésõbb itthon vagyunk, akkor reggelizünk. Délelõtt amíg fõzök mesét néz, vagy babázik, vagy könyvet nézeget, vagy nekem segít. Kb. fél 11-re kész vagyok, akkor megyünk az udvarra, vagy biciklizni az utcára vagy játszótérre. Délben ebéd, gyors elpakolok kaja után, majd kb 3/4 1-kor megy aludni, mesét olvasok neki, ott maradok vele míg elalszik (kb 5 perc). Kb. fél 3-3 között ébred, fél 4-kor megyünk az oviba. Utána együtt játszanak az udvaron, ha az idõ engedi, kb fél 5-5-ig míg kezd sötétedni. Kapnak egy kis tejes finomságot pl túró rudi, joghurt, vagy gyümölcsöt és bent folytatódik a játék, mesenézés. 7 körül vacsi, fél 8-8 fürdés, utána mese olvasás, alvás kb. fél 9-9-kor.
2, 5 éves és bölcsis, 6-7 között kel eszik egy kalácsot utána öltözés, é irány bölcsi , délután hazajön eszik valamit játszás, vacsi pizsi, kakaó és alvás.
Az én lányom 2, 5 éves. Reggel 8-9 körül ébred fel kap maci kávét vagy kakaót. Utánna megreggelezik, de nem szokott sokat enni reggel.Szerintem nem kívánja.Megnézi a kedvenc meséjét, játszunk, vagy kimegyünk kicsit sétálni. Mikor bejöttünk akkor ebédel az olyan 12 óra környékén van. 1 órakor alszik el és olyan 3 fél 4-ig alszik.Mikor felkelt megint eszik, de csak vmi könnyût. Játszunk estig.8-kor fürdés.fél 10-kor alvás.

2-4 év körüli kisgyerekesek! Hány óra felé vacsiztok, fürdötök?

Mikor fekszenek a gyerekek?

Legjobb válasz: Fél 7-7 körül kezdünk vacsizni,utána pancsi,mese és alvás,általában fél kilenc körül villanyoltás,9 óra,mire ki tudok jönni a gyerekszobából,utána az általad sorolt pihenési,lazulási tevékenységek,semmi házimunka.

