Találatok a következő kifejezésre: Hány évig egy kutya (11 db)

Hány évig él egy Tacskó? Melyik kutya fajta él a legtovább?

Előre is kösz! (Csak úgy érdekel)

Legjobb válasz: A skótjuhász kutyák elélnek 16-18 évig. Nekem egy keverék kutyám volt, senki nem mondta rá, hogy 13 éves lenne, mert olyan egészséges és pörgönc volt...sajnos megmérgezték, biztos sokáig élt volna még.

A skótjuhász kutyák elélnek 16-18 évig. Nekem egy keverék kutyám volt, senki nem mondta rá, hogy 13 éves lenne, mert olyan egészséges és pörgönc volt...sajnos megmérgezték, biztos sokáig élt volna még.
szerintem így fajtára bontva nem lehet megmondani. A kistestûek általában tovább élnek de nem törvényszerû. Nekem sheltiem volt aki 20 évig élt
Egy tacskó akár 20 évig is elélhet... http://www.diagnozis.hu/21_evesen_meghalt_a_vilag_legidosebb.. Egyébként nekem is drótszõrû (szálkásszõrû) (törpe) tacskóm lessz nemsokára...:) )
A mi tacskónk 15 évesen halt meg.
A foxik is hosszú életûek.
A nagyszüleimnél van egy tacsi, 15 éves lesz. Sajnos eléggé szétterjedt daganatos, nem foglalkoztak vele idõben, így már minden nap ajándék vele.
Unokatesómék szomszédjában volt egy 18 éves boxer. Mondjuk 15 éves kora körül már nagyon sok baja volt, sok gyógyszert szedett, nem is tudom hogy élhetett plusz 3 évet. Szerintem egy kutya életkorát sok minden befolyásolja. De általában a kistestûekre jellemzõ hogy tovább élnek. tacskók, uszkárok, foxik, bichonok õk mind hosszú életû fajták.Persze betegségek mindig adóthatnak.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Hány évig él egy kutya?

Legjobb válasz: A nem fajtiszta kutyák átlagosan 13-15 év. a fajtiszta kutyák, akiket nagyon kitenyésztettek kevesebb, mert sikkal betegesebbek, és nem olyan jó az inmunrendszerünk, õk 10kb.

A nem fajtiszta kutyák átlagosan 13-15 év. a fajtiszta kutyák, akiket nagyon kitenyésztettek kevesebb, mert sikkal betegesebbek, és nem olyan jó az inmunrendszerünk, õk 10kb.
Hát ez attól függ, hogy egészséges-e!az egyik ismerõsünknél egészséges volta tacskó fiú kutya és így 19évig élt ez kutyaévben számolva 133év! :)
A kutyák életkora, jó tartást és megfelelõ egészségi állapotot feltételezve, elsõsorban a méretüktõl függ. A kistestûek tovább /13+/ és a nagytestûek pedig kevesebb /kb.:8-10/ ideig élnek.
Attól függ milyen fajta. A kutyák általában 14-15évig, de a shi-tzu 19-ig is elél.
van egy tacsi már 21 éves :D azaz kutyaévben nem ot x7 :D enyém pointer 11 éves :) (vagyis77:) )
Azt hallottam, hogy a legidõsebb kutyafajta 29, 5 évig élt és egy ausztrál pásztor volt

Hány évig van az embernek lelkiismeret furdalása egy macska, egy kutya halála miatt, amit ő okozott?

Gyerekkori bűnök miatt meddig normális bűntudatot érezni? Hogyan tehetem jóvá??

Legjobb válasz: Emertõl függ. Nincs rá képlet, hogy X évig és Y hónapig. Függ a Te lelkiismeretedtõl, függ a helyzettõl, függ attól, hogy hány éves voltál, meg még sok mindentõl. Hogy teheted jóvá? Élj rendes emberként! Vissza már nem fogod hozni a kutyust, viszont azért egy felelõtlen ostoba gyermeki tett miatt ne törjön már ketté az életed! Mások sokkal nagyobb bûnök miatt sem éreznek bûntudatot.

