Találatok a következő kifejezésre: Hány óra szabad (21 db)

Hány órát szabad napozni?

és milyen napszakban kezdjem el hogy legjobban lebarnuljak?

Legjobb válasz: Igen igaz, de ha komoly a probléma irass antibiótikumot bõrgyógyásszal... Amúgy nem feltétlen kell órákat....igazából én ha úgy kiültem napozni sose barnultam semmit, csak megsültem és hülyére untam magam...strandon lehet a legjobban, vagy ha napon csinálsz valami...11-14 óra közt vvan veszélyes sugárzás...

Igen igaz, de ha komoly a probléma irass antibiótikumot bõrgyógyásszal... Amúgy nem feltétlen kell órákat....igazából én ha úgy kiültem napozni sose barnultam semmit, csak megsültem és hülyére untam magam...strandon lehet a legjobban, vagy ha napon csinálsz valami...11-14 óra közt vvan veszélyes sugárzás...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ! :)
Egy huzamban kb. 10 percet szabad telefonálni. Napi 2 óránál többet pedig már nem jó.
A kérdező hozzászólása: És mobilon játszani, netezni.azt mennyit szabad?
youtube: elektrosokkk

Napi hány órát szabad számítógépezni?

Számítógép

Legjobb válasz: okosok szerint 3-4 órát azthiszem. De tök mind1 és napi 6-7-et gépezek és semmi bajom nincsen

okosok szerint 3-4 órát azthiszem. De tök mind1 és napi 6-7-et gépezek és semmi bajom nincsen
1-, 1, 5
A kérdező hozzászólása: köszi.

GYES alatt visszamennék 6 órában dolgozni. Kb hány nap szabi járhat, és hány órában fizetik ki, ha eddig 8- ban dolgoztam?

Május végén járna le a GYESem, de kivenném mostantól a felgyűlt szabikat. 5 éve vagyok a cégnél, kb hány napnak kellene járni, mert nekem azt mondták, hogy 37. Nem kevés ez? Eddig teljes munkaidőben dolgoztam, és mivel most csak 6 órában mennék vissza, azt mondták, hogy csak 6 órában fizetik ki a szabimat. Ugye ez nem így van? Légysz segítsen, aki tudja!!!!!

Legjobb válasz: Szia! Én is lassan készülök vissza a munkába. Én úgy tudom, a szabadság a tgyás idejére és a gyed fél évére jár, tehát gyakorlatilag 1 év szabadság halmozódott fel. Korábban másfél év járt. Tehát szerintem a 37 nap az nem kevés. Viszont a szabadságot úgy tudom, hogy 8 órában kell kifizetniük, mert ez arra az idõre jár, amikor még teljes munkaidõben dolgoztál. Ne vedd készpénznek amit írtam, nem 100 % hogy így van. Hátha valaki tud biztos választ adni. Szia!

Szia! Én is lassan készülök vissza a munkába. Én úgy tudom, a szabadság a tgyás idejére és a gyed fél évére jár, tehát gyakorlatilag 1 év szabadság halmozódott fel. Korábban másfél év járt. Tehát szerintem a 37 nap az nem kevés. Viszont a szabadságot úgy tudom, hogy 8 órában kell kifizetniük, mert ez arra az idõre jár, amikor még teljes munkaidõben dolgoztál. Ne vedd készpénznek amit írtam, nem 100 % hogy így van. Hátha valaki tud biztos választ adni. Szia!
Szia! Én írtam Neked az elõbb, ezt találtam a neten a szabadságról. Módosították a Munka Törvénykönyvét és 2012-tõl ez a hatályos: "Nem jár annyi szabadság a gyes-rõl visszatérõknek Fontos változás, hogy a gyermek gondozására kapott fizetés nélküli szabadságnak csak az elsõ 6 hónapjára jár rendes szabadság. Ez azt jelenti, hogy a gyes-rõl vagy gyed-rõl munkába visszatérõ szülõt az eddigi 1, 5 év helyett csak 1 évre járó szabadsága illeti meg." Ez nem jó hír nekünk. :(
Még mindig én vagyok. De jó hogy felvetetted a kérdést, most hogy "beleásom" magam (ugye én is érintett vagyok), látom, hogy nem is olyan egyértelmû a dolog. Ezt találtam még: http://www.munkaugy.net/munka-torvenykonyve/59-meg-egyszer-a.. Ebben viszont az áll, a csökkentett szabi csak azokra vonatkozik, akik ezután kezdik a fiz.nélk. szabit. Remélem a munkáltatók tudják a törvényeket. De szerintem a kifizetés 8 órában kell, hogy történjen. Most már tényleg szia! Üdv!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Viszont engem még nem érint a törvénymódosítás, mert májustól igényeltem, a törvény pedig júniustól változott. Beszéltem megint a munkaügyessel, de váltig állítja, hogy jól számolta ki. ?????
Szia! Hát még mindig én vagyok, látom még nem érkezett használható válasz. Ezt találtam egy fórumon: "A szabadságokat mindig az érvényes munkaszerzõdés szerint kell kifizetni, azaz ha te nem írod alá elõre, hogy 8 óráról 6 órára csökken a munkaidõd, akkor a szabikat 8 órásan kapod meg, s utána módosítjátok csak a szerzõdést, amikor elkezdesz dolgozni. Ha aláírod, és utána veszed ki, akkor sajnos csak 6 órásan – de ekkor mehet a GYES mellette. Azt nézd meg, hogy az a bizonyos 2 órára járó bér nettója egy hónapban több-e, vagy kevesebb, mint a nettó GYES, és így tudsz dönteni, melyikkel jársz jobban. De mondom: a szerzõdés korábbi módosítására nem kötelezhetnek, hiszen ezzel te anyagilag rosszabbul jársz, ezt nem kérhetik törvényesen tõled! Ha nem az elején veszed ki, hanem utólag a 183 napon belül, akkor bizony már csak 6 órával számfejtik, mert akkor módosítani kell a szerzõdést, hogy elkezdhess dolgozni és a GYES-t is kaphasd." ezen az oldalon: http://dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/szabadsago.. Szia!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségedet!