Fél 7-7 körül kezdünk vacsizni, utána pancsi, mese és alvás, általában fél kilenc körül villanyoltás, 9 óra, mire ki tudok jönni a gyerekszobából, utána az általad sorolt pihenési, lazulási tevékenységek, semmi házimunka.
A kicsi 2.5 a nagy 4.5 lesz. Nalunk 6kor vacsi, fel 7kor furdes, es 7kor lampaoltas , alvas, meg elotte kicsit beszelgetunk, es ha nem faradtak nagyon elotte egy meset olvasok meg, de tobbnyire mar nem birjak kivarni. Reggel 7ig alszanak.En este meg mosogatok, bekeszitek egy mosast, rendet teszek, furdes, es ferjemmel vagyok, tv-zek, olvasok. 11-nel elobb nem szoktam lefekudni.
4, 5 és 2 évesek a gyerkõcök, a nagy már ovis. Fél 7-7 óra fele vacsizunk, utána fürdés, este a nagy kakaózik a kicsi tejet iszik, én közben mesélek, utána alvás. A kicsi 8 legkésõbb fél 9-kor már alszik, a nagy mivel alszik az oviban, így este nehezen alszik el, van, hogy fél tízig ébren van, de max fél 9-kor õt is ágyba dugom, de tudja, hogy nincs mászkálás, ott kell maradni. Én ugyan nem fekszem mellette órákig mire hajlandó elaludni. Néha hallom, hogy énekelget az ágyában, vagy még a babáit pakolgatja az ágyba, de szerencsére elvan magában, így én fektetés után tudok még pakolászni, bepakolni a másnapi mosást, mosogatógépet, ez max fél óra, így reggel rendbe rakott lakás vár. És ilyenkor van idõm a férjemre, aki sokszor csak azután ér haza, mire a gyerekek alszanak, így estére nem szoktam komolyabb melót hagyni.
Nálunk fél 7-kor van vacsi, fél 8-kor engedjük a fürdõvizet, fél 9-kor lámpaoltás. Utána még összebújuk, beszélgetünk, aztán a fiam bemászik az ágyába én pedig kijövök. Ált. este 9-tõl reggel 7-ig alszik. Decemberben lesz 3 éves. Megmondom õzintén, max. teregetni szoktam, meg egy kicsit elpakolni, amikor kijövök tõle. Ha ünnepre készülünk, akkor van, hogy utána sütök tortát stb., de ez a ritkább. Inkjább TV-zek, nezetek, férjemmel vagyok.
3 éves ovis a fiam. 6kor vacsora, 7kor fürdés, legkésõbb 3/4 8ra ágyban van, gyorsan én is megfürdök, aztán meseolvasás, villanyoltás. Legkésõbb fél 9re alszik, de általában hamarabb. Utána már nincs házimunka, pakolászás, mert a vacsi elõtt megcsinálunk mindent. Úgy viszem fürdeni, hogy a szobájában elpakolja a játékokat, a másnapi ovis ruháját kikészítem, így már nincs dolgom. Csak net, tévézés, ha itthon van a párom, beszélgetés, romantikázás (3 hétbõl csak 1 héten, mert 3 mûszakban dolgozik).
mi elég lazák vagyunk már a napirenddel :) az tuti, hogy f7körül kezdjük az estét ha itthon vagyunk. vagy elõbb fürdés vagy elõbb vacsi, ez se kötött. szüleim 6ig dolgoznak, ha náluk vagyunk akkor csak f8-8ra érünk haza, náluk eszünk, a nagy pancsolás meg elmarad akkor, csak gyorsan lezuhanyozik a fiam ilyenkor. 8-f9 körül fekszik le, mikor mennyire fáradt. 3 éves. miután lefeküdt még rendet csinálok, fürdök, netezek, 10 körül még férjemmel eszünk valamit és megnézünk egy filmet :)
3 éves a fiam, fél 7 körül vacsizunk, utána kicsi játék, aztán 7-7.30 között fürdés. Fürdés után már nincs játék, mert csak felébred tõle, így megissza a tejet, fogmosás, mese, és 8-8.30 között elalszik. Én házimunkát este már nem csinálok, legkésõbb fél 10-kor mi is lefekszünk, korán fekvõk vagyunk.
Fél7 körül vacsizunk, utána játszunk még egy picit, fél8-kor fürdés, 8-kor ágyban van. Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne hagyd õket a vacsi, fürdés után játszani, egybõl irány az ágy. Túlpörögnek, nálunk is elõfordult már ilyen. Kicsit változtatnék az esti rituálék sorrendjén.
Nálunk egyetlen program az, ami szigorúan kötött: az esti. Fürdés 1/2 7-kor, utána vacsi, 1/2 8-kor ágyba a legkisebb (22 hónapos). A nagyokkal még 1/2 óra beszélgetés, aztán nekik is irány az ágy (6 és 7 évesek). Ekkor megyek én fürödni, azt a 10 percet vannak nyugton, mert utána elkezdõdik a mászkálás (pisilni kell, kakilni kell, éhes vagyok, szomjas vagyok, nem tudok aludni, melegem van, fázok...stb) Ez eltart 9-ig, addig elmosogatok, összepakolom a konyhát, nappalit, fürdõt, bekészítem a másnapi mosást, vasalok, ....stb. Utána esetleg netezek egy kicsit, vagy TV-t nézek, amíg tényleg el nem alszanak, aztán fekszem le én is, mikor már tényleg alszanak.
Szia! Lányom 3 éves és 6 körül vacsorázunk, de nem szabad sokat ennie, mert akkor éjjel szomjas és többször ébred. Már kitapasztaltam, ha keveset eszik, de elegendõt akkor átalussza az éjszakát. 8kor megyünk a fürdõszobába, aztán pizsi, könyv olvasás, egyet én olvasok fel, egyet meg õ :-). majd 9 óra mire elalszik és kijövök a szobájából. Én még rendet rakok ami elmaradt, esetleg konyha, netezek, közben a férjemmel is váltok néhány szót aztán megyünk, fürdeni, 11körül az ágyba, egy kis olvasás, tv és éjfélkor alvás.
2 éves a lányom.Este fél7-7 körül vacsi.Aztán jöhet az "õrültködés" apával 8-ig.8-kor fürdés.Fél9-9 körül alszik. Utánna már csak tv-zünk párommal, netezek.Aztán nekünk is fürdés és alvás(általában éjfél körül kerülünk ágyba)
A kérdező hozzászólása: Én 7-kor fürdetem õket, fél 8-8 vacsi, utána rendet rakok, mosogatok, férjem másnapi kajáját elteszem, gyógyszeteket beadom (asztmások), fürdök. Addig a gyerekek szétszedik a házat (sikongás, szaladgálás, ugrálás..), ilyenkor jö rájuk az ötperc. :-( Mire végzek mindennel 9 óra van, kb fél 10-kor alszanak el. Egyelõre egy szobában (nappali-konyha-étkezõ) lakunk, így addig ég a villany míg csinálom a dolgom. Jó lenne ha max fél 9-9 re aludnának.
Nekem van 2 gyerekem.Egyik 3 éves , a kicsi 1 éves(A 3 éves az elõzõ házasságamból való).Hétkor fürdenek együtt a kiskádjukban , utánna vacsizunk.Aztán a nagyot elaltatom, ez kb. félóráig tart mert elég nehézkésen megy , meg amúgyis rossz alvó.(szegénykém mindig kérdezi tõlem hogy hol van az apukája, és mindig elmondom neki hogy az apukája dolgozik stb.)aztán a picivel játszok egy kicsit és altatom aztán én még internetezni szoktam.
Elozo vagyok, kihagytam hogy utana meg heti tobbszor futni jarok miutan elaludtak vagy aerobicozom.