Menj el menhelyre önkéntes munkára, ha ezáltal nem múlik akkor semmivel!
Emertõl függ. Nincs rá képlet, hogy X évig és Y hónapig. Függ a Te lelkiismeretedtõl, függ a helyzettõl, függ attól, hogy hány éves voltál, meg még sok mindentõl. Hogy teheted jóvá? Élj rendes emberként! Vissza már nem fogod hozni a kutyust, viszont azért egy felelõtlen ostoba gyermeki tett miatt ne törjön már ketté az életed! Mások sokkal nagyobb bûnök miatt sem éreznek bûntudatot.
szerinted az ember egy futószalagon legyártott tárgy? szerinted egy bérgyilkost is annyi ideig nyomaszt egy áldozata halála, mint azt az embert, aki véletlenül elütött egy gereket? mindenki máshogy éli meg a dolgokat, van aki nem is ismeri azt a szót, hogy lelkiismeret furdalás egyébként ha engem kérdezel, én már ütöttem el macskát autóval nem mondom, hogy tapsikoltam örömömben, de nem nagyon zavart a dolog
na most akkor tisztázzuk kérdezõ te véletlenül megöltél egy macskát vagy egy kutyát még 5 éves korodban és a mai napig lelkifurkád van miatta? hát ez elég kemény azt ugye tudod? igazából sosem értettem az ilyen embereket, mert én nem vagyok ilyen lelkizõs, de egyáltalán nem irigylem õket ennél még százszor nagyobb pofonokat fogsz kapni az élettõl, akkor azokat hogyan fogod feldolgozni?
Hogy történt?
A kérdező hozzászólása: Gyerekkori történet.... Olyan öt éves forma lehettem... Csak ahogy öregszem, egyre borzasztóbbnak tûnik a dolog, nem hogy elfelejteném! ----Aztán egy másik késõbbi... Azt se lehet elfelejteni!! Borzasztó, hiába gyónok, nem múlik a bûntudatom!! Nem tudok felejteni, megbocsájtani magamnak!!
Ez szerintem attól is függ, mennyire fejlett egy ember képessége az empátiára, lelkiismeret furdalásra. Ahogy az elsõ válaszoló is írta, ez mindenkinél más és más. Teljesen normális, ha még mindig bûntudatot érzel. Jóvátenni már nem tudod sajnos, de talán arra figyelj, hogy lehetõleg ne kövesd el újra ugyanazt a hibát.
Embertõl függ. Pl. Mmi a lovas táborban röpiztünk össze vissza, futottunk meg minden, aztán jött X, az oktató, és még sokminden, és monta hogy játszunk röpit (normálisan)és monták többen hogy "nem ez jó játék" és elment X, és még nekünk (akik nem monták hogy jó játék) X elment az ut másik oldalára, a másik karámhoz, nekünk nem szabadott menni, jött XY (más vki) és az õ felügyeletéve orditani keztünk, hogy "X" aztán kijött XYY (megin más) és ordibáltunk, hogy "X, bocsánat" és akkor se jött ki. Már szinte sötét volt (8 ó) amikor láttuk az itteni karámban, de azhittük az uton sétál, közben valaki más volt és ftottunk és montuk hoy "X!" közben a karámban volt és rajtunk röhögött, és rájöttünk, hogy nem is haragudott. De megviselt az egész. Nagyo agódtunk. Akik meg mondták hogy "ez jo játék" azok le [email protected]ák az egészet
A kérdező hozzászólása: A bûntudattól nem tudok elszabadulni. Szinte naponta eszembe jutnak a gyerekkori gonosz tetteim. Szégyellném leírni , vagy elmondani , hogy mi , hogyan történt. Szerintem az elmondásuk nem segítene, csak megalázó helyzetbe kerülnék . Vagy szerintetek....?? Mit csináljak??
Jóvátenni már nem tudod. De már az is valami, hogy beláttad, rosszat cselekedtél más élõlényekkel, és törekedj arra, hogy soha többé ne forduljon elõ ilyesmi. Ha van gyereked, neki is tanítsd meg, hogy bánjon gyengéden, óvatosan az állatokkal, mert ugyanúgy érzik a fájdalmat, mint mi.