GYES után rögtön megkezdett felhalmozódott - tehát korábbi - szabikat, hány órával kell fizetni, ha a korábbi munkaviszony 8 órás volt, de GYES után 4 órásba vettek vissza?

Legjobb válasz: Mivel azok a szabik még akkor halmozódtak fel, mikor 8 órásként voltál állományba, így nekem úgy logikus, hogy 8 órával kell számolniuk.

Mivel azok a szabik még akkor halmozódtak fel, mikor 8 órásként voltál állományba, így nekem úgy logikus, hogy 8 órával kell számolniuk.

Gyes mellet hány orát lehet havonta dolgozni? és ha a munkáltató kiadja a szabimat teljeset addig visszakell mondanom a gyest? Aztán 2 honap mulva ujbol igénybe lehet venni? Vagy hogy van?

Legjobb válasz: Heti 30 órát. Ha teljes munkaidõben veszed ki a szabidat, akkor arra az idpre vissza kell mondanod a gyest, majd újra igényelni, amikortól részmunkaidõben dolgozol.

Heti 30 órát. Ha teljes munkaidõben veszed ki a szabidat, akkor arra az idpre vissza kell mondanod a gyest, majd újra igényelni, amikortól részmunkaidõben dolgozol.
A kérdező hozzászólása: köszi.és a gyest hogy kell lemondani telefonon elég?igényelni meg papiron ugye?
Papíron kell lemondani is. De ha tudod melyik nap vagy utoljára szabin, akkor a lemondással egyidejûleg meg is igényelheted a következõ naptól.

Az orvosoknak heti hány órát kell kötelezően rendelni és a rendelési időt ki szabja meg? Napi hány órát kell rendelnie egy üzemorvosnak?

Legjobb válasz: Ami a szerzödésükben áll. Az orvosnak mellesleg nem kell állandóan ott lennie, mert sokszor el is kell mennie a betegekhez, vagy valami más okból.

Ami a szerzödésükben áll. Az orvosnak mellesleg nem kell állandóan ott lennie, mert sokszor el is kell mennie a betegekhez, vagy valami más okból.
Az üzemorvosok általában több helyen is rendelnek, soknak körzete is van, szóval eléggé változó. Nyilván tudja, mennyi idõ alatt tudja ellátni a feladatát és úgy köt szerzõdést.

Vérvétel előtt hány órával nem szabad enni, este hánytól nem szabad enni?

vérvétel

Legjobb válasz: ha éhgyomrira kell menni, akkor vacsorázol, éjfélig ihatsz még, aztán már mindent csak a vérvétel után

ha éhgyomrira kell menni, akkor vacsorázol, éjfélig ihatsz még, aztán már mindent csak a vérvétel után
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Tamponnal meddig szabad a tengervízben úszkálni? Hány órát kb? Első tampon használatnál mini tampont muszáj használnom?

Legjobb válasz: Kedves elõzõ válaszoló! Attól, hogy Neked nem lett bajod attól, hogy 4-5 órán keresztül használtál strandon tampont, attól még másnak lehet tõle baja. Senkinek sem mûködik egyformán a szervezete.

Kedves elõzõ válaszoló! Attól, hogy Neked nem lett bajod attól, hogy 4-5 órán keresztül használtál strandon tampont, attól még másnak lehet tõle baja. Senkinek sem mûködik egyformán a szervezete.
1-re jobb a mini, könnyebb lesz vele a dolgod, és ha vízbe mész vele, 1 óra után cseréld kb!
A kérdező hozzászólása: Utána mehetek bele a vízbe? Nem árt az?
Óránként cseréld. Kijössz a vízbõl, kiveszed a régi tampont, megtörlöd a puncidat intim törlõkendõvel, a kezed kézfertõtlenítõvel, beteszed az új tampont, és újabb 1 órára mehetsz vízbe. Amíg fürödni akarsz, addig óránként ezt ismétled a leírt módon.
Ha a normál felmegy, azt is használhatod, a vérzés erõsségétõl függ.
Szerintem tovább is használhatod, semmi bajod nem lesz!!! Nekem is akkor jött meg, amikor mentünk a tengerpartra és én 4-5 óráig hagytam bent és semmi baj nem lett :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!