2 év körüli gyereketek hány óra felé alszik délután? Egyáltalán szokott még aludni?

Kislányom sajnos elég kés?n délután alszik el,15-16 óra körül,egyszer?en nem akar(nem tud)korábban elaludni. Nálatok ez hogyan zajlik? Köszönöm a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: 12 - fél 1-tõl 2-3 órát alszik minden nap.

12 - fél 1-tõl 2-3 órát alszik minden nap.
Déltõl 3ig alszik van, hogy 4 ig, már azóta igy van ez mióta a napi két alvás egyre csökkent. Fontos, hogy aludjon, elvileg nem véletlen, hogy egészen az ovi végéig altatják õket. Kell egy ilyen korú gyereknek alukálni. Biztos nem fárad el, vagy nem vagy vele elég határozott...Gondolom ha 4kor fekszik le akkor este jó késõn megy ágyba. Nem jó a napirend, de te vagy a szülõ a te kezedben az irányitás!!!!
Én már nem nagyon aludtam nappal 2 évesen. Egyszerûen nem tudtam, csak éjjel. A mai napig nem szoktam nappal aludni, pedig már jócskán felnõtt vagyok, de semmi bajom nincs ettõl.
Unokahugom két éves múlt, 2 hónapja bölcsis. Amióta jár, pontban délben alszik el (hétvégén is) és legalább fél 3-ig húzza. A bölcsiben 2-3 ottalvós nap után megtanulta, muszáj volt neki. Szóval szerintem is szoktatás és határozottság kérdése. SOk sikert!
Általában 12.30 - 13.00-kor alszik el, és másfél órát alszik, de ha nagyon korán kelt reggel, akkor kettõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyáltalán nem így szoktattam, hogy ilyen késõn aludjon. kb 2 hónapja van így, elõtte õ is mindig elaludt 12-13 óra környékén.Valamin változtatnom kell, megpróbálom elõbbre hozni az altatást.Így hogy késõn alszik, 22-30 körül alszik el, de nagyon nehezen.(mostanában)
Szia! Nem lehet, hogy a meleg miatt. Némelyik felnõtt sem bír elaludni a melegben, egy kisgyereket pedig jobban meg tud viselni szerintem.
Ebéd után 2-2, 5 órát. 27 hónapos

Ilyen melegben hány óra felé szoktatok sétálni a kutyával?