Egy beagle kutya átlagosan hány évig él?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. A tartási körülményektõl, az étel minõségétõl,mennyiségétõl, amit kap, a mozgatástól, az ápolástól, az állatorvosi ellátásoktól, hogy ivartalanítva van-e vagy nem stb., mint a többi kutyánál is. Általában 12-15 évig él, de legtöbbször 10 évnél többet. A betegségek is befojásolják, hogy meddig él egy kutya, ezek a beagle-nél pl. bõrbetegségek, csípõízületi diszplázia, epilepszia, beagle pain, stb. 13/L

Ez sok mindentõl függ. A tartási körülményektõl, az étel minõségétõl, mennyiségétõl, amit kap, a mozgatástól, az ápolástól, az állatorvosi ellátásoktól, hogy ivartalanítva van-e vagy nem stb., mint a többi kutyánál is. Általában 12-15 évig él, de legtöbbször 10 évnél többet. A betegségek is befojásolják, hogy meddig él egy kutya, ezek a beagle-nél pl. bõrbetegségek, csípõízületi diszplázia, epilepszia, beagle pain, stb. 13/L
Ahogy az elsõ írta. Az is fontos, hogy megbízható helyrõl legyen ne szaporítótól. Ha jó helyrõl van és egészséges akkor sokáig. Nekem a legöregebb 15 lesz és egészséges mint a makk még jó pár éve van remélhetõleg.
Szerintem kb olyan 6 éves lehet.
Hoppá, visszavonom az elõzõt, rosszul számoltam! 14/12=1, 16, ez az egy hónap értéke emberévekben. Tehát 1, 16*4= 4, 6 évesnek felel meg. De ez úgy is kijön, hogy 14/3, mivel a négy hónap az évnek pont az 1/3-a.
Kutyáknál az elsõ év kb 14 emberi évnek felel meg. Logikus is- ha azt nézed, hogy minden porcikája szinte teljesen kifejlett ebben a korban embernek és kutyának egyaránt. A második év 7-nek felel meg, a többit pedig -nagyon leegyszerûsítve- 5-tel kell szorozni. -hozzáértõ-
Az elsõ év 14 évnek számít, tehát ahhoz, hogy megkapjuk, mennynek számít egy hónap, a 14-et 12-vel kell elosztani. 14/12=0, 85 ennyi évnek számít egy hónap. A 4 hónapos tehát 0, 85*4= 3, 4 éves embernek felel meg nagyjából.
Szíve joga olyat kérdezni, amilyet szeretne.:) A kutya egy év alatt valóban "kamasszá" fejlõdik, tehát a 14 év közelítõleg valós, mégpedig akár kisebb, akár nagyobb testû az állat. A második év szintén gyorsabb fejlõdést hoz, mint az ez után következõk. De a késõbbiekben a fejlõdés- és az anyagcsere folyamatok tempója nem lesz ugyanolyan a kicsi- és a nagy testû állatoknál, ez okozza, hogy utóbbiak sajnos nem vehetik fel a versenyt élethossz ügyben az apróságokkal.
2 év 4 hónap. Egyépként milyenfajta? nekem tacsim van :O
12/4=3, tehát emberiben egyharmad éves ezáltal 7/3=2, 3. Szóval a kutyád most "kutyaévekben" számolva 2 éves és 4 hónapos.
Jól mondják az elõzök, de most õszintén fontos ez? Négy hónapos kiskutya, kölyök, tudjuk, hogy a kutyáknál ez mennyi, miért kell emberi évben is kiszámítani? Lesz tõle valami?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
11-15 év. [link]

Hány évig él egy kutya? ( kicsi, nagy )

Legjobb válasz: 8-20 évig

8-20 évig
Ameddig meg nem döglik :-D
Közepes és nagyobb testû kutyák, ha jól vannak tartva, (és természetesen nem pusztul el betegségben, mérgezésben, balesetben, stb.) akkor tizenévig élhet. Pl. nekünk keverék kutyánk 14 évig élt.
Igen, kb. 7-8-tól 20 évig. Nagyobb testûek kevesebbet élnek.
Kistestûek jó esetben 15-20 évig is elélhetnek, nagytestûek 10-12, esetleg 15 évig.
szia! Angol cocker spánielem 15 évig élt, 11 éves korától már vak volt, és süket, de imádtuk. Végelgyengülésben aludt el a kedvenc helyén.
kan volt, és ivaros.

Egy kutya hány évig él?