Itt f?leg estefelére gondolok.

Legjobb válasz: Kertes ház...kinti-benti kutya...most inkább kinti...napi két séta. Reggel, amikor felkelek, kb. 8-8.30-tól...van, hogy csak 15 perc eü-i séta, van, hogy hosszabb...ma pl 1 órás úsztatás, futtatás volt. Este pedig 18-19 közt 2-3 óra. Ebben van bringázás, rengeteg úszás, frisbee, gyakorlás, bandázás.

Kertes ház...kinti-benti kutya...most inkább kinti...napi két séta. Reggel, amikor felkelek, kb. 8-8.30-tól...van, hogy csak 15 perc eü-i séta, van, hogy hosszabb...ma pl 1 órás úsztatás, futtatás volt. Este pedig 18-19 közt 2-3 óra. Ebben van bringázás, rengeteg úszás, frisbee, gyakorlás, bandázás.
Nálam nem számít az óra. Reggel sem, nappal sem.
20:00-tól
Reggel 7- fél 8 fele egy fél óra. Aztán délután 6 kor egy fél óra max egy óra hogy még is legyen kutyák közt. Aztán 9 után egy órára max másfél órára, de ilyenkor sétálunk nem is mindig van elengedve, van hogy velünk tart egy másik kutyás is.
Reggel 5-tõl 6-ig (van, hogy fél 7-ig), délben egy gyors eü. séta, este 7-tõl amíg el nem fárad. Skót juhász, tehát nem egyhamar....
Reggel a hõmérséklettõl függõen 5-6 felé egy nagyobb séta, délután vagy 5 felé lemegyünk a kutyastrandra, vagy 8 körül jön a második sétánk.
20:00 körül. De amúgy nem az idõpont a fontos, hanem az hogy játssz és foglalkozz a kutyusoddal!
Mi tegnap pl. este 7-tõl fél 10-ig sétáltunk. Akkor már egész jó idõ van. Ebben a melegben még az udvarra sem akar kimenni szegény kutya. Kint 35 fok van, bent 25, õ sem hülye. :)

Mennyit eszik ebédre a babátok főzelékből (hány gr-ot), 5honap körüli babák, ez után mikor éheznek meg megint és akkor mit adtok enni? Kb. hány ora felé van ebéd és vacsora?

Legjobb válasz: Igen 2,5hete kezdtük már eszik,almát,barackot,krumplit,sütötököt,és ma megevett 190gr körüli sütötök-krumpli-barack-kombináciot és utánna 1,5orával még evett 60ml-tápszert is ez nem sok?Mennyit fözelék fogja kiváltani az ebédet?

A kérdező hozzászólása: Igen 2, 5hete kezdtük már eszik, almát, barackot, krumplit, sütötököt, és ma megevett 190gr körüli sütötök-krumpli-barack-kombináciot és utánna 1, 5orával még evett 60ml-tápszert is ez nem sok?Mennyit fözelék fogja kiváltani az ebédet?
Lányom igaz már nagyobb, de reggel 8-9 körül cici, 12-kor fõzi, eleinte 150-180 gr, majd 8 hó körül már 200-220 gr, 15-kor gyümi, 180 gr, majd 18-kor cici, és 21-kor cici. Gondolom most vagy nemrég kezdted a hozzátáplálást, ilyenkor még nem esznek olyan sokat fõzibõl, lehet utána kérik a cicit-tápszert, de egyre ügyesebb lesz, és ha megeszi az adagját, akkor 3-4 órát is bírja kaja nélkül. Neked kell kitapasztalnod, hogy jó a babának.

Mikor jobb forgalomból vizsgázni? Reggel vagy délután? Hány óra fele? Milyenek reggel a vizsga biztosak?

Reggel 9-fél tíz körül fogok vizsgázni. Milyenek ilyenkor a vizsga biztosak? Szigorúbbak? Vagy engedékenyebbek? Vagy úgy vannak vele, hogy az elsőket meg kell buktatni a legkisebb hiba esetén is? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ez nem úgy van, hogy így full jókedvbõl buksz meg, meg már úgyis megbuktattam valakit... Igen van olyan, hogy az oktató gci, de akkor meg mindegy mikor mész, megbuktat. Reggel jobb szerintem, mert még nem volt annyi mazsolával dolga, aki felhúzza, higgadtabb tud lenni az ember.

Ez nem úgy van, hogy így full jókedvbõl buksz meg, meg már úgyis megbuktattam valakit... Igen van olyan, hogy az oktató gci, de akkor meg mindegy mikor mész, megbuktat. Reggel jobb szerintem, mert még nem volt annyi mazsolával dolga, aki felhúzza, higgadtabb tud lenni az ember.
Reggel 10-kor általában mindenki nyugodtab, mint délután 5-6 körül. Ez biológia, nem etika.
A kérdező hozzászólása: de délután már lehet úgy vannak vele, hogy ó már megbuktattam egyet reggel, szóval gyorsan vezesd le azt a 45-50 percet és csõ
Éjfél után.... lenyugszik a város :)
Nem tudom, te hogy gondolkodsz. Nem értem a logikádat. Egy ember általában akkor parasztabb, ha fáradt. De egyébként miért is hagyatkozol ilyen szarságokra? Normálisan és jól kell vezetni és nem fognak meghúzni. Ez a titok nyitja, nem az, hogy hány óra van...
Azért a csúcsforgalmat érdemes kihagyni.
Fél tízkor azért már csak nincs csúcsforgalom. Bár nem budapesti vagyok, tippelnék, hogy ott is 8-kor kezdõdik a munkaidõ. :) Egyébként azt se tudjuk, hogy a kérdezõ hol fog vizsgázni.
A kérdező hozzászólása: egy vidéki kisvárosba fogok
Nem mindegy? Nem olyan jogsit fogsz kapni ami 08-17 óra érvényes között. Ha tudsz vezetni mindegy hány óra van, ha meg nem még egy kretén nem kell az utakra, van már elég így is.

Hány óra fele fog felkölteni a tengerimalacom?

Legjobb válasz: Tõled függ, amint egy kicsit is megmozdulsz az ágyban. Mi pont ezért költöztettük ki õket éjjelre az elõszobába.

Tõled függ, amint egy kicsit is megmozdulsz az ágyban. Mi pont ezért költöztettük ki õket éjjelre az elõszobába.
A tengerimalac nappali állat, tehát éjszaka alszik, nappal csak pihenget. De igazából hajnalban és este felé a legaktívabbak. Az én malacaim este 9 után feküdnek le, és reggel 5 elõtt kelnek.
A kérdező hozzászólása: ok köszi:) Amúgy ha az enyémek is olyanok lesznek akkor jó mert énis kb 9-kor fekszem:)
Az attól függ, mennyire húzod föl. ;)

Hány óra fele van az 'estefele'?

Legjobb válasz: Hát szerintem estefelé az 6 után van.

Hát szerintem estefelé az 6 után van.
Háát.. ha nyár van akkor nekem úgy 8-9 körül kezdõdik. :D
Szerintem is olyan 6-7
Sötétedéskor már estefele van..

Milyen gyakran sétáltatod a kutyádat és mennyi ideig? Hány óra fele szoktátok vinni kb?