Amúgy westie kutya fajta

Legjobb válasz: 10-14

10-14
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ :)
15-16 év, de ez függ attól, hogy lakásban vagy kertben van, ivartalanított-e, kellett csak egyszer is ellenie, mivel etetitek, hogy és mennyit foglalkoztok vele, stb.
azért helyesbíteném az idealista állítások mert 0-18év ha a szélsõségeket is nézzük... Az a baj hogy van jó pár elég veszélyes kutyabetegség amit nem lehet kizárni..
A kérdező hozzászólása: Hát lánykutya sokszor bent van nagyon sokat foglalkozunk vele chapi kaját eszik!
Az elléstõl 2-3 évvel kevesebb is lehet az élettartama. Ivartalanítsátok, az sok betegségtõl megóvja! Idõs korában a kinti tartás veszélyes lesz, nem fogja bírni a téli és nyári szélsõséges idõjárásokat! És eleve egy szobakutyáról van szó, nem megfelelõ a szõre és testfelépítése a kinti tartáshoz! Az nem számít, hogy naponta 2-3 órát bent van a 24-bõl. És a chapi alja táp, ennél rosszabbat nem is kaphatna!
nah a chapi kaja kapásból -1 év legalább. Vegyetek neki Brit premiumot vagy Brit Care-t az még nem olyan drága. :)
A kérdező hozzászólása: De õ már vagy 6 éve chapit eszik és bírj. És eddig már nagyon sok minden túl élt! SZERENCSÉRE
s chappi tápot cseréljétek le minimun brit-re vagy dog chow-ra

Hány évig élhet egy kutya csontrákkal?

Legjobb válasz: Az a rák milyenségétõl függ. Ha agresszív, gyorsan elviszi. Vannak ma már lehetõségek az idõben felfedezett betegséget kezelni. Ezzel lehet hosszabbítani az életét. Vannak már erre szakosodott orvosok.

Az a rák milyenségétõl függ. Ha agresszív, gyorsan elviszi. Vannak ma már lehetõségek az idõben felfedezett betegséget kezelni. Ezzel lehet hosszabbítani az életét. Vannak már erre szakosodott orvosok.
Jellemzõen nem él évekig, hanem pár hét alatt elviszi a csontrák. Általában ilyenkor már áttétes és sajnos nem lehet rajtuk segíteni. Szörnyû és rémálomba illõ már a gondolat is, hogy ez bárki kutyájával elõfordulhat. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy a kutyád hogy van azóta? Sajnos nálunk is csontrákot diagnosztizáltak, nagyon szeretném tudni, hogy mire készüljek.

Hány évig él átlagosan egy bichon havanese kutya?

Az én kutyám már 13 éves, nagyon szeretem. Mostanában elkezdték mondogatni az ismer?seim, hogy már eléggé megöregedett, és valószín?leg nincs már sok ideje. Én még nem érzem azt, hogy annyira öreg lenne már. Nem szeretném elveszíteni.

Legjobb válasz: általában 10-14év, de ha egészségesen és jól gondozod, akkor még sokkal többig is elélhet , hát a világ legöregebb kutyája 29éves volt ami keverék volt , de akkor is , az élõ világ legöregebb kutyája meg 21éves és igaz hogy nincs kitünõ formában de még mindig jól van, szóval a gondozáson múlik

általában 10-14év, de ha egészségesen és jól gondozod, akkor még sokkal többig is elélhet , hát a világ legöregebb kutyája 29éves volt ami keverék volt , de akkor is , az élõ világ legöregebb kutyája meg 21éves és igaz hogy nincs kitünõ formában de még mindig jól van, szóval a gondozáson múlik
Jaj, te szegeny !!!!!! Valoban mar eleg oreg, de ha egesz eltedben tokeletesen gondoztad akkor ne felj, mert meg el minimum 2 evet !!!!!! Ha te ugy latod rajta, hogy meg nincs megoregedve, azaz ugyanolyan furge es jokedvu, mint regen, akkor nincs amiert aggodnod !!!!
Átlagosan 10-15 év. De ahogy mondani szoktam másoknak is bizonyos mértékekben "Ezek csak számok" Ha midig ól volt gondozva, kiegyensúlyozott, stresszmentes életet élt, akkor még sokáig élhet. É ha azt látod rajta hogy nincs megöregedve, akkor nem kell aggódnod. Mégiscsak Te élsz vele, és Te tudod jobban hogy mennyire aktív még a kutyád ;)
Átlagosan 14-15 évig élnek, de persze ha nem érzed rajta h öreg akkor semmi baj! Barátomnak is Bichon Havanese kutyája volt és 17 évig élt, tehát még most sztem nem lesz semmi baj, amúgy nagyon sajnállak :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!