én általában 3x viszem a szobacirkálómat, 15-20 perc este és reggel, délután ha hazaérek, akkor 35-40 perc, de nem mindig érek haza, ilyenkor anyukám csak leengedi az udvarra, de ez ritka. Csak kíváncsi vagyok a nép hangjára! Köszi!

Legjobb válasz: Bevallom én csak kétszer sétáltatok. Reggel 30 perc, este mikor hazaérek melóból hosszabb 1 órás séta, vagy megyünk együtt valahova (barátokhoz, vagy beülni valahova). Utána vacsi, és el szokott menni aludni. Lefekvés elõtt szívesen kivinném még, de valahogy arra áltunk be, hogy õ nem igényli, én meg nem erõltetem. Hétvégén suli, vagy kirándulás, és még legalább egy hétköznap is suli, vagy valami átlagnál lényegesen nagyobb séta.

Bevallom én csak kétszer sétáltatok. Reggel 30 perc, este mikor hazaérek melóból hosszabb 1 órás séta, vagy megyünk együtt valahova (barátokhoz, vagy beülni valahova). Utána vacsi, és el szokott menni aludni. Lefekvés elõtt szívesen kivinném még, de valahogy arra áltunk be, hogy õ nem igényli, én meg nem erõltetem. Hétvégén suli, vagy kirándulás, és még legalább egy hétköznap is suli, vagy valami átlagnál lényegesen nagyobb séta.
Napi 3-4 szer reggel 30 perc, délben 30 perc, délután 1-1, 5 óra, este 40 perc.
Nekem egy yorkim van, szobakutya. Naponta 3x viszem le, egyszer reggel fél6kor háromnegyed órát kb, délután 3kor 1 órára, este pedig 6kor fél órát sétálunk. :D
reggel 10 körül olyan félórás séta, aztán 3 körül még egy, 6 után nagyobb séta és kutyafuttató, 11-12körul csak egy pisire.
Megmondom õszintén mi se sétálunk sokat. De nem is akaorm túl terhelni õket meg magamat se. Én minden másnap melózok velük. Reggel felkelek, kimegyünk egy olyan 15- 20 percre. Azután elkészülök, meg reggelizek. Majd a szokásos vonattal meg busszal , , elsétálunk " a telepre. Reggelig meló. Ez alatt járõrözni kell és szigorúan kutyával. Hajnal felé már nem sok kedvük van sétálni, de muszáj. Reggelre kész vagyok meg a kutyák is. Délelött hazaérünk, kutyák röktön lefekszenek, nem kell ringatnom õket ( szobában acanak ). Én megint reggelizek, és ha van akkor ügyeket intézek, ha nincs dolgom akkor én is lefekszek, és estig csucsuka. Este kimegyünk megint egy olyan 15 20 percre amíg mind a kettõ tojik, vacsi, nekem is meg a tyutyuknak is, aztán reggelig megint aludás. Persze van mikor változik az otthon töltött nap, és délután elmegyünk a határba, de ez sok mindentõl függ. Telepen két csekkolás között: http://gallery.site.hu/d/13843142-1/P031009_15_52.JPG
2 kutyánk van, kinti-bentiek, kutyaajtóval, úgyhogy egész nap ki-be járkálnak. Naponta egyszer vagy kétszer viszem ki õket, másfél-2 órás sétára.
18-20 ig megyünk sétálni, naponta egyszer. Kerti kutya, de igényli a sétát. Hétvégén nem sétálunk külön, olyankor kutyaiskola van és az a kimozdulási lehetõség számára.
A kérdező hozzászólása: galgócinak ha idõs a kutyád, és ennyire nem érdekli, akkor így megértem, hogy nem mész vele a 2. hozzászólásod viszont, bevallom, nekem egy kicsit kusza volt. de azért köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és a következõket is:)
reggel: 6- kb fél óra / sétálunk délután: ha hazaérek (2-3 óra körül) minimum 1 óra, de általában másfél / ilyenkor labdázunk, rollerezunk vagy görkorizunk, firzbizünk, sétálunk az erdõben este: 7-8 óra fele, ekkor is egy óra / ilyenkor van játék a többi kutyával
g'algóci kocó Igazából Neked sem kellene soha elmenned otthonról. Biztosan nem lenne unalmas az életedet, ha soha nem mennél ki a lakásból, nem érintkeznél más emberekkel, nem látnál új dolgokat, és nem érnének ingerek. A kutya biztosan nem unja, hogy egy kerítés mögül kell néznie a kinti világot, és csak ácsingózhat azután, hogy megszaglásszon 1-1 új fûszálat, vagy találkozzon a fajtatársaival. Komolyan nem értem, hogy ez valaki számára hogy lehet kérdéses. Én is tiszteletben tartom a véleményed, de nem értelek...aki lusta napi 1 órát sétálni a kutyájával, annak kár volt magához vennie.
21:14 igazából öreg a kutyám, de fiatal korába se volt ez másképp hiába volt nyitva a kapu, még csak ki se nézett egyszer sem egy ilyen kutyát ha kivinnék az utcára, akkor szerinted hogy érezné magát teljesen idegen környezetben? az én tacskóm még labdázni sem hajlandó, hiába dobom neki a labdát úgy csinál, mintha észre se venné, vagy talán észre se veszi nem tudom de semmi baja nincs, amikor kaja van rohan ezerrel
A kérdező hozzászólása: utolsónak! köszi a válaszod, tiszteletben tartom, de úgy gondolom, hogy neked is szükséged van arra, hogy kimozdulj otthonról, most nem a vásárlásról meg a munkáról beszélek, mert ugye ez alap. de ha mondjuk beteg lennél, te is szívesen mennél sétálni, kicsit világot látni, szerintem erre a kutyusodnak is szüksége lenne. próbáld ki a kedvemért, kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni a kutyu, szerintem örülni fog, húzni fogja a pórázt ezerrel:) és szerintem az egész napos meló/suli után neked is jól esne egy kis séta:)
én nem viszem sétálni sose valaki írja már le hogy mi az értelme annak aki kertes házba lakik? mást nem tud, csak összeszedni minden betegséget
szia! Nekem egy mudim van, hatalmas az udvarunk, de minden nap kiviszem a közeli kukoricaföldre futni, vagy elsétálunk a várba, és ott elengedem. Annyi a mozgásigénye, hogy hiába kergetõzünk sokszor az udvaron, az mégsem olyan. ha a várba megyünk, az sétával együtt kb 2 óra hossza, a kukoricaföld közel van, az kb 1 óra futással együtt.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! mi úgy szoktuk, hogy párom reggel 9 körül viszi, mert õ késõbb megy dolgozni, én ha úgy van munkám, akkor fél 4 körül már tudom vinni, ha nem , akkor engedik le anyáék a kertbe, este én is 10 körül szoktam levinni, és így nincs gond reggelig:)
Reggel fél 6-kor 30 perc. Aztán valamelyik szülõm 11-12 óra körül 30 perc. 17 órakor megint én minimum 1 órára, de van hogy 3 órás csatangolás kerekedik belõle:) És olyan 22 óra körül is lemegyek vele egy pisire, de ez általában csak annyi, hogy leviszem, pisil, fölveszem és megyünk is szunyálni.
Nekem is kistestû kutyám van. Kertes házban lakunk. Igyekszem naponta 1 órát sétálni vele, de nem mindig jön össze. Reggel mindig csak a kertbe engedem ki, délután játszunk a kertben és estefelé viszem ki egy hosszabb sétára.
Mi kertes házban lakunk, általában éjszaka is kint van a kutya, néha alszik bent a nappaliban. Esténként sétálok vele 2, 5-3 órát, azután még 1-2 órát bent van velünk, mielõtt kiviszem a kertbe aludni, addig tanítgatom és játszunk vele. A sétának a fele(vagy kicsit több) szokott az lenni, hogy más kutyákkal játszